Katero slikovno datoteko uporabiti za WordPress

Katero slikovno datoteko uporabiti za WordPress

Če že nekaj časa izvajate WordPress spletno mesto, se verjetno sprašujete, katera vrsta slikovne datoteke je najboljša za vaše spletno mesto. Bi morali uporabljati JPG ali PNG? Morda želite uporabiti drugo vrsto slikovne datoteke, kot je WebP, vendar niste prepričani, kaj bi storili. Če to ni to, morda želite naložiti sliko PSD, AI ali INDD in ste obtičali.


Ne glede na to, zakaj ste tukaj, vam bo danes objava v pomoč pri izbiri prave slikovne datoteke za vaše spletno mesto WordPress. Zakaj je treba izbrati pravo vrsto slikovne datoteke? Tudi to pokrivamo v postu. Poleg tega izpostavimo sprejete tipe slikovnih datotek, dodajanje drugih vrst datotek in dotik nekaj najboljših praks WordPress slike.

Če se to sliši odlično, odmerimo sidro in odplujmo, saj se moramo veliko naučiti.

Zakaj je pomembno izbrati pravi tip slikovne datoteke?

Izbira popolne vrste slikovne datoteke je težja, kot ste mislili, in razumem. Vendar morate biti pozorni na vrsto datoteke, ki jo uporabljate, saj je v korelaciji z uspešnostjo vašega spletnega mesta. Torej, zakaj je pomembno upoštevati vrsto slikovne datoteke, ki jo izberete?

 • Hitrost in zmogljivost – Nekatere vrste slikovnih datotek zavzamejo več prostora kot druge. Če uporabljate velike formate slik, upočasnite spletno mesto in povečate stroške strežnika. Poiščite lahke slike, ki zagotavljajo boljšo hitrost strani in delovanje optimalna uporabniška izkušnja (UX).
 • SEO ocena – Ali ste vedeli, da je hitrost strani enaka? neposreden signal za SEO razvrstitev? Če na svojem spletnem mestu uporabljate težke ali nizko kakovostne slike, vam manjkajo boljši UX in s tem povezane prednosti SEO. Izbira kakovostnih in SEO-pripravljenih slik predstavlja vaše strani za boljše SEO rezultate.
 • Estetika – Nekateri formati slik ohranjajo podrobnosti bolje kot drugi, tudi po stiskanju. Želite obliko slike, ki je odlična za izbran, kvaliteten in profesionalen videz �� Vsak format slike je kot nalašč za določeno uporabo, zato izberite pametno.
 • Odziven dizajn – Dandanes uporabniki obiščejo vaše spletno mesto na različnih napravah z različnimi brskalniki in velikostmi zaslona. Poiskati morate odzivne vrste slikovnih datotek, ki so podprte v večini brskalnikov. Poleg tega potrebujete slike, ki na različnih zaslonih izgledajo neverjetno. Več o tem kasneje.
 • Doslednost – Zaradi doslednosti predlagamo, da se za svoje slike držite ene glavne datoteke. Druge oblike datotek lahko uporabite na zahtevo ali glede na vaše potrebe, vendar morata biti ena ali dva formata obilna.

Poleg tega pa govorimo o razpoložljivih vrstah slikovnih datotek.

Razpoložljive vrste slikovnih datotek

Skrita pred številnimi začetniki je dejstvo, da tam obstaja svet slikovnih formatov. Ja, obstajajo na stotine vrst slikovnih datotek da bi potrebovali e-knjigo, da bi jih vse pokrila. Vseeno ne skrbite; osredotočimo se le na formate slik, ki so kot nalašč za WordPress spletna mesta.

Oblike slik so razvrščene v dve široki kategoriji: Raster in Vektor slike.

Rastrske slike so zgrajene z nizom pikslov, da tvorijo sliko. Prav iz tega razloga rastrske slike običajno izgubijo ločljivost, če jih stisnemo ali iztegnemo. Trije priljubljeni formati slik – JPG, PNG in GIF – so rastrske slike, kar predstavlja večino vseh fotografij, ki jih vidite na spletu.

Na drugi strani so vektorske slike izdelane z matematičnimi formulami in ne s pikami, kar pomeni, da so bolj pogoste, kar se tiče pogostega spreminjanja velikosti. Med priljubljene vrste vektorskih slik so med drugim tudi EPS-ov EPS (Encapsulated PostScript), SVG (skalabilna vektorska grafika), PDF, WEBP in AI Adobe Illustrator..

Za redno uporabo spletnega mesta poiščite rastrske slike. Hkrati lahko ustvarite vektorske slike svojih logotipov in drugih slik, ki zahtevajo pogosto urejanje in spreminjanje velikosti. V idealnem primeru morate pretvoriti vse vektorske slike v rastrske slike, preden jih uporabite na svojem spletnem mestu WordPress.

Zakaj?

Ker so rastrske slike lažje in jih podpirajo vsi brskalniki, morate iti za JPG ali PNG. Če potrebujete animacije, imate obliko GIF. Zdaj smo na stotine od sto formatov slik tam zunaj.

To postavlja vprašanje: Toda katere vrste slikovnih datotek podpira WordPress?

Sprejete vrste slikovnih datotek

Po navedbah Kodeks, WordPress privzeto sprejema oblike slik JPG, JPEG, PNG, ICO in GIF. Če ste zmedeni, je JPEG samo JPG, ICO pa format slike, ki ga uporabljate za ikone. Na spletnem mestu WordPress se za uporabnike običajno uporablja ikona, ne slike v vaših objavah ali na straneh.

Privzeto lahko na svoje strani in objave naložite samo JPG in PNG. Če želite iz kakršnega koli razloga dodati druge vrste slikovnih datotek, lahko uporabite vtičnik, kot je WP Dodatne vrste datotek. Če vtičnikov ne marate, lahko v svojo kodo dodate naslednjo kodo wp-config.php mapa.

define ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', res);

Za alternativni način dodajte v kodo naslednjo kodo function.php mapa:

Zgornja koda bo dodala podporo za razširitve SVG in JSON. Če želite dodati razširitve za druge oblike slik, ustrezno uredite zgornjo kodo. Če želite izvedeti več, preverite kako naložiti dodatne vrste datotek v WordPress.

Če naletite na težave pri dodajanju novih vrst datotek, se najprej obrnite na ponudnika gostovanja, saj imajo lahko omejitve. To stran, ki je najboljši format slikovne datoteke?

Kateri je najboljši tip slikovne datoteke za uporabo?

V naslednjem razdelku upoštevamo tri najbolj priljubljene formate slik za spletna mesta. Zajemamo JPG, PNG in GIF ter poudarimo najboljši format za različne namene. Začnimo s JPG.

JPG

JPG (znan tudi kot JPEG) je skupna skupina fotografskih strokovnjakov. Slike JPG so zelo primerne za visoko stopnjo stiskanja in lahko prikažejo milijone barv, zaradi česar so popolne za fotografije in slike z živimi barvami.

Ta oblika slike podpira stiskanje izgub, kar povzroči rahel padec kakovosti slike po optimizaciji. Vendar lahko nadzirate raven stiskanja, da zagotovite najboljšo kakovost in zmogljivost. Slike JPG ne podpirajo prozornih ozadij.

PNG

PNG je kratek za prenosno mrežno grafiko, format slike, ki je bil prvotno zasnovan za prenos slik po internetu. Slike PNG prikazujejo milijone barv, vendar so lahko težje od JPG. Fantastični so za posnetke zaslona, ​​logotipe, infografike in glavne grafike glave, ki prepoznavajo blagovno znamko.

PNG podpira stiskanje brez izgub, kar pomeni, da se med optimizacijo ne izgubijo podatki. Tako so slike PNG bolj jasne in ostrejše kot slike JPG po stiskanju. Poleg tega vrsta slikovne datoteke PNG podpira pregledna ozadja.

GIF

GIF je okrajšava za Graphics Interchange Format. To je oblika slike, ki podpira tako animirane kot statične slike. Večina animacij, ki jih vidite na družbenih medijih, so slike GIF. Za razliko od JPEG in PNG vrsta slikovne datoteke GIF podpira le 256 barv, zaradi česar ni primerna za barvne fotografije in druge ilustracije z barvnimi gradienti.

GIF uporablja stiskanje brez izgub za zmanjšanje velikosti datotek brez izgube vizualne kakovosti. Poleg tega GIF podpira besedilne nalepke in prozorna ozadja, zaradi česar je format idealen za preproste animacije in videoposnetke z nizko ločljivostjo.

Torej, od treh, katere naj uporabite? Vse je odvisno od vaših potreb. PNG je kot nalašč za logotipe, posnetke zaslona, ​​grafikone, infografike in kakovostne slike blagovnih znamk. JPEG je odličen za majhne slike na vašem spletnem mestu, pa tudi fotografije, ki imajo žive barve. GIF je neverjeten za animacije in preproste videoposnetke.

Toda izbira vrste slikovne datoteke ni dovolj, če na koncu neprevidno uporabite slike. V naslednjem razdelku odkrivamo nekaj najboljših praks in nasvetov za WordPress sliko.

WordPress Image Najboljše prakse

Upoštevajte spodnje najboljše prakse in nasvete, da kar najbolje izkoristite svoje slike. Na kratko obravnavamo področja, kot so velikost slike, največja velikost nalaganja, SEO slike, optimizacija in kako uporabljati Google Analytics za obveščanje o svoji slikovni strategiji WordPress.

Velikost slike

Že ugotovili smo, da lahko velikost slik, ki jih uporabljate, vpliva na hitrost vašega spletnega mesta. Kot tak bi morali stremeti k uporabi svetlobnih slik. Hkrati se ne spuščajte v vizualno kakovost, ko poskušate ustvariti lahke slike, kar pomeni, da morate biti previdni pri stiskanju.

Poleg tega ne spreminjajte velikosti slik z uporabo HTML ali CSS. Če potrebujete sliko 300 px s 300px, ne uporabljajte slike, ki je 400px 400px. Poleg tega izberite visokokakovostno gostovanje v WordPressu, izvedite predpomnjenje in CDN, da boste hitro povečali hitrost svojega spletnega mesta.

Največja velikost nalaganja

Včasih boste morda morali uporabiti veliko slikovno datoteko iz enega ali drugega razloga. Morda imate težave pri nalaganju datoteke, ker prihaja WordPress s privzeto velikostjo prenosa 2 MB. Vseeno ne skrbite, saj lahko hitro povečate največjo velikost nalaganja.

Velikost datoteke za nalaganje datotek CLoudways

V mnogih primerih ponudniki gostovanja ponujajo vgrajeno nastavitev, ki jo lahko uredite, da sami povečate velikost nalaganja datotek. Na primer, v Cloudways se morate preprosto prijaviti v račun, se pomaknite do Upravljanje strežnikov in izberite razdelek Nastavitve in paketi (kot je prikazano zgoraj). Tu lahko ročno povečate omejitev velikosti nalaganja datoteke z urejanjem dovoljene velikosti MB.

Vendar se to lahko razlikuje glede na gostitelja. GoDaddy na svoji C-plošči, Media Temple uporabi možnost, morate spremeniti datoteke php.ini in z WP Engine se morate obrniti na njihovo skupino za podporo in zahtevati povečanje.

Image SEO

Razen če pošljete sporočilo in poskrbite, da je vaše spletno mesto videti dobro, ali ste vedeli, da lahko uporabite slike za izboljšanje rezultatov SEO? Tako je; lahko uporabite SEO image za povečanje prometa na svojem spletnem mestu. Kako? Za začetek ustrezno poimenujte svoje slike. Na primer, namesto "picture001.png" uporabite "kako-slika-seo.png" in tako naprej. Poleg tega po nalaganju dodajte alt besedila vsem slikam. Zahvaljujoč alt besedilom, iskalniki in bralniki zaslonov lahko "vidijo" vaše slike.

Uporabni vtičniki za optimizacijo slike WordPress

WordPress je po zaslugi vtičnikov dokaj enostaven za uporabo sistema CMS. Čeprav je pred nalaganjem koristno optimizirati slike s programsko opremo za obdelavo slik (npr. Photoshop), lahko vtičnike uporabite za optimizacijo slik po nalaganju..

Značilni vtičniki za optimizacijo slike WordPress vključujejo Smash, EWWW orodje za optimiziranje slik, in Predstavljajte si, med ostalimi. Izberite vtičnik, ki je popoln za vaše potrebe, saj ima vsak edinstven nabor funkcij.

Uporabite Google Analytics

Ko je vse narejeno, želite zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo, ki jo lahko. Za to morate poznati svoje obiskovalce in naprave, ki jih uporabljajo za dostop do vašega spletnega mesta. Tako lahko izberete popolne oblike in velikosti slik. Na primer, če večina vaših obiskovalcev uporablja brskalnik Apple Safari, boste morali za uporabo slikovnih datotek WEBP v WordPressu zagotoviti dodatno podporo..


Izbira popolne vrste slikovne datoteke za vaše WordPress spletno mesto je bistvenega pomena, kar zadeva hitrost, UX, uspešnost spletnega mesta, SEO in doslednost.

Ne morete si privoščiti, da bi to območje ostalo brez nadzora, saj vam je v prednosti, ko oblikujete dobro strategijo slike. Vaš stilski vodnik mora vsem uporabnikom zagotavljati slikovne smernice.

Nazadnje stisnite in optimizirajte svoje slike, da dosežete popolno ravnovesje med kakovostjo in zmogljivostjo.

Imate vprašanja o vrstah slikovnih datotek? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map