Kako uporabljati paketne izdelke kot tržno tehniko za svojo WordPress trgovino

Kako uporabljati paketne izdelke kot tržno tehniko za svojo WordPress trgovino

Tržne strategije za e-poslovanje so kot modni trendi. Čez nekaj časa tkanino preprosto barvate v drugo barvo in jo imenujete revolucionarno. Kljub temu pa je, kot že omenjena analogija, vaša kreativnost tisto, kar razlikuje v načinu predstavitve izdelka. Med zalogo tako zanesljivih strategij, ki jih je mogoče uporabiti za povečanje prodaje, je uporaba paketnih izdelkov.


Pakiranje izdelkov že dolgo uporabljajo lastniki digitalnih in fizičnih trgovin. Koncept je v središču človeške težnje, da se odloči za kup izdelkov po znižani ceni, ne pa da kupuje vsakega od teh izdelkov posebej. Glede na skupne prihranke, ki jih kupec zazna, jih lahko izkoristite za večji nakup kot original.

Čeprav naj bi bili izdelki v paketu spodbuda za stranke, te dni nanjo ne prisegajo. Zakaj? Dva razloga.

  1. V trenutku, ko kupec pomisli, da jih poskušate spodbuditi k nakupu nečesa, česar ne dojemajo kot potrebnega, nakup vidi kot strošek in se povrne..
  2. Trg e-trgovine se bliža zasičenosti. Glede na veliko število e-trgovin, ki poskrbijo za isto nišno občinstvo, bodo stranke verjetno poiskale drugo spletno mesto in si privoščile tisto, kar potrebujejo, če bodo videle, da preveč kupujete..

Drži, čeprav! To ne pomeni, da so pakirani izdelki strategija slepih ulic. Nasprotno, obstaja nekaj odličnih aplikacij, pri katerih se svežnja izdelkov lahko uporablja kot glavni način trženja, če se tega lotite pametno.

Klasične strategije za prodajo več z uporabo paketnih izdelkov

Ko z WordPressom gradite spletno trgovino, lahko s temi paketnimi metodami prodajate svojo trgovino, povečate prihodke in kupcem ponudite večjo vrednost..

Ustvarite vrednost za stranke z verižnimi svežnjami

Vezanje paketov se nanaša na metodo, ki se uporablja, ko se strankam ponudijo brezplačni ali po zelo ugodni ceni kot zahvala za nakup glavnega izdelka v e-trgovini.

Ugotovljeno je, da imajo verižni svežnja boljše delovanje kot preprosti sveženji izdelkov zaradi svoje dvojne prednosti; prodajajo glavni sveženj izdelkov, saj imajo z njimi povezane brezplačne izdelke in delujejo kot promocijski sprožilci za podobne ali ustrezne izdelke, ki jih lahko kupci pozneje kupijo..

Vendar je morda najpomembnejša naloga, ki jo opravljajo, ustvariti vrednost za stranke. Kupci v trgovini dojemajo dodatne izdelke kot nagrado za večji nakup, ki jih spodbuja, da se pogosteje vračajo v vašo trgovino in ustvarjajo zveste kupce.

Pomislite na trgovino z živili, ki vam ponuja brezplačen izdelek s paketom A in tri brezplačne izdelke z paketom B. Večje vrednosti?

Ponudite komplete izdelkov, ki jih lahko prilagodite

Kdo ne ljubi izbire? V bistvu, ko gre za nakupovanje prek spleta, “več, bolje” je zagotovo mantra. Ponudba strankam izbire za ustvarjanje lastnih paketov izdelkov je ena izmed najbolj priljubljenih ponovitev strategije izdelka.

To ljudem zagotavlja popolno svobodo pri izbiri izdelkov, ki jih iščejo, in pakiranju po potrebi.

Če vas skrbijo težave pri sestavljanju, ki jih to lahko povzroči pri prodajalcih, lahko strankam vedno ponudite vnaprej določeno zbirko izdelkov. To vam omogoča učinkovito obvladovanje svežnja izdelkov, vendar kupcev ne omejuje pri nakupu izdelkov, ki so vključeni v predpakirani sveženj..

Razmislite o primeru spletne trgovine, ki prodaja modne in ličilne dodatke. Glede na paleto tonov kože, izbire blagovne znamke, barvne palete in osebnih preferenc je težko ustvariti svežnje izdelkov za vsakega kupca. Namesto tega lahko tukaj ustvarite prilagodljivo torbo, v kateri lahko prodajalec izbira med ponujenimi izdelki v skladu z njihovimi zahtevami.

Ponudite komplete izdelkov, ki jih lahko prilagodite

Sestavljena alternativa

Sestavljeni sveženj izdelkov se uporablja vsakič, ko pride do kakšne večje prilagoditve. To je kombinacija ustvarjanja vrednosti in prilagojenih metod povezovanja. Tukaj vaš osnovni izdelek ali sveženj izdelkov ostane stalen, obrobne naprave pa lahko prilagodite po potrebi. Če imate lastno e-trgovino, ki prodaja fotoaparate in fotografsko opremo ali pohištvo ali celo prilagojen nakit DIY, je to lahko odlična možnost za povečanje priljubljenosti paketov izdelkov.

Razmislite o primeru trgovine, ki prodaja kamere v spletu. Imate paket objektiv DSLR +, a kot dodaten paket, ki ga je mogoče kupiti z osnovnim paketom, ponujate dodatno lečo, torbo za komplete, spominsko kartico in stativ. Če kupec ne potrebuje, recimo stativa, ima lahko ta paket po potrebi prilagoditi..

To je preprost primer, kako je mogoče uporabiti sestavljene svežnje. Lahko celo spodbudite nakupe na več platformah in tako naredite bolj zapletene svežnje.

Dodajte vrednosti in možnosti ponudbe

Zmešaj

To je klasičen primer paketnih izdelkov in maksimalno posnema izkušnjo nakupovanja v živo. Kupci lahko kupujejo izdelke v razsutem stanju po znižanih cenah, z neobveznimi različicami v istem paketu. Tu nastavite določeno število elementov, ki jih lahko dodate v paket, ljudje pa lahko dodajo posamezne ali več elementov po svoji izbiri.

Razmislite o primeru spletne trgovine s slaščičarnami, kjer ljudje izbirajo med številnimi čokoladami in pecivi. Na voljo imate škatle izdelkov velikosti 4, 6, 8, 12 itd. Ljudje lahko izberejo različne sorte čokolade ali več enot istega izdelka in z nakupom kupijo blagajno..

Ponudba izbirnih različic paketov

Preberite si o izkušnje Patricka Poptasija, če želite izvedeti več o različnih načinih, kako lahko v spletni trgovini za slaščice uporabljate mešane svežnje izdelkov.

Skupine so dobre

Prodaja združenih izdelkov je ključna strategija trgovin, ki prodajajo predmete, za katere ljudje običajno ne iščejo časa za brskanje. Znova navajamo primer trgovine z živili, vidimo, kako je lahko koristno, če imate pripravljen paket izdelkov, ki bi ga potrebovali en teden ali mesec. To bi lahko vključevalo vse, od olja do kruha do zelenjave do instantne hrane, recimo 2 osebi.

Lahko bi celo podaljšali zamisel in pripravili združene svežnje po kategorijah; vegani, vegetarijanci, ljubitelji mesa, zdravja in fitnesa in še marsikaj, ali za različna obdobja, teden, dva tedna, dva meseca itd..

Celoten sveženj ima lahko fiksno ceno, ki je nižja od skupnih stroškov vsake posamezne postavke in vendar znotraj stopnje dobička. Vse kupci morajo samo izbrati paket izdelkov in se odjaviti! Nekaj ​​klikov in mesečno nakupovanje z živili je opravljeno!

Končna opomba

Paketni izdelki so odličen način za spodbujanje velikih nakupov in jih je mogoče uporabiti za raznolikost uporabe. Morda je to ena najstarejših strategij v knjigi, vendar kljub temu deluje brezhibno.

Kakšno je vaše mnenje o uporabi paketnih izdelkov za povečanje stopnje konverzije? Še kakšen inovativen način, ki ga želite deliti? Spustite komentar in nas obvestite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map