Kako vir in skupno rabo vsebine na spletnem mestu WordPress

NASVETI Kako vir in skupno rabo vsebine na spletnem mestu WordPress

Če razmišljate o dodajanju nove vsebine na svoje spletno mesto ali blog, boste verjetno razmišljali o ustvarjanju člankov v dolgi obliki ali izvirnih objav. To je samo naravno in večina spletnih mest bo želela dati prednost edinstveni vsebini. Lahko pa je tudi pametna poteza pri iskanju in skupni rabi ustreznih vsebin tretjih oseb s svojimi bralci, kadar koli imate priložnost.


Ena najboljših stvari v internetu je, koliko informacij omogoča dostop – tam je članek ali spletno mesto o skoraj vsem. Povezava s to vsebino ali navajanje v koristne vire je služba za vaše bralce in odličen način, kako odstraniti nekaj pritiska.

V tem članku bomo govorili o tem, zakaj želite deliti vsebino drugih proizvajalcev, in razpravljali o najpogostejših načinih za to. Nato bomo predstavili nekaj priročnih vtičnikov WordPress, ki vam bodo pomagali do konca. Začnimo!

Ali bi morali razmisliti o skupni rabi vsebine tretjih oseb?

RSS agregator WP: WPNewsDesk

Odličen primer je WP News Desk (poganja RSS Aggregator Pro), ki v spletu deli novice iz uglednih virov WordPress.

Pomembno je, da je na vašem spletnem mestu veliko kakovostne izvirne vsebine. Če delite svoje edinstvene ideje, vas postavite kot strokovnjaka in vključite preveč podvojena vsebina na vaši spletni strani je lahko optimizacija iskalnikov problematična. Vendar pa je zelo koristno tudi pri svojem delu navajati in deliti zunanjo vsebino.

Sourcing in deljenje ustreznih vsebin tretjih oseb je pametna ideja iz naslednjih razlogov (in več):

 • Olajša vašo delovno obremenitev – na svojo spletno stran lahko vključite več uporabnih vsebin, ne da bi morali vse narediti sami.
 • Ponudba zunanjih virov in citatov izboljša verodostojnost vaše lastne vsebine.
 • Lahko se postavite kot znan organ, tako da bralce usmerite na najboljša mesta za iskanje informacij.
 • Skupna raba vsebine drugih je odličen način za spodbujanje povezav in odnosov.

Če se nikoli ne povežete ali ne delite zunanjih virov, zamudite priložnost, da postanete del večjega pogovora, ki že obstaja v spletu. Zato poskusite najti ravnovesje med izvirno in skupno vsebino, ki deluje za vas.

Kako deliti vsebino z WordPressom

Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako dejansko začeti deliti vsebino drugih proizvajalcev. Obstaja veliko možnosti in najboljši pristop ti odvisno od vašega spletnega mesta, polja in občinstva. Najverjetneje boste želeli uporabiti kombinacijo strategij.

Tu je nekaj najučinkovitejših pristopov:

 • Enostavno povezovanje. Ustvarjanje zunanjih povezav v vaši vsebini je enostavno in vam omogoča, da navedete navedbe, skupaj z nadaljnjimi informacijami, ki jih nimate časa (ali prostora), da bi se pokrili. To je osnovna strategija, od katere lahko vsakdo ima koristi.
 • Združevanje vsebine. Ta pristop uporablja vire RSS za avtomatizacijo postopka skupne rabe vsebine. To pa omogoča hitro in enostavno možnost. Na svoje spletno mesto lahko vstavite vire, da potegnete in prikažete ustrezno vsebino iz celega spleta. Tako lahko bralci sproti posodabljajo pomembne informacije in prihrani vam veliko časa. ]
 • Kustos vsebine. Kustos je postopek iskanja zunanjih virov in njihovega branja bralcem predstavil prek spletnega dnevnika, novičkov, socialnih omrežij ali kakšne druge metode. Začnete z vsebino tretjih oseb, dodate pa svoje mnenje ali mnenja. Te možnosti so morda najbolj zamudne, vendar lahko nudijo največ nadzora in potencialne vrednosti.

Vsi ti pristopi zahtevajo malo vnaprejšnjega dela. Na srečo WordPress ponuja veliko orodij, ki vam pomagajo pri izvajanju strategij za delitev vsebine.

Res je, da je ena najboljših stvari v programu WordPress ta, da obstaja vtičnik za skoraj vse, kar boste morda želeli storiti. Najti popoln vtičnik je sicer težko, zato smo spodaj zbrali nekaj najboljših možnosti za pripravo vsebine in združevanje vsebine za skupno rabo vsebine tretjih oseb.

1. WP RSS Aggregator

WP RSS Vtičnik za strjevanje

Če vas ideja o združevanju vsebine vsilji, je to vtičnik, ki ga morate preveriti. WP RSS Aggregator vam omogoča, da združite več virov RSS in jih skupaj prikažete na svojem spletnem mestu. Izberete lahko vire, za katere menite, da so najbolj dragoceni, vključite jih na en priročen seznam in vtičnik pustite, da naredi vse ostalo. WP RSS Aggregator je dobra možnost, če želite deliti koristne vsebine drugih proizvajalcev, ne da bi si umazali roke pri ročnem delu.

Ključne funkcije

 • Uvozite in kombinirajte toliko virov RSS, kot jih potrebujete
 • Za preprosto prikazovanje vsebine vira na svojem spletnem mestu uporabite kratko kodo
 • Postavite različne omejitve glede vsebine, ki se uvaža, prikazuje in shranjuje

Osnovna različica WP RSS Aggregator je brezplačna, če pa želite veliko več uporabnih funkcij (na primer uvoz vsebine RSS kot objavo in prikazovanje odlomkov in slik iz virov vira), boste morali kupiti enega ali več svoje premium dodatki.

2. Odmev RSS

Odmev RSS uvoznik / generator

Druga možnost je, da nam vtičnik Echo ustvari objave iz virov RSS, pa tudi ustvarite svoje neomejeno število RSS virov po meri za vaše bralce. Ta vtičnik ponuja enostaven način za pospeševanje vsebine, usmerjene v vaše občinstvo. Vtičnik se priklopi na javne vire RSS, da ustvari objave na svojem spletnem dnevniku, ki jih nato lahko uporabite za ustvarjanje svojega lastnega RSS-a..

Ključne funkcije

 • Uporablja SimplePie API
 • Samodejno ustvarjanje objav
 • Ustvarite neomejene vire RSS

Tu je velika težava, da vsebina v resnici ni edinstvena. Čeprav svojim bralcem ponuja preprost način, kako ponuditi nišno vsebino (na primer, lahko na svojem lastnem mestu izmenjave delite in se povežete z najnovejšimi kripto-nasveti iz različnih blogov), ne priporočam, da bi se nanjo zanašali za vso svojo vsebino ustvarjalne potrebe.

3. MyCurator

MyCurator Plugin

Vtičnik MyCurator je nekoliko edinstven. Namesto da bi zagotovili vire, vtičnik k vam pride s članki, za katere meni, da so ustrezni. Kako? Ko določite temo, ki vas zanima, kako najti vire za preprosto glasovanje, ki ga vtičnik zagotavlja. Na podlagi vaših glasov želi MyCurator zagotoviti ciljno vsebino za potrebe ustvarjanja vašega članka.

Ključne funkcije

 • Pametno kuriranje vsebine s pomočjo glasov navzgor / navzdol
 • Nastavite opozorila RSS in virov
 • Določite svoj jezik

MyCurator lahko brezplačno uporabljate za eno temo, vendar se boste za več kot to morali prijaviti za premijski načrt. Pro-načrti so ceno 15 $ / mesec za do 6 tem, poslovni načrti pa 30 $ na mesec za neomejene teme.

4. Pritisnite naprej

Pritisnite vnaprej

PressForward je brezplačni vtičnik, s katerim lahko oblikujete prilagojen nabor virov za združevanje vsebine. Vtičnik deluje z RSS-viri, kot tudi številne druge možnosti na našem seznamu, pa tudi z zaznamki za določene izvorne strani. Edinstveno pa je, da obstajajo vgrajene možnosti za pripisovanje, samodejno preusmeritev na izvirni vir in podpora za ekipe (npr. Avtorji prispevkov, uredniki ali druge vloge uporabnikov).

Ključne funkcije

 • RSS, vir vira Atoma in iskanje zaznamkov
 • Vključite standardizirane vsebine
 • Ohranjeno vsebino shranite kot osnutke
 • Dodajte dodeljevanje vsebine ali preusmeritev na vir

Zabavno dejstvo o tem 100% brezplačnem (brez upsell) vtičnika je, da ga vzdržuje univerza George Mason. Nastala je kot del njihovega podobno imenovanega projekta PressForward, katerega cilj je centralizacija digitalnih medijev in ustvarjanje vsebinskih središč.

5. Kuratorski apartma

Slika vtičnika Curation Suite.

Če je kuhanje vsebine bolj vaš slog, si oglejte Curation Suite. Ta celovita rešitev doda stransko vrstico urejevalniku objav, ki omogoča iskanje zunanje vsebine, ne da bi se kamkoli odpravili. Vsebino pritegne iz različnih virov, ki se osredotočajo na novice, socialne medije, slike in video posnetke. Curation Suite je idealno orodje za hitro iskanje in organiziranje virov za ustvarjanje uporabnih izbranih strani ali objav.

Ključne funkcije

 • Omejite iskanje na nekatere zanesljive vire
 • Hitro dodajte vsebino v svojo objavo s pomočjo vizualnega urejevalnika
 • Izkoristite bližnjice, ki omogočajo dodajanje vsebine na spletno mesto, tudi če niste na nadzorni plošči

Kuratorski apartma ni poceni – to vas bo stalo 197 dolarjev na leto za letno članstvo (ali 24 USD na mesec, če bi radi šli po tej poti). Vendar pa je odlična možnost za tiste, ki se radi resno ukvarjajo s kuriranjem vsebine in vam prihranijo veliko časa in energije na dolgi rok.

6. Flow Flow

Flow Flow Social Stream Vtičnik WordPress

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Zgoraj navedeni vtičniki so odlični za združevanje vsebine iz virov RSS ali kuriranje tradicionalnih vsebin. Kaj pa družbeni mediji? Tukaj sije Flow Flow. S Flow Flow lahko potegnete iz družbenih tokov in ustvarite odzivno mrežo vsebin, ki so pomembne za vaše bralce.

Ključne funkcije

 • Odzivna postavitev z nalaganjem AJAX
 • Gumbi in števci socialnih medijev
 • Možnosti razvrščanja in iskanja v omrežjih
 • Združljivo z več spletnimi mesti

To je rečeno – brezplačna različica Flow Flow podpira samo Facebook, Twitter, Instagram in Pinterest. Če želite uporabiti RSS vir, objave blogov ali druga omrežja (Youtube, Soundcloud, Tumblr itd.), Boste morali nadgraditi na Flow Flow Pro. A glede na to, da je cena ugodna 35 dolarjev, bi rekel, da je vredna naložbe.


Izbira vsebine iz spleta je odličen način, da postanete del širše skupnosti. Povečali boste svojo verodostojnost z deljenjem koristnih virov, druge pa boste povabili, da v zameno delijo svojo vsebino. Poleg tega boste lahko hitreje razvijali svoje spletno mesto ali spletni dnevnik z dodajanjem gradiva.

Imate kakšne nasvete, kako najti super vsebino, ki jo želite deliti s svojimi bralci? Povejte nam o njih v spodnjem delu komentarjev!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map