Najslabše napake naredijo samostojni oblikovalci WordPressa

Najslabše napake naredijo samostojni oblikovalci WordPressa

Sovražite delati napake, čeprav je to neizogibno. In včasih je delati napake dobro, saj je priložnost za učenje in izboljšanje. Če boste še naprej delali enake napake kot katerikoli drug samostojni oblikovalec WordPressa, boste na koncu pustili veliko denarja. Zdaj tega zagotovo ne želite.


Prav tako ne, zato izpostavljamo nekaj grdih napak, ki jih delajo samostojni oblikovalci WordPressa. Naš cilj je pomagati prepoznati napake, ki preprečujejo vašo pot do uspeha. Pri tem se boste navdušili, da se izognete napakam, in če bo prepozno, naredite potrebne spremembe.

Uspeh ni v tem, da nikoli ne delaš napak, ampak tudi nikoli v istem početju. – George Benard Shaw

Kljub temu nam sporočite napake, ki ste jih naredili pri ustvarjanju kariere kot samostojni oblikovalec WordPressa. Na kakršen koli način delite tudi izkušnje, ki ste se jih naučili, in kako se izogniti napakam. Kako? Uporabite komentar na koncu. Zaenkrat pa začnimo!

1. Grizenje več, kot lahko žvečite

Napaka freelancerja: Grizenje več kot lahko žvečite

Nismo vsi krivi za to? Projekt po projektu, dokler plošča ni preplavljena, nato pa zastoj, rok zamujen. No, svobodnjaki in hitenje v zadnjem trenutku niso nič neznanke. Vendar vse ne uspe, če prevzamete preveč dela – delo, ki najverjetneje ne vpliva na vašo spodnjo vrstico.

Ne glede na to, kako vabljive so poizvedbe, tega ne počnite. Pridružite se svojim najboljšim strankam in napolnite točno tisto, kar ste vredni. Seveda morate zagotoviti vrednost, vendar mislim, da to ni mogoče, če se zadušite pod goro dela. Uporabite malo tehnike, znane kot načelo 80/20 Pareto.

Z drugimi besedami, osredotočite se na gradnjo svojega portfelja in se nato osredotočite na 20% strank, ki vam prinesejo 80% poslovanja. Ob nadaljevanju preveč delo je tu relativno, odvisno od tega, kako delaš. Toda preveč, da ne morete prinesti vrednosti, je preprosto streljanje v nogo.

Enako velja za povečanje obsega dela. Recite, da želi stranka preprosto spletno trgovino, kar je v redu, saj poznate WooCommerce. Potem vas stranka od nikoder prosi, da dodate blog v več jezikih. Tako se še naprej strinjate z več dela, vendar rok (in najverjetneje plačilo) ostane enak. Glej, kam grem s tem?

Če povzamemo, ne poskušajte ugajati vsaki stranki, ki pride na vašo pot. Če naletite na strupenega odjemalca (zlahka opazite milijon milj), vljudno zavrnite ponudbo. Če stranka še naprej povečuje obseg trenutnega projekta, naj bo jasno, da bo to stalo več časa in denarja. Vem, da je to lažje reči kot narediti, še bolj, če ste zaračunali fiksno ceno.

Vseeno pa je zahtevanje več časa in denarja boljše kot trpljenje lezenja v tišini in nizkih vibracij, ki prihajajo iz zamude roka. Tudi vaš ugled – vaša največja spletna valuta – visi na črti, zato tega ne počnite.

Glavni vzlet: Napolnite, kar ste vredni Ne prilagajajte se arašidom, da bi si prislužili stripe / izkušnje. Seveda delajte na svojih sposobnostih in si ustvarite močan portfelj. Nato ne vključite vseh strank – pojdite s pravilom 80/20. Poleg tega pametno tržite svoje podjetje, kot je Don Draper Jezen moški. Ni vsaka oseba vaša stranka.

2. Pozabi na temo Otrok

Napake freelancerja: pozabiti na temo o otroku

Med vami in jaz imam prijatelja – plačenega oblikovalca WordPressa, ki me najame za majhna opravila na nekaj spletnih mestih, na katerih dela. Kot bi pričakovali, imam skrbniški dostop, saj nekatere naloge vključujejo spreminjanje teme in nastavitev predstavitvenih mest. Če na kratko povem, moj prijatelj ne uporablja otroške teme WordPress in to mi polomi srce.

Torej, ko me je pred kratkim najel za spremembo teme, sem ustvaril otroško temo za novo temo in on ni bil noben modrejši. Vendar sem mu povedal vse o tem in zdaj ne more dobiti dovolj otroških tem. Nismo pa zato trenutno tukaj. Vsa spletna mesta oblikujem na otroških temah in tudi vi.

Zahvaljujoč otroškim temam lahko spletno mesto zelo prilagodite. Lahko “… ustvarite nove datoteke predloge, ki niso bile del nadrejene teme. Dodate lahko nove funkcije, sloge in še veliko več. ” Moram povedati več? Da?

Prilagajanje otroške teme ne spremeni niti enega nadrejenega. Poleg tega ima urejanje nadrejene teme še eno slabo stran. Brez dvoma boste izgubili vse spremembe po meri, ko boste (ali še huje, vaš odjemalec) posodobili nadrejeno temo. Otroška tema ščiti vaše sloge po meri, tudi ko posodobite nadrejeno temo.

Ustvarjanje otroške teme je tako enostavno, da od danes naprej ne pričakujem, da boste prilagodili nadrejeno temo. Uporabite lahko celo dodaten otroški tematski vtičnik, kot je Otrok Themify ali Konfigurator teme za otroke. Če želite nekaj praktičnih izkušenj, je tu naš celotni vodnik za otroke WordPress.

Posebna previdna beseda za samostojne oblikovalce WordPress, ki urejajo jedrne datoteke WordPress. Samo ustavi se. Zakaj to sploh počneš? Še več, ko je WordPress poln vtičnih filtrov, lahko uporabite, da dodate spremembe, ki ob posodobitvi platforme WordPress ne bodo izginile. Urejanje jedrnih datotek programa WordPress in nadrejena tema predstavlja težave pri odpravljanju.

Glavni vzlet: Uporabite otroško temo hombre ali pa odjemalca postavljate zaradi neuspeha po vrstici, še posebej, če gre za novorojenčke. Ne urejajte jedrnih datotek WordPress-a.

3. Nimate sistema

Napaka freelancerja: Nimate sistema

“Sistem” je verjetno močna beseda, zato se vam verjetno zdi, da ga želite. Zaradi tega se počutite, kot da ste obtičali v mletju od 9 do 5 oz Matrica. Vseeno pa veste, da vas zasutje še nikoli ni bilo naš cilj. Govorimo o tem, da namesto poslovne osebe delujete kot svobodnjak.

In veste, da vas to stane levo, desno in na sredino – kurite luknjo v žepu kot prižgano cigareto. Ampak ne veš, kako naj se ustavi – ves tisti finančni odpadek – in ti zateče pri srcu. Težka je vaša teža, vendar, kot običajno, vam ne bomo več dovolili, da bi se praskali po glavi.

Potrebujete poslovni načrt (zveni bolje kot sistemski). To pravim zato, ker morate v svoje podjetje usmeriti celoten jaz, ampak kako boste to storili, če ne veste, kam grete? Sploh ne boste vedeli, koliko zaračunati, preprosto zato, ker sebe ne obravnavate kot podjetje. Poleg tega ne boste namenili niti dovolj časa za delo, ker – nobenega načrta.

Ne zanima me, ali delaš od koder koli ali je tvoje delo, ki je namenjen človeku, ampak ne moreš še naprej razmišljati kot samostojni delavec. Čas je, da začnemo razmišljati kot o podjetju. Za začetek potrebujete poslovni načrt. Poleg tega za to potrebujete sisteme sledite času in virom ki ga uporabljate pri svojem delu.

Potrebujete aplikacije za upravljanje strank in upravljanje projektov. In če se spopadate z goro dela, bi morali razmisliti o zunanjem izvajanju, če imate prihodek, kar pa ni vedno tako. Z enostavnimi besedami preoblikovanje iz samostojnega v lastnika podjetja. Kupite poslovni tečaj in se učite.

Glavni vzlet: Vaša samostojna oblikovalska igra WordPress se mora pretvoriti iz hobija v polno razvit posel, če želite uživati ​​v vseh sladkih stvareh, ki jih prinaša podjetništvo. Pridobite poslovni načrt, se naučite nekaj financ in že registrirajte svoje podjetje. Ne pozabite tudi na davčnega moža.

4. Ne ustvarite varnostnih kopij

Napaka freelancerja: Ne ustvarite varnostnih kopij

Tu predpostavljam, toda vaša naloga oblikovalca WordPress se ni končala, ko ste stranki dali spletno mesto. Sicer pa vas običajno za spremembe pokličejo. Ponovite poslovnega otroka – zlato gos, ki se izogne ​​številnim samostojnim oblikovalcem WordPressa. Ja, vem, da ste deležni teh suhih urokov, zato ponavljanje posla pomeni dobre stvari kadarkoli.

Vendar, kaj se zgodi, ko stranka spletno stran zlomi? Ali boste izdelali vso stvar iz nič, ali imate na voljo nadomestno rešitev. Na primer, če je stranka zbrisala nekaj stvari na katerem koli spletnem mestu, ki ga naredim, samo pritisnem na gumb za obnovitev in dan se shrani.

Ampak to je zato, ker uporabljam ManageWP na vsakem odjemalčevem spletnem mestu, ki ga upravljam, in ti fantje (ManageWP) ravnajo s pomočjo inkrementalnih varnostnih kopij zares. Če to ni dovolj, ustvarim varnostne kopije v cPanelu in tretjo ročno varnostno kopijo vsakič, ko bom spremenil katero koli spletno mesto.

Sliši se veliko dela, vendar ni in je vse vredno. Spletno mesto lahko obnovim v rekordnem času in tako prihranim veliko časa. Stranka je vesela, da se spletno mesto takoj vrne na spletu, kar pomeni, da ne bo imel plačila za obnovitev svojega spletnega mesta. Ali ni to posel? Po mojem mnenju je to dobro zaslužen denar – vse od pritiska na gumb za obnovitev.

Škoda, ne razumem, zakaj obremenjuješ svojo stranko z vsem tem varnostnim poslom, ko obstaja milijon in en način ustvarjanja samodejnih varnostnih kopij. Pravzaprav spodbujam nove stranke, da se igrajo s spletno stranjo in se lomijo, kolikor lahko, saj imam varnostne kopije. Haha. Da, nekatere stranke se ne bodo naučile, ker se bojijo, da bi zlomile stvari znotraj skrbniškega področja WordPress!

Oh, mimogrede, nekaj časa nazaj sem hekerju izgubil šest spletnih mest. Spletna mesta sem moral obnoviti iz nič, ker nisem imel varnostnih kopij. Lahko si predstavljate, koliko časa sem izgubil pri obnovi, ki bi ga preprosto obnovil iz varnostnih kopij. In prosim, ne zanašajte se na rezervne rešitve, ki jih ponuja gostitelj.

Glavni vzlet: Ustvarite varnostne kopije že prijatelja ali boste plačali ceno v primeru, da se zgodi najhujše. Varnostno kopiranje vam bo pomagalo rešiti večino težav vaše stranke v nobenem trenutku. Obstaja veliko samodejnih rešitev za varnostno kopiranje, za katere menim, da niste resni, če nimate varnostnih kopij. Odlična, cenovno dostopna in zanesljiva možnost je VaultPress – ki so ga razvili ustvarjalci WordPress-a.

5. Ignoriranje za usposabljanje stranke

Napaka freelancerja: Ignoriranje za usposabljanje stranke

WordPress je čudovita kreacija, ki se vam zdi enostavna za uporabo. Toda to je res samo zato, ker že nekaj časa delate na tej platformi in na njej. Vaša nova stranka preprosto želi spletno stran in verjetno sploh ne vedo, da jo boste zgradili na WordPressu.

Torej greš v službo, ker imaš rok, in spletno stran oddate stranki. Na žalost stranka niti ne ve, kako bi se prijavila v WordPress administrator. In če jim pokažete, kako se prijaviti, jim je nadzorna plošča videti popolnoma tuja. Poleg tega ne morejo objaviti članka, s katerim bi rešili svoje življenje.

Osebno verjamem, da lahko pametni oblikovalec WordPress na tem področju ubija. Stranke so plačale izobraževanje že dolgo, preden so zahtevali vadbo! Ena od strank je bila: “Hej, poslala sem ti nekaj denarja vnaprej, da ti lahko privoščim uro.” Počutiš se kot pasivni dohodek, brat.

Samo predstavljajte si, da lahko zaslužite za ustvarjanje spletnih strani in še nekaj usposabljate iste fante, ki so vas najeli. In kaj jih treniraš? Navadne naloge, kot so objavljanje člankov, ustvarjanje strani in morda moderiranje komentarjev. No, imel sem stranko, ki ni vedela, kako obnoviti geslo, tako da tudi to.

Če se ukvarjate z bloganjem, lahko te teme delite na spletnem blogu o spletnem oblikovanju in si prislužite več kupcev, saj je način spletnega trga določen tako, da si takšne stvari običajno prinesejo prednost. Ne vem zakaj, vendar mislim, da, ko delite nasvete, nekako zaslužite strokovno značko.

Ne pozabite vprašati stranke, ali potrebuje nekaj usposabljanja za uporabo na novo ustvarjenega spletnega mesta WordPress. Verjemite mi, večina ljudi sploh ne ve, da je WordPress sistem za upravljanje vsebine (kapljice za usta). Prijavljeni bi bili na skrbniško ploščo skrbnika WordPress in še vedno ne vedo, ali strmijo v WordPress. Je ne vedno smešno.

Glavni vzlet: Ne mudi se, da spustite spletno mesto na odjemalčevo mizo in odpeljete hitro, kot ste na hitri cesti. Kakšna je korist, če zgradite nekaj, kar stranka ne bo učinkovito uporabljala? Odprite to priložnost za zaslužek, tako da prevzamete odgovornost za usposabljanje strank. Všeč vam bodo zaradi tega, hvala kasneje. Iščete preprost način? WP101 ponuja tečaje z belo oznako, ki jih lahko delite s strankami.

Zaključne besede

Očitno je, da lahko kot samostojni razvijalec WordPressa naredite še veliko drugih napak, vendar menim, da vse ustrezajo točkam, o katerih smo govorili v tej objavi. A sovražimo, da smo subjektivni, zato delite napake, za katere ste krivi, in kako se izognete napakam.

Poleg tega vas spodbujamo, da najprej pomislite na vrednost in ne na denarni dobiček. Pazite na grde stranke, ki vas bodo posušile. Ne pozabite, da vsak parazit potrebuje gostitelja, zato ne vzemite strupenega odjemalca, ki verjame, da boste delali svojo čarovnijo in jih naredili čudovite.

Razen tega, bodite super in nikoli premalo, ker vsako podjetje potrebuje denar, da preživi. Konec koncev, gotovina vlada vsem, zato se poberite in pojdite nekaj. Katere napake ste naredili kot samostojni oblikovalec WordPressa? Sporočite nam vaše misli v spodnjem razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map