Najboljša spletna orodja za sledenje konkurenci

Najboljša spletna orodja za sledenje konkurenci

Ko vodite katero koli podjetje ali spletno mesto, morate voditi zavihke o poslovnem okolju okoli sebe. Pomembno je za primerjanje sebe, postavljanje standardov, doseganje ciljev ter spremljanje in izboljšanje SEO. Na srečo v tem spletu prijaznem svetu ni preveč težko. Obstaja veliko brezplačnih spletnih orodij, ki vam lahko pomagajo ugotoviti, kaj se dogaja v vaši niši in vas bo navdihnilo. Poleg tega, da jih uporabljate za sledenje meritev svojega spletnega mesta, lahko s temi spletnimi orodji spremljate tudi svojo konkurenco.


Če se sprašujete, zakaj se za spremljanje konkurence sploh zanašate na spletna orodja, je nekaj trdih razlogov:

 • Lahko ostanete na tekočem z najnovejšimi trendi in dogodki
 • Ko vam zmanjka idej, je lahko navdih
 • Pomaga pri strategiji in spremljanju konkurence
 • Pomaga vam postaviti standarde za svoje podjetje ali spletno mesto
 • Pri učenju od tistih, ki so imeli prav, ni škoda

Kar je reklo – vstavimo se v najboljša spletna orodja za spremljanje vaše konkurence.

1. Google Alerts

Google Alerts je vaše orodje, s katerim lahko sledite želeni ključni besedi – svojemu imenu, podjetju ali konkurenci. Iskalne besede lahko hranite čim bolj ozke ali podrobne. Google Alerts po spletu išče vsako omembo teh besed in vas opozori po e-pošti. Tudi če so ključne besede omenjene kot povezava, boste o njej slišali.

Spletna orodja za sledenje konkurenci - Google Alerts

Preprosto morate izbrati besede, ki jih želite slediti, in določiti vire, za katere želite, da jih Google spremlja. Viri so lahko tako raznoliki kot blogi, splet, novice, videoposnetki, knjige ali razprave. Hranite jo lahko v kateri koli določeni geografski regiji ali pa mrežo vržete po vsem svetu. E-poštna sporočila lahko prejmete kadar koli, ko izberete, ali celo v zbirki v enem sporočilu.

Poleg tega, da vam pomagajo voditi oznake družbenih omemb v vašem podjetju, boste tudi vedeli, kako vidna je vaša konkurenca.

2. Raziskovalec strani

Kako prepoznate zgornja spletna mesta v svoji niši? Raziskovalec strani lahko vam pomagajo tukaj. Pomaga vam prepoznati spletna mesta, ki uživajo največje dovoljenje za domeno in povratne povezave pri raziskavah. Tako dobite merilo korakov, ki jih morate izvesti, da dosežete vrh svoje domene.

Vsi vemo, da lahko kakovostne povratne povezave izboljšajo vaše SEO. Z uporabo programa Explorer lahko najdete najbolj priljubljena mesta v svoji niši in nato brskate po nedavno odkritih povezavah, ki kažejo na spletno mesto vašega konkurenta. Če preprosto primerjate s profilom povratne povezave svojega konkurenta, boste imeli pošteno predstavo o tem, kako izboljšati svoj lastni profil povratne povezave.

Raziskovalec povezav

Raziskovalec povezav (še vedno v beta različici) kmalu zamenja to orodje. Novo orodje uporablja bolj izpopolnjene algoritme za določitev avtoritete domene in analizo povratnih povezav. Z brezplačnim računom Moz lahko mesečno dvignete 10 poizvedb. Orodje prikazuje tudi oceno neželene pošte, ki razkriva, koliko podobnih spletnih mest je kaznoval Google. Sami boste lahko presodili kakovost vhodnih povezav do vašega spletnega mesta in spremljali svoje in URL-je konkurenta..

3. Orodja, ki pomagajo najti CMS / Teme / Vtičnike

Zelo pogosto naletimo na funkcije na drugih spletnih mestih, ki jih nato želimo implementirati sami. Kako vemo, katero programsko opremo je to spletno mesto uporabljalo za izvajanje te funkcije? No, tu lahko pomagajo tudi spletna orodja za spremljanje vaše konkurence.

Najprej boste morda želeli vedeti, kakšno CMS spletno mesto uporablja. Če želite to narediti, preprosto obiščite Kaj CMS in vnesite URL spletnega mesta. To orodje je dokaj natančno in zazna več kot 378 sistemov za upravljanje vsebine. Še eno orodje IsItWp, preveri, ali spletno mesto uporablja WordPress, ter teme in podrobnosti o vtičnikih.

Kaj CMS

Če želite izvedeti temo ali vtičnike, ki jih uporablja katero koli spletno mesto WordPress, poskusite Kaj je WordPress tema. Ugotovite lahko tudi z uporabo razširitev brskalnika, kot je WPSniffer za Chrome (ali preizkusite katero od drugih orodij, ki jih priporočamo v našem priročniku, kako ugotoviti, ali spletno mesto uporablja WordPress).

Pomembno si je zapomniti, da se v teh orodjih ne prikažejo teme ali vtičniki po meri. Toda v takih primerih lahko z desno miškino tipko kliknete na spletno mesto in poiščete kodo, ki je razkrita, da zazna CMS, teme in vtičnike.

In če ima vaša konkurenca zelo hitro spletno mesto, boste želeli vedeti več o njihovih storitvah gostovanja. Za to obstaja tudi orodje – WhohsHostingThis. Čeprav ni vedno natančen (CDN vas lahko odstrani izven proge), je vredno poskusiti.

4. zgrajeno z

zgrajeno z je priljubljen pri mnogih spletnih oblikovalcih. To orodje za profiliranje spletnih strani lahko razkrije številne tehnologije, uporabljene na kateri koli strani. Zajema dobrih 25000 internetnih tehnologij, ki vključujejo analitiko, oglaševanje, gostovanje, CMS in še več. Trendi internetnih tehnologij vam pomagajo spremljati spremembe uporabe internetne tehnologije na tedenski osnovi.

zgrajeno z

Ugotovite lahko, katera spletna mesta uporabljajo nakupovalne vozičke, analitiko, gostovanje in filtriranje rezultatov glede na lokacijo, promet, vertikalo in drugo. Zbirate lahko veliko informacij, ki jih potrebujete o drugih spletnih mestih, da izboljšate svojo prodajno inteligenco in tržni delež.

buildWith je boljše orodje kot mnogi v istem razredu, za hitrejše rezultate pa lahko preprosto aktivirate a krom podaljšek.

5. Podobna spletna stran

Podoben splet vam ponuja pregled katerega koli spletnega mesta, v katerega URL vnesete – svojega ali konkurenta. Še več, če dodate drug URL, lahko obe spletni strani primerjate v celoti ali na podlagi strani po strani. To je super za preverjanje, kako merite spletna mesta svojih vrstnikov. Vaše spletno mesto razvršča tudi po celotnem prometu, ki ga dobi na svetovni ravni, pa tudi po državah in kategorijah.

Podoben splet

Za kateri koli URL, ki ga vnesete, promet razdeli na številne skupine – promet z mobilnih računalnikov / namiznih računalnikov, skupni obiski v določenem časovnem obdobju, trajanje obiska, stopnja obiskov strani in število strani na obisk. Spremljajo se tudi številne druge meritve – pametna razčlenitev prometa, spletna mesta, ki se povezujejo na ta URL, in ključne ključne besede, ki ustvarjajo promet. Izvedeli boste tudi o skupnem odstotku prometa, ki ga ustvarijo vsak socialni kanal in druga spletna mesta, ki jih obiščejo tudi vaši uporabniki. Na voljo je tudi seznam podobnih in konkurenčnih mest.

6. Alexa

Zadnje orodje na našem seznamu spletnih orodij za sledenje vaši konkurenci je Alexa. To orodje za razvrščanje strani prihaja iz Amazona in je odlično, če želite spremljati konkurenco, ki se širi po vsem svetu.

Alexa

Omogoča natančnejši pogled na ključne besede in povezave vašega konkurenta ter vaše spletno mesto primerja s konkurenco. Tako boste lahko primerjali meritve prometa na več spletnih mestih in še več. Košarica orodij za konkurenčno analizo vključuje prekrivanje občinstva, najbolj priljubljena spletna mesta, poiščite podobna mesta, spletna mesta, ki povezujejo, edinstvene obiskovalce, pregledovalnike in najbolj priljubljene strani.

Alexa je na voljo tudi kot razširitev brskalnika za lažji dostop.

Končne misli o najboljših spletnih orodjih za sledenje konkurenci

Nobeno podjetje ali spletno mesto ne deluje ločeno. Če želite na svoje spletno mesto pritegniti promet in povečati stopnjo konverzije, je pomembno vedeti, kaj se dogaja v vašem poslovnem okolju. Ta spletna orodja za spremljanje vaše konkurence vam lahko pomagajo biti v koraku s trendi in dogodki v svoji niši. Vse so odlična orodja, s katerimi lahko v primerjavi z vašimi tekmeci in kolegi primerjate svojo uspešnost ter potencialno ustvarite nove potencialne prednosti pri optimizaciji svojega spletnega mesta.

Če imate kakršna koli vprašanja ali pripombe, ki jih želite dodati, nam pustite spodaj opombo. Radi bi vedeli vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map