Končni vodnik za označevanje WordPress sheme

Končni vodnik za označevanje WordPress sheme

Na internetu je dobesedno več milijard spletnih mest, kar pomeni, da se morate potruditi, če želite, da vaše izstopa iz množice. V zadnjih letih se osredotoča na optimizacijo iskalnikov (SEO), da bi bilo vaše spletno mesto vidno, ljudje pa vedno iščejo nove načine, kako se lahko dobro uvrstijo v iskalnike in pripeljejo do bolj kakovostnega prometa na svoje spletno mesto.


Zato je to, ali gre za poslovno spletno mesto ali osebno, zadnja stvar, ki jo želite, je, da se vaše spletno mesto naloži na številnih nepomembnih straneh z rezultati iskalnika (SERPs) ali da jih je težko najti in jih komaj opaziti. Tukaj prihaja oznaka sheme.

Če še niste slišali za označevanje sheme, ne skrbite, da niste sami. To je sorazmerno nov koncept in zasnovan tako, da daje vsebini več konteksta in vam pomaga boljše umestiti v iskalnike. Želite izvedeti več o tem, kako lahko oznaka sheme pomaga, da bo vaše spletno mesto WordPress vidnejše? Prišli ste na pravo mesto!

V tem izčrpnem priročniku bomo postavili (in odgovorili) na naslednjih pet vprašanj, da vam bomo pomagali bolje razumeti, kaj je oznaka sheme in kako lahko to uporabite za povečanje svojega spletnega mesta WordPress. Ta vprašanja vključujejo:

 • Kaj je oznaka sheme?
 • Kakšna je razlika med shemo in SEO?
 • Katere so različne vrste označevanja sheme?
 • Kako lahko dodate oznako sheme v WordPress?
 • Zakaj bi v WordPress dodali oznako sheme?

Ste pripravljeni izvedeti več o tem? Začeli bomo v tem prvem razdelku s pogledom, kaj v resnici predstavlja oznaka v shemi.

Kaj je oznaka sheme?

Googlov preizkus strukturiranih podatkov

Potegovanje po oznaki sheme je lahko že v zgodnjih fazah težavno, vendar morate to storiti, če želite to uporabiti kot orodje za izboljšanje vidljivosti svojega spletnega mesta WordPress. WP motor poenostavlja koncept z opisom sheme na naslednji način:

“Zamislite shemo kot svojo” vizitko “za iskalnike. Omogoča kontekst vaši vsebini, s pomočjo katerega lahko pajki ugotovijo, o čem gre. Tako, kot vizitka potencialnim strankam sporoči naziv vašega delovnega mesta, oznaka sheme iskalnim iskalnikom pove, kakšne so stvari, da jih je mogoče pravilno indeksirati. “

Na kratko, shema je vrsta mikropodatkov, dodanih na vaše spletne strani, da bi iskalnikom ponudili kontekst in jim pomagali pri ustrezni razvrstitvi vaših strani. Označevanje sheme v bistvu služi štirim glavnim namenom – to so:

 1. Da bi iskalniki pravilno indeksirali vaše spletno mesto
 2. Da se vaše spletno mesto vizualno izstopa v primerjavi z drugimi stranmi, ki se razvrščajo po določenih iskalnih izrazih
 3. Bralcem pomagajo najti vsebino, ki jo iščejo
 4. Če želite dodati povezave in vsebine kontekst

Eden ključnih rezultatov oznake sheme je, da bodo vaše strani privzeto vidne v iskalnikih in bodo na vaše strani pripeljale več klikov. Še več, nekateri metapodatki se bodo dejansko prikazali pod vašimi naslovi na SERP-jih, kar bo občinstvu bolje pokazalo, kaj je spletna stran.

Prav tako je treba opozoriti, da iskalniki, kot je Google, že začnejo prikazovati bogate rezultate za mobilne iskalne izraze, čeprav so podatki sheme še v zgodnjih fazah, ko gre za mobilne naprave. To pomeni, da lahko oznaka sheme poveča tudi vaše spletne strani na tablicah in pametnih telefonih, zato je to še posebej pomembno več kot 50% svetovnih iskanj se zdaj izvajajo na mobilnih napravah.

Kakšna je razlika med shemo in SEO?

Preden nadaljujemo, je treba razjasniti razliko med optimizacijo iskalnikov (ali natančneje WordPress SEO) in delom pripisov sheme. SEO se nanaša na uvrstitve in prepoznavnost, vendar trenutno ni dokazov, da bi dodajanje mikropodatkov prek sheme lahko neposredno vplivalo na organsko iskanje uvrstitev na vašem spletnem mestu. V bistvu torej rečemo, da je shema pogosto napačno razumljena kot način za izboljšanje uvrstitve in ni to.

Čeprav shema optimizira vaše strani in objave in pomaga, da se vaša vsebina prikaže v ustreznejših SERP-jih, to ne pomeni samo po sebi naravne uvrstitve, kot je SEO. Kljub temu več ko je konteksta, ki ga dajete spletnemu mestu WordPress in vsebini, ki jo delite na njem (prek pregledov, sličic, ocen, izdelkov itd.), Večja verjetnost, da boste na svoje spletno mesto pripeljali klike in promet. Kar lahko pomaga izboljšati vidnost vaših strani in izboljšati splošno delovanje vašega spletnega mesta.

Kakšne so vrste označevanja sheme?

Da nadgradimo svoje razumevanje označevanja sheme, si poglejmo različne vrste sheme. Na voljo je v različnih oblikah in velikostih in bo odvisen od vsebine, ki jo delite, in delov, na katere želite, da se vaša publika osredotoči na največ.

Na WordPressu lahko izberete shemo “prednastavitve” bodisi s pomočjo vtičnikov bodisi z ročnim dodajanjem kode. Obstaja veliko vrst shem (ki jih lahko pogled tukaj), vendar priljubljeni vtičniki WordPress vtičniki pogosto dodajo samo ključne vrste, za katere menijo, da jih bo potrebovala večina uporabnikov. Shema in strukturirani podatki za WP in AMP na primer navajajo, da jih ima trenutno toliko 35 različnih vrst shem na voljo prek svojih storitev. Poglejmo pa nekaj najpogosteje uporabljenih spodaj:

 • Izdelek: V rezultate iskanja lahko dodate nekatere ključne podatke o svojem izdelku, kot so cena, ocene in razpoložljivost
 • Video: Če na svoje strani dodajate videoposnetke in opis, lahko vključite celo sličico, da privabite več gledalcev
 • Dogodki: Ali gostujete / oglašujete dogodek? S pomočjo sheme zagotovite, da so informacije o datumih, prodaji in lokacijah vidne na strani z rezultati
 • Recepti: Z bogatimi odrezki lahko delite informacije o receptu in od kod je prišel, še preden je bralec sploh odprl povezavo, lahko pa tudi za vaše recepte doda ocene
 • Objave / članki na spletnem dnevniku: Shema vam lahko pomaga izboljšati videz vaših blogov in člankov ter lahko v njih delite podrobnosti o avtorju in vsebini
 • Lokalno podjetje: Če ste lokalno podjetje, lahko svojo lokacijo, preglede in celo odpiralne čase prikažete na strani z rezultati iskanja

Kako dodati oznako sheme v WordPress?

Zdaj popolnoma razumete, kaj je shema in priljubljeni načini, kako jo uporabljajo podjetja, spletna mesta za e-trgovino, blogerji in še veliko več, je čas, da si ogledate, kako lahko to dodate na svoje spletno mesto WordPress. Bi bilo to WordPress brez vtičnika? Seveda ne! Torej, prva in morda najbolj preprosta možnost za dodajanje oznake sheme na vaše spletno mesto je prek vtičnika, ki vam bodo pomagali ustvariti bogate in ustrezne meta opise. Na voljo je več vtičnikov, vključno z:

Yoast SEO

Vtičnik Yoast SEO

Samodejno dodajte svoje podatke Schema.org s programom Yoast. Vtičnik doda podatke o vašem spletnem mestu z JSON-LD, kot so ime vašega spletnega mesta, logotip, članki, družabna omrežja, iskanje itd..

Vse v eni shemi bogate odrezke

Vse v eni shemi bogate odrezke

Ta brezplačni vtičnik vam omogoča delo na vsaki strani in objavo z dodajanjem informacij o vsebini.

Strukturirani podatki aplikacije v shemi

Strukturirani podatki aplikacije v shemi

Ta vtičnik vam težko nalaga, saj samodejno konfigurira nastavitve in podatke sheme v svojih objavah in na straneh.

Shema in strukturirani podatki za WP in AMP

Shema in strukturirani podatki za WP in AMP

Obstaja plačljiva različica tega vtičnika, ki vam ponuja več možnosti za ustvarjanje Googlovih odrezkov.

Shema Pro

Shema Pro

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Ta vtičnik je ustvarjen s strani istih ljudi, ki so ustvarili All In One Schema Rich Snippets, nekoliko dražji, vendar je na voljo s 13 različnimi vrstami shem in prilagoditvijo z enim klikom.

Besednjak sheme

Kot lahko vidite, je na voljo več vtičnikov za dodajanje sheme v WordPress, ki jih boste izbrali, odvisno od količine vsebine na vašem spletnem mestu in od tega, ali imate proračun za vložek v vplačani vtičnik. Drug način, kako lahko dodate oznako sheme na svoje spletno mesto ročno, tako da sami dodate kodo, kar vam omogoča, da naredite še veliko več – če se počutite dovolj samozavestni, da to kodiranje sami naredite, to je.

Obstajajo trije različni besednjaki sheme, s katerimi lahko kodirate podatke na svojem spletnem mestu, in to so JSON-LD, RFDa in Microdata. JSON-LD, ki pomeni JavaScript Object Notation za povezane podatke, je najbolj priljubljen in široko priporočljiv besednjak in potencialno najboljši za dodajanje sheme v WordPress.

Da bi zagotovili, da je bil celoten slovar v shemi postavljen na standard v vseh iskalnikih (Google, Bing, Yahoo itd.), So ekipe sodelovale pri ustvarjanju dosledne strukture in terminologije. Prav tako so predstavili Schema.org in to je lahko ključno orodje za razumevanje teh besednih zvez in vam pomaga pri ustvarjanju oznak pri kodiranju spletnega mesta WordPress.

Če ste novi pri kodiranju ali še vedno niste prepričani o ročnem dodajanju sheme, lahko obiščete  Schema.org za vodenje.

Zakaj bi dodali oznako sheme na svoje mesto WordPress?

V tem zadnjem razdelku bomo povzeli, zakaj morate v svoje objave in strani WordPress dodati oznako sheme in na splošno pogledali, kako lahko shema poveča vašo prepoznavnost. Da bi to naredili, smo sestavili seznam štirih razlogov, zakaj bi morali razmisliti o dodajanju sheme na svoje spletno mesto s pomočjo vtičnika ali z ročnim dodajanjem kode. Glavni razlogi za dodajanje oznake sheme so:

 1. Strukturiranje podatkov pomaga, da vaše spletno mesto WordPress bolje komunicira z iskalniki in zato postane bolj vidno na ustreznih SERP-jih
 2. Z boljšim razumevanjem vaše vsebine lahko iskalniki, kot je Google, svojim uporabnikom nudijo boljše rezultate
 3. Dokazano je, da mikropodatki, kot so bogati odrezki, sličice in ocene, povečajo stopnjo klikov na vaše spletno mesto, kar lahko privede do večjega kakovostnega prometa
 4. Končno lahko z dodajanjem strukturiranih podatkov svojo vsebino v prihodnosti dokažete, ko se ustvarja vedno več tehnologij, povezanih z iskanjem

Če želite izvedeti več ali začeti, pojdite na Schema.org za več podrobnosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map