Nasveti za blogging o WordPressu, da bi bil vaš blog uspešen

Nasveti za blogging WordPress za uspeh

Blogiranje je bil že od začetka fantastičen način, kako svojo strast do teme deliti z drugimi osebami s spletom, ki imajo podobne težave na internetu. Ne glede na to, ali pišete o kuhanju, mehaniki, SEO ali selitvah ptic, vas čaka občinstvo. In v zadnjih 20+ letih se je bloganje razvilo iz preprostega hobija v kariero. Kar je super! Ljudje se dejansko preživljajo s tem, kar ljubijo in to strast delijo z drugimi.


V preteklosti smo delili številne nasvete, kako začeti blog, kako ustvariti spletno prisotnost in kako povečati svojo publiko. Danes bomo zajeli nekaj ključev nasveti za bloganje lahko takoj uporabite, da bo vaš blog še boljši in postati uspešen bloger!

Pišite o tem, kar veste

To se morda zdi očitno, vendar napišite, kaj imate radi in kaj veste. Ko pišete o tem, kar vas zanima vaša strast, se bo pokazalo tudi v vašem pisanju. Zaradi tega je vaša nova kariera v bloganju bolj prijetna in bolj vodljiva.

Če želite dodati več člankov o določeni temi, ki niste avtoriteta, bi morali v svojo ekipo imeti več avtorjev. Mnoge teme WordPress vključujejo podporo za več avtorjev kot tudi strani avtorjev po meri.

Vtičnik za urejevalnik vlog za WordPress

Želite dodati avtorje, ne da bi jim brezplačno kraljevali nad vašim spletnikom? Poskusite vtičnik, kot je brezplačen Urejevalnik vlog za uporabnike za WordPress. Ta vtičnik vam omogoča, da omejite dostop do različnih uporabniških vlog (administrator, sodelavci, naročniki itd.) In nato te vloge dodelite svojim registriranim uporabnikom..

Ustvarite ustrezno vsebino

Drug pomemben vidik je, da se osredotočite na ustrezno vsebino. Ne vidite, da tukaj na WPExplorerju pišemo o Youtube drami? Samo zato, ker obstajajo blogerji, ki vplačujejo denar za določeno temo, kar ne pomeni, da bi morali poskusiti pisati o tem tudi…, razen če je relevantno v fokusu vašega spletnega dnevnika in je nekaj, kar ste dobro poznajo približno.

Naj bodo članki zanimivi

Branje

Če pišete o tem, za kar veste, bo ta nasvet še veliko lažji – mora biti zanimiv. Nihče ne želi brati slovarja, zato svojih člankov ne napišite. Poiščite svoj slog pisanja (na spletu je veliko odličnih člankov z nasveti za pisanje, poiščite in razvijajte svoj spletni glas), nato pa pojdite v nekaj drugih nasvetov za prenovo svojih člankov.

Uporabite dober naslov

Poleg zanimive vsebine boste potrebovali tudi odličen naslov, ki pritegne pozornost in ga kliknete. Naslovi so prva stvar, ki jo potencialni novi bralci vidijo v rezultatih iskalnikov ali na družbenih medijih. Pri brainstormingu upoštevajte 4 U je odličen naslov:

  • Nujno: Če je mogoče, bi moral vaš naslov vsebovati neko vrsto nujnosti ali poziv k dejanju. Ustvarite vsebino, ki jo lahko bralci uporabijo za spremembo danes, ali delite nekaj brezplačnega za določen čas.
  • Edinstven: To je izjemno pomembno – vaša vsebina mora biti edinstvena. Ne kopirajte drugih del. To ni samo kaznivo dejanje, ki lahko prizadene vašo SEO, vendar se bodo bralci prenehali vračati, če bodo vse, kar ponuja vaš blog, zgrešeni podatki. Razmislite o vrsti vsebine, ki bi jo radi prebrali, vendar je še niste našli, nato pa se lotite ustvarjanja.
  • Koristno: Napišite vsebino, ki jo želijo ali morajo prebrati vaši bralci. V vaših člankih naj bodo uporabljeni podatki, ki jih bodo lahko uporabili vaši bralci, ki bi glede na vašo nišo lahko bili okrasni ličniki, življenjske lekcije, ko ste postali starš, nasveti za krpanje sanjske kariere ali morda vodnik za ustvarjanje osupljivega bloga.
  • Ultra specifičen: Edino, kar je boljše od koristne vsebine, je hiper uporabna vsebina. Bolj specifična bo vaša vsebina, bolj bodo verjetno vključeni vaši bralci. Seveda je obratno to, da bolj ko je vaša vsebina nišna, manjši je seznam bralcev, ki vam je všeč, toda z ustvarjanjem dobre kombinacije splošnih in posebnih člankov na svojem blogu lahko rastete in gojite svojo publiko bralcev.

Naslov Eksperimenti Prosti WordPress Vtičnik

Za še boljše naslove lahko uporabite tudi naslov split vtičnik za testiranje. S pomočjo vtičnika lahko preizkusite različice istega naslova in si ogledate, katera oblika najbolj prija vašemu bralcu. Čeprav to ni nujen korak, je nekaj, kar morate upoštevati, tudi če delite testne naslove za določen čas, da se prepričate o tem, kaj radi vidijo vaši bralci..

Dodaj družabno skupno rabo

Ko ves ta čas vlagate v ustvarjanje odlične vsebine, želite, da jo vaši bralci delijo prav? Seveda! No, uporabniki bodo lažje delili vašo vsebino, če ustvarite vsebino, ki jo je mogoče deliti. Kaj to pomeni? Veseli me, da ste vprašali.

Prepričajte se gumbi za skupno rabo v družabnih omrežjih vgrajen v vaš blog. Ne zanašajte se na svoje bralce, da bodo imeli bližnjice v družabnih brskalnikih ali da bodo odprli svoje socialne račune, če želite deliti svojo vsebino. V povprečju so ljudje slabi pri sprejemanju odločitev, zato lažje jih boste storili (npr. Delili svojo vsebino), večja je verjetnost, da to storijo..

Jetpack WordPress vtičnik

Odličen brezplačni vtičnik za socialne gumbe je Jetpack avtor: Automattic. Jetpack ponuja blogerjem številne močne možnosti, vse od enega odličnega vtičnika in ena od teh možnosti se slučajno zgodi, da družabna delitev. Po namestitvi Jetpacka pojdite na nadzorno ploščo in se pomaknite do Jetpack> Settings> Sharing, da omogočite gumbe za skupno rabo in izberete mesto gumba. Trenutno je podprtih 10 storitev (vključno z velikimi tremi – Twitter, Facebook in Google+) ter možnosti za pošiljanje e-pošte in tiskanje.

Poleg tega večina ljudi čuti potrebo po pripadnosti skupini. Torej mimo prikaže štetje vaših družbenih deležev ali skupnih družabnih privržencev je mogoče povečati bralčevo pripravljenost, da sledi temu. Monarch je odličen dodaten socialni vtičnik, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje socialnih povezav in gumbov za skupno rabo družabnih omrežij s števci. Toda glede na to, koliko privržencev imate, boste morda želeli svoje števce skriti, dokler številke niso nekoliko bolj impresivne.

Vaš blog mora biti enostavno berljiv

Test enostavnosti branja na mestih

Naprava vsebine po naročilu je velik korak, vendar ne smete zanemariti berljivosti. En hiter način za preverjanje vsebine je Flesch test. The Flesch lahkost branja test je standardna metoda za preizkušanje zahtevnosti odlomka ali članka, napisanega v angleščini. To je v bistvu matematična formula, ki uporablja vaše stavke, besede in zloge kot spremenljivke. Čeprav ne bi smel biti edini dejavnik, ki upošteva rezultat Flesch, vam lahko pomaga napisati boljšo vsebino za ciljno občinstvo.

Yoast SEO

Če že uporabljate Vtičnik Yoast SEO Če želite optimizirati svoje WordPress spletno mesto za iskalnike, boste z veseljem vedeli, da lahko uporabite isti vtičnik za optimizacijo svojih objav tudi za človeške bralce, saj ima vgrajen test Flesch Reading Ease. Z orodjem za analizo vsebine Yoast SEO si lahko ogledate hiter posnetek naslova, meta in vsebine SEO ter ustrezno spremenite, da dobite vse svoje spremenljivke v zeleni coni SEO (lahko vzamete analiza vsebine v realnem času za testno vožnjo na njihovi spletni strani).

Očistite svoj dizajn spletnega mesta

Obstaja veliko odličnih spletnih dnevnikov, na katere se zagotovo niste nikoli vrnili, ker vas je zasnoval njihov dizajn. Resno. Kdo želi domišljije nečitljive pisave, utripajoče oglase in noro pakirane stranske vrstice v obraz? Velikokrat je preprostejše in bolje je, če je govora o vašem spletnem dnevniku, ključna berljivost.

Tema brez WordPress brez ananasa

Tema brez WordPress brez ananasa

Uporabite temo WordPress kar omogoča, da bralci olajšajo, kar najbolje počnejo (prebrati), hkrati pa vam ponuja možnosti, ki jih potrebujete za vodenje spletnega dnevnika / podjetja. Za nekatere to lahko pomeni izbiro neposredne blogging WordPress teme, kot je Ananas. Ta čista, minimalna in BREZPLAČNA tema WordPress uporablja preprosto osredotočeno postavitev vsebine brez glavne stranske vrstice, tako da bodo vaši bralci osredotočeni na vašo vsebino, ne na vaše pripomočke in druge puhe.

Skupaj povleci in spusti WordPress tema

Skupaj povleci in spusti WordPress tema

Če so vaše potrebe nekoliko bolj zapletene, boste morda želeli izbrati večjo premijsko temo z ustvarjalcem strani (tako da lahko sestavite katero koli drugo pristajalno mesto, trgovino, skupino ali druge strani, ki jih morda potrebujete). Ustvarjali smo Skupaj prav tukaj pri WPExplorerju in ga zgradili na pravi način. Dodajte neomejene strani spletnega dnevnika, izkoristite neobvezni filter bloga, izberite med tremi glavnimi postavitvami (zidanje, mreža ali standardni slog seznama), dodajte stransko vrstico (ali ne), dodajte več avtorjev z avatarji, ustvarite serijo objav, uporabite po meri obrezovanje slik, omogočite skupno rabo v družabnih omrežjih in še več. In to je le nekaj možnosti bloga! Dodate lahko tudi barve po meri, pisave, logotipe itd. Če želite videti več, si oglejte predstavitev!

In ne glede na to, katero temo izberete, se prepričajte izberite dobro pisavo v velikosti pisave, ki jo lahko bralci zlahka preberejo. Po navedbah Ameriški pisatelji in umetniki Inc najboljše pisave za spletno branje so Arial v velikosti 12+, Veranda ob 10 oz Gruzija če boste potrebovali nekaj bolj formalnega. Ugotovili so tudi, da morate, če privlačite bolj zrelo občinstvo, velikost pisave povečati na najmanj 14.

Enostaven brezplačni program WordPress Vtičnik

Če niste prepričani, kako dodati kodo po meri, da spremenite tematske pisave Enostavne pisave Google za WordPress. S tem brezplačnim vtičnikom lahko spremenite svoje pisave neposredno iz programa WordPress v živo (ne potrebujete nobenih veščin kodiranja). Urejanje in predogled barve, velikosti, višine črte in razmika črk za različne elemente besedila na vašem spletnem mestu.

Poenostavite oblikovanje

Organiziranje vsebine poteka daleč. Če si želite prizadevati, da napišete besedo z več kot 2000 besed, želite, da jo vaši bralci do konca. Eden od načinov za izboljšanje berljivosti vaših objav je oblikovanje, ki ga uporabljate.

Vsaka misel, ki jo vnesete v vrsto, ne bo dolga, krajši stavki vsekakor imajo svoje mesto in vam lahko pomagajo (in vaši bralci) biti na mestu. Uporabite naslove da jasno označite različne odseke svojega članka. Za glavne odseke bi morali uporabljati naslove H2 z dodatnimi naslovi ravni ljubitelja (H3, H4 itd.). Dodajte oznake in oštevilčene sezname za preproste in hitre točke znotraj vaših objav.

Uporabite slike v svojo korist

Zakaj so slike pomembne

Slika naj bi bila vredna tisoč besed, toda za vaš blog je lahko vredno še veliko več, če jo pravilno izkoristite. Ustvarite slike, ki so vizualno očarajo. Hvala spletnim mestom, kot so Razpnite, Velike zaloge, Pixabay, PicJumbo in Smrt zalog iskanje cenovno dostopnih slik je lahek. Potem s Photoshop ali brezplačno spletno orodje pixlr lahko uredite svojo sliko, da dodate besedilo, filtre in drugo.

Prepričajte se, da ste vključili tudi alt-besedilo ko dodate slike v svoje objave. Iskalniki lahko vidijo te podatke. Z optimizacijo nadomestnega besedila slike se lahko ta ista slika bolje uvrsti v rezultate slik iskalnika (ustvari popolnoma nov kanal spletnega prometa na vašem spletnem mestu).

Spodbujajte bralčevo udejstvovanje

Prej smo obravnavali to temo, vendar je to samo zato, ker je tako pomembna. Vaša publika je v središču vašega spletnega dnevnika, zato je še posebej pomembno njihovo aktivno vključevanje. Tu je nekaj preprostih načinov, kako to storiti.

Izboljšajte razdelek za komentarje

Vaši komentarji so najlažji način, da vključite svoje bralce. Medtem ko so pripombe WordPress-a že same po sebi odlične, je na voljo na tone odličnih vtičnikov WordPress, ki vam bodo pomagali izboljšati komentarje. Tu je le nekaj najboljših vtičnikov za komentarje WordPress-a (po našem mnenju), s katerimi boste lahko izravnali odsek za komentarje.

Začnite glasilo

Drug preprost način, kako priti do svojih bralcev, je z glasilom. Glasila gredo naravnost v mapo »Prejeto« vaše publike, tako da ne glede na to, kje so, lahko vidite, da imate na voljo nekaj novega. Glasila so tudi super način za izmenjavo ekskluzivna vsebina s svojimi bralci, na primer zastonj ali posebno tekmovanje samo zanje. Tu je nekaj odličnih nasvetov naših avtorjev za novice in WordPress:

  • Vodič za začetnike o MailChimpu z WordPressom
  • 5 brezplačnih vtičnikov WordPress za MailChimp za povečanje vklopov na glasilo
  • 3 Vtičniki za gradnjo bistvenih seznamov za WordPress

Razmislite o brezplačniku ali natečaju

Ne glede na to, ali ponujate brezplačno ponudbo samo za naročnike ali za celotno občinstvo, je vedno lepo, če se lahko vrnete svojim bralcem. Oni so tisti, ki vas podpirajo in navsezadnje omogočajo vaš blogski življenjski slog! Na srečo ste z WordPressom zelo enostavno gostiti svoje tekmovanje ali predati s pomočjo vtičnika. Razmislite tudi o ustvarjanju brezplačnih naložljivih dobrot (kot so brezplačne teme za WordPress, brezplačne e-knjige, brezplačne psd itd.) Ali zagotovitvi ekskluzivnih popustov za izdelke, ki jih priporočate.

Zavijanje

To je samo vrh ledene gore načinov za izboljšanje vašega spletnega dnevnika WordPress in upamo, da bodo nekateri ti nasveti pomagali, da boste na svojem uspehu naredili blog. Toda ne ustavite se tukaj – obstaja več načinov za izboljšanje verodostojnosti spletnega dnevnika, varnosti spletnega mesta, WordPress SEO in celo naročnine. Zato nadaljujte z raziskovanjem in učenjem. In če naletite na kakšne druge koristne nasvete za bloganje, jih ne pozabite deliti v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me