Nasveti za prodajo daril v trgovini za e-trgovino WordPress

Podarjanje in dajanje daril v e-trgovini WordPress

Z novim letom, ki je tu in že dobro mine, lahko končno načrtujete počitniške počitnice! Čas je, da pripravite in pospešite spletno trgovino – dajte si najboljšo nogo naprej, da spodbudite nakupovalno mrzlico, ko javnost ujame brskanje.


Oddajanje daril je že od začetka neločljivo povezano s prazniki. Pravzaprav je izvajanje tržnih strategij, ki so značilne za sezono, eden najbolj zanesljivih načinov za povečanje prodaje v vaši e-trgovini.

Vendar preprosto ponujanje popustov ali ponudb za vaše izdelke ni več dovolj. Glede na hitrost, s katero se e-trgovina širi, morate imeti v roki nekaj močnih kartic, da naredite vtis pred prazničnim hitenjem.

Eden od načinov za to je obrezovanje vašega spletnega mesta posebej za perspektivo obdarovanja, ne pa zgolj trženje vrednosti izdelkov, ki bi jih dali darila. Zmeden? Naj pojasnim.

Prodaja daril vs prodajnih izdelkov

Pomembna razlika med nakupovanjem gif in tradicionalnim nakupovanjem je, da ljudje pogosto iščejo izdelke, ki imajo dodaten, pomemben pridih. To so lahko očetove dnevne skodelice, prilagojeni brisači, praznični kompleti itd.

Prodaja daril namesto preproste prodaje izdelkov lahko pripelje dva kupca v vašo trgovino namesto enega.

Prvi je darovalec, ki je brskal po vaši e-trgovini in našel odlično darilo. Drugi je obdarovanec, ki darilo prejme, odpihnjen od premišljenosti in obišče vašo e-trgovino, da preveri ostala zanimiva darila, ki jih lahko daruje po vrsti. Pogovor o verižni reakciji!

Zdaj, ko smo ugotovili, kako pomembno je, da marketinška prizadevanja usmerite v prodajo daril namesto izdelkov, poglejmo, kako lahko pripravite sezono obdarovanja v trgovini za e-trgovino.!

Pripravite darilo za spletno trgovino

Obstaja veliko načinov, kako pripraviti spletno trgovino za prihodnje leto, vendar je tu nekaj ključnih nasvetov, s katerimi lahko začnete za kupce daril.

1. Načrtujte promocije in prireditve za počitnice

Koledarsko načrtovanje

Najprej zavijte koledar in se seznanite s prihajajočimi prazniki, ki jih želite ciljati. To se morda sliši očitno, vendar je ključni del načrtovanja velikih marketinških dogodkov in predvidevanja potreb po zalogah. Pomislite, katere praznike je smiselno, da vaša trgovina posebej ustvari darila, osredotočena naokrog.

Valentinovo je na primer dan, ki ga ne boste želeli zamuditi. Po drugi strani pa lahko preskočite, če niste pivovarna ali trgovina, ki uvaža irske izdelke, lepa priložnost dneva svetega Patrika. Idejo dobite.

2. Vključite darila v navigacijo po mestu

Eno od glavnih pravil prodaje daril je, da jih vaše občinstvo olajša. Morda imate najboljše ideje za največja darila na svetu, če pa jih skrivate v kotičku vaše spletne strani, jih nihče ne bo našel.

1800 Cvetlična darila

1800 Rože v navigaciji po glavnem meniju so aktualne sezone obdarovanja.

Bodite iztočnica za večja obdarovalna mesta, kot je 1800 Flowers, in naj bodo darila spredaj in v sredini. Če dodate svoje trenutne darilne promocije tam, kjer so v vašem meniju dostopne, kupcem olajšajo hitro iskanje tega, kar iščejo, in nakup. Preprosto ustvarite kategorije obdarovanja in jih dodajte v svoj glavni meni.

Napredno iskanje SearchWP

Da bo iskanje še bolj prijazno uporabnikom, lahko darila razvrstite celo v posebne kategorije, kot so prejemnik, priložnost, starost, blagovna znamka, razpon cen, ponudbe itd. Odličen način, da to dodate na svoje spletno mesto, je z SearchWP napredni WordPress vtičnik za iskanje. SearchWP samodejno podpira napredno, fasetirano iskanje s taksonomijami (kot so kategorije, oznake in celo atributi izdelka). Pri ustvarjanju izdelkov WooCommerce ne pozabite dodati ustreznih atributov izdelkov (barva, blagovna znamka, sestavine itd.) In oznake (starost je dobro darilo, splošno zanimanje itd.).

3. Nastavite namenske strani za darila

Če niste tisti človek, ki želi lepljive pasice, ki visijo nad vašo domačo stranjo, ki oglašuje vaša darila, se lahko vedno odločite za bolj subtilen, a enako učinkovit način nastavitve namenskih strani za darila. To so lahko napeljave na vašem spletnem mestu ob vsaki priložnosti, do njih pa lahko dostopajo kupci vse leto.

Dean & Deluca Gifting

Dean & Deluca ima stalno stran »Darila«.

Zgoraj opisane kategorije lahko uporabimo tudi tukaj. Poleg tega lahko razmislite o postavitvi posebne strani za sezonske ponudbe na paketih izdelkov z darilnimi paketi za različne priložnosti.

4. Spodbujajte prilagojene svežnje

Eden od načinov za lažje nakupovanje daril je ustvarjanje darilni sveženj vnaprej za določene posameznike. Lahko vzamete trenutne trende in priljubljene izdelke, ki se nahajajo na trgu, in jih dodate v sveženj, zaradi česar so privlačni. Poleg tega je prilagojen dotik, ki temelji na tem, za koga je darilo, daleč v sklenitvi posla.

Se spomnite pripravljenega ‘Darilna škatlica za mamo’, ki ste jo preverili za materinski dan? Ta ideja je enaka. Za hitre kupce ni nič drugega kot sveženj, ki ga lahko naročijo enostavno in hitro in ki vključuje praktično vse, kar iščejo.

Izvedite lahko nekaj tržnih raziskav, da dobite jasnejšo sliko splošnih preferenc in cenovne dostopnosti, preden ustvarite prilagojene svežnje glede na starost ali priložnost. Ne pozabite, da strankam ponudite veliko možnosti, med katerimi lahko izbirajo, in darila boste dobesedno videli, kako odletijo z vaših virtualnih polic!

Bonus: Paketi po meri

Ponudba izbirnih različic paketov

V istem skladu lahko strankam ponudite popolno svobodo pri ustvarjanju lastnih, personaliziran paket daril. S škatlami izdelkov po meri WisdmLab lahko ponudite darilne škatle različnih velikosti, nabor izdelkov, med katerimi lahko izbirate, in določen cenovni razred ter se usedete, da lahko kupci oblikujejo svoj individualistični paket. Lahko uporabite običajno prepričljive ukrepe, kot je večja škatla, boljši popust ali pa ponudite neustavljivo spodbudo za povečanje prodaje.

Druga ideja je, da se vpišete v miselnost kupca in v skladu s tem določite svojo cenovno strategijo. Ali prodajalec išče kup dišečih sveč ali kompleten aroma? Prvi ima manj možnosti, a dobi pavšalni popust, drugi pa več možnosti, vendar ima popuste na izdelek. Eksperimentirajte s priljubljenimi izdelki in ustrezno spremenite izbire, ki so na voljo.

5. Ustvarite darilne kartice

Vtičnik za darilne kartice YITH WooCommerce

Neizogibno je v vsem našem življenju nekdo, ki ga je težko kupiti. Zato so izumili darilne kartice. Darilne kartice je lahko težavno dodati v trgovino, vendar z brezplačnimi YITH Darilna kartica Dodatek za WooCommerce je brez zadržkov. Ta brezplačni vtičnik v vašo trgovino WooCommerce doda novo vrsto izdelka, tako da lahko ustvarite kartice za različne zneske. Ko stranka naroči darilno kartico, bo imela možnost dodati e-poštni naslov prejemnika za hitro dostavo. Znesek darila se nato nakaže prek kuponske kode na blagajni.

6. Ponudite paket za darila na blagajni

Dodatek za zavijanje daril

Ena najboljših daril, ki jih lahko dodate v svojo trgovino, je ovojnica za darila. Poskusite brezplačno Vtičnik WooCommerce Gift Wrapper – doda preproste možnosti za zavijanje vrst in darilno sporočilo ob nakupu. To so preprost način, kako dodati osebno noto in vsak nakup spremeniti v darilo.

7. Ustvarite glasilo za posebne ponudbe

Nazadnje – ustvarite glasilo! Glasilo je odličen način za ohranjanje stika s preteklimi strankami skozi vse leto, delitev novih daril, obveščanje o promocijah počitnic ali celo pošiljanje prilagojenih ponudb na podlagi preteklih nakupov.

WooCommerce MailChimp razširitev

Resnično nam je všeč MailChimp (ki je BREZPLAČEN za glasila do 2.000 naročnikov), ker je enostaven za uporabo in obstaja na voljo več možnosti brezplačne integracije, kot so WooCommerce MailChimp da v svojo trgovino dodate glasilo. Ta vtičnik še posebej doda možnosti naročnine, ko oddajo naročilo. Po tem lahko ustvarite dobrodošlicno e-poštno sporočilo ali celotno e-poštno kampanjo.

Misli, ki se ločujejo

Obstaja veliko načinov, kako pripraviti spletno trgovino za to leto, vendar upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali, da se pripravite na obdarovanje. Ponujajo lahko strani za iskanje daril, svežnje, zavijanje daril in še več preizkušenih strategij za usmerjanje na trg daril.

Kaj menite o naših strategijah za pripravo e-trgovin za sezono daril? Kakšne nasvete bi želeli deliti? Prosimo, da spusti komentar spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me