Nasveti in triki Facebooka, kako uresničiti svojo čarobnost za spletno mesto WordPress

Z več 1,7 milijarde aktivnih uporabnikov, Facebook je lahko močna platforma za doseganje novih strank in usmerjanje prometa na vaše spletno mesto. Vendar pa ni tako preprosto, kot samo objavljanje vsebine na Facebooku in upanje na najboljše.


Facebook se nenehno spreminja in lastniki podjetij morajo biti sproti posodobljeni, da učinkovito izkoristijo svojo moč. Na srečo obstaja več preizkušenih in učinkovitih strategij, ki jih lahko uporabite za zagotovitev, da boste uživali v čim širšem dosegu.

V tem članku si bomo ogledali sedem strategij, ki jih lahko uporabite za povečanje učinka svojih prizadevanj na Facebooku.

Nasvet št. 1: Ustvarite Facebook profil in poslovno stran

V redu, tako da je to očiten korak za mnoge od vas. Vendar pa je resnica, da se veliko ljudi še ni podalo v svet Facebooka. Samo od aprila 2015 41% ameriških malih podjetij je Facebook uporabljalo za trženje. Poleg tega mnogi lastniki malih podjetij uporabljajo svoj osebni profil in ne namensko poslovno stran za oglaševanje na Facebooku kljub številnim prednostim uporabe poslovne strani.

Naša poslovna stran na Facebooku (kliknite in si oglejte in všeč!)

Naša poslovna stran na Facebooku (kliknite in si oglejte in všeč!)

Če zdaj še nimate nastavljene poslovne strani (ustvarili boste tudi račun, če ga še nimate).

Nasvet # 2: Dodajte družabni delež in sledite gumbom na svojem spletnem mestu

Doseg je izraz, ki se nanaša na število Facebook novic, kjer se vaša vsebina pojavi po objavi. Medtem ko se o dosegu vaših objav odločajo zapleteni algoritmi Facebooka, je veliko stvari, ki jih lahko storite, da povečate svoj doseg.

Eden očitnih načinov za povečanje dosega je več ljudi, kot je vaša stran. Svojim bralcem olajšajte, da vam je všeč vaša Facebook stran (in drugi računi v socialnih medijih), tako da na svoje spletno mesto dodate gumbe za sledenje družabnim omrežjem. To storimo tako, da v stranski vrstici prikažemo namenski pripomoček za Facebook (samo poglejte desno od te objave).

Če ne želite uporabljati velikega pripomočka, lahko namesto tega dodate Facebook sledilni gumb skupaj z različnimi drugimi gumbi družabnih medijev. Obstaja veliko možnosti, ki so na voljo neposredno od Facebook, ali lahko uporabite vtičnik (glejte spodaj za predloge).

Poleg dodajanja novega sledilca je še en način za povečanje dosega spodbuditi obiskovalce, da vam vsebino v svojih profilih delijo z gumbi v skupni rabi. V objave, strani in slikovne strani lahko na različne lokacije vključite prilagojene gumbe.

Konec objave na spletnem dnevniku WPExplorer, ki prikazuje gumbe za pomikanje ob strani in statične gumbe na dnu objave

Na dnu objav imamo gumbe za pomikanje, na dnu objav pa statične gumbe

Na voljo je veliko vtičnikov, s katerimi lahko dodate skupne rabe v družabnih medijih in sledite gumbom. Dve priljubljeni možnosti vključujeta Skupna raba Jetpacka (priložena vtičniku Jetpack) in Aplikacija SumoMe Share (priloženo vtičniku SumoMe). Obstaja tudi veliko dodatnih možnosti, kot sta Monarch in Easy WordPress Social Sidebar.

Nasvet # 3: Nastavite svoje spletno mesto tako, da bo samodejno objavljal na Facebooku

Nastavitev spletnega mesta za samodejno objavo na Facebooku vam prihrani čas in težave pri prijavi v Facebook in ročnem ustvarjanju objav. To je mogoče storiti na različne načine, tudi s pomočjo Jetpack-ov modul za oglaševanje ali prek vtičnikov kot Facebook Auto Publish.

Če že imate nameščen Jetpack, na nadzorni plošči pojdite na Jetpack > Nastavitve > Zavzetost > Objavite > Konfigurirajte svoje nastavitve oglaševanja. Tu se lahko povežete s Facebookom in drugimi računi družabnih medijev, tako da se vsakič, ko objavite novo vsebino, samodejno deli na Facebooku in širše.

Jetpack Oglejte si zaslon z nastavitvami v programu WordPress

Jetpack Oglejte si zaslon z nastavitvami v programu WordPress

Nasvet # 4: Dodajte Odprte metaoznake Grafa na svoje spletno mesto

Če želite, da bo vaša vsebina videti odlično, ko jo delite na Facebooku, jo boste morali dodati Odpri graf (OG) oznake za vaše spletno mesto. Če dodate oznake OG, lahko prevzamete nadzor nad prikazom vsebine z identifikacijo različnih delov vsebine, kot so naslov, opis in slika:

Povezava do objave na spletnem dnevniku WPExplorer je pripravljena za objavo na Facebooku s sliko, naslovom in opisom

Kako Facebook uporablja oznake Open Graph, da objave izgledajo odlično

Oznake OG lahko dodate ročno ali jih olajšate s pomočjo vtičnika Yoast SEO.

Nasvet # 5: Pridružite se in ustvarite skupine na Facebooku

Vaše prisotnosti na Facebooku ni treba omejiti na vaš osebni profil in poslovno stran. Pridružitev in prispevanje k Facebook skupinam, ki so pomembne za vaše podjetje, je eden od načinov za ustvarjanje novih povezav in ustvarjanje potencialnih strank. Ob uporabi Facebook skupin je veliko strategij, ki jih lahko uporabite; le ne pozabite prebrati skupinskih pravil in upoštevati splošni Facebook etiket.

Razmislite tudi o ustvarjanju lastne skupine. S tem si lahko pomagate, da se boste uveljavili kot avtoritetna oseba na svojem področju poslovanja in vam omogočil nadzor nad tem, kaj se točno dogaja v skupini. Ena večjih pomanjkljivosti pri vodenju Facebook skupine je, da lahko postane zamudno, zato je pomembno nenehno ocenjevati, kaj točno dobite v zameno za svoj čas.

Nasvet št. 6: Uporabite Facebook oglase

Morda mislite, da bi bilo oglaševanje na tako veliki platformi, kot je Facebook, zelo drago. Vendar lahko začnete Facebook Ads z zelo skromnimi stroški in uvajajte visoko ciljno usmerjene kampanje, ki temeljijo na starosti, lokaciji in interesih.

Zaslon z možnostmi ciljanja na oglase Facebook

Možnosti ciljanja oglasov na Facebooku

Seveda je še vedno odvisno od vas, ali boste poskrbeli, da bodo vaši oglasi učinkoviti in da jih boste ciljno usmerili. Facebook Oglasi so postali močno in priljubljeno marketinško orodje. Posledično je na voljo na voljo veliko virov, ki vam pomagajo ustvariti in izpopolniti oglaševalske kampanje.

Nasvet št. 7: Bodite hitri s posodobitvami Facebooka

Facebookova pokrajina se nenehno spreminja, zato je pomembno biti na tekočem s dogajanjem. Ko se Facebook razvija, lahko nekatere strategije postanejo manj učinkovite ali celo zastarele, medtem ko se pojavijo nove priložnosti.

Naročite se na Facebook News in druge novice o družbenih medijih, kot so Social Media Examiner in Social Media Today. Tako nikoli ne boste zamudili priložnosti za razširitev svojega dosega na Facebooku.


Facebook ponuja ogromen bazen potencialnih strank za vaše podjetje. Vendar pa se s toliko podjetji zavzema za pozornost uporabnikov Facebooka, da se je enostavno izgubiti v morju profilov, strani in objav. Da bi Facebook naredil svojo čarobnost za vaše spletno mesto, lahko uporabite te preizkušene strategije!

Katere strategije so se vam izkazale za najučinkovitejše pri usmerjanju prometa s Facebooka na vašo spletno stran? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map