Kako začeti WordPress posel

Kako začeti podjetje, ki temelji na WordPressu

Ali je danes mogoče ustvariti uspešno podjetje okoli WordPressa? Kratek odgovor je pritrdilen. Leta 2020 na spletu zaslužijo milijoni svobodnjakov – mnogi od njih imajo podjetja, ki so jih ustvarili okoli WordPressa. Za to obstajajo utemeljeni razlogi:


 • WordPress še naprej raste kot preprosta in vsestranska založniška platforma in ne kaže znakov upočasnjevanja. To pomeni, da platforma še naprej privablja nove uporabnike, kar pomeni povečano povpraševanje po storitvah, povezanih z WordPressom.
 • Osnovno funkcionalnost programske opreme lahko povečate in razširite tako, da s pomočjo vtičnikov, tem in prilagojenih aplikacij dosežete karkoli želite. Je veliko več kot preprosta platforma za bloganje. Na WordPressu lahko zgradite poljubno spletno mesto ali kompleksno spletno aplikacijo.
 • Ponuja razmeroma enostaven (in ponavadi cenejši) vstop v svet spletnega freelancinga z bloganja, podporo razvoju wordpressa ali več drugih področij. Za nekatera podjetja lahko začnete z manj kot 500 dolarjev ali manj.
 • Obstaja veliko brezplačnih (in premium) virov, s katerimi lahko hitro začnete s svojo poslovno idejo.

Vsi ti dejavniki naredijo WordPress privlačno pot za posameznike, ki želijo opravljati svobodno poslovanje.

Ali je res To Preprosto?

Ni vse rožnato, ko se podužiš kot podjetnik WordPress. Res je, da lahko z WordPressom zaslužite zelo ugodno. Na stotine podjetnih ljudi zasluži na tisoče dolarjev vsako leto od več podjetij, povezanih z WordPressom, vendar je za dosego te stopnje uspeha potrebno veliko trdega dela in zavezanosti. Večina uspešnih WordPress podjetnikov je vložila veliko dela, da bi dosegla raven ugodnega dohodka.

Današnja objava je vodnik za začetnike za začetek uspešnega podjetja s sedežem v WordPressu. Seveda je pot vsakega človeka do uspeha v tem poslu drugačna, vendar ne morete opaziti veliko podobnosti med osebnimi zgodbami nekaterih najuspešnejših WordPress podjetnikov. Zajel bom nekaj v razdelku »Opravi in ​​ne«. Najprej so osnovni koraki:

1. Zaženite poslovno spletno stran

Odprite poslovno spletno stran

Prvi korak v svetu freelancinga WordPress je izdelava poslovne spletne strani. Tu boste izvajali vsa podjetja, ne glede na to, ali prodajate izdelke, storitve, svetovanje ali kateri koli poslovni model izberete..

Vaše spletno mesto bo tudi glavno marketinško orodje za vaše podjetje. Vse promocijske strategije bodo usmerjene v preusmeritev potencialnih strank na vaše spletno mesto, zato se prepričajte, da je videti del in enostaven za uporabo. Izhodišče je, da mora vaša spletna stran delovati in imeti vse, kar bodo vaše potencialne stranke iskale.

Kako torej sestavite spletno stran? Na splošno boste potrebovali naslednje.

Dobro gostovanje

Izberite dober načrt gostovanja, ki je pravi za vaše podjetje. Osebno imamo radi in uporabljamo WP Engine, ki ga upravlja WPE hosting za vodenje WPExplorerja. Po našem mnenju je upravljano gostovanje najboljša možnost – čeprav stane nekoliko več kot standardno skupno gostovanje (WP Engine se začne z 22,50 USD na mesec z našo povezavo), gostiteljsko podjetje skrbi za optimizacijo vaše strani na strežniku za WordPress kot tudi osnovne posodobitve.

Če pa resnično gledate, kako gostovanje v proračunu je odlična izbira. Na primer, skupno gostovanje Bluehost se začne s samo 2,95 USD na mesec. Ne pozabite, da načrti, ki so cenovno dostopni, pogosto ne prenesejo prometa na spletnem mestu, a ker šele začnete, bo to zagotovo opravilo (in pozneje lahko načrt izboljšate).

Ustrezno ime domene

Prav tako boste želeli izbrati dobro ime domene. Držite se očitnega. Če imate uradno ime podjetja, ga uporabite (na primer, kako preprosto uporabljamo WPExplorer.com). Lahko pa uporabite različico svojega imena in storitve. Na primer, če vam je ime Jessica in ustvarjate spletno mesto za storitve ustvarjanja vsebine, boste morda želeli uporabiti nekaj, na primer “copywritingbyjessica” ali “jessicawritesforyou” – dobili boste idejo.

Nekatera podjetja za najem hosa ponujajo brezplačno ime domene prvo leto (z novim načrtom). Če pa namesto tega kupujete svojo domeno ločeno, uporabljajte uglednega registrarja in dodajte zaščito zasebnosti (zaradi česar bodo podatki o registraciji zasebni v WHOIS bazah podatkov in lahko tudi preprečijo spa). Všeč so nam GoDaddy Domene, ki za novo ime domene (z našo povezavo) znašajo samo 4,99 USD na leto in nato 9,99 USD na leto za standardno zasebnost.

Strokovna WordPress tema

Za oblikovanje spletnega mesta ne pozabite izbrati prožne poslovne teme WordPress z vgrajenimi možnostmi oblikovanja, po možnosti s strani uveljavljenega razvijalca (predvsem za zagotovitev prihodnjih posodobitev). Če je vaš proračun omejen, ne skrbite – na voljo je na stotine brezplačnih tem WordPress.org. Samo poiščite izraz, da zožite izbor. Vendar je večina brezplačnih tem omejena v funkcionalnosti in želite plačati za odklepanje funkcij.

Za boljše funkcije in podporo se lahko namesto tega odločite za premijsko temo. Roke navzdol menimo, da je naša najboljša skupna tema najboljša. S 40+ predstavitvami za hitri začetek, vgrajenimi funkcijami za prilagajanje, ustvarjalcem strani v živo in spustom, združljivostjo priljubljenih vtičnikov in podporo za jezikovne prevode je fantastična tema za skoraj katero koli spletno mesto.

Osnovni vtičniki

Kateri vtičniki boste namestili, je odvisno od vašega podjetja. Vendar pa obstaja nekaj bistvenih vtičnikov, ki jih mora večina spletnih mest namestiti. Na primer:

 • Yoast SEO (ki vključuje drobtine, zemljevide itd.)
 • Google Site Kit (za analitiko)
 • MailChimp Newsletter (ali drug sistem glasila)
 • WordPress varnost in / ali rezervni vtičnik (če ni značilnost vašega gostovanja)

Poleg vtičnikov, ki se nam zdijo nujni, boste morda želeli dodati še nekaj (spet – odvisno od vaših lastnih potreb). Če vaša tematika to zahteva, boste morda morali namestiti program za ustvarjanje strani (na primer Skupna tema vključuje WP Pekarno, brezplačna tema Hello pa je bila zasnovana posebej za Elementor). Če nameravate na spletno mesto dodati spletno trgovino, bo potreben vtičnik za e-trgovino (močno priporočamo WooCommerce za polne trgovine ali Shopify, če želite ponuditi samo en ali dva izdelka).

Poskusite le, da ne boste prekrivali vtičnikov ali vtičnikov z dvojno funkcionalnostjo (na primer ne bi smeli namestiti dveh SEO vtičnikov). To lahko privede do konfliktov vtičnikov, ki povzročajo težave na vašem spletnem mestu (ali celo stvari popolnoma zlomijo).

In nazadnje – ne pozabite, da je to preprosto hiter pregled korakov. Za podrobnejša navodila si oglejte naš vodič za nastavitve, ki zajema osnovne nastavitve WordPress-a, namestitev tem / vtičnikov in kako ustvariti objavo.

2. Orodja za zbiranje in organiziranje

Zbirajte in organizirajte osnovna orodja

Potrebujete nekaj osnovnih orodij, da olajšate svoje delo na prostem. Katera orodja natančno potrebujete, bo odvisno od tega, v katerem podjetju se ukvarjate. Na splošno pa se mi zdi, da so ta orodja nujno potrebna za vsakega WordPress freelancerja, ne glede na specializacijo:

Ne glede na to, ali ste specializirani za razvoj teme ali poslovno svetovanje, vam bodo ta orodja olajšala življenje z racionalizacijo poslovnih procesov.

Glede na vašo poslovno posebnost je na voljo nešteto drugih orodij za produktivnost, ki jih boste morda potrebovali za opravljanje dela s strankami. Če imate na primer zalogo za upravljanje, boste želeli uporabljati programsko opremo, ki lahko spremlja, kaj je na zalogi. Ali če ponujate storitve vzdrževanja WordPressa, vam bo v veliko pomoč orodje za upravljanje WordPressa (na primer MangeWP ali InfiniteWP). Toda kot smo že omenili – res je odvisno od vašega podjetja.

3. Oblikujte potek dela

Izdelajte potek dela

Racionaliziran potek dela je temelj produktivnega in uspešnega freelancinga. Ko boste šele začeli s projektom freelancinga, boste naredili skoraj vse sami:

 • Pridobivanje strank
 • Spodbujanje vašega podjetja
 • Upravljanje in sledenje projektom ali nalogam
 • Računanje strank in računovodstvo
 • Plus vse druge poslovne procese

Kot vidite, bo večina teh administrativnih nalog, ki vas zlahka zmotijo ​​in vam pustijo manj časa za dokončanje dejanskega dela stranke. Obstaja veliko spletnih orodij in storitev, s katerimi se lahko učinkoviteje spopadajo s ponavljajočimi se nalogami, s čimer se osvobodite, da se osredotočite na delo s strankami. Govorim kot so storitve Meta za sledenje računov ali plačil in orodja za upravljanje projektov, kot so prej omenjena Trello in Asana.

Lahko pa razmislite o korakih zunanjega izvajanja v svojem delovnem toku, da si zagotovite več časa za svoj denar. Če si to lahko privoščite, bo zunanje izvajanje poslovnih nalog tudi olajšalo in upravljalo vaš delovni potek. To vam pušča dovolj časa, da dosežete cilje strank in se osredotočite na rast vašega podjetja. Vsakih nekaj tednov preglejte svoj potek dela, da prepoznate ozka grla in jih izboljšate.

4. Spodbujajte svoje podjetje

Google Ads

V svetu freelancinga je vaše spletno mesto vaše podjetje, zato promocija vašega spletnega mesta v bistvu promovira vaše podjetje. Potem ko boste postavili temelje za vaše podjetje, vi mora jo promovirati.

Prodajajte svoje spretnosti, izdelke ali storitve potencialnim strankam z uporabo vsakega promocijskega orodja, ki ga lahko uporabite. Veliko je brezplačnih ali izredno nizkih stroškov.

 • Vaše lastno spletno mesto: Izkoristite promet na svojem spletnem mestu. Dodajanje v obvestilne vrstice ali pojavna okna je odličen način za usmerjanje prometa na ključne strani na vašem spletnem mestu – zlasti na ciljne strani za vaše izdelke ali storitve.
 • Sorodni dnevniki: Poskusite z roko pri objavi gostov. Za to bo potreben čas in strokovno znanje na določenem področju, vendar je to (pogosto) brezplačen način za izgradnjo povratnih povezav do vašega spletnega mesta in promocijo sebe.
 • Socialni mediji: Trženje na družbenih medijih vam ponuja še širšo publiko, v katero se lahko promovirate. Izkoristite hashtags, orodja brez vzvodov, kot so Tweetdeck ali investirajte v orodje za avtomatizacijo družbenih medijev, kot je Missinglettr. Vse to lahko naredi preprosto upravljanje družbenega vidika vašega podjetja.
 • Obstoječi stiki: Bodite v stiku s trenutnimi / preteklimi strankami, s stiki, ki ste jih srečali na dogodkih v omrežju, s prejšnjimi sodelavci – v bistvu s kom lahko dodate v svoj LinkedIn profil. Do njih se obrnite neposredno (ali uporabite segmentirano glasilo), da povečate zanimanje za svoje ponudbe.
 • Plačani oglasi: Če imate proračun, boste morda želeli razmisliti tudi o plačanem oglaševanju prek iskalnikov Google Ads ali Bing oglasi. Morali boste opraviti nekaj raziskav ključnih besed, toda plačani oglasi so lahko zelo koristni pri ustvarjanju potencialnih strank.

Ko se vaša stranka povečuje in se bolj uveljavite, lahko napredovanje zmanjšate, vendar se v resnici nikoli ne ustavite. Večina samostojnih podjetnikov se začne osredotočati na metode, ki ohranjajo stranke, kot so glasila, ponudbe in objave na spletnem dnevniku.

5. Razvijte svoje podjetje

Razvijte svoje podjetje

Ko so vse osnove in ste si zagotovili nekaj strank, lahko razmislite o razširitvi poslovanja.

Najprej na seznamu je povečanje ponavljajočega se dohodka. Če imate vsak mesec nastavljeno osnovno vrednost za svoj dohodek, se lahko nato osredotočite na ustvarjanje novih tokov prihodkov. Pomislite na zadrževalno storitev, ki jo lahko ponudite svojim strankam. Ali storitev mesečnega vzdrževanja za pokritje rutinskih stroškov servisiranja. Brez zagotovljenega stalnega denarnega toka boste težko rasli.

Naslednje lahko dodate člane v svojo ekipo. Na delovnih mestih v WordPressu lahko zaposlite redno zaposleno osebje ali poiščete samostojne strokovnjake, ki jim bodo pomagali. Na voljo je tudi veliko vtičnikov za upravljanje vaše ekipe in z lahkoto lahko uporabite uporabniške vloge WordPress, da omejite dostop do različnih delov vašega spletnega mesta.

Po tem lahko še naprej iščete več načinov za razširitev svojega podjetja. Sčasoma boste morda našli nove niše, na katere se lahko odcepite.

Bonus: malo podjetij ne in ne

Zdaj pa le nekaj koristnih nasvetov, da začnete v pravi smeri. Osredotočamo se na WordPress podjetja in samostojne strokovnjake, toda res bi to lahko veljali za katero koli spletno ali majhno podjetje, ki temelji na storitvah.

Ne vzemite nepotrebnih partnerstev

Tu mislim, da ne iščite zunanjih naložb, ko začnete samostojno podjetje WordPress. WordPress posel je eden najlažjih za zagon, ker je poceni, ne glede na to, katero storitev želite ponuditi. Zato resnično ni treba podpisovati dela vašega podjetja.

Glavna programska oprema, ki bo poganjala vaše podjetje, je brezplačna in jo vsak dan aktivno izboljšujemo. In čeprav boste morda našli večjo vrednost v plačanih virih, lahko v začetku uporabite brezplačne. Ko podjetje začne zaslužiti, lahko stvari prevzamete na višini in investirate v vrhunske vire za produktivnost.

Ali izpolnite obljube

Dovolite si, da se spoštujete roke in izpolnite svoje obljube. Pri postavljanju rokov bodite realni, saj lahko stranke izgubite tako hitro, kot jih dobite.

Ne vzemite več dela, kot ga zmorete

Ko ste novi, ki se ukvarja s prostega financiranja in je zelo potreben dohodek, je lahko vabljivo, da vsakemu potencialnemu odjemalcu odgovorite z da. Vendar pa je to tvegano, saj lahko ugled vašega podjetja trpi, če ne boste dokončali projektov strank zaradi preveč dela. Zavzemajte se za projekte, ki jih lahko dokončate brez težav in ko rastete, se obrnite na pomoč pri zunanji zaposlitvi.

Pridobite nove spretnosti

Freelancing je zahtevno in konkurenčno prizadevanje. Če želite ohraniti prednost, nadaljujte z izpopolnjevanjem svojih znanj ali dodajanjem novih. Še več, WordPress se vedno posodablja, tako da morate biti v koraku s tem razvojem.


Neverjetno je, kako je WordPress spremenil življenje tisoč ljudi po vsem svetu in to še vedno počne. Upajmo, da bodo ti nasveti koristni, če nameravate začeti posel v WordPressu. Ne pozabite, da morate še naprej učiti in ostati motivirani.

Rad bi se učil tudi od vas. Kakšne so bile vaše izkušnje z začetkom podjetja WordPress? Imate kakšen nasvet, ki ga želite dodati ali nasvete za skupno rabo? Spodaj pustite komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map