Kako ustvariti Facebook kampanje za ponovno trženje za WordPress

Kako ustvariti Facebook kampanje za ponovno trženje za WordPress

Ste opazili, da se izdelki ali vsebina, ki ste si jih ogledali, na Amazonu ali prebirate članek po spletu, pogosto pojavljajo v oglasih na Facebooku? No, to je ponovno trženje prav tam.


Ponovno trženje, znano tudi kot retargeting, so široko uporabljale velike blagovne znamke. Toda zaradi enostavne nastavitve in nizkih stroškov lahko izredno koristi tudi manjšim podjetjem. Naj torej izvemo več o prednostih ponovnega trženja na Facebooku in kako lahko ustvarite svojo kampanjo za ponovno trženje Facebooka za svoje spletno mesto WordPress.

Kaj je Facebook Remarketing?

Facebook Remarketing

Ponovno trženje v Facebook v bistvu prikazuje oglasi na Facebooku tistim, ki so že obiskali vaše spletno mesto WordPress. Pogosto ljudje obiščejo vaše spletno mesto z zanimanjem za vaše izdelke ali storitve, vendar odidejo pred nakupom. Facebook ponovno trženje uporablja Facebook oglase, da te potencialne kupce opomni na vaše spletno mesto, vsebino in izdelke, s čimer se promet vrne na vaše spletno mesto.

Ker je toliko ljudi dejavnih na Facebooku, je velika verjetnost, da se obiskovalci vaše spletne strani redno prijavljajo v Facebook. Zaradi tega je odlična lokacija za promocijo vašega spletnega dnevnika ali izdelkov in ponovno sodelovanje s publiko.

Prednosti Facebookovega ponovnega trženja

Facebook ponovno trženje

Pri ponovnem trženju na Facebooku obstajajo številne prednosti medsebojne povezanosti. Tu so najpomembnejše …

Prepoznavnost blagovne znamke

Facebook ponovno trženje pomaga pri ozaveščenosti blagovne znamke. Prikazovanje oglasov tistim, ki so že imeli povezavo z vašim spletnim mestom, ohranja vaše spletno mesto sveže v mislih. To bo posledično povečalo verjetnost, da se bo, ko bodo ljudje potrebovali, namesto na spletna mesta, ki jih potrebujejo, preučil.

Povlecite promet nazaj na svoje spletno mesto

Uporaba oglasov za ponovno trženje vam bo pomagala, da se ponovno povežete s preteklimi obiskovalci spletnih strani. Na ta način sodelujete s svojo publiko prek Facebooka, ki jih bo spomnil na vaše spletno mesto in potegnil promet nazaj na vaše WordPress spletno mesto. Ko so obiskovalci spet na vašem spletnem mestu, imate več možnosti, da se obrnete proti svojim ciljem.

Povečajte prodajo

Obstaja veliko razlogov, zakaj ljudje morda na začetku ne opravijo nakupa na vašem spletnem mestu. Mogoče želijo dodatno raziskati izdelek, primerjati cene na spletnih mestih za konkurenco ali preprosto niso bili prepričani, ali so izdelek resnično želeli. Vendar pa, ker nekdo ne kupi izdelka prvič, to še ne pomeni, da ne bo pozneje.

Ponovno prikazovanje izdelka bo ljudem vzbudilo spomine in jim pomagalo, da se spomnijo, zakaj so si ga najprej želeli. Z vašim spletnim mestom bodo že seznanjeni, zato bo videnje vašega oglasa spodbudilo ljudi, da kliknejo, opravijo nakup in celo postanejo vseživljenjske stranke.

Pretvarjanje proti ciljem vašega spletnega mesta

Facebook Remarketing ne gre samo za prodajo izdelkov. Ustvarite lahko kampanje za ponovno trženje, ki bodo pomagale vašemu spletnemu mestu pri pretvorbi v številne različne cilje. Morda želite prodati storitev ali naročnino, razširiti seznam e-poštnih sporočil ali povečati svojo naslednjo ali osveževalno bazo družabnikov. Facebook ponovno trženje lahko prikaže akcije, ki vam bodo pomagale pri pretvorbi v vse te cilje.

Boljši donos za vaš denar

Facebook ponovno trženje ima večji uspeh pri ustvarjanju prodaje od lažne standardne oglaševalske akcije. To je zato, ker so oglasi usmerjeni posebej na tiste, ki so že obiskali vaše spletno mesto in pokazali zanimanje za vaše izdelke.

Zato je Facebookovo ponovno trženje v kratkem času boljša finančna stava, saj boste bolj verjetno dobili donos denarja, ki ga boste izplačali za oglase. To je lahko pomemben dejavnik za manjša podjetja, ki delujejo v tesnem tržnem proračunu.

Torej, zdaj vemo nekaj o ponovnem trženju na Facebooku in zakaj bi ga uporabljali, poglejmo, kako ga nastaviti na svojem spletnem mestu WordPress.

Kako ustvariti Facebook kampanjo za ponovno trženje na svojem spletnem mestu WordPress

Facebook Remarketing

Če želite začeti s ponovnim trženjem na Facebooku, se prijavite v Facebook in pod »Nastavitve« izberite »Ustvari oglase«. Zdaj boste preusmerjeni v polje »Upravitelj oglasov“.

Obstajajo štiri faze ustvarjanja oglaševalske kampanje s Facebookom, ki so prikazane na levi strani zaslona …

 1. Kampanja
 2. račun
 3. Set oglasov
 4. Oblikovanje oglasov

Torej, poglejmo zdaj podrobno na vsaki stopnji …

1. Kampanja

Cilji

»Kampanja« je prvi korak, ki ga morate izbrati cilj kampanje. Kot lahko vidite, lahko izbirate med številnimi cilji, toda tisti, ki ga izberete, mora biti povezan z enim izmed najpomembnejših ciljev vašega spletnega mesta. Za ta članek sem izbral “Promet”. To pomeni, da bodo moji oglasi usmerjeni v spodbujanje gledalcev, da ponovno obiščejo mojo spletno stran in s tem povečajo promet, ki ga prejme.

Ime akcije

Ko izberete »Konverzije«, boste morali dati ime kampanji. Nato kliknite »Nastavi oglasni račun«.

2. Oglasni račun

račun

Drugi korak za pripravo vaše Facebook akcije za ponovno trženje je “Oglaševanje račun”. Tu boste morali vnesti podrobnosti o »Država računa«, »Valuta« in »Časovna cona«.

3. Set oglasov

„Oglasni niz“ je sestavljen iz več korakov. Tu izberete, kam usmerite promet, vrsto ciljne skupine, v katero želite prikazovati oglase, kje bodo postavljeni in koliko želite plačati…

Promet

Promet

V razdelku »Promet« morate izbrati, ali želite usmeriti promet na svoje spletno mesto ali v aplikacijo. Kot vidite, sem izbral »spletno mesto«. Pozneje v postopku lahko izberete določen URL.

Ponudba

Ponudba

Tu lahko ustvarite ponudbo za svoje občinstvo in jih spodbudite k ponovnemu obisku vašega spletnega mesta. Ponudba v obliki popusta ali unovčljivega kupona je lahko izredno učinkovit način za usmerjanje prometa na vaše spletno mesto.

Ustvari ponudbo

Če želite nekaj nastaviti, preprosto obrnite »Ponudba« na »Vklop«, izberite svojo Facebook stran, ki je povezana s spletnim mestom WordPress, in kliknite »Ustvari ponudbo«. Zdaj izpolnite podatke, da dopolnite ponudbo, ki jo želite vključiti v svojo kampanjo za ponovno trženje na Facebooku.

Občinstvo

Tu lahko določite ciljno skupino, na katero boste ciljali oglaševalsko akcijo. Če želite nastaviti ponovno trženje, boste morali ustvariti “Občinstvo po meri” Tako bo Facebook omogočil prikazovanje oglasov tistim, ki so že obiskali vaše spletno mesto in pokazali zanimanje za vaše podjetje.

Občinstvo

V razdelku »Občinstvo« izberite »Ustvari novo> Ustvari ciljno skupino po meri«.

Ustvarite ciljno skupino po meri

V pojavnem oknu »Ustvari ciljno skupino po meri« izberite »Promet na spletnem mestu«.

Ustvari Pixel

Zdaj boste morali ustvariti Facebook piksel. Vaš piksel na Facebooku bo Facebooku omogočil, da sestavi seznam ljudi, ki so obiskali vašo spletno stran. Pomembno je, da bo tudi optimiziral in izmeril vaše oglase za konverzije na vašem spletnem mestu. Dajte ime pikselu in kliknite »Naprej«.

Pixel created

Znova izberite »Ustvari ciljno skupino po meri> Promet na spletnem mestu«. Tukaj lahko prilagodite podrobnosti svoje ciljne skupine, ki omogoča ciljanje na tiste, ki so obiskali določene strani na vašem spletnem mestu v določenem časovnem obdobju..

Ustvari občinstvo

Ker sem samostojni pisatelj, ki prodaja svoje pisalne storitve, sem izbral “Ljudje, ki so obiskali določene spletne strani”. V polje »URL vsebuje« sem napisal »portfolio«. To pomeni, da bodo moji oglasi na Facebooku ciljali na ljudi, ki so že pogledali mojo stran s portfeljem in so tako pokazali zanimanje za moje prejšnje delo. To so zelo verjetno potencialne stranke, zato je pomembna demografska skupina, ki se lahko spremeni v ciljno skupino po meri in ponovno trži.

Ustvari občinstvo

Ko ste prilagodili podatke za svojo ciljno skupino po meri in ji dali ime svoje ciljne skupine, ne kliknite »Ustvari občinstvo samo še«. Namesto tega kliknite na ikono v spodnjem levem kotu in izberite ‘View Pixel Code’, saj je naslednji korak, da na svojo WordPress spletno stran dodate svojo pikatsko kodo Facebook..

Namestitev Facebook Pixel Base Code

Namestitev piksla Facebook vključuje dodajanje kode med in oznake vseh strani vašega spletnega mesta in nekatere določene strani, ki bi jih radi spremljali. Na vaše spletno mesto WordPress bo treba dodati dve vrsti kode: osnovna koda pikslov in koda dogodka.

Vstavite glave in noge

Če niste prepričani, da se ukvarjate s kodo, ne skrbite. Obstaja nekaj vtičnikov, ki vam bodo pomagali pri tem postopku. Vstavite glave in noge je brezplačen vtičnik WordPress, ki vam bo omogočil vstavljanje kode v glavo in nogo spletnega mesta. Torej vam ni treba urejati datotek tem. Namestite in aktivirajte ta vtičnik na nadzorni plošči spletnega mesta WordPress.

Osnovna koda piksla Facebook

Za ogled slikovne kode se vrnite na zavihek Upravitelj oglasov na Facebooku. Kopirajte osnovno kodo.

Na nadzorni plošči WordPress kliknite »Nastavitve> Vstavi glave in noge«.

Skripti v zaglavju

Prilepite osnovno kodo slikovnih pik v polje z naslovom »Skripti v glavi« in kliknite »Shrani«.

Namestitev kode dogodka Facebook Pixel

Kode dogodkov so nekoliko bolj zapletene, saj jih je treba dodati na posamezne strani, ki jih želite spremljati in optimizirati. Dogodek je dejanje, ki se zgodi na vašem spletnem mestu, koda dogodka pa vam omogoča, da sledite tem dejanjem in uporabite rezultate za optimizacijo oglasov.

Kode dogodkov

Izbirate lahko med devetimi vrstami dogodkov, toda tisti, ki ga izberete, mora biti povezan z vašim ciljem. Na primer, moj cilj je povečati promet na mojem spletnem mestu, zato bom izbral »Prikaži vsebino«. Če želite povečati potencialne potencialne številke, izberite »Vodič« in / ali »Popolna registracija. Za prodajalne v e-trgovini lahko izbirate med številnimi dogodki, vključno z »Dodaj v košarico«, »Dodaj na seznam želja« in / ali »Nakup«. Če želite poiskati dodatne informacije o ‘dogodkih’, si oglejte Facebookove strani za pomoč.

SOGO

Če želite dodati kodo dogodkov na svoje spletno mesto prek vtičnika, namestite in aktivirajte brezplačni vtičnik WordPress Noga glave SOGO. Ta vtičnik omogoča dodajanje skripta neposredno v glave in noge posamezne strani.

Oglejte si osnovno kodo vsebine

Kopirajte kode / dogodke Facebook, ki ustrezajo vašemu cilju. Kopirala sem osnovno kodo za “Ogled vsebine”, toda za tiste, ki želijo slediti ROI oglasov, potem se odločite za Koda „priporočeno“ ali „napredno“.

Dodaj skript

Odprite stran svojega spletnega mesta WordPress, ki ji želite dodati kodo dogodkov. Na dnu strani prilepite kodo dogodka v urejevalnik SOGO. Tukaj sem kodo “Prikaži vsebino” prilepil na svojo stran portfelja, saj je to stran, ki jo želim slediti. Nato stran ponovno objavite.

Uporaba Facebook Pixel Helperja

Facebook Pixel Helper

Vaš piksel mora biti zdaj nameščen in deluje. Facebook vas bo obvestil, ko deluje, toda iz izkušenj lahko to traja približno 24 ur.

Facebook Pixel Helper Working

The Facebook Pixel Helper je brezplačno orodje za odpravljanje težav, ki deluje v realnem času. Aktivirajte razširitev brskalnika in nato naložite svoje spletno mesto WordPress. Facebook Pixel Helper vam bo sporočil, ali se vaš pixel sproži in deluje pravilno, ali pa vam bo pomagal zaznati in odpraviti napake.

Končajte ustvarjanje svoje ciljne skupine po meri

Lokacija

Zdaj je vaš piksel Facebook nameščen na vašem spletnem mestu WordPress, lahko zaključite z ustvarjanjem svoje ciljne skupine. Preklopite nazaj na svojega upravitelja oglasov na Facebooku in nadaljujte in dodajte vse dodatne podrobnosti, ki jih želite uporabiti za prilagoditev bazena svoje publike. Ti vključujejo lokacijo občinstva, starost, zanimanja, vedenja in drugo.

Shranite to občinstvo

Ko končate, izberite »Shrani to občinstvo«.

Proračun

Proračun

Tukaj boste izbrali ustrezen proračun za oglaševalsko akcijo za ponovno trženje in ustvarite razpored svojih oglasov. Pomembno je, da po začetku delovanja oglasov natančno spremljate rezultate. Preverite, ali je vaša oglaševalska akcija učinkovita in dobite donos za svoj denar.

Ustvari svoj oglas

Oblika

Zadnji korak je ustvarjanje oglasa. Izbirate lahko med preprosto sliko, vrtiljak, video ali diaprojekcijo. Dodajte svoje medije, besedilo in ustrezne povezave. Prepričajte se, da je vaš oglas dinamičen in edinstven. Izstopati mora iz množice, hkrati pa predstavljati vašo blagovno znamko in privlačiti ciljno občinstvo. Facebook ima super info in primeri zmogljivih oglasov, zato si oglejte, preden začnete.

Končne misli

Ko se vaš oglas prikaže, vašega dela še ni konec. Facebook ponuja vrsto strategij za pomoč pri pretvorbi oglasov glede na njihov cilj. Poskusite split testiranje vaše oglase, ki ustvarjajo vrsto različnih ciljnih skupin po meri in Lookalike publike, in še veliko več. Vedno natančno spremljajte svoje rezultate, da preverite, ali je vaša oglaševalska akcija za ponovno trženje uspešna, in se naučite, kaj lahko storite, da še povečate število konverzij.

Kateri cilj boste izbrali za svojo Facebook kampanjo za ponovno trženje? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map