Nasveti za izboljšanje funkcionalnosti programa WordPress za vaše spletno mesto

Nasveti za izboljšanje funkcionalnosti programa WordPress za vaše spletno mesto

Namestitev teme na spletnem mestu, ki temelji na WordPressu, ali preprosto zagon njenega spleta brez ustrezne optimizacije ni dovolj za optimizacijo funkcije WordPressa in njeno resnično uporabnost. Spletna publika je postala zelo izbirčna in zahtevna.


Iščejo hitro optimizirane, funkcionalne, a dobro videti spletne vire, ki zagotavljajo vse informacije in funkcionalnosti, ki jih iščejo. Pri izdelavi uporabnega in funkcionalnega mesta WordPress bodite pozorni na naslednjih 10 glavnih nasvetov.

1. Izberite najboljšega gostitelja

Tu se začne zgodba. Zmogljivo in zanesljivo gostovanje je ogromen dejavnik boljše funkcionalnosti WordPressa. Obstaja veliko možnosti, med katerimi lahko izbirate. Nekateri od njih so cenejši od drugih, saj v cenovne načrte vključujejo različne sklope funkcij. Če želite pomagati pri izbiri najboljšega gostitelja, ki bo ustrezal zahtevam vašega spletnega mesta, si oglejte naslednji kontrolni seznam.

 • Izbira najboljše vrste gostovanja upoštevajte proračun vašega projekta in količino podatkov, ki jih morate deliti na svojem spletnem mestu. Čeprav mnogi razvijalci ne marajo skupnega gostovanja zaradi dejstva, da morate deliti prostor z drugimi spletnimi mesti, je to odlična izbira za manjše spletne projekte, ki nimajo stalnega pretoka dohodka. To je lahko odlično izhodišče za tista spletna mesta, ki samo poskušajo doseči novo občinstvo.
 • Ranljivost. Pomembno je izbrati gostovanje, ki zagotavlja redne in varne varnostne kopije. Spletna mesta v WordPressu so ranljiva za krampanje. Če želite biti varni, da so vse dragocene informacije z vašega spletnega mesta zaščitene in zaščitene, izberite načrt gostovanja, ki vključuje redne varnostne kopije.
 • Hitro nalaganje strani Izberite načrt gostovanja, ki vključuje sistem za predpomnjenje in visoke hitrosti nalaganja strani. Če ne želite, da se vaše stranke odpravijo na spletna mesta konkurentov, jih ne čakajte več kot 2 sekundi, dokler se spletna stran ne naloži.

2. Vtičnike namestite selektivno

Pravzaprav ne boste imeli težav pri iskanju najbolj optimalne rešitve za dodajanje specifičnih funkcij WordPress na svoje spletno mesto. Na tisoče je brezplačnih vtičnikov in prav toliko premijskih, ki jih lahko izbirate za vse namene. Še več, številne premije Predloge strani WordPress se naložijo z razširitvami, ki bodo ustrezale posebnim namenom. To je na primer lahko spletni obrazec za rezervacijo, drsnik, obrazec za stik z WordPress, LMS, lokator prodajalne WordPress itd..

Čeprav je toliko super vtičnikov, bodite izbirčni. Namestite samo vtičnike, ki jih potrebujete, in poskusite kondenzirati funkcije v en vtičnik, če je mogoče. Če imate veliko vtičnikov, ni vedno slabo, vendar povečate trud, ki ga boste morali vložiti pri preizkušanju posodobitev.

3. Uporabite odzivne zasnove

WordPress kot sistem za upravljanje vsebin ni rešitev za mobilne naprave. Da bi izgledali in se dobro počutili na vseh velikostih zaslonov, morate na nadzorno ploščo svojega spletnega mesta namestiti nekaj vtičnikov drugih proizvajalcev. Na srečo je na voljo veliko odzivnih tem WordPress, ki so med njimi brezplačne in premium.

Odzivne teme WordPress za funkcionalnost WordPress - Monstroid

Z naraščajočim preusmerjanjem spletne skupnosti na uporabo ročnih naprav je nujno, da je vsako spletno mesto prijazno do mobilnih naprav. Še več, mobilni modeli so vse bolj uporabni, zlasti za WordPress funkcionalnost. Z njimi se lahko počutite prepričani, da so vsi podatki na spletni strani prikazani pravilno in jih ne krči stran.

4. Integracija socialnih medijev

Komaj boste našli osebo, ki nima računa v nobenem od priljubljenih omrežij družbenih medijev. Če spletno mesto WordPress vključite v možnosti družbenih medijev, ga naredite bolj uporabnega za vaše občinstvo. Poleg tega imate več možnosti, da se bo več ljudi ukvarjalo z vašo blagovno znamko.

 • Možnosti skupne izmenjave omogočajo strankam, da z enim klikom delijo besedo o svojih želenih podatkih.
 • Pripomočki za družbene medije prikazujejo najnovejše publikacije na straneh vašega spletnega mesta.
 • Zahvaljujoč funkciji socialne prijave ni treba izpolnjevati prijavnic.

Družbena integracija za WordPress funkcionalnost

Mnoge teme imajo vsaj osnovno integracijo družbenih medijev prek pripomočkov ali modula glave / noge Toda zelo enostavno ga lahko dodate s pomočjo vtičnika WordPress za socialne medije. Ko najdete vtičnik, ki deluje za vas, uporabite svoj nasvet z našega bloga, da povečate svojo prisotnost:

 • Osnove trženja družbenih medijev za vaše spletno mesto WordPress
 • Kako spremljati analitiko družbenih medijev z WordPressom
 • Kako povečati sledenje družbenih medijev s svojega spletnega mesta WordPress

5. Uporabite animacijo HTML5

Minilo je desetletje od uradne objave o smrt Flasha. V današnjem spletu je bolje, da svoje spletno mesto izboljšate z animacijo HTML5 iz več razlogov. Najprej iskalniki ne vidijo elementov spletnega mesta, ki temeljijo na Flashu.

Kako pogosto posodabljate Flash Player? Se ne morete spomniti zadnjič, ko ste to storili? Tako stori tudi večina uporabnikov spleta. Večina nas uporablja zastarele predvajalnike Flash, ki ne bodo podprli Flash animacijskih učinkov, s katerimi ste izboljšali spletno mesto. Poleg tega je animacija HTML5 prijazna do mobilnih naprav, kar poveča možnosti, da bo vaše spletno mesto videti bolj interaktivno.

6. Naj bo navigacija enostavna in očitna

Prvič, ko bodo obiskovalci vaše spletne strani v nekaj sekundah našli potrebne informacije, bi morali biti enostavno. Intuitivni in prepoznavni vzorci navigacije bodo izboljšali izkušnjo brskanja uporabnikov in tako naredili vaš spletni vir bolj uporabniku prijazen.

Ko ponovno razmišljate o elementih za krmarjenje na spletnem mestu, ki bi morali biti prisotni na vašem spletnem mestu, si ne izmislite kolesa. Vedno je dobro, da navigacijsko ploščo postavite na vrh strani. Prav tam uporabniki pričakujejo, da ga bodo našli. Poleg glavne navigacijske plošče svojega spletnega mesta dodajte iskalno polje na osnovi Ajaxa. Izboljšajte svoje spletno mesto s seznamom kategorij v stranski vrstici, arhivih in drobtinah.

7. Enostaven in čist dizajn

Ko gradite ali prenavljate svoje WordPress spletno mesto, upoštevajte eno preprosto pravilo – obiskovalci spletnega mesta iščejo WordPress funkcionalnost v obliki. Pri delu na oblikovanju spletnega mesta si zato zastavite preprosto vprašanje – “Ali bo takšen dizajn zmedel mojega obiskovalca?” Če boste odgovorili na to vprašanje, bo morda bolje, da se odločite za drugo strategijo.

Preprosta elegantna oblika WordPress

Ljudje imajo radi predvidljive zasnove. Na določenih mestih radi vidijo določene elemente. Če se to ne zgodi, postanejo frustrirani in zmedeni, zaradi česar se odpravijo na spletna mesta konkurentov.

8. Uporabite CDN

Z uporabo CDN preverite, ali je hitrost vašega spletnega mesta enaka vašim konkurentom. To je ključni del pospeševanja WordPressa, in ker je toliko brezplačnih storitev CDN, ki jih lahko izbirate, nimate nobenega opravičila, da ga ne preizkusite..

CDN je omrežje za pošiljanje vsebin, ki se običajno nahaja po vsem svetu, ki vaše statične vsebine spletnega mesta (na primer slike ali CSS) posreduje bralcem hitreje, kot lahko lastni spletni strežnik. Več o prednostih CDN lahko preberete, na splošno pa je dobra ideja za vsako spletno mesto (WordPress ali ne). V bistvu – uporabljamo Cloudflare tu pri WPExplorerju in pri nas se je odlično obnesel.

9. Osredotočite se na SEO

Funkcionalnost WordPress-a: SEO

Ne zanemarjajte SEO. To je res tako pomembno, kot pravijo ljudje. Za optimizacijo iskalnih spletnih strani je potrebnih veliko časa in truda, vendar je na spletu na voljo veliko vtičnikov, vodnikov in nasvetov. Tukaj je le nekaj naših najljubših:

 • Kako uporabljati Yoast SEO za povečanje uvrstitve vašega iskalnika
 • Bistvene strategije WordPress SEO za izboljšanje uvrstitve
 • Najboljši nasveti za WordPress SEO za nova podjetja
 • 10 WordPress SEO nasvetov za več prometa na vašem spletnem mestu
 • Video SEO nasveti in kar najbolje izkoristite svoje WordPress videoposnetke
 • Še več na našem spletnem dnevniku za SEO

10. Ne pozabite posodobiti

Nazadnje – ne pozabite redno posodabljati namestitve, teme in vtičnikov WordPressa! Posodabljanje WordPress-a je pomembno le za varnostni nasvet, ampak tudi zagotavlja najnovejše popravke napak in nove funkcije (kar je daleč do izboljšanja vaše WordPress funkcionalnosti).

Končne misli o funkcionalnosti WordPress-a

WordPress je močan sistem za upravljanje vsebin, ki ga uporablja več kot 30% spletnih strani, ki so na voljo v sodobnem spletu. Rastoča skupnost WordPress ponuja več orodij in koristnih priporočil, kako narediti spletno mesto bolj funkcionalno in uporabno. Upamo, da vam bodo nasveti, o katerih smo razpravljali v tej objavi, pomagali pravilno optimizirati spletno mesto in povečati uporabniško angažiranost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map