Kako ustvariti vrste sporočil WordPress po meri

Kako ustvariti vrste sporočil WordPress po meri

WordPress lahko prikaže obilico različnih vrst vsebine, vendar je organiziranje le-tega težko. Privzete možnosti so dokaj omejene, njihovo prilagajanje pa je lahko zmedeno. Prav zato sem se odločil, da bom sestavil ta kratek vodnik.


Z uporabo vrst objav po meri lahko ustvarite novo vrsto predmeta – na primer objave in strani -, ki bo vseboval drugačen nabor podatkov. Imela bo svoj skrbniški meni, svoje strani za urejanje, svoje prilagojene taksonomije in kup drugih pripomočkov.

Če se sprašujete, zakaj najprej potrebujete enega od teh, so najboljši za spletna mesta z vsebino, ki je organizirana po nenavadni strukturi. Če imate kakršno koli vsebino, ki jo morate prikazati drugače kot na običajnih objavah in straneh, je lahko vrsta objave po meri ravno tisto, kar potrebujete. Prav tako so odlični za SEO zaradi svojih vgrajenih trajnih povezav.

Kaj je vrsta objave po meri?

Vrsta objave se kljub specifično zvenečemu imenu lahko uporablja za kakršno koli vsebino. Verjetno ste jih že videli že prej, saj razvijalci uporabljajo svoje vrste objav po meri, da v svoje teme WordPress dodajo portfelje, osebje, izjave in drugo. Torej vrsta objave po meri je le navadna objava z drugačno vrednostjo post_type v bazi. Obstaja pet privzetih vrst objav: objava, stran, priloga, revizija in navigacijski meni. WordPress 3.0 ali novejša različica pa vam omogoča, da dodate svoje.

Vrste sporočil WordPress in taksonomije

Izraz taksonomija se pogosto pojavlja v povezavi z vrstami po meri po meri in nekatere bi lahko bile nekatere zmede. Za tiste, ki so novi v WordPressu, je taksonomija način za združevanje objav in vrst po meri skupaj. WordPress ima štiri vgrajene: kategorijo, oznako, kategorijo povezav in forme objav. Več o njihovih značilnostih lahko izveste na spletnem mestu WordPress Codex. Vendar pa lahko ustvarite tudi svoje taksonomije po meri in jih uporabite v svojih vrstah objav, da združite in razvrstite vsebino.

Kako ustvariti vrsto objave po meri?

Dodajanje vrst objav po meri v WordPress je izredno enostavno, saj WordPress vključuje jedro funkcije register_post_type, s katero jih lahko ustvarite. To pomeni, da če ste razvijalec vtičnikov, lahko v temo, ki jo ustvarjate, preprosto vključite vrste objav po meri. Lahko pa jih dodate prek otroške teme ali prek vtičnika po meri.

Ročno ustvarjanje vrste objave (z uporabo kode)

Najprej najprej stvari, kam naj dodate svojo kodo? Najboljše mesto za registracijo in dodajanje vrst objav po meri je odvisno od vašega projekta. Če delate na strankinem spletnem mestu, ki ima že aktivno temo, boste želeli ustvariti nadrejeno temo in od tam registrirati vrste svojih objav. Če ustvarjate svojo lastno temo po meri, lahko kodo postavite v datoteko function.php ali v katero koli drugo datoteko, ki jo kličete iz svoje funkcije.php. In če razvijate vtičnik, v resnici ni pomembno, kam dodate kodo, dokler koda teče pred akcijskim kavljem ‘init’, da se prepričate, da je na voljo.

Za namene testiranja, vaš function.php datoteka bo naredila čisto v redu. Toda vtičnik bo zagotovil, da svojega spletnega mesta ne boste zlomili pri spreminjanju ali nadgradnji teme.

Če je vrsta objave po meri res pomembna, razmislite o njenem vtičniku. Nepozorni vtičniki morajo biti nameščeni v posebnem imeniku znotraj vsebinske mape in so samodejno omogočeni na vseh mestih. Vtičniki, ki jih je treba uporabiti, se ne prikažejo na privzetem seznamu vtičnikov na strani vtičnikov wp-admin.

Kakor koli že, lahko v WordPress dodate vrsto objave po meri prek register_post_type () funkcijo. To vam omogoča, da novo določite z več nalepkami. Ko ustvarite glavo, lahko to funkcijo uporabite pred admin_menu, ampak po after_setup_theme akcijske kljuke. Če je pravilno ustvarjeno, lahko to izvlečete le z nekaj vrsticami kode. Iz WordPress Codex, tukaj je preprost primer nove vrste objave po meri:

funkcija create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
matrika (
'labels' => matrika (
'name' => __ ('Izdelki'),
'singular_name' => __ ('Izdelek')
),
'javni' => res,
'has_archive' => res,
)
);
}
dodajanje ('init', 'create_post_type');

Tako bi ustvarili vrsto objave z imenom »izdelek«, ki je identificiran kot »acme_product«. The register_post_type funkcija dobi dve vrednosti. Prvi je ime “nalepke” za ime. Druga je “javna”, da se prikaže na skrbniškem zaslonu in na vašem spletnem mestu. In nazadnje “has_archive”, da omogočite arhiv novega tipa objave.

Po nastavitvi morate videti vnos v meniju za vrsto objave po meri, lahko dodate objave, si ogledate seznam objav v skrbniku in jih obiščete na svojem spletnem mestu. Obstaja veliko več vrednosti ali argumentov, ki jih lahko dodate na stran po meri. Celoten seznam njih je na voljo na spletni strani registrirajte stran z vrstami objav v Codexu.

Nato ustvarite sliko ikone velikosti 16 × 16 pik in jo shranite v trenutno mapo z vtičniki. To je potrebno za ikono vrste po meri po meri na nadzorni plošči. Druga možnost je uporaba ikone pisave. Če vas bo zanimala pot, imamo hiter vodič, kako uporabiti dashicons za svoje vrste objav po meri, ki jih morate prebrati. Nato lahko nadaljujete in aktivirate vtičnik.

Opomba o poimenovanju: čeprav je vabljivo in priročno uporabljati preprost identifikator vrste po meri, je bolje, da predpono. Uporabite kratek imenski prostor, ki identificira vtičnik, temo ali spletno mesto, ki uporablja vrsto po meri. Za veliko bolj podroben vodič si oglejte spletno mesto tuts + vodnik do WordPress tipov objav po meri. Če želite sami kodirati vrste objav, se vpišejo v več kod in možnosti po pošti. Če pa želite hitrejšo in enostavnejšo možnost, nadaljujte z branjem!

Ustvarjanje vrste objave po meri z dodatkom

Vrste objav Neomejen vtičnik

Nove vrste objav po meri najlažje dodate s pomočjo vtičnika. Zastonj Vrste objav Neomejen vtičnik se zgodi, da ustvarjanje in upravljanje vrst po meri po navadi postane lahek. Ustvarite lahko tudi taksonomije po meri.

Vse, kar morate storiti, je namestiti vtičnik. Zgrabite jo lahko neposredno iz imenika WordPress (glejte zgornje povezave). Ali pa ga namestite na nadzorno ploščo WordPress pod Vtičniki> Dodaj novo in poiščite “vrste objav neomejeno” – to bi moral biti prvi rezultat. Samo namestite in aktivirajte.

Vrste objav Neomejen vtičnik - ustvarite nove vrste objav

To bo dodalo novo postavko menija Vrste objav v spodnji del nadzorne plošče. Kliknite nanj, da začnete ustvarjati nove vrste objav in taksonomije. Obstaja na vrsto možnosti za vrsto objave po meri ali taksonomijo, zaradi česar je nova vrsta objave vidna avtorjem, če je prikazana na vaši nadzorni plošči (ali kjer v podmeniju, na primer v razdelku »Nastavitve«), ikoni menija, podprtih metaboks (samo preverite tiste, ki jih želite vključiti) in celo napredne nastavitve API-ja REST.

Izberite možnosti, ki jih želite omogočiti za novo vrsto objave in shranite. To je to. Pripravljen je, da gremo! Poiščite na svoji nadzorni plošči ime, ki ste ga dali novi vrsti objav po meri. Na zgornjem posnetku zaslona je naš naslov “Moje vrste objav”. (Opomba – lokacije nismo dodelili, zato je bila preprosto dodana po obstoječih vrstah objav na našem preskusnem mestu.)

Vrste objav Neomejen vtičnik - Skupne možnosti

Vrste objav Neomejeno je bilo ustvarjeno tako, da odlično sodeluje s katero koli temo WordPressa, vendar če uporabljate skupno temo WordPress, boste imeli na voljo številne ekskluzivne in zmogljive možnosti. Nastavite glavno stran po meri za vaše drobtine, izberite možnosti postavitve arhiva nove vrste objave, izberite vnose (in en sam vnos) bloke in meta, omogočite naslednjo / prejšnjo stran in še več.

Alternativa: WCK WordPress ustvarjalni komplet PRO

Ustvarjalec vrst in po meri po pošti - WCK

Info & DownloadView Demo

WordPress Creation Kit PRO je vrhunski WordPress vtičnik, ki olajša prilagoditev vaše namestitve WordPress, tako da stranke ali sodelavci vidijo samo tisto, kar želite. Ta močan vtičnik vam omogoča nadzor nad polji po meri in vrsti objave, da ustvarite svojo očiščeno namestitev WordPress-a.

Če ste spletni razvijalec, verjetno že veste, da je WordPress za nekatere stranke lahko prenaporen in eden od načinov, kako jim pomagati poenostaviti postopek uporabe njihovega spletnega mesta, je zmanjšati, kaj lahko in česa ne vidijo na zadnji strani WordPress-a. namestitev. Vnesite komplet za ustvarjanje WordPress PRO. S tem lahko ustvarite uporabniku prijazno namestitev WordPress, specifično za vašo stranko. Lahko ustvarite in preimenujete vrste objav in taksonomije po meri, da jim olajšate razumevanje ali skrijete nekatere možnosti nastavitev, vključene v temo WordPress, ki ste jo uporabili za njihovo spletno mesto. Z WordPress Creation Kit PRO lahko uporabite druge tone.

Druga odlična značilnost programa WordPress Creation Kit PRO so vključena polja po meri. Glede na vrsto objave, ki jo ustvarjate, boste morda želeli dodati besedilno območje za vsebino, spustno opcijo (na primer naslovi članov osebja ali vrsto opreme, ki se uporablja za fotografiranje), datum ali kaj drugega. WordPress Creation Kit PRO vključuje 11 poljubnih možnosti polja, tako da lahko svojim strankam olajšate uporabo vaših strank.

Zaključek

Vrste objav po meri lahko zvenijo zastrašujoče, vendar tega ni treba. Z malo prakse lahko spustite osnove vrst po meri in ustvarite spletno mesto, ki ga potrebujete. In z brezplačnim vtičem Post Types Unlimited ni opravičila, da ne. Zdaj, ko ste se spustili do osnov, nas obvestite, če imate dodatna vprašanja. Če pa imate bolj koristne nasvete, jih delite! V spodnjih komentarjih me pusti vrstico. Pojdimo v razpravo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me