Najboljši WordPress gostovanje za vaše spletno mesto

Najboljši WordPress gostovanje za vaše spletno mesto

WordPress je najboljši način za izdelavo spletnega mesta, vendar preden začnete s temi in vtičniki najti najboljše WordPress gostovanje za vaše spletno mesto. To je lahko težko. Načrtuje več sto podjetij, ki na prvi pogled izgledajo podobno. Vendar ni vse gostovanje enako in obstaja nekaj ključnih dejavnikov, ki jih boste želeli upoštevati pri odločanju, kateri je najboljši WordPress hosting predvsem za vaše spletno mesto.


V tej objavi vam bomo pokazali, kako izbrati načrt, ki je najbolj primeren za vaše spletno mesto, in deliti najboljše načrte za gostovanje v WordPressu, ki smo jih imeli možnost osebno preizkusiti. Začnimo!

Dober seznam gostovanja

Dober seznam gostovanja

Ko iščete najboljše WordPress gostovanje za vaše spletno mesto, je nekaj polj, ki jih želite preveriti. Kakšna je stvar, bo vsako spletno gostovanje, ki je vredno svoje soli, imelo naslednje:

 • PHP različica 7+
 • Različica MySQL 5.6+
 • Podpora HTTPS
 • WordPress namestitev ali predhodno nameščen z enim klikom (če ga upravljate)
 • Vgrajeni predpomnilnik *
 • Zagotovljeno neplačilo
 • Podpora za e-pošto, klepet ali telefon

Prvi trije na seznamu vam bodo morda zdeli nekoliko tuji, razen če niste razvijalec ali ste že prej kupili gostovanje. Da bi bilo preprosto, gostiteljska podjetja uporabljajo strežnike (ki so podobni mega računalnikom) za zagotavljanje svojih načrtov gostovanja. Ti strežniki bi morali imeti možnost, da brez težav namestijo najnovejšo različico WordPress-a, kar v skladu s WordPress.org trenutno do PHP 7.2 in MySQL 5.6.

Priporočamo tudi WordPress HTTPS in tudi mi. Dobro podjetje za gostovanje bo prodalo vrhunske SSL certifikate ali vam omogočilo uporabo brezplačne storitve tretjih oseb, kot je Let’s Encrypt, da bodo bralci blogov lahko varno dostopali do vašega spletnega mesta.

Zelo priporočamo, da izberete gostitelja, ki bo v celoti upravljan (kjer je WordPress vnaprej nameščen in vzdrževan za vas) ali ki ponuja enostavno namestitev z enim klikom. Čeprav lahko zagotovo namestite WordPress ročno na gostovalni načrt, ga resnično priporočamo le, če ste izkušeni razvijalci.

Nazadnje bodo ponudila dobra podjetja za gostovanje garancije za uptime in zgornji del podpore. Zagotovljene časovne garancije vam na splošno zagotavljajo, da bo 99,9% ali več časa, ko bo vaše spletno mesto pripravljeno in delovalo, kar pomeni le nekaj časa posodobitev strežnika. In podpora je res ključna. Če imate težave z gostovanjem, bi radi koga prijeli. Dobra podjetja za gostovanje vam bodo ponudila nekaj preprostih načinov, da stopite v stik s tehnično podporo.

Vrste gostovanja v WordPressu

Vrste gostovanja v WordPressu

Pri gostovanju možnosti ne manjka. Obstajajo načrti z vsemi različnimi imeni iz vseh vrst podjetij, tukaj pa je na kratko pregled najbolj pogostih vrst gostovanja WordPress, ki jih boste morda želeli upoštevati, ko boste iskali najboljše WordPress gostovanje za svoje spletno mesto.

Skupno gostovanje v WordPressu

Najpogostejše in običajno najbolj dostopno skupno gostovanje združuje več uporabniških računov na enem strežniku. To pomeni, da z drugimi uporabniki »delite« vire, kot sta pasovna širina in pomnilnik. Skupno gostovanje je kot nalašč za nove blogerje, saj verjetno ne boste potrebovali niti ene vilice ob prvem začetku in lahko vedno spremenite prostor na večji načrt ali dodate vire pozneje.

Ko gre za zagon WordPress deljenega gostovanja, je pogosto več kot zmožen zagotoviti potrebno moč. Namestitev WordPress-a je običajno tudi dokaj enostavna, saj večina ponudnikov gostovanja ponuja postopek namestitve z enim klikom. Ko se prijavite za načrtovanje, preprosto izberite WordPress in skoraj takoj boste pripravljeni na blog.

Gostovanje v oblaku WordPress

V gostovanju v oblaku uporabnikom ponujajo posamezne virtualne strežnike, ki gostijo »oblak«, kar je v tem primeru mreža strežnikov po vsem svetu. Prednost gostovanja v oblaku je, da (teoretično) vaša spletna stran ne bo nikoli padla, saj bi morali strežniki v katerem koli trenutku zaživeti nekje na svetu. Hosting v oblaku je znan tudi po svoji razširljivosti, saj je zelo enostavno dodati več virov na povpraševanje, ko jih potrebujete.

Priporočamo, da gostovanje v oblaku uporabljate za pametne ljudi, ki želijo upravljati svoje nastavitve strežnika, vendar obstajajo podjetja, ki ponujajo upravljano gostovanje v oblaku, zaradi česar je to izvedljiva možnost tudi za nove blogerje. Ker je obsežna, je odlična možnost za spletna mesta v družabnih omrežjih, skupni rabi slik ali virusne vsebine, ki lahko spreminjajo promet ali velike / sporadične vdore.

 VPS gostovanje za WordPress

VPS pomeni virtualni zasebni strežnik in je, ko gostiteljsko podjetje uporablja programsko opremo za digitalno razdelitev fizičnega strežnika na več posameznih virtualnih strežnikov. To je cenovno ugodnejša možnost, da imate svoj strežnik, čeprav za delovanje, ko nadzorujete nastavitve virtualnega strežnika, potrebujete napredna tehnična znanja in spretnosti..

Za srednje velike bloge ali podjetja je VPS odlična možnost. Ne pozabite le, da boste morali WordPress ročno namestiti na strežnik in upravljati vse nastavitve strežnika. Zaradi tega priporočamo, da porabite čas za učenje strežnikov ali najem strokovnjaka.

Gostovanje namenskega strežnika

Namenski strežnik je vaš lastni samostojni strežnik, ki ga lahko najamete pri gostiteljskem podjetju. Za vas vzdržujejo fizični strežnik, vendar so vse nastavitve in programska oprema v vaših rokah. Je dražje, vendar imate 100% nadzor in morate izkoristiti 100% virov strežnika, zato je najboljša izbira za velik blog, spletno mesto ali podjetje.

Podobno kot pri VPS, vam toplo priporočamo, da za pravilno upravljanje strežnika najamete strokovnjaka, ki bo upravljal vaš namenski strežnik ali porabil veliko časa za različne nastavitve, programsko opremo in jezike za kodiranje. To ni priporočljiva možnost gostovanja za začetnike.

Upravljavec WordPress gostovanja

Upravljano WordPress gostovanje je najlažji (in po našem mnenju najboljši) način za gostovanje spletnega mesta WordPress. Z upravljanim gostovanjem gostiteljsko podjetje v celoti optimizira vaš strežnik za WordPress in upravljajo vse posodobitve in nastavitve.

Najbolj upravljano gostovanje v WordPressu temelji na platformi v skupni rabi ali v oblaku, zaradi česar je odlična primernost za blogerje, mala podjetja, spletne portfelje itd. Kljub temu dobra podjetja za gostovanje ponujajo v celoti upravljane namenske strežniške načrte za velika spletna mesta in podjetja (kar uporabljamo za WPExplorer).

Kateri gostovanje bi morali izbrati?

Najprej upoštevajte namen vašega spletnega mesta. Blog in trgovina za e-trgovino imata zelo različne potrebe po gostovanju. Blogi, osebni portfelji ali majhna profesionalna spletna mesta so ponavadi lahki z manj potrebami po ogromnem načrtu gostovanja. Namesto tega bodo za e-trgovino, imenik ali družabna spletna mesta potrebovali veliko virov in s tem večji, dražji načrt gostovanja.

Po enakih poteh kot naša prva točka, upoštevajte vaše vsebino. Spletno mesto z eno stranjo bo na majhnem, skupnem načrtu gostovanja zelo dobro. Spletno podjetje za podjetja s stotimi stranmi, aktivnim spletnim blogom in zasebno mrežo zaposlenih bo verjetno najbolje opravilo z namenskim strežnikom.

Nazadnje svoje prometa bo imel pomembno vlogo pri vaših potrebah po gostovanju. Novo spletno mesto bo trajalo nekaj časa, da ustvarite naslednje in povečate redni promet. Če niste že vzpostavili velike prisotnosti na drugem spletnem mestu ali v družabnih omrežjih, lahko verjetno varno začnete z nizkim koncem s svojim načrtom gostovanja in povečate ali nadgradite, ko bo vaše spletno mesto raste.

Preprosta primerjava najboljših WordPress gostovalnih podjetij

Medtem ko mnoga gostovalna podjetja ponujajo podobne funkcije, pa niti dve gostiteljski družbi nista povsem podobni. Vsak gostitelj ponuja specializirane načrte gostovanja in vsa gostovalska podjetja, ki jih priporočamo, so odlična za WordPress. Ne pozabite brati, če želite izvedeti o naših izbirah za najboljše WordPress gostovanje in ugotoviti, kaj bi lahko ustrezalo vašim potrebam.

Bluehost: Ugodno skupno gostovanje WordPress-a

Spletno gostovanje Bluehost

Bluehost je eden največjih igralcev na gostovanju in z razlogom – ponujajo cenovno ugodne gostovalne načrte z veliko sredstvi, dobro podporo in nekaj dodatnih perksov, ki jih bo ljubil vsak novi lastnik spletnega mesta. Bluehost ponuja brezplačno ime domene, brezplačen SSL, brezplačne e-poštne račune in bonus marketinške ponudbe (na primer 200 USD v marketinških ponudbah za plus in glavne uporabnike). Najboljše od vsega je, da imajo njihovi načrti nekaj najbolj dostopnih možnosti – poleg tega pa ponujajo ogromen 63-odstotni popust za bralce WPExplorerja, torej česa ne bi imeli radi?

Več o Bluehostu

Cloudways: gostovanje v oblaku je enostavno

Cloud hosting spletno gostovanje

Gostovanje v oblaku je prilagodljiv način za gostovanje vašega spletnega mesta, vendar za nekatere uporabnike ročno namesti WordPress na AWS, Digital Ocean ali Azure presega njihove tehnične zmogljivosti. Tukaj prihaja Cloudways. Cloudways podpira platforme za gostovanje v oblaku AWS, Google Cloud, Digital Ocean, Linode in Vultr. Preprosto izberite svojo najljubšo, izberite WordPress kot svoj CMS in pustite, da Cloudways ravnajo s postopkom konfiguracije namesto vas. Najboljši del storitve Cloudways je, kako enostavna je za uporabo. Ustvarjanje in vzdrževanje lastnega strežnika v oblaku je lahko zamudno, toda z vmesnikom Cloudways imate na nasvetih prstov namenjena sredstva (CPU, RAM, IP, shramba). Funkcije vključujejo namestitev WordPress z enim klikom, kloniranje spletnega mesta, varnostne kopije, spreminjanje velikosti (RAM in shramba), uprizoritev, več baz podatkov in številne osupljive dodatke (e-pošta, konzola, nadzor itd.).

Več o oblakih

Media Temple: Shared, Managed & VPS gostovanje

Media Temple: Shared, Managed & VPS gostovanje

Media Temple je impresivno gostovalsko podjetje, ki ponuja vrsto izdelkov za gostovanje, ki zagotovo ustrezajo potrebam spletnih strani. Ponujajo vse, od skupnega gostovanja za blogerje, upravljanega gostovanja WordPress za tiste, ki se resno ukvarjajo s svojo vsebino, VPS za profesionalce in celo namenske načrte za podjetja, ki potrebujejo dodatna sredstva. Vsi načrti Media Temple so optimizirani in fantastično delujejo z WordPressom. Poleg tega nudijo dodatne funkcije, kot so pomnilnik SSD, razširljivi viri, skeniranje zlonamerne programske opreme, e-poštni naslovi, vrhunska strojna oprema in najboljše od vsega 24/7 vrhunska podpora.

Več o medijskem hramu

Kinsta: Upravljalno gostovanje v oblaku WordPress

Kinsta: Upravljalno gostovanje v oblaku WordPress

Kinsta ni le še eno upravljano gostiteljsko podjetje WordPress. Ponujajo popolnoma upravljano in optimizirano Googlovo gostovanje v oblaku, tako da boste kot stranka dobili vse prednosti oblaka (hitro, varno gostovanje s skorajda izpadi), ki je konfiguriran tako, da odlično podpira WordPress. Poleg tega ima Kinsta tudi strokovnjake za WordPress, ki so vam pripravljeni pomagati pri kakršnih koli težavah, s katerimi se lahko spopadate pri zagonu svojega spletnega mesta WordPress na njihovih strežnikih v oblaku. Imate vprašanje o uporabi nadzorne plošče Kinsta? Potrebujete nasvet glede povečanja gostovalnega načrta? Niste prepričani, kako povečati omejitev spomina? Samo vprašaj! Druge pomembne funkcije gostovanja vključujejo brezplačen SSL, brezplačen CDN, dnevno varnostno kopiranje in celo brezplačne selitve.

Več o Kinsti

WP Engine: Premium upravljanje WordPress gostovanja

WP Engine: Premium upravljanje WordPress gostovanja

Ko gre za izbiro najboljšega gostovanja za WordPress za vaše spletno mesto WordPress, toplo priporočamo WP Engine. Ponujajo le upravljane načrte za gostovanje WordPress-a in so odlični pri svojem početju. Konkretno, njihova celotna gostiteljska platforma je zgrajena po vrhunski tehnologiji. Ustvarili so optimizirano okolje za WordPress, ki ga poganjajo prilagojena in kodirana pravila, tako da lahko njihovi strežniki ocenijo zahteve brskalnika, uravnotežijo nalaganje strežnika in integrirani EverCache za spreminjanje virov na zahtevo. V bistvu to vse pomeni, da se lahko vaše spletno mesto odlično obnese v največji zmogljivosti, ne da bi vam bilo treba upravljati karkoli povezanega s strežnikom. WP Engine nudi tudi strokovno podporo strokovnjakov za WordPress, 24/7. Tudi če boste v nedeljo potrebovali nekaj pomoči, je pomoč na dosegu roke. Druge gostiteljske funkcije vključujejo uprizoritveno okolje, brezplačno SSL možnost, WordPress multisite, podporo PHP7 in celo vgrajen CDN (za Pro in višje načrte).

Več o WP Engine

Pagely: rešitve gostovanja po meri podjetij

Pagely: rešitve gostovanja po meri podjetij

Za velika podjetja Pagely ponuja najboljše rešitve za gostovanje podjetij po spletu. Pagely ni poceni, vendar je odlična naložba v vaše podjetje. Gradite na upravljanem oblačnem sistemu in ponujajo zanesljivo in varno gostovanje, ki ga je mogoče enostavno prilagoditi potrebam vašega podjetja. Pagely ponuja impresivne funkcije, vključno z dinamično optimizacijo slike, napredno varnostjo, globalnim CDN, vgrajenim predpomnilnikom, analitiko zmogljivosti, podporo HTTP2 in PHP7. To je poleg posebnih funkcij WordPress-a, kot so popolnoma upravljane posodobitve jedra in WP-CLI. Na kratko, medtem ko je cena višja od vseh drugih gostiteljev na tem seznamu, Pagely ponuja storitev prestiža, ki je več kot vredna denarja.

Več o strani

Upoštevajte, da to niso vse možnosti gostovanja, ki so vam na voljo. Nasprotno, to je preprosta zbirka priljubljenih in dobro ocenjenih gostovalnih podjetij, ki smo jih osebno imeli priložnost preizkusiti.

Kateri je najboljši WordPress gostovanje?

Ker enega ne moremo samo izbrati, vam bomo dali dva najboljša.

Po našem mnenju je WP Engine najboljše WordPress gostovanje. To je tisto, kar uporabljamo za gostovanje našega spletnega mesta in imeli smo izjemno izkušnjo pri delu z njimi. V celoti jim uspe, imajo odličen čas, podpora je vedno hitra in prijazna, v trenutnem načrtu pa imamo več kot dovolj virov za rast našega poslovanja.

Po našem mnenju je Bluehost tesno zagnan, saj so popolni primer za blogerje, ki se šele začnejo. Ponujajo cenovno ugodne načrte gostovanja, ki jih je enostavno nastaviti, imajo dovolj sredstev za napajanje WordPressa in dobite nekaj bonusov, kot je ime domene in nekaj zaslužkov za zagon. Za nove blogerje je to zelo prijeten posel.

Pogosta vprašanja o gostovanju

Ob raziskovanju gostovanja se lahko poraja veliko vprašanj. Tu je nekaj hitrih odgovorov na pogosta vprašanja, ki jih nismo opisali v zgornjem članku. Upajmo, da vam bo to pomagalo narediti pravo izbiro pri izbiri najboljšega WordPress gostovanja za vaše spletno mesto.

Ali potrebujete storitev gostovanja za WordPress?
Da, za WordPress, ki ga gostuje sam (ki ga najdete na WordPress.org), vsekakor potrebujete načrt gostovanja. To je tisto, kar je samoumevno-gostil.
Je WordPress gostitelj?
WordPress sicer ponuja lastno VIP gostovanje, vendar je zelo dragoceno, zato ga priporočamo samo podjetjem, ki potrebujejo prilagojeno rešitev za gostovanje (na primer, če želite ustanoviti svojo brezplačno spletno blogersko platformo, socialno omrežje, ki temelji na WordPressu, ali spletno mesto za deljenje fotografij).
Kako gostim svoj blog za WordPress?
Če želite voditi svoj spletni dnevnik, potrebujete načrt gostovanja, ki ga mesečno ali letno kupujete pri uglednem gostiteljskem podjetju. Obstaja več sto spletnih gostiteljev, vendar večinoma ponujajo podobne načrte, kot so skupna raba, oblak, VPS, namenski ali upravljani.
Ali obstaja brezplačno gostovanje za WordPress?
V resnici ne. Obstajajo spletna mesta, za katera trdijo, da ponujajo “brezplačno” gostovanje, vendar običajno ne nudijo nobenih virov in nimajo vrst spletnih mest, s katerimi želite deliti osebne podatke. Mogoče je tudi, da razmišljate o WordPress.com, ki je brezplačno omrežje za bloganje, kot je Tumblr. Zelo se razlikuje od WordPress.org (to je tisto, kar vse počnemo) in lahko izveste več o razlikah med WordPress .ORG in .COM.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map