Nasveti za boljšo organizacijo spletnega mesta WordPress

Nasveti za boljšo organizacijo spletnega mesta WordPress

Vedno je dober občutek za začetek. Zagotovo ste se počutili dobro, ko ste začeli s čisto namestitvijo WordPressa. Toda sčasoma, ko ste bili zaposleni pri ustvarjanju odlične vsebine ali natančne nastavitve SEO-ja, morda ne bi opazili nereda, ki se sešteva. In zdaj težko najdete stvari znotraj svoje namestitve WordPress? Preveč kategorij? In oznake? Zastavljene objave na spletnem dnevniku? Počasen nalaganje? Varnostne kopije trajajo za vedno? Če je odgovor vsem (ali celo nekaterim) pritrdilen, je ta za vas. Čas je, da se lotite resnega čiščenja, da poženete WordPress.


Tukaj je nekaj, kar lahko naredite za boljšo organizacijo svoje WordPress:

1. Struktura spletnega mesta

Meni je enako dober prostor, da začnete pospravljati WordPress. Logičen in preprost meni usmerja obiskovalce na vašem spletnem mestu, da najdejo, kaj iščejo. Če ne najdejo želenega, se bodo verjetno odselili. Vsi pa vemo, kaj pomeni visoka stopnja obiskov ene strani za uvrstitve v iskalnikih.

Poleg tega se tudi Google pri iskanju vsebine zanaša na to, kako je vaše spletno mesto strukturirano, in da ugotovi, katera vsebina je pomembnejša od ostalih. Zato si naredimo svojo korist in bodimo pozorni na meni, navigacijo in strukturo spletnega mesta.

Niso vse strani vašega spletnega dnevnika in objave potrebne za iskanje v meniju. Pomembno je, da svoje objave pravilno razvrstite in označite ter v meniju postavite svoje glavne kategorije. Če dobite kategorije in oznake pravilno, je gradnja menija toliko lažja. Yoast ima pošteno celovit vodnik o strukturiranju spletnih strani.

Za vsebinsko težko spletno mesto bo morda potreben večstopenjski spustni meni. Toda ne pretiravajte, saj si obiskovalci morda ne želijo preveč preveč klikov, da bi dosegli vsebino, ki jo potrebujejo.

Uporaba drobtin na zgornji vrstici za zagotavljanje hitrih povezav za priljubljene strani je dobra ideja tudi za vsebinsko težko spletno mesto.

2. Preglejte kategorije in oznake

Privzeto so vse objave na WordPressu označene kot “Nekategorizirane”. Če vaše objave ne kategorizirate, je to kategorija, ki se bo prikazala na vaših spletnih straneh. Razvrščanje objav ni potrebno le z WordPressom, temveč je pomembno tudi za SEO. Pomaga iskalnikom in obiskovalcem, da zmanjšajo svoje iskanje na spletnem mestu. Koristno je, če vsebino organizirate na način, ki ga je enostavno iskati. Kategorije olajšajo uporabnika iz sprednje strani in skrbnike spletnih mest iz zaledja.

Glavna razlika med kategorijami in oznakami je, da so kategorije splošne, združujejo objave, ki spadajo v širok opis. Oznake so bolj natančne. Objava lahko vsebuje več kot eno oznako in lahko spada pod več kategorij. Kategorije so glavne teme, ki jih bo pokrival vaš blog, in se verjetno ne bodo pogosto spreminjale.

V idealnem primeru bi morale biti kategorije ločene brez prekrivanja. Medtem ko uokvirjate kategorije in oznake, si oglejte to s stališča uporabnikov, da bodo lažje brskali. Vedno je bolje določiti kategorije, ki jih boste uporabili na svojem spletnem mestu takoj na začetku spletnega mesta. Z oznakami jih lahko dodate tudi v nadaljevanju.

Sčasoma pa boste ugotovili, da se vaše kategorije in oznake prekrivajo ali so preštevilčne, da bi pomagale pri navigaciji. Takrat je čas za pregled kategorij in oznak na vašem spletnem mestu.

Izbrišite neuporabljene oznake

 • Najprej lahko izbrišete vse neuporabljene oznake. Namenjen Objave> Oznake. Če je za katero koli oznako šteje „0“, jo izbrišite. Z odstranitvijo kategorij in oznak, ki jih ne potrebujete, boste sprostili prostor v nekaterih skrbniških datotekah WordPress.
 • Nato pojdite skozi vse preostale oznake, da vidite, ali lahko nekatere od njih združite skupaj. Ohranite ustrezne oznake in z njimi združite redko uporabljene oznake. The Vtičnik za preusmeritev naj vam pomaga pri tem. Ko namestite vtičnike, boste morali vnesti URL-je, ki jih je treba preusmeriti. Z uporabo možnosti hitrega urejanja pod Objave> Oznake, dodajte nove oznake namesto starih oznak v stare objave.
 • Ko končate z racionalizacijo kategorij in oznak, preverite, ali so prekinjene povezave in se prepričajte, da so URL-ji preusmerjeni na pravilno stran.

Oglejte si naš članek o boljših oznakah in kategorijah, če želite vedeti o vtičnikih, ki pomagajo pri kategorijah in oznakah.

3. Ustvarite notranje povezave v svojih blog objavah

Notranje povezave so v veliko pomoč pri izboljšanju SEO. Pomagajo obdržati obiskovalce na vašem spletnem mestu dlje in jih usmerjajo k drugi zanimivi vsebini. WordPress pisateljem olajša iskanje sorodnih objav, na katere se lahko povežejo. Medtem ko v objavo vstavite povezavo, lahko hitro preletite obstoječe članke na svojem spletnem mestu in poiščete povezane objave, na katere se želite povezati.

Notranje povezave

Prednostno bi si morali tudi vzeti čas, da pregledate svoje starejše objave in jih povežete s sorodnimi novimi objavami.

Drug način za to je, da si pomagate iz številnih povezanih vtičnikov za objave in prikažete izbor objav, povezanih s tistim, ki ga obiskovalci berejo.

4. Preverite prekinjene povezave

Nekaj ​​časa preverite, ali je na spletnem mestu prekinjena povezava. Noben obiskovalec ne želi pristati na slepi strani in se morda ne trudi slediti navodilom za iskanje ustrezne vsebine. Kadar koli spremenite URL-je ali kategorije ali oznake, ne pozabite dodati preusmeritve k obstoječi vsebini.

The Preverjena povezava je odličen vtičnik za skeniranje vašega spletnega mesta glede na prekinjene povezave. Čeprav obstajajo na tone drugih velikih virov, s katerimi lahko popravite prekinjene povezave.

5. Očistite bazo podatkov

Čiščenje baze podatkov lahko precej izboljša delovanje spletnega mesta. Nova namestitev programa WordPress ima le nekaj tabel baze podatkov. Toda tudi ko nenehno dodajamo vsebino, baza podatkov nabrekne in s časom postane neizprosna. Moja trimesečna namestitev WordPress-a že ima 30+ tabel, ki niso dovolj, da bi jo zahtevali, vendar je do tja zagotovo.

Tabele z bazami podatkov

Najbolje je, da bazo očistite pred težavami, kot so počasno nalaganje, varnostno kopiranje ali uvoz / izvoz datotek. Čiščenje baze podatkov lahko izboljša delovanje, pospeši varnostno kopiranje, odpravi težave z delovnim tokom in pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta. Ko varnostno kopirate bazo podatkov, zaženite naslednje,

 • Začnite s praznjenjem koša v objavah in na straneh. Prav tako lahko izbrišete objave v čakanju ali osnutek, ki jih ne potrebujete več.
 • Izbrišite neuporabljene teme in vtičnike in jih ne izključite le.
 • Iz komentarjev izbrišite neodobrene komentarje, neželeno vsebino in smeti.
 • Neporabljene predstavnostne datoteke lahko izbrišete iz mape wp-uploads.
 • Optimizirajte bazo podatkov z možnostjo PHPMyAdmin Optimize Tabela. Iz tabele izbrišite vse režijske stroške, če obstajajo.

Izbrišite režijske stroške

 • Poškodovane zbirke podatkov je mogoče popraviti tudi tako, da označite to možnost.

Optimizirajte bazo podatkov

 • Prav tako lahko svojo bazo podatkov optimizirate z urejanjem datoteke wp-config.php. Če pa raje uporabite vtičnik, poskusite WP-Optimizirajte

Da povzamem

Če želite narediti še korak dlje, lahko enkrat vmes pregledate vsebino in izbrišete vsebino, ki ni več pomembna. Toda prizadevno izvajanje zgornjih korakov naj bi pomagalo, da se WordPress znebi večine mrtve teže in ima bolj organiziran videz. Vzdrževanje zdravega smisla med dodajanjem kategorij in oznak ter prevzem logične strukture menija bosta daleč do čiščenja in vzdrževanja WordPressa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map