Nasveti za pospešitev postopka oblikovanja z Elementorjem

Nasveti za pospešitev postopka oblikovanja z Elementorjem

Ni skrivnost, da je Elementor eden najboljših ustvarjalcev strani v WordPress skupnosti danes. In to ni več samo ustvarjalec strani. Elementor se je toliko razvil, da lahko oblikujete popolnoma delujoča spletna mesta tudi z brezplačno osnovno temo WordPress, ne da bi napisali eno vrstico kode!


Medtem ko Elementor ponuja veliko možnosti in možnosti prilagajanja, pogosto zamudimo manjše podrobnosti in dele vtičnika, ki lahko močno vplivajo na proces oblikovanja spletnega mesta.

Oblikovanje spletnih strani z Elementorjem je že hitro in enostavno, toda če želite pospešiti postopek oblikovanja, ste na pravem mestu. V tem članku boste izvedeli, kako lahko z Elementorjem pospešite postopek oblikovanja tako, da v celoti uporabite urejevalnik z orodji drugih proizvajalcev.

Začnite s prednastavljenimi predlogi

Vnaprej izdelane predloge lahko pospešijo razvoj vašega projekta. Načrtovanje novih strani iz nič potrebuje čas, še pogosteje pa ta čas izgubljate, ko nenehno prilagajate postavitev in sloge strani. Točno tu so priročne predloge. Elementorjeva knjižnica predlog je odličen vir za pospešitev postopka oblikovanja. Tudi če ne uporabljate predhodno izdelane predloge, lahko knjižnico predlog vedno uporabite kot navdih. Predloge lahko enostavno uvozite neposredno na stran samo z enim klikom.

Predloge Elementor lahko razdelimo na dva dela. Prvič, ko želite na primer uvesti predhodno pripravljeno stran od zgoraj navzdol, lahko uvozite celotno stran (na primer stran ali stran s stiki) z vso njeno vsebino. Druga možnost je, če želite samo uvoziti odsek ali blok zasnove. To lahko storite, če vam je na primer všeč kateri od odsekov iz storitev, heroja, nas kontaktirate ali naročite oddelke.

Čudovite brezplačne in vrhunske zbirke predlog so na voljo na spletu.

Envato Market

Envato Market

Envato trg je verjetno najbolj priljubljen trg ne le za predloge Elementor, ampak tudi za teme in vtičnike WordPress.

TemplateMonster

TemplateMonster

TemplateMonster je še en ponudnik premoženja predloge dobre kakovosti, imajo tudi nekaj brezplačnih predlog.

Knjižnica predlog Elementor

Knjižnica predlog Elementor

Knjižnica predlogov Elementor – Je izvorno skladišče predloge za Elementor, nove brezplačne in Premium predloge se pojavljajo zelo pogosto.

Uporabite hitre tipke

Če sodelujete z Elementorjem samo z miško, ne pozabite! Porabite 10 minut učenja kratkih kod, kar vam bo prihranilo tono časa in pospešilo postopek oblikovanja vašega spletnega mesta. Poleg preprostih, kot sta kopiranje in lepljenje, lahko uporabite tudi naprednejše bližnjice po meri. Lahko so izredno koristni, še posebej, če želite krmariti med ploščo in predogledom ali preklopiti na mobilno urejanje.

Tu je seznam bližnjic, ki lahko hitro povečajo hitrost oblikovanja vašega spletnega mesta:

Dejanja

RazveljaviCtrl / Cmd + ZRazveljavi vse spremembe na strani
RedoCtrl / Cmd + Shift + ZUveljavi vsako spremembo na strani
KopiratiCtrl / Cmd + CKopirajte razdelek, stolpec ali gradnik
PrilepiCtrl / Cmd + VPrilepite razdelek, stolpec ali gradnik
Prilepi slogCtrl / Cmd + Shift + VPrilepite slog, stolpec ali gradnik
IzbrišiIzbrišiIzbrišite razdelek / stolpec / gradnik, ki je urejen
PodvojenoCtrl / Cmd + DPodvoji razdelek / stolpec / gradnik, ki je urejen
ShraniCtrl / Cmd + SSvojo stran shranite v zgodovino revizij

Pojdi do

Panel / PredogledCtrl / Cmd + PPreklopite med prikazom plošče in predogledom
Urejanje mobilnih napravCtrl / Cmd + Shift + MPreklopite med pogledi na namizju, tabličnem računalniku in mobilnih napravah
ZgodovinaCtrl / Cmd + Shift + HPojdite na ploščo z zgodovino
NavigatorCtrl / Cmd + IOdpre navigator
Knjižnica predlogCtrl / Cmd + Shift + LOdpre naš modal knjižnice predlog
Bližnjice na tipkovniciCtrl / Cmd + ?Odpre se okno s pomočjo bližnjic na tipkovnici
PrenehatiESCOdpre nastavitve in skoči na izhod na nadzorno ploščo

CSS po meri za strani

Ste vedeli, da lahko za vsako stran imate CSS po meri? Da, vendar upoštevajte, da je ta funkcija vključena samo v različici Pro Elementor. Kot rešitev tega bom pokazal, kako vključiti CSS po meri za vsako stran. Ta trik vam bo prihranil denar, če želite različico Pro samo za dodajanje majhnih prilagoditev na ravni strani.

Če želite to narediti, morate uporabiti pripomoček HTML in ta del kode v notranjosti:

Oglejte si ta primer:

Koda po meri

Vrstica za iskanje Elementor Finderja

Zelo pogosto, ko delate na oblikovanju strani, želite skočiti na druge strani, nastavitve, prodajno stran ali kam drugam, zato je lahko veliko časa, če: stran shranite> se vrnete na nadzorno ploščo> odprte strani > iskanje strani, ki jo želite odpreti. To lahko izgubi veliko časa in energije, če bi to morali storiti vedno znova.

Na srečo ima Elementor vgrajeno rešitev za racionalizacijo in pospešitev postopka oblikovanja. Namesto da bi šli skozi vse te težave, lahko preprosto uporabite Elementor Finder. Z iskanjem v iskalni vrstici lahko neposredno skočite na poljubne nastavitve, predlogo, stran ali tematski del. Do iskalnika lahko dostopate s klikom tipk Cmd / Ctrl + E kjerkoli na nadzorni plošči WordPress. Oglejte si ta video in si oglejte vse, kar lahko storite z Finderjem.

Uporabite Navigator

Navigator je okno drevesa za navigacijo, ki omogoča enostaven dostop do vseh elementov ustvarjalca strani. To majhno okno vam omogoča, da se pomikate po elementih in preprosto vlečete in spustite gradnike.

Navigator je še posebej uporaben za dolge strani ali strani s kompleksnim večplastnim dizajnom ter za elemente, ki združujejo Z-indeks, minus rob, absolutno mesto itd. Omogoča vam dostop do ročajev elementov, ki so morda nameščeni za drugimi elementi.

Do Navigatorja lahko dostopate na enega od treh preprostih načinov:

 1. Z desno miškino tipko kliknite kateri koli element in nato kliknite Navigator. To vas bo samodejno preusmerilo na določen element v drevesu za navigacijo.
 2. Kliknite gumb elementov v spodnjem dnu plošče.
 3. Uporabite bližnjico na tipkovnici Cmd / Ctrl + I.

Oglejte si ta video in si ga oglejte v akciji:

Navigator ima tudi nekatere druge funkcije, kot so namigovanje pripomočkov, strjevanje in razširitev pripomočkov, plavanje ali pritrjevanje plošče in prikazovanje ali skrivanje pripomočkov. Celoten pregled lahko vidite v njihovih dokumentacijo.

Določite svojo barvno paleto

Običajno pri oblikovanju spletnega mesta sledimo vzorcu oblikovanja, ki ga je oblikoval oblikovalec. Ta vzorec običajno vsebuje kombinacijo barv, ki se ponavljajo na celotnem mestu. To so barve blagovne znamke, ki bi morale ostati nespremenjene. To pomeni, da moramo vsakič, ko na stran dodamo nov widget, kopirati in prilepiti barvno kodo ali pa si zapomniti, kakšna je barvna koda, da jo uporabimo v nastavitvi pripomočka. To je lahko zamudno. Na srečo ima Elementor rešitev za nas.

Barve blagovne znamke lahko določite v nastavitvah Color Picker in jih ponovno uporabite vsakič, ko imate dostop do barvnih možnosti za oblikovanje pripomočkov. Samo izberite prednastavljeno paleto ali določite svoje lastne barve, da prihranite čas pri oblikovanju.

Oglejte si ta video:

Predhodni in uporabni slogi in predloge za večkratno uporabo

Elementor je eden najboljših ustvarjalcev strani, a ste že pomislili na privzete in grde gumbe? Zavihki? Meniji? Ali katerikoli drug pripomoček? Ti privzeti pripomočki so videti, kot da so bili zasnovani pred nekaj leti, ali pa ste morda želeli ponovno uporabiti gradnik, ki ste ga oblikovali v projektu A v projektu B?

Trenutno z Elementor ne morete shraniti in ponovno uporabiti slogov gradnikov za prihodnje projekte. Na srečo brezplačno WunderWP plugin ponuja nekaj načinov za rešitev te težave.

Najprej WunderWP vključuje na voljo številne prednastavljene sloge pripomočkov. Pripravljeni slogi za naslove, galerije, gumbe, delilnike, vrtiljake, obrazce, tabele s cenami in drugo so na voljo s klikom. Preprosto povlecite pripomoček Elementor na svojo stran, izberite pripravljen slog widgeta WunderWP in začnite dodajati vsebino.

Prednastavitve WunderWP

Z WunderWP lahko v Elementorju preprosto shranite in ponovno uporabite tudi svoje lastne sloge pripomočkov. Preprosto je: stilizirajte gradnik, ga shranite v oblak WunderWP (brezplačen je!) In ga pozneje uporabite za podobne gradnike. To deluje tako za enostavne kot zapletene gradnike. To lahko na primer uporabite za shranjevanje pripomočka za naslov, ki vsebuje različne tipografske vrednosti, ali za slikovni gradnik s prilagojenimi sencami.

WunderWP slogi po meri

Enako velja za predloge – polne ali delne predloge, ki jih ustvarite, shranite v oblak WunderWP. Predloga bo tam, zato jo, ko boste pripravljeni, preprosto vstavite na stran ali spletno mesto. Tako jo boste morali zgraditi le enkrat, s čimer boste prihranili veliko časa.

Predloga po meri WunderWP

Lahko pa izkoristite predloge WmWWW-jevih pripravljenih vsebin. Trenutno je na voljo več kot 50 predlog za odseke, kot so stiki, poziv k akciji, glava, noga, storitve, skupina, storitve, odštevanje in še veliko več – za različne namene.

Predhodna predloga WunderWP

Zavijanje

Do tega trenutka je Elementor eden najboljših ustvarjalcev strani WordPressa, brez kančka dvoma. Skoraj vsak dan se dodajajo nova orodja in funkcije za racionalizacijo in pospešitev postopka načrtovanja ter za pospešitev časa izvajanja projekta.

Kateri nasvet se vam zdi najbolj koristen in kateri še niste vedeli? Morda tudi vi veste nekaj, kar tukaj ni omenjeno? Prosimo, da ga delite z drugimi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map