Moderacija komentarjev za WordPress: Vodnik za začetnike

Razdelek s komentarji pod objavo v WordPressu omogoča neposredno sodelovanje s svojimi bralci. Toda WordPress je precej višji: omogoča vam moderiranje komentarjev uporabnikov s pomočjo funkcije moderiranja komentarjev. Vendar pa je zmerno ali ne zmerno starostno vprašanje, ki na videz nima dokončnega odgovora. Na koncu je odvisno od vas, vendar morate skrbno pretehtati prednosti in slabosti katere koli od možnosti.


Ker gre za začetnikovo vodilo za moderiranje komentarjev v programu WordPress, želim izpostaviti nekaj razlogov za in proti zmernosti komentarjev, preden predlagam idealno rešitev.

Zakaj bi morali moderirati komentarje

 • Brez zmernosti in ustreznih orodij za filtriranje neželene pošte lahko vaš blog zlahka postane neželeni hit, še posebej, če je priljubljen. Zmernost vam omogoča popoln nadzor pri prikazovanju komentarjev samo zaupanja vrednih uporabnikov, s čimer odpravimo neželeno in druge komentarje slabe kakovosti. Z vključitvijo zaupanja vrednih uporabnikov si ustvarite zaupanje in vaš blog bo hitro pridobil avtoriteto v izbrani niši.
 • Spam komentarji ponavadi vsebujejo povezave, od katerih se nekatere lahko preusmerijo na potencialno zlonamerna spletna mesta. Če uporabnik klikne povezavo, ki ga preusmeri na mesto, ki ga nočejo biti, bo izgubil vero in zaupanje v vaš blog – kar je v bistvu isto kot izguba vere vase. Z zmernostjo lahko blokirate potencialno zlonamerne povezave.
 • Dobro moderirana nit komentarjev lahko doda vrednost drugače dolgočasni objavi. Morda so bralci, ki bolj poznajo temo in lahko njihov prispevek povzdignejo vašo objavo. Kvalitetni komentarji pritegnejo dobro seznanjene ljudi, ki bodo dodali dragocene informacije in to je tisto, kar želite svoji objavi. Ne pozabite, da komentarji postanejo del vsebine vašega spletnega dnevnika, dokler objava obstaja v vašem spletnem dnevniku.

Zakaj ne bi smeli zmernih komentarjev

 • Zmerjanje komentarjev je lahko dolgotrajno. Pri večjih spletnih mestih, ki imajo dobro bralstvo, je to lahko resnično boleče ali celo nepraktično (razen če uporabljate sistem za komentarje tretjih oseb).
 • Zmernost frustrira številne pristne uporabnike, ki se želijo vključiti v razpravo. Uporabniki običajno želijo videti njihov komentar takoj po zadetku Objava. Kaj pa, če tega ne želite odobriti?
 • S komentarjem se lahko spoprite s pomočjo vtičnika. Na primer, vtičnik Akismet, ki je priložen osnovni programski opremi WordPress, dokaj dobro opravi odstranjevanje neželene pošte, če jo pravilno nastavite.

Zdaj, ko veste razloge za in proti zmernosti, kaj boste počeli? Moje priporočilo je, da se zmerite, vendar bodite pametni.

Sistem komentarjev PrimaryWordPress je sam po sebi dovolj spodoben. Omogoča vam učinkovito moderiranje komentarjev, hkrati pa preprečuje veliko večino neželene vsebine.

Idealne nastavitve za urejanje komentarjev v programu WordPress

Če želite nastaviti svoj blog za zmernost, pojdite na Nastavitve> Razprava.

nastavitve razprav

Poiščite del, ki pravi Kadar koli me pošljite po e-pošti. Tukaj omogočite ali onemogočite moderiranje komentarjev s pomočjo osnovnega sistema in je precej naravnost naprej: če potrdite drugo polje (Pripomba je namenjena moderiranju), boste lahko moderirali vse komentarje.

Avtorji zmernih avtorjev

Eden od preprostih načinov za zmanjšanje bolečine je z omogočanjem samodejnega odobritve avtorjem komentarjev, ki so bili enkrat odobreni. Če želite omogočiti to nastavitev, pojdite na Nastavitve> Razprava in preverite Preden se prikaže komentar poglavje potrdite drugo polje, ki se glasi Avtor komentarja mora imeti predhodno odobren komentar. Pustite potrditveno polje zgoraj.

moderiranje komentarjev

Če avtor komentarja spremeni način vnosa svojih podrobnosti – ime in e-poštno sporočilo -, jo bo treba znova moderirati.

Poglejte tudi avtorje komentarjev, ki so bili predhodno odobreni: nekateri od njih so se naučili vhodnih in izstopajočih sistemov in lahko na začetku pošljejo nekaj kakovostnih komentarjev, nato pa se oddaljijo od prihodnjih komentarjev, saj vedo, da so avtomatično odobreni.

Izklopite komentarje po določenem obdobju

Drug pameten način za nadzor nad komentarji na vašem spletnem dnevniku je omejevanje časa, ko so vaši komentarji na spletnem dnevniku na voljo avtorjem. Običajno je 30 dni primerno obdobje, vendar je lahko več ali manj, odvisno od vaših posebnih okoliščin. S tem se izognete pošiljateljem neželene pošte SEO – uporabniki, ki komentirajo ustvarjanje povezav za svoje bloge. Običajno iščejo bloge, ki so dosegli visok PageRank.

Za ustvarjanje visokega PageRank traja nekje od nekaj tednov do nekaj mesecev, zato SEO spamerji običajno ciljajo na bloge, ki so že nekaj tednov ali mesecev..

Običajno objava bloga doseže največjo priljubljenost v 2 do 3 tednih po datumu objave. To pomeni, da lahko v tem času pričakujete največjo aktivnost v razdelku za komentarje. Zato načrtujte, da omejite komentarje na 30 dni (v idealnem primeru), da ne boste imeli veliko komentarjev, da jih moderirate. Če vas čaka velika razprava, ne pozabite, da bo to daljše.

Če želite določiti omejitev časa avtorstva komentarjev, pojdite na Nastavitve> Razprava in poiščite Druge nastavitve komentarjev odsek. Preverite možnost, ki se glasi Samodejno zaprete komentarje na članke, starejše od__dnevov in določite število dni za objavo komentarjev:

Zaključni komentarji objav

Onemogoči sledilne zapise

Včasih se raje ukvarjate z neželeno vsebino komentarjev kot s sledilno neželeno pošto, zato dobro premislite, preden omogočite sledilne povratne informacije. Na splošno je dobro, da jih izklopite, saj lahko na razdelku Dohodne povezave na nadzorni plošči še vedno veste, kdo povezuje vaše spletno mesto. Upoštevajte, da se ta del morda ne bo prikazal za povsem novo spletno mesto WordPress. Prav tako lahko nastavite svoj RSS podajalnik za ogled dohodnih povezav.

Za filtriranje neželene pošte uporabite vtičnike

Spam komentarjev je težko opaziti, vendar jih s pomočjo sposobnih vtičnikov lažje prepoznamo, če jih ne blokiramo v celoti. Tu je seznam vtičnikov, ki jih lahko uporabite za to:

Akismet

akismet

Na kratko sem predstavil briljantno Akismet vtičnik, ki je vgrajen v jedro programske opreme WordPress za filtriranje komentarjev, ki so videti kot neželena pošta. Vse kar morate storiti je, da ga aktivirate, vendar se boste morali začeti prijaviti in nastaviti njegov ključ API, če želite začeti. Kljub temu, da opravlja dostojno delo za preprečevanje neželene pošte, ni brezhibno in se lahko nekateri legitimni komentarji včasih zamenjujejo z neželeno pošto. Zato redno preverjajte svojo mapo z neželeno pošto, če želite preveriti zakonitosti.

WordPress Zero-Spam

wordpress-zero-spam

Sorazmerno nov vtičnik, WordPress Zero-Spam pomaga samodejno blokirati neželeno pošto brez potrebe po CAPTCHA. Ko bo nameščen in aktiviran, bo takoj naredil svojo čarovnijo. API-jev za nastavitev ni.

Dovoli uporabnikom, da opravijo zmernost

In končno, še en način, kako ohraniti razumnost, medtem ko moderirate komentarje, je tako, da nekaterim avtorjem omogočite moderiranje. Tovrstnim pooblastilom lahko daste le svoje najbolj zveste uporabnike. Če vaš blog pove veliko avtorstva in avtoritete, je to morda najboljši način za urejanje komentarjev.

Zvesti člani skupnosti postanejo zaupanja vredni uporabniki, ki jim omogočite dostop zmernim drugim uporabnikom. Lahko ustvarite sistem nagrajevanja, da jih boste motivirali, na primer tako, da jim omogočite povratne povezave do svojih spletnih dnevnikov. Vtičnik, kot je Urejevalnik vlog uporabnika se lahko uporablja za brezhibno ustvarjanje in dodajanje te vloge v vaš blog. Obstaja veliko drugih, ki bi jih lahko tudi raziskali.


Vedno ne pozabite, da ohranite popoln nadzor nad tem, kdo komentira vaše objave in kaj objavlja. Temu delu svojega bloga namenite pozornost, ki si jo zasluži, in vaš blog bo postal zaupanja vredna avtoriteta. Ali je odsek s komentarji vašega spletnega dnevnika zaseden? Kako zmerite avtorje komentarjev? Imate boljše ideje, kako izboljšati filtriranje neželene pošte, ne da bi pri tem izgubili zdrav razum? Rad bi slišal vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map