Nadzorni seznam pred zagonom spletnega mesta WordPress

Nadzorni seznam pred zagonom spletnega mesta WordPress

Postavitev in zagon spletnega mesta je pomembna zadeva za vsako podjetje. Veliko časa in truda je namenjenih zagotavljanju, da je naša spletna stran oblikovana ravno prav in izpolnjuje naše poslovne potrebe.


Kljub temu obstajajo številni ogledi, ki lahko na dan izstrelitve igrajo spoilsport. Možnosti za to lahko zmanjšate tako, da odkljukate polja na tem priročnem seznamu za nova spletna mesta WordPress.

Začnimo!

1. Preverite, ali vaš načrt gostovanja podpira WordPress

Ta se morda zdi očiten, a ker je to kontrolni seznam, ga bom vseeno vključil. Prepričajte se, da strežnik gostitelj podpira WordPress. Če je mogoče, pojdite z gostiteljem, ki ponuja novejšo različico PHP in WordPress samodejnega namestitve.

Ali še bolje, izberite upravljan načrt gostovanja WordPressa. Osebno uporabljamo (in toplo priporočam) WP Engine, ki je bil vedno hiter, ponuja na tone strežnika za vsa naša spletna mesta in imajo fantastično skupino za podporo.

2. Optimizirajte Permalinkks za SEO

WordPress po različici 4.2 privzeto ustvarja strukture s stalnimi povezavami, ki vsebujejo ime objave in so SEO prijazne. V moji namestitvi WordPress je privzeta stalna povezava kombinacija dneva in imena. To je morda primerno za nekatera spletna mesta, kot so časopisi in revije, medtem ko drugim ni.

Seznam za nova spletna mesta WordPress - stalne povezave

Vsako spletno mesto mora že na samem začetku izbrati strukturo trajne povezave, ki je idealna za SEO namene. The Ime objave možnost bo delovala v redu za večino spletnih mest. Ker je kratek in lep, je tudi SEO prijazen. Večja spletna mesta, ki v URL-jih potrebujejo kategorije in oznake, se bodo morda odločila za Struktura po meri možnost.

Nekdaj v prihodnosti sprememba trajnih napak ni pametna poteza SEO. Sčasoma boste verjetno vzpostavili povratne povezave in izgubite te povezave, če čez nekaj časa spremenite stalne povezave. V nasprotnem primeru boste morda morali dodati 301 preusmeritev.

Prihranite si nekaj dela z ustvarjanjem lepih trajnih povezav že na začetku. Namenjen Nastavitve> Povezave kjer boste najverjetneje privzeto preverili gumb Plain Radio. Namesto tega, izberite možnost ki jo potrebujete in Spremembe shranite.

Medtem ko si omislite, ali mora vaš URL vsebovati www ali ne. Imeti nekaj URL-jev z www in nekaj brez lahko zmede iskalnike.

3. Odločite se, ali bo vaš e-poštni naslov označen na spletnem mestu

Prepogosto svoje e-poštne račune označimo na naših spletnih mestih in oba servisira isti ponudnik gostovanja. Zdaj, če svoje podjetje opravljate predvsem po e-pošti, lahko vidite katastrofo, ki čaka, da se zgodi. Če pride do izpada, ne boste mogli dostopati do svoje e-pošte.

Tej situaciji se lahko preprosto izognete, če imate za svoje spletno mesto in za svojo e-pošto različne ponudnike gostovanja. To vam bo prihranilo tudi težave pri spreminjanju e-poštnih sporočil vsakič, ko spremenite gostitelje. Ali pa se prijavite za G Suite račun za ustvarjanje in upravljanje e-poštnih računov po meri za vaše podjetje z Googlom.

Če je e-pošta ključnega pomena za vaše podjetje in želite igrati varno, boste verjetno želeli ločiti svoj poštni ID od vašega spletnega gostovanja.

4. Preverite, ali so e-poštna sporočila pravilno prikazana

Poskrbite, da bodo vsi e-poštni naslovi pravilno prikazani. Lahko popravite morebitne napake v Nastavitve> Splošno. Preverite vse skrbniške ID-je, vključno z nastavitvami vtičnika.

Seveda, e-poštna sporočila lahko vedno popravite pozneje. Kljub temu boste morda zamudili e-poštni promet, ki bo verjetno prišel v mapo »Prejeto« zaradi kakršnih koli brskalnikov brez povezave, ki jih ustvarite v zvezi z zagonom spletnega mesta. Hitra vožnja po vseh e-poštnih naslovih lahko prepreči to nesrečo.

5. Izbrišite vsebino lutke

Vsaka namestitev programa WordPress vsebuje nekaj navideznih vsebin, kot je Pozdravljen, svet ali To je vaša prva objava, in Vzorčna stran zagnati. verjetno poleg tega tudi uvažamo navidezno vsebino, medtem ko gradimo naše spletno mesto za testiranje pisav, barv, razmika in še več.

Prisrčna vsebina

Zdaj pa si predstavljajte, da ste na dan D in a pritisnili gumb Zaženi Samo še eno WordPress spletno mesto utripa vidno na zaslonu.

Če se želite temu izogniti, pred objavo spletnega mesta v živo odstranite vso vsebino. Ne pozabite, da si iskalni stroji vzamejo čas za posodobitev, zato morebitni popravki na vašem spletnem mestu morda ne bodo takoj vplivali na rezultate iskanja.

6. Ustvari zemljevid XML

XML Sitemap je dokumentna datoteka, ki vsebuje vse naslove vašega spletnega mesta. To je preprost navigacijski zemljevid, ki ga pošljete iskalnikom, s pomočjo katerega se bodo lažje gibali na vašem spletnem mestu in našli ustrezno vsebino. Čeprav to ne vpliva neposredno na SEO lestvico spletnega mesta, pomaga iskalnikom lažje najti in indeksirati vaše strani.

Nastavitve Yoast XM

Zemljevidi XML so še posebej pomembni za nova spletna mesta, saj na teh spletnih mestih ni povratnih povezav, ki bi lahko usmerile promet nanje na začetku. Tako poskrbite, da ustvarite zemljevid spletnega mesta XML in ga pošljete Googlu. Če namestite, to ni pretežko vtičnik Yoast. V vtičniku omogočite Napredne nastavitve in ustvarite zemljevid spletnega mesta za svoje spletno mesto.

7. Izboljšajte hitrost nalaganja spletnega mesta

Počasna spletna mesta so za uporabnike interneta velik izklop in verjetno se zavedate, da lahko marsikaj storite za pospešitev svojega spletnega mesta. Eno najpomembnejših stvari je dodajanje vtičnika za predpomnjenje WP Super predpomnilnik  ali WP raketa.

Raketa WP

Drugi ukrepi za izboljšanje hitrosti so izbira dobre storitve gostovanja, namestitev CDN-jev, ki omogoča leno nalaganje in optimizacijo slik.

8. Nastavite varnostne kopije spletnega mesta

Če spletno mesto gradite na lokalnem gostitelju ali prizoriščnem okolju, poskrbite, da boste bazo podatkov čisto preselili na strežnik v živo. Premik spletnega mesta lahko postane težaven, zato se prepričajte, da imate varnostno kopijo spletnega mesta, preden ga poskusite premakniti. Preverite, ali novo spletno mesto uporablja URL-je v živo na vseh pravih mestih.

Rezervni prijatelj

Moj najljubši vtičnik za varnostno kopiranje je Backup Buddy. Ne samo da pomaga narediti varnostno kopijo spletnega mesta, ampak se lahko uporablja tudi za obnovo in selitev vašega spletnega mesta WordPress.

9. Počistite polje za vidnost iskalnika

Ko nastavite WordPress, boste na plošči z nastavitvami našli možnost vidnosti iskalnika. Običajno potrdimo to polje, ko je spletna stran v izdelavi, tako da bo iskalnik preskočil indeksiranje privzete WordPress vsebine ali katere koli druge vsebine, ki še ni v teku.

Možnost nastavitve za vidnost iskalnika

Tik pred zagonom omogočite vidnost iskalnika z obiskom Nadzorna plošča> Nastavitve> Branje in počistite polje »Odvrnite iskalnike od indeksiranja tega spletnega mesta”.

10. Zaženite mobilni test

Danes je prometa z mobilnih naprav začne prevzemati namizja. Če želite biti v radarju teh ročnih naprav, morate zagotoviti, da je vaše spletno mesto odzivno. Večina tem WordPress je odzivnih, zato to ne bi smelo predstavljati težav. Preverjanje vidnosti mobilnega telefona lahko preverite tako, da zaženete svoje spletno mesto Googlov test za mobilnike.

Google Friendly test

Z Google se premika k mobilni strategiji iskanja, to je pomembno preverjanje, ki si ga ne morete privoščiti, da bi ga spregledali.

Če ustvarjate tudi pospešene strani za mobilne naprave, morate URL-je ustrezno prilagoditi.

11. Namestite Google Search Console

Takoj ob zagonu vašega spletnega mesta je ena prvih stvari, ki jo morate storiti, da obvestite Google o obstoju vaše spletne strani. The Google Search Console pomaga pri pošiljanju spletnega mesta neposredno Googlu. Lahko preizkusite, ali Google lahko uspešno razume vašo vsebino. Prav tako boste vedeli o vseh varnostnih težavah, ki vplivajo na vaše spletno mesto.

Google Search Console

Dostopite do Google Search Console, vnesite podatke o svojem spletnem mestu in nadaljujte po navodilih. Iskalna konzola ima tudi številne druge funkcije, kot so izboljšave HTML, različica AMP in analitika iskanja, s pomočjo katerih lahko izboljšate vidnost spletnega mesta.

12. Več o razmišljanju

No, tukaj je nekaj, kar boste morda želeli dodati in pozneje prečrtati svoj seznam (odvisno od vaših potreb po spletnem mestu):

 • Oblikujte domačo stran za svoje spletno mesto (všeč nam je ustvarjalec strani Visual Composer)
 • Preverite kakovost kode vaše teme
 • Ustvari in dodaj favicon po meri
 • Oblikujte stran po meri 404
 • Če znova zaženete svoje staro spletno mesto, ne pozabite dodati 301 preusmeritev
 • Nastavite svojo trgovino WooCommerce
 • Dodajte vprašanja in vprašanja, kupca ali odprti forum
 • Ustvarite spletni portfelj, ki bo predstavil svoje delo
 • Preverite, ali so slike vključene s pravilno dodelitvijo ali brezplačne za komercialno uporabo
 • Vključite izjavo o zasebnosti in pogoje uporabe, po potrebi tudi pravne prepovedi
 • Dokazilo bere vsak delček vaše vsebine

Da, to se sliši kot veliko dela, vendar boste veseli, da ste si vzeli težave. Torej, zaženite skozi kontrolni seznam in imejte čudovit dan predstavitve!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map