Kako ustvariti spletno mesto za mala podjetja WordPress

Kako ustvariti spletno mesto za mala podjetja WordPress

Ste se odločili za uvedbo spletnega mesta za majhna podjetja? Zelo pomembno je prepoznati potrebo po močni spletni prisotnosti in eden najboljših načinov za to je spletno mesto za mala podjetja WordPress. Zakaj WordPress? Ker je WordPress kot nalašč za mala podjetja! To bo vašemu podjetju zagotovilo trdno podlago in dobro priložnost, da v celoti razkrije svoj potencial na spletu. Z WordPressom je enostavno zgraditi svojo blagovno znamko, tržiti svoje podjetje na spletu in določiti svojo identiteto s kakovostno vsebino, ki jo ponuja vaše spletno mesto.


Medtem ko mora biti vaše spletno mesto enostavno dostopno za vaš ciljni trg in izpolnjevati njihove estetske želje. Prav tako bi morala povedati zgodbo vaše blagovne znamke, se razlikovati od konkurentov in se predstaviti potencialnim kupcem. V tem primeru je treba zagotoviti, da lahko z zasnovo, ki jo implementirate, in vsebino, ki jo ustvarite v vašem podjetju, sporočite strankam, da ste zanesljiv in verodostojen vir.

Zdaj, kako nameravate graditi spletno stran za mala podjetja WordPress? Tu je nekaj ključnih korakov in nasvetov, ki vam bodo pomagali začeti.

Nastavitev vašega spletnega mesta: zelo začetek

Če se počutite preobremenjeni s prvimi koraki za vzpostavitev lastnega spletnega mesta, samo preberite in pomagali vam bomo. Dobro razmislite o izgledu svojega prihodnjega spletnega mesta, njegovih funkcionalnih lastnostih, naslovu itd. Spletno mesto za mala podjetja WordPress lahko opremite z vsem zgoraj in spremljate ciljni trg za vaše podjetje, iskalnike in posebnosti vaše blagovne znamke.

Poiščite dobro gostovanje

Gostovanje WordPress

V središču vsakega spletnega mesta je dobro gostovanje. Ker ustvarjate spletno mesto za mala podjetja WordPress, priporočamo, da preskočite skupne ali osnovne načrte gostovanja v oblaku in se za nekaj posvetite. Priporočamo, da si ogledate Flywheel, Kinsta ali WP Engine (kar uporablja WPExplorer). Vsa tri podjetja ponujajo vrhunsko, v celoti upravljano WordPress gostovanje. To pomeni, da skrbijo za strojno opremo, programsko opremo, varnost in drugo za vas, tako da se lahko osredotočite na gradnjo svojega podjetja.

Izberite in registrirajte ime domene

Skupaj z gostovanjem vašega malega podjetja bo WordPress spletno mesto potrebovalo tudi ime domene. Toda ne samo katero koli staro sestavljeno ime. Ime domene vašega spletnega mesta mora biti tržno in nepozabno. Zakaj je tako bistveno? Ker ime domene predstavlja vaše podjetje in pogosto ustvari prvi vtis o vaših storitvah. Zato mora biti pomembna za vašo blagovno znamko in tudi nepozabna za obiskovalce. Morali bi si ga zapomniti in se vedno znova vračati na vaše spletno mesto.

Blagovne znamke predloge

Primer: Predloga Blagovna znamka

Tu je kratek seznam stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri ustreznega imena domene:

 1. Naj bo jedrnato. Ime domene s približno tremi ali štirimi besedami bo ljudem vzbudilo pozornost in si jih je enostavno zapomniti.
 2. Za ime svoje domene ne uporabljajte vezajev ali številk. Bistvo je, da ljudje pri pisanju ali skupni uporabi imena domene pogosto pozabijo vključiti vezaje ali jih postaviti na napačno mesto. V zvezi s številkami so ljudje včasih zmedeni, niso prepričani, ali je številka zapisana ali naj bo navedena v številčni obliki. Ne želite, da ljudje pridejo na napačno spletno mesto zaradi tega, da v ime domene vašega podjetja vstavite vezaje ali številke, ali ne??
 3. Olajšajte izpisovanje, tipkanje in črkovanje. S tem, ko boste ime domene poenostavili, boste povečali verjetnost njegove skupne rabe. Ljudje bi morali preprosto reči naglas, vtipkati ali črkovati.
 4. Prepričajte se, da si je ime vaše domene enostavno zapomniti in povezati z vašo blagovno znamko. Javnost vas bo poiskala na spletu in z uporabo imena domene delila z drugimi. Zato mora biti pomemben za vašo blagovno znamko in ga odlično predstavljati. In ne pozabite, da bi se morali po odzivu ali slišanju priklicati razmeroma enostavno. Končajte ime, ki ga lahko označite, z znano pripono. Verjetno je najbolj znana razširitev “.com” (75 odstotkov obstoječih imen domen). Razmislite, da s tem končate svoje, in si olajšajte spominjanje ljudi, tudi ko mine čas.

GoDaddy 0,99 $ Imena domen

Pridobite novo ime domene od GoDaddy za manj kot dolar (prvo leto), ko uporabite našo povezavo! Čuden čas je, da znova ustvarite novo znamko ali začnete nov spletni dnevnik in shranite na svojem novem URL-ju.

Pridobite domeno od GoDaddy

Oblikovanje logotipov

Tako kot ime domene vašega spletnega mesta je tudi logotip podjetja del vaše blagovne znamke. Tudi ljudem pomaga, da se vas spomnijo. Bi radi imeli odličen logotip na svojem spletnem mestu za mala podjetja WordPress in naredili trajen vtis na svoje uporabnike? Kaj je odličen logotip? Vidiki se bodo razlikovali glede na panogo in vrsto podjetja, v katerem se nahajate, vendar obstaja nekaj skupnih elementov za vse logotipe, ki želijo dobiti status odličnega logotipa.

Predloga: Logos

Primer: Predloga logotipa za nakupovanje

Vaš logotip mora biti povezan z vašo blagovno znamko ali vašim izdelkom

Ne razumite napačno – vaš logotip ni nujno, da prikazuje izdelek, ki ga ponujate, vendar se mora nekako povezati s svojo blagovno znamko. Vključite lahko element, ki daje nazor o osebnosti, vrednotah, načinu poslovanja vašega podjetja, kaj ponujate strankam itd..

Razlikuje se od konkurence

Vaš logotip mora biti tako v dizajnu kot barvni shemi videti drugače kot pri konkurentih. Če je vaš logotip podoben konkurenci, lahko to zmede potrošnike in jim prepreči, da bi v glavah razlikovali identiteto vaše blagovne znamke.

Vaš logotip mora biti primeren za namestitev v spletu

Vaš logotip bo prikazan na številne načine, na več kanalih, digitalno in tiskano. Poskrbeti morate, da bo vaš logotip povsod videti popolnoma popoln, bodisi na domači strani vašega spletnega mesta ali na vizitki. To pomeni, da uporabite visokokakovostno pisavo PNG, svg ali celo ikono za mrežnico.

Brez motenja

Vaš logotip naj se neopazno meša z ostalo estetiko vašega spletnega mesta za mala podjetja. Uporabnika ne sme odvrniti od njegove vsebine in oblikovanja. Tako naj bo vaš logotip dovolj preprost, da bo deloval v prid vaše blagovne znamke.

Naj bo vaše spletno mesto mobilno prijazno

Odzivnost ni nekaj izbirnega ali kul, ki bi ga morali imeti na spletnem mestu vašega malega podjetja. To je samo nujna funkcija. Ali veste, koliko uporabnikov interneta ima pametni telefon? 80 odstotkov! Ali menite, da lastniki pametnih telefonov želijo imeti dostop do vašega spletnega mesta s svojih mobilnih naprav? Seveda hočejo.

Morate poskrbeti za udobje ljubiteljev mobilnih pripomočkov in narediti njihovo izkušnjo na vašem spletnem mestu odlično. Spletno mesto za mala podjetja WordPress mora biti pravilno oblikovano za njihov zaslon in popolnoma funkcionalno. Svetujemo vam, da uporabite Preizkus prijaznosti za mobilne naprave Google Search Console da preverite, ali so vaše spletne strani združljive z mobilnimi napravami. Če vaše spletno mesto ne ustreza pričakovanjem uporabnikov pripomočkov za mobilne naprave, bo izgubilo verodostojnost in ljudje ga ne bodo več obiskali pozneje.

Zoomin fotografski portfelj WordPress tema

Seveda lahko izberete odzivno predlogo spletnega mesta, kot je zgoraj navedena tema Zoomin. Demo si lahko ogledate na različnih napravah, ki jih imate pri roki, in se prepričajte, da je res odziven. Če pa že imate temo, ki jo imate radi, uporabite naše nasvete, da bo WordPress mobilni prijazen.

Optimizacija vašega spletnega mesta: začetni koraki

Ko ste naredili prve korake za izdelavo spletnega mesta za vaše podjetje WordPress, bi morali vložiti nekaj dodatnega časa in ga optimizirati. Tu je nekaj ključnih načinov za oblikovanje spletnega mesta za vaše bralce.

Razvijte vsebino

Ko razvijate spletno mesto za mala podjetja WordPress, imejte v mislih SEO že od samega začetka. Vsa vaša vsebina, pa tudi marketinška prizadevanja, bi morala delovati tako, da vaše spletno mesto potisne na vrh lestvice iskalnikov, da bi ga lahko videlo več ljudi na spletu.

Vtičnik Yoast SEO

Potrebujete pomoč pri spletnem SEO? Yoast je eden najboljših vtičnikov, ki jih lahko namestite za optimizacijo vsebine spletnega mesta. Yoast SEO vključuje dodane možnosti za xml zemljevide spletnih strani, optimizacije naslovov strani, kontrolne sezname za vsebino SEO in drugo.

Vrednost ponudbe

Vsak del vsebine, ki ga razvijete in objavite na svojem spletnem mestu, mora rešiti težave obiskovalcev ali jim dati tisto, kar želijo ali potrebujejo. Naj bo vaše spletno mesto vodilni vir v vaši niši s pomočjo ustreznih, zanesljivih informacij. Ne bodite le še eno mesto, kjer lahko najdete puhaste ali iste materiale drugje.

Bonus nasvet: Uporabite lahko zaupne signale, kot so pričevanja, socialne povezave, zaupni znaki, ssl in več, da strankam in novim obiskovalcem pokažete, da lahko zaupajo vašemu spletnemu mestu.

Odločite se za kakovost

Vemo, da se bo zdelo očitno, vendar mora biti vsebina, objavljena na vašem spletnem mestu, kakovostna in brez netočnosti, tipk in slabih slovnic. Prav tako ne plagirajte – vzemite si čas za ustvarjanje lastne vsebine iz nič. Če vaše spletno mesto vsebuje napake ali nenavadne vsebine, lahko izgubite zaupanje obiskovalcev in tudi možnost uvrstitve v iskalnike.

Osredotočite se na ključne besede in stavke

Uporaba pravilne ključne besede in besedne zveze na vašem spletnem mestu. To vam bo pomagalo optimizirati za iskalnike in prikazati na več straneh z rezultati iskanja. Z drugimi besedami, ustrezne ključne besede bodo zagotovile, da se vaše spletno mesto prikaže pri iskanju svoje ciljne skupine.

Visuals visoke ločljivosti

Spletno stran, ki vsebuje samo besedilo, je težko absorbirati. Uporabnik hitro izgubi koncentracijo. Četudi je besedilo napisal strokovnjak in vsebuje koristne informacije, ga bo redka oseba prebrala, če je prikazana v enem velikanskem bloku. Besedilo prelomite z vizualnimi elementi. To je zvit trik, da obdržite pozornost bralca in vzbudite njihovo zanimanje.

Vizualni materiali, kot so infografika, slike, grafi, grafikoni, videoposnetki in gif pritegnejo veliko več pozornosti kot besede same in jih obdržijo dlje časa. To pa še ni vse, če vam privlačni vizualni elementi na vašem spletnem mestu lahko pomagajo do več vhodnih povezav in skupnih rabljenih.

Bonus nasvet: Vzemite si čas za optimizacijo slik za WordPress in se prepričajte, da se vaše strani hitro nalagajo in SEO prijazne.

Imeti strategijo trženja vsebin

Kaj je vsebinski marketing? Kot Inštitut za vsebinski marketing pravi, Vsebinski marketing je strateški marketinški pristop, osredotočen na ustvarjanje in distribucijo dragocenih, ustreznih in doslednih vsebin, da bi pritegnili in obdržali jasno določeno občinstvo – in na koncu spodbudili donosne ukrepe strank.

Spletno trženje, ki poteka prek blogov, videoposnetkov, objav v družbenih medijih, e-poštnih novic in podobno, vam omogoča, da svojo blagovno znamko promovirate s pomočjo ustreznih vsebin, ustvarjenih tudi brez omembe blagovne znamke. Vsebine, ustvarjene za spletno mesto za mala podjetja WordPress, lahko delite ne samo tam, ampak tudi za risanje neposrednega prometa.

Cilji strategije trženja vsebine blagovne znamke se lahko razlikujejo od drugih strategij. Kljub temu sta dve strategiji vsebinskega marketinga skupni dve stvari. So izpostavljenost blagovni znamki in konverzije se povečajo. Pritegnite pozornost ciljne publike z ustvarjanjem vsebin, ki so zanimive in uporabne za vaše občinstvo, ter spremljajte tiste, ki komunicirajo z vašo vsebino in jim dajete možnost, da ostanejo povezani z vašo blagovno znamko.

Ustvarite vsebino, ki se prodaja sama. Ne pišite običajnih stvari, ki jih najdete povsod po internetu. Težava je v tem, da objavljanje vsebine, ki ne prispeva k vzpostavljanju identitete blagovne znamke v glavah ljudi, izgleda podobno kot že vaši konkurenti. Če boste naredili pravilno, vam bo vsebinski marketing omogočil, da uživate v njegovih večkratnih prednostih:

 • Uvrstitve v iskalnikih se povečajo. Ko boste v svojih marketinških kampanjah, izboljšanih z objavo skupne vsebine, uporabljali prave ključne besede in besedne zveze, bo vaše spletno mesto začelo opažati znatno večjo pozicijo iskalnikov.
 • Pridobivanje več prometa. Izvirna vsebina, ki ne vsebuje agresivne promocije, pritegne pozornost publike in sproži zanimanje. Potem ko boste pritegnili pozornost in vzbudili zanimanje za svoje ciljno zanimanje (z uporabo dobrih CTA), bo vaše majhno podjetje lahko usmerjalo več prometa na svojo spletno stran.
 • Razvoj vaše blagovne znamke na ciljnem trgu. Ko ustvarite vsebino, ki ustreza potrebam vaše publike in se nanaša na vašo blagovno znamko, to ustvarja močne vezi med vami in vašo publiko. Ljudje, ki vidijo vašo vsebino, bodo lahko sestavili dva konca in večkrat pregledali vaše spletno mesto.
 • Pridobivanje novih strank. Če je vsebinsko trženje pravilno izvedeno, lažje dosežete ljudi, ki jih drugače ne morete doseči. V spletu lahko sprejme več kanalov in se deli z vašo ciljno publiko, da doseže nove potenciale.

Gradite povezave do prometnega prometa

Gradnja povezav je nujen element, ki pomeni boljši SEO in več prometa usmerjenega na vaše spletno mesto. Poleg tega prave povezave, ki so na vašo spletno stran zgrajene iz drugih dostojnih virov, dajejo vašemu spletnemu mestu verodostojnost in je videti kot zanesljiv informacijski vir.

Naj vam povemo, kaj je povezava? To je postopek pridobivanja povratnih povezav do vašega spletnega mesta z drugih kakovostnih spletnih mest. Kako pridobiti te povratne povezave? Uporabite lahko spletna mesta za objavo gostov, infografike ali celo pogosta vprašanja, ki ljudi vodijo nazaj na vaše spletno mesto, ko kliknejo na povezavo, ki vključuje takšno vrsto vsebine.

Gradnja povezav je resnično pomembna za ustvarjanje zanesljivega spletnega mesta za vaše majhno podjetje, ki bo prineslo več prometa iz drugih krajev po spletu.

Nadaljnji razvoj identitete vaše blagovne znamke in sledenje

Vse, kar objavite v spletu, mora govoriti z doslednim glasom, ki izraža vašo blagovno znamko in osebnost. Vsakdo, ki pride na vaše spletno mesto za mala podjetja WordPress, bi moral biti sposoben prepoznati, kakšna je vaša blagovna znamka, in spremljati vse njene novice in dejanja. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali utrjevati identiteto in ustvariti naslednje na spletu.

Zaženite blog

S spletnimi objavami na spletnem mestu se lahko vaše majhno podjetje postavi kot strokovnjak na svojem področju in svojim potrošnikom zagotovi dragoceno vsebino, ki si jo lahko nato zapomnijo in jo delijo z drugimi na spletu.

Preprost vtičnik za avtorje

Prav tako lahko izkoristite moč bloganja gostov za svoje spletno mesto. Oseba, ki jo kot gostujoči avtor izberete za prispevek v spletnem dnevniku vašega spletnega mesta, bi se morala dobro povezati z vašo blagovno znamko in njeno podobo. Prav tako lahko na spletnem mestu obiščete nove obiskovalce, ki drugače ne bi pristali tam prek spletnega spremstva gostujočega sodelavca. Če se odločite, da boste na svojem blogu objavili objave gostov, razmislite o dodajanju Enostavno avtorsko polje vključiti povezave do spletnega mesta in socialnih profilov vašega gosta avtorja.

Povežite svoje spletno mesto z družbenimi mediji

Na svojem spletnem mestu vključite povezave do vseh poslovnih računov družbenih medijev. Prikažite jih na pričakovanih mestih, nekje, kjer obiskovalci zlahka najdejo vaše ikone družbenih medijev. Na primer, vidno jih lahko objavite na domači strani ali na zavihku, ki ga je mogoče klikniti, z jasno oznako. Ti majhni pomočniki na socialnih medijih vam bodo skozi namensko socialno skupnost zagotovili trajno sledenje vaše blagovne znamke.

AddThis Social Plugin

Če vaša tema že ne vključuje socialnih povezav in vgrajene družbene skupne rabe, razmislite o vtičniku Dodaj te gumbe za skupno rabo. Vtičnik integrira povezave za hitro deljenje za več kot 200 družabnih omrežij in vključuje enostavne možnosti oblikovanja, da se gumbi ujemajo s preostankom vašega spletnega mesta.

Zbiranje informacij o obiskovalcih in povečanje konverzij

Za zbiranje njihovih kontaktnih podatkov uporabite vsako možnost. Ne izgubite priložnosti, ko obiskovalci pridejo na vaše spletno mesto in izvedejo več o vašem podjetju, blagovni znamki in storitvah. Spodbujajte jih, naj delijo svoje kontaktne podatke po odlični vsebini spletnega mesta, naročnini na glasilo ali ponujajo za prenos brezplačne e-knjige.

MailChimp za WordPress

Zbiranje e-poštnih naslovov obiskovalcev prek naročnine na e-novice je način, da vaše podjetje poveča konverzije. Glede na storitev za novice lahko uporabite vtičnik, kot je MailChimp za WordPress da brezhibno vključite obrazec za prijavo na glasilo na svojem spletnem mestu. Prvotne obiskovalce spletnega mesta pretvorite v zveste stranke tako, da jim daste prepričljive vsebine, nato pa z njihovimi glasili dosledno vzpostavljate stike z njihovimi e-poštnimi okenci.

Poiščite svojo tržno nišo

Ne morete prodati svojih izdelkov / storitev vsem. Zaradi slabe strategije bo vaša spletna stran preveč splošna glede vsebine, da bi resnično pritegnila in se z njimi povezala. Raje poiščite pravo nišo za svoje spletno mesto in si močno prizadevajte, da bi zadovoljili njegove potrebe. Ožji fokus in vaše spletno mesto bo pritegnilo več ljudi v manjšem krogu tržnega segmenta.

Mouseflow toplotno oblikovanje

Ste negotovi glede svojega ciljnega trga? Ali morda niste prepričani, kaj bralci v vaši niši kliknejo? Nato izvedite tržne raziskave, da to ugotovite. Preizkusite storitev, kot so toplotni zemljevidi Mouseflow, in si ogledate, kaj nameravajo doseči vaši obiskovalci. Ste končali? Zdaj se lotite ustvarjanja vsebine, ki zanima vašo ciljno publiko, in uporabite svoje toplotne karte za ustrezno urejanje vsebine.

S pomočjo orodij za sledenje sledite svojemu napredku

Ni smiselno vlagati svojih virov in ustvarjati spletno mesto za mala podjetja WordPress, če ne veste, ali so vaša prizadevanja nagrajena ali ne. Takoj, ko postavite spletno mesto in zaženete, začnite spremljati njegovo delovanje.

Google Analytics za WordPress

Na primer, lahko uporabite obsežno spletno orodje za sledenje, kot je Google Analytics, in ga nato vključite v svojo nadzorno ploščo WordPress z brezplačen GADWP vtičnik za zbiranje podatkov o uspešnosti vašega spletnega mesta. To orodje vam bo pokazalo, koliko ljudi obišče vsako stran vašega spletnega mesta, koliko časa tam preživijo, prek katerih drugih spletnih kanalov dostopajo do vašega spletnega mesta itd. Če imate te podatke, si lahko ogledate popolno sliko tega, kar delajo pravilno in kar je potrebno za nadaljnje gibanje naprej.

Nazaj k tebi…

V tem članku je bilo obravnavanih veliko točk, zato si oglejmo nekaj ključnih primerov.

 • Dobro gostovanje in strokovno narejena tema WordPress, specifična za vaše spletno nišo za mala podjetja WordPress, vam lahko prihranite precej časa in denarja ob zagonu prvega spletnega mesta.
 • Gradite spletno mesto za mala podjetja WordPress na način, ki bo privedel do razvoja blagovne znamke, zvestega spremljanja in splošne izpostavljenosti po spletu.
 • Ustvarite svojo vsebino, da bo vaša ciljna publika edinstvena, sorodna, zanimiva in delljiva.
 • Če ste v dvomih, dodajte funkcije za dodajanje funkcij za nadaljnjo optimizacijo spletnega mesta WordPress za vaše majhno podjetje.

Ali se vam je ta priročnik koristen? Ali imate kakršna koli neodgovorjena vprašanja o ustvarjanju spletnega mesta za mala podjetja WordPress? Pustite svoje misli in vtise v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map