Kako z geslom zaščititi celotno spletno mesto WordPress

Kako z geslom zaščititi celotno spletno mesto WordPress

Za razliko od vtičnikov za članstvo v WordPress-u dodajanje zaščite z geslom na vašo WordPress spletno stran ne zahteva registracije ali prijave uporabnika, kar se izkaže za koristno v mnogih primerih. S preprostim geslom lahko blokirate dostop do nekaterih zasebnih strani in objav v programu WordPress. Včasih lahko pri postavljanju zasebnega spletnega mesta za notranjo razpravo in komunikacijo ali medtem ko je vaše spletno mesto v razvoju, morda želite z geslom zaščititi celotno spletno mesto WordPress. Tako lahko vsakdo z geslom dostopa do njega, ne da bi se moral registrirati.


Na voljo so različni vtičniki za zaščito z geslom celotnega mesta WordPress. V tej objavi bomo razpravljali o najboljših 3 vtičnikih WordPress za zaščito z geslom, ki jih je vredno upoštevati.

1. Zaščiteno z geslom

WordPress vtičnik, zaščiten z geslom

Geslo zaščiten vtičnik ščiti celotno spletno mesto WordPress z enim geslom. Vse kar morate storiti je, da najprej samo vklopite možnost nastavitve in nato vnesete geslo. Vaša domača stran in ostale strani na spletnem mestu bodo posledično blokirane za javnost.

Ta vtičnik omogoča skrbnikom in prijavljenim uporabnikom dostop do celotnega spletnega mesta WordPress, ne da bi morali vnesti geslo. Obstaja možnost, da se RSS viri ohranjajo javni, tudi če je vaše spletno mesto zaščiteno. Preprost in preprost, zaščiten z geslom, je v skladišču WordPress vtičnikov ocenjen kot vtičnik številka ena, ki je dobil veliko ocen s 5 zvezdicami.

Nastavitve vtičnika WordPress, zaščitene z geslom

Na strani minus pa vtičnik ne ponuja dodatnih funkcij glede zaščite z geslom. Na voljo je tudi precej zastarel uporabniški vmesnik.

Prednosti

 • Preprosta in enostavna za uporabo
 • Omogoči samodejni dostop administratorjem ali prijavljenim uporabnikom

Slabosti

 • Vsebine WordPressa zaščitite le z omejenimi možnostmi in brez drugih funkcij
 • Pridite z zastarelim uporabniškim vmesnikom

2. Skrij mojo spletno stran

Skrij vtičnik za mojo spletno stran WordPress

Skrij moje spletno mesto ponuja bolj napredno rešitev za zaščito vašega gesla pred javnostjo ali iskalniki.

Čeprav lahko zaščito z geslom za celotno spletno mesto omogočite tako, da preprosto potrdite potrditveno polje z nastavitvami, se vtičnik ne ustavi na tem mestu. Uporabnikom omogoča, da ostanejo prijavljeni dlje časa. To pomeni, da lahko uporabniki znova dostopajo do spletnega mesta brez vnosa gesla, dokler ne preteče vnaprej nastavljen čas.

Poleg tega lahko nastavite namig za geslo, ki obiskovalce opomni na geslo. To bi lahko bilo preprosto vprašanje ali namig z največ 53 znaki, ki bi jih vedeli le vaši pooblaščeni uporabniki. Če se bojite, da bi neželeni uporabniki lahko ugibali geslo glede na namig, ga lahko pustite prazno.

Vaše spletno mesto je lahko nastavljeno dostopno uporabnikom, ki se prijavijo kot skrbniki ali prihajajo iz določenih naslovov IP. Slednje je uporabna funkcija, ki je ni mogoče najti v podobnih vtičnikih. Prav tako Hide My Site ponuja možnost Brute Force Protection, ki preprečuje, da bi hekerji ukazali vaše geslo po metodi “Brute Force”.

Nenazadnje obstaja možnost, da se na prijavni strani prikaže obvestilo o sporočilu, s katerim bodo uporabniki obveščeni, da je to zasebno spletno mesto ali je spletno mesto v razvoju. Z nadgradnjo na različico Premium lahko na vrhu svoje prijavne strani prikažete obvestilo po meri. Premium verzija Hide My Site ponuja tudi različne privlačne teme prijavnih strani, ki jih lahko izbirate, odvisno od zasnove vašega spletnega mesta.

Skrij možnosti mojega mesta WordPress Style

Kljub naprednim funkcijam še vedno obstajajo možnosti za izboljšave, zlasti v zvezi z uporabniškim vmesnikom. Možnosti nastavitev, na primer, bi lahko razvrstili v razdelke, da bi jih uporabniki lažje brskali.

Še več, podobno kot drugi vtičniki, zaščiteni z geslom, Skrij moje spletno mesto ne ščiti slik ali drugih prilog datotek. Če bi ljudje nekako lahko našli točen URL medijske datoteke, lahko preprosto dostopajo do nje in ga prenesejo.

Prednosti

 • Navedite različne teme za prijavo na stran
 • Prilagodite obvestila
 • Dovoli dostop iz določenih naslovov IP

Slabosti

 • Uporabniški vmesnik bi lahko izboljšali
 • Ne ščiti pripetih datotek

3. WordPress zaščitite z geslom

WordPress vtičnik zaščitite z geslom

WordPress vtičnik Password Protect nudi še eno zanimivo rešitev za zaščito z geslom celotnega mesta WordPress. Zaščitene so vse vsebine vašega spletnega mesta, vključno s stranmi, objavami in drugimi vrstami objav, razen medijskih datotek. Zaradi varnostnih razlogov je geslo šifrirano. Se pravi, ni viden nikomur, vključno z administratorji. Pomanjkljivost je, da morate ponastaviti geslo, če ga pozabite.

Med varovanjem celotnega spletnega mesta lahko izključite eno ali več določenih strani. Namesto da se stran za prijavo neposredno prikaže, boste morda želeli pokazati prihajajočo ali ciljno stran, da obiskovalci vedo, da je to zasebno spletno mesto.

Podobno kot funkcija Trajanje Skrij moje spletno mesto tudi WordPress z zaščito z geslom uporabnikom onemogoča ponovno vnašanje istega gesla, dokler ne potečejo piškotki gesla. Čas poteka lahko spremenite na strani z nastavitvami vtičnika.

WordPress WordPress poleg zaščitnih funkcij za celotno spletno mesto vključuje številne druge napredne funkcije. Vtičnik omogoča nastavitev več gesel na stran in objavo. Še več, vsaka uporabniška vloga ima lahko tudi drugačno geslo, to je eno za naročnike, drugo za urednike.

Predpomnjenje vtičnikov in predpomnjenje na strani strežnika lahko povzroči navzkrižje z zaščitnimi funkcijami gesla. Varnost z geslom WordPress rešuje to z manjšimi konfiguracijami.

WordPress Pro zaščitite z geslom

The Zaščita z geslom Pro različica gre še dlje in omogoča, da ne samo upravljate vsa gesla pod prijaznim pojavnim oknom, temveč tudi ustvarite neomejeno geslo na uporabniško vlogo ali isto geslo za več strani. Sporočila o napakah lahko tudi prilagodite.

Čeprav ta vtičnik ne ščiti slik in naloženih datotek, ga je mogoče integrirati Prepreči neposreden dostop do zlata blokirati neposreden dostop do vseh medijskih datotek, vključno s slikami, videoposnetki ali PDF-ji.

Varnost z geslom WordPress je za nove uporabnike relativno nov. Če to povemo, daje sodobni uporabniški vmesnik nepravično prednost pred 2 zgornja vtičnika. Različni razdelki, spustne možnosti in stikalni gumbi so preprosti in enostavni za uporabo.

Prednosti

 • Lahko izključi določene strani iz zaščite na celotnem spletnem mestu
 • Navedite druge funkcije, zaščitene z geslom
 • Za zaščito nalaganja datotek integrirajte zlato z neposrednim dostopom
 • Priložite sodoben uporabniški vmesnik in enostaven za uporabo

Slabosti

 • Ni možnosti za prilagoditev strani za prijavo
 • Relativno nov za večino uporabnikov

Povzetek

Če povzamemo, so vsi 3 omenjeni vtičniki odlične možnosti za zaščito gesla za celotno WordPress spletno mesto. Zaščiteno z geslom je morda najbolj priljubljen vtičnik za zaščito z geslom, vendar ima zastareli uporabniški vmesnik in omejene možnosti. Skrivanje mojega spletnega mesta na drugi strani ponuja bolj celovito rešitev za zaščito z geslom celotnega mesta WordPress, vključno z odobritvijo dostopa do določenih naslovov IP. Nazadnje vam WordPress z zaščito z geslom omogoča, da ne izključite le nekaterih določenih strani iz zaščite z geslom za celotno spletno stran, temveč tudi strani in objave, ki jih zaščitite z geslom, glede na vloge uporabnika..

Kateri je torej najprimernejši vtičnik za zaščito gesla za celotno WordPress spletno mesto? Prosimo, pustite nas v spodnjem razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map