Kako ustvariti stran 404 po meri v WordPressu

Brez dvoma večino uporabnikov interneta odlagajo vsi preveč znani 404 strani ni mogoče najti obvestilo o napaki. Verjetno vas vsaj enkrat v tem mesecu bombardira to nadležno sporočilo, ko ste kliknili prekinjeno povezavo.


Napaka 404 je standardni odgovor HTTP na zahtevo spletne strani, ki je strežnik zaradi različnih razlogov ni mogel izpolniti. Sporočilo o napaki je privzeto prikazano kot navadno besedilo na belem ozadju. Če sovražite to srhljivo sporočilo, ne bi želeli, da bi ga obiskovalci vaše spletne strani tudi videli. Zakaj torej ne bi bilo manj razdražljivega s sporočilom po meri?

V tej vadnici vas bom popeljal skozi korake ustvarjanja po meri Stran ni najdena sporočilo, da bodo obiskovalci vaše spletne strani manj razdraženi, ko zadenejo v prazno. Najprej najprej bolje razumemo, zakaj lahko pri poskusu dostopa do spletne strani udarite v prazno.

Contents

Kako in zakaj 404 strani ni mogoče najti Pojavijo se napake

Ko kliknete povezavo in dobite napako 404, to pomeni, da je bila zahteva za vašo stran do strežnika uspešna, vendar določena stran, do katere ste poskušali dostopati, strežnik ni našel. Vzrokov za to je veliko.

Če je bila na primer odstranjena spletna stran, na katero se je povezava, prikazala napaka 404. Tipičen scenarij, ki vodi k temu, je, ko zastarelo stran, ki je vsebovala priljubljeno vsebino, odstrani, vendar je na njej veliko povezav, ki kažejo na druge spletne strani. Najpomembnejši krivci za to so velika spletna mesta z novicami, če skrbniki spletnega mesta ne sprejmejo previdnostnih ukrepov za preprečevanje manjkajočih povezav na strani.

Napaka 404 strani se lahko pojavi tudi, če je bila zahtevana stran premeščena v novo ime domene. Če je težava s strežnikom (strežnik je izklopljen ali je iz nekega razloga nedostopna), lahko pride do napake DNS. Požarni zidovi, filtri vsebine in druge oblike blokiranja vsebine lahko povzročijo tudi prekinjene povezave.

Bottom line je prekinjena, povezave so običajne na spletu. Na lastnikih ali skrbnikih spletnega mesta je, da uporabnike izboljšajo. Ne pozabite, da so uporabniki interneta na splošno nestrpni pri iskanju informacij na spletnem mestu. Uporabnik ne bo izgubljal časa za iskanje drugega spletnega mesta, da bi dobil tisto, kar želi, če bi vse, kar so našli na vaši, navadna, dražljiva 404 Napaka.

Uporabniško sporočilo o napaki

Kot sem že omenil, je večina spletnih strežnikov nastavljena tako, da vrne osnovno stran 404 o napaki, ki prikazuje opravičiloa kratek opis, zakaj niste mogli dostopati do zahtevane strani. V nekaterih primerih vam bo morda na voljo tudi povezava do e-poštnega naslova spletnega skrbnika (če potrebujete več tehnične podpore) ali povezava do iskalnika, da nadaljujete z iskanjem.

Čeprav je to privzeto sporočilo o napaki vljudno, je za večino obiskovalcev spletnega mesta povsem navadno in je običajno izklop. Zato resni spletni skrbniki prilagodijo to sporočilo, tako da lahko obiskovalci, ki posežejo po praznih mestih, vidijo bolj uporabniško (in manj dražilno) stran 404 o napakah.

Vse privzete teme, ki jih dobite z WordPressom, imajo osnovno predlogo 404 strani z napakami 404.php. Seveda ta privzeta predloga deluje odlično, vendar je verjetno, da obiskovalcem ne pove, kaj želite povedati. Hvaležno je, da je prilagajanje sporočila v predlogi prepir. Preprosto odprite predlogo strani v urejevalniku kod in besedilo sporočila spremenite v svoje. Spremembe shranite po.

Struktura privzete predloge strani z napako, poslana s Dvajset trinajst tema je sestavljena iz oznak za prikaz glave, noge in iskalne vrstice. Tako izgleda v akciji (v naslovno vrstico brskalnika samo vtipkajte ponarejen naslov strani):

Dvajset trinajst 404 strani

Če pregledate kodo predloge 404 strani, boste opazili naslov strani Ni najdeno znotraj

naslovno oznako, skupaj z _e funkcija, ki dejansko prikaže rezultat na strani. To boste želeli najprej urediti, ko prilagodite svojo stran 404. Nato lahko nadaljujete in dodate bolj uporabniku prijazno besedilo v

in

oznake pod njim. Upoštevajte, da lahko spremenite Ni najdeno naslov, vendar je na splošno dobro postaviti razdelek po meri, ki ne draži obiskovalcev, skupaj z besedilom po meri v odstavkih.

Morda boste opazili tudi, da se naslov pojavlja v velikanki 404 številka na strani. Ko s pomočjo Firebuga pregledate stran z napako, boste videli, da je ogromno 404 vstavi psevdoelement (.napaka404 .stran-naslov: prej). Torej odprite 404.php predlogo in nadomestite privzeto besedilo v

,

, in

oznake, kaj želite povedati svojim obiskovalcem. Prav tako uredite omenjeni psevdo element po svoji želji ali ga odstranite (komentirajte v obrazcu za sloge). Svoje sem spremenil v to:

Dvajset trinajst prilagojenih strani 404

Čeprav lahko tukaj svojim obiskovalcem rečete karkoli želite, je vedno dobro, da je kratko in sladko. Poskusite tudi povedati ali usmeriti obiskovalca na tisto, kar bi morda iskali. In to je skoraj vse, kar morate storiti, da bo vaša stran 404 bolj prijazna do uporabnika. Preglejte stran in nato spremenite sloge, kot se vam zdi primerno.

Tudi glede na temo WordPress, ki jo uporabljate razvijalec, je morda vključena podpora za 404 strani po meri. V naši temi WordPress Total smo vgradili možnost teme teme po meri 404 strani, ki omogoča enostavno dodajanje preusmeritve po meri 404 ali naslov strani in vsebino po meri neposredno z nadzorne plošče WordPress..

Posnetek zaslona urejevalnika strani po meri 404 v celoti

Primer teme po meri 404 strani WordPRess

The .htaccess datoteka je tam, kjer se zgodi čarovnija

Ko je vaš 404.php prilagojen, vam preostane le WordPress, da ga prikaže, ko je primerna situacija – ko ne more najti določene strani. To je privzeti postopek. Vendar obstajajo časi, ko se spletni strežnik lahko sreča s težavami, preden se jih WordPress zaveda, kar pomeni, da obiskovalci morda ne bodo mogli dostopati do nekaterih strani. V tem primeru morate zagotoviti, da jih lahko spletni strežnik preusmeri na svojo stran 404.php in tu je .htcaccess datoteka pride.

The .htcaccess datoteka se nahaja v korenski mapi vaše namestitve WordPress. V primeru WordPress se samodejno ustvari, ko spremenite svojo strukturo stalne povezave iz privzetega. Vse, kar morate storiti, da strežnik najde stran 404 po meri, doda datoteko v eno samo vrstico, kot je ta:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Kot lahko vidite, se ta URL začne v korenu (/), kar pomeni, da mora biti vaša namestitev WordPress za uporabo te oblike URL v korenu vašega strežnika. V nasprotnem primeru je, če je WordPress nameščen v podmapi, mora biti pot preusmeritve naslednja:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

Tako tudi, če spremenite temo, index.php bo za vašo novo temo vedno poklical pravo datoteko 404.

Zavijanje

Z branjem te hitre vadnice lahko zdaj upamo, da ustvarite stran po meri 404 skupaj s sporočilom, ki je prilagojeno uporabnikom. Konfigurirate lahko tudi .htcaccess datoteko, s katero zagotovite, da strežniki obiskovalce vašega spletnega mesta vedno preusmerijo na desno stran 404 v primerih, ko WordPress ne more ali kadar spremenite teme.

Če želite pritegniti zveste obiskovalce, ki se bodo vedno vračali na vaše spletno mesto, je pomembno, da svojo stran 404 prilagodite z manj dražilnim sporočilom. Seveda je tudi poskus, da bi omejili, kolikokrat obiskovalec pristane na 404 strani, tudi dobra ideja.

Imate kakšne odlične ideje za sporočilo po meri 404? Kaj trenutno uporabljate na svoji strani 404? Rada bi slišala vaše ideje v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map