Kako usmeriti svoj WordPress blog na zemljevid vašega sanjskega posla

Kako usmeriti svoj WordPress blog na zemljevid vašega sanjskega posla

Obstaja kliše o iskanju dela, ki pravi: “To ni tisto, kar veš, ampak kdo veš.” Čeprav ta izrek ne pove celotne zgodbe, ne moremo zanikati, da lahko povezave, ki jih vzpostavite v življenju, močno vplivajo na določitev vaše poklicne poti. Vendar pa se lahko znanje veščine učinkovitega povezovanja v najboljšem primeru zdi težavno ali pa celo nemogoče.


Če iščete službo ali celo povsem novo kariero, je bloganje lahko rešitev, kako svoje ime in ‘osebno blagovno znamko’ dati svojim idealnim delodajalcem. Če imate blog, osredotočen na zaposlitev, boste takoj izstopali med drugimi iskalci zaposlitve. Morda je še pomembneje, da vam lahko blog pomaga, da se boste učinkovito povezali na svojem področju prej se prijavite na novo delovno mesto.

V tej objavi vas bomo popeljali skozi postopek v štirih korakih za uporabo vašega bloga, da bi si priskrbel sanjsko službo. Zajemali bomo veliko temeljev, vključno s tem, kako ustvariti osebno blagovno znamko in kako uporabiti svoj blog za pridobitev avtoritete na svojem področju. Ko boste končali, boste že v veliko boljšem položaju, da si zagotovite sanjsko službo. Začnimo!

1. korak: Določite namen svojega spletnega dnevnika

Da bi zagotovili učinkovitost svojega spletnega dnevnika, ga morate ustrezno zaščititi. Glede na to je vaš prvi korak določitev namena spletnega dnevnika.

Z določenim namenom imate izhodišče za to, kakšno vrsto vsebine boste morali ustvariti. Cilj je predstaviti svoj pogled na vašo industrijo z glasom, ki ga bodo delodajalci jemali resno.

Kadar gre za določitev namena vašega spletnega dnevnika, predlagamo, da naredite malo domače naloge. Začnite z naslednjimi tremi nalogami:

 1. Prepoznajte svojo prihodnjo sanjsko službo. Če natančno veste, kaj želite početi v svoji sanjski karieri, vam bo pomagalo določiti ciljno publiko.
 2. Raziskave potencialnih delodajalcev. Raziskovanje delodajalcev vam pomaga razumeti, ali so pravilni cilji za vaše blogerske napore.
 3. Postavite svoja osebna merila za sanjsko službo. S svojimi merili imate izhodišče za vsebinske teme.

Ko boste končali, bi morali vedeti, kako izgleda vaše sanjsko delo in kateri delodajalci to delo ponujajo.

2. korak: Ustvarite svoj portfelj

Naša lastna tema Total WordPress je vsestranska in se lahko uporablja za različne vrste portfelja.

Spletni portfelj lahko deluje kot klicna kartica potencialnim delodajalcem in odlična povratna povezava za vsebino vašega spletnega dnevnika. Na srečo je ustvarjanje enega morda lažje, kot si mislite z WordPressom.

Začeti bi morali z izbiro visokokakovostne teme WordPress z močnim dizajnom, usmerjenim v portfelj. Ko to dosežete, morate sestaviti seznam svojih dosežkov, ki bodo omogočili dobre elemente portfelja. Če nimate nobenega (ali več) elementov, ki bi jih lahko uporabili za svoj portfelj, poskusite ustvariti vzorec ali se “pretvarjati”, da bo prikazal svoj talent. Bodite prepričani, da se bo vsaka postavka v vašem portfelju dobro ujemala z delodajalci, ki ste jih izbrali med raziskovanjem v 1. koraku.

Zdaj lahko elemente svojega portfelja dodate na svoje spletno mesto WordPress. (Če svojega spletnega mesta še niste nastavili, je zdaj čas, da to storite!) Ko končate, predlagamo, da prosite zaupanja vredne prijatelje in / ali družinske člane, da pregledajo vaš portfelj in vam pošljejo iskrene, konstruktivne povratne informacije. S temi povratnimi informacijami optimizirajte svoj portfelj, dokler z njim niste zadovoljni.

Ne pozabite, da vaš portfelj nikoli ni končan. Redno ga posodabljajte, da bo ostal prikaz vaših trenutnih sposobnosti in izkušenj.

3. korak: Uporabite svoj blog za povečanje avtoritete

Tema portfelja Free WordPress Portfolio

Ko imate portfelj, je čas, da se osredotočite na svoj blog. Z njim boste želeli pokazati svojo avtoriteto na izbranem področju, kar bo povečalo vaše stališče v očeh bodočih delodajalcev. Vsaka objava, ki jo objavite, bi morala tako temeljiti na sliki, ki jo poskušate zgraditi.

Obstaja nešteto navodil za ideje za objave na spletnem dnevniku, tu pa je nekaj predlogov za začetek..

 1. Poglobite se v podrobnosti in / ali se obrnite na projekte v svojem portfelju. Kadar je le mogoče, se morate vrniti v svoj portfelj in kakšen boljši način za to kot prek spletnega dnevnika S pomočjo objave se podrobneje seznanite z vidikom svojega portfelja ali ponudite alternativni zorni kot.
 2. Napišite mnenja. Če imate kaj povedati o stanju svoje industrije, bi moral vaš blog služiti kot platforma.
 3. Odkrijte svoje prednosti. Brez dvoma imate zgodbe o pozitivnih dosežkih v preteklosti (poklicne ali kako drugače); Uporabite svoj spletni dnevnik kot milo za prikaz preteklih izkušenj, na katere bodo bodoči delodajalci naklonjeni.

Na kratko, vse, kar razpravljate, bi moralo pokazati, da ste izkušeni v svoji panogi.

Glede na to, da se beseda izpusti, priporočamo objava gostov ko dobiš priložnost. To ne dobi samo vašega imena tam v industriji; Objave gostov nudijo tudi čudovito priložnost, da se vrnete na svoj blog.

4. korak: Prikažite pričevanja o svojem delu

Če nekdo, s katerim ste delali, hvali delo, ki ste ga opravili, čudeže, s čimer boste pokazali svoje sposobnosti in avtoriteto v panogi. Najboljši način za pridobitev pohvale je, da ga dobite v obliki pričevanja, ki ga lahko uporabite na svojem blogu in portfelju.

Pridobivanje pričevanj je lahko težavno. Na srečo obstaja nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite za pridobitev odličnih povratnih informacij, ne da bi vas motili. Najlažji način je uporaba kratke ankete, ki jo lahko ljudje izpolnijo po svojih navodilih. Orodja, kot so Anketa opica in ti vtičniki WordPress za ankete in ankete so kot nalašč za zbiranje povratnih informacij, ki jih lahko uporabimo kot izjavo za svoje delo.

Ko prejmete izjave, jih lahko dodate na svoje spletno mesto. Najenostavnejši način bi bil ustvariti stran za svoja pričevanja, vendar so na voljo tudi vtičniki, ki lahko opravijo bolj profesionalno delo. Na srečo smo napisali vodnik o celotnem postopku!

Zaključek

S pomočjo svojega spletnega dnevnika WordPress kot orodja za iskanje zaposlitve lahko povežete kariero na novo raven. Omogoča vam, da se obrnete na druge v svoji panogi in ustvarite verodostojno prisotnost, ki jo bodo pritegnili bodoči delodajalci.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako uporabiti svoj blog za iskanje sanjske službe? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map