Nasveti za WordPress: 15 pogostih napak v programu WordPress z rešitvami

Vsi imamo radi WordPress, a včasih nas lahko zmeša! Ne glede na to, ali gre za strašno bel zaslon smrti, neznano napako PHP, ki prihaja iz vtičnika ali težave s strežnikom, zaradi česar se naše spletno mesto sesuje, nikoli ni zabavno. Toda kadar se WordPress odloči, da bo ukrepal, ne skrbite zase – vedno se najde rešitev, ki se jo boste naučili v tej objavi. Pripravite se na zabavo, ker bomo skupaj z vami rešili 15 običajnih napak v WordPressu. Torej, brez nadaljnjih besed, začnimo z najpogostejšo napako v WordPressu.


Contents

1. Notranja napaka strežnika

Skoraj vsak uporabnik WordPressa, ki ga poznam, je vsaj enkrat naletel na notranjo napako strežnika. To je precej nadležno, ker, za razliko od mnogih običajnih napak v WordPressu, notranja napaka strežnika ne pove, kaj morate popraviti. To je lahko moteče, saj je napaka lahko posledica več razlogov, kot boste videli spodaj.

Vzroki za notranjo napako strežnika:

Nekateri možni vzroki za napako notranjega strežnika so naslednji:

 • Poškodovane vtične funkcije
 • Poškodovane teme teme
 • Poškodovan .htaccess
 • Omejitev porabe pomnilnika PHP

Rešitve za notranje napake strežnika:

Ta napaka lahko zlahka pošlje začetnika v način panike, vendar ne skrbite, tukaj je nekaj rešitev.

a. Uredi datoteko .htaccess
Ker je notranja napaka strežnika posledica poškodovane datoteke .htaccess, se prijavite v svoj korenski imenik WordPress prek upravitelja datotek (ali FTP) in preimenujte datoteko .htaccess v .htaccess.old. Osvežite brskalnik in preverite, ali ste napako odpravili. Če je napaka izginila, pojdite na Settings -> Permalinks in kliknite gumb Save Changes, da ponastavite pravila .htacess in flush write. Če to ne deluje, boste morda morali preveriti svoje vtičnike.

b. Izključite vse vtičnike
Vtičnik, ki ste ga pravkar namestili, je lahko težava, vendar je to super, ker veste, kaj odstraniti ali izbrisati. Drugič se lahko ta napaka v WordPressu prikaže kot rezultat starega vtičnika (ali več vtičnikov, ki niso združljivi). Ne boste zagotovo vedeli, ali so težava vtičniki, če ne deaktivirate vtičnikov.

ASIDE: Če opazite notranjo napako strežnika, verjetno ne morete dostopati do WordPress Administratorja. Kako boste torej deaktivirali vtičnike? No, to smo ugotovili kako deaktivirati vse vtičnike, ko nimajo dostopa do upravnih menijev objava v WordPress Codexu. Če napaka izgine po deaktivaciji vseh vtičnikov, ste našli težavo in čas je, da se igrate malo preizkusno in napačno igro. Znova vklopite en vtičnik, dokler ne najdete krivca. Izbrišite vtičnik in si zagotovite boljši nadomestek. Avtorja vtičnika lahko obvestite tudi zato, ker je WordPress lep in tako morajo biti tudi vtičniki.

c. Spremeni teme
Če težava ni bila vtičniki, je morda vaša tema. Preklopite na temo dvajsetih dvanajst in ponovno naložite svoje spletno mesto. Če še vedno vidite napako, boste morda morali nadgraditi nekatere svoje mape WordPress.

d. Popravite mape wp-admin in wp-include
Do tega trenutka ste verjetno že odpravili to napako v WordPressu. Če pa temu ni tako, poskusite zamenjati mape wp-admin in wp-include z novejšimi iz sveže namestitve programa WordPress.

e. Povečajte omejitev pomnilnika PHP
Če vse drugo odpove, se morate spraviti in umazati z nekaj stvari na vašem strežniku. Notranja napaka strežnika je lahko frustrirajoča, zato ne pričakujem, da vas bo nekaj ustavilo. Tu je odličen priročnik za povečanje pomnilnika PHP s strani dobrih fantov v WordPress-u. Če želite uporabljati bližnjice, zaženite urejevalnik kode in ustvarite besedilno datoteko z imenom php.ini. Znotraj te datoteke dodajte to kodo:

pomnilnik = 64 MB

Shranite in naložite datoteko v / wp-admin / mapo. Če povečanje pomnilnika PHP reši težavo, se pogovorite s svojim spletnim gostiteljem in s prstom poglejte, kaj izčrpava spomin. To je lahko karkoli, od pokvarjenih tematskih funkcij do slabo zasnovanih vtičnikov med drugim. Vaš spletni strežnik vam bo posredoval podatke iz dnevnikov vašega strežnika.

2. Samodejna posodobitev ni uspela

WordPress zdaj vsebuje funkcijo samodejne posodobitve, ki skrbi za varnost, manjše napake in podobne stvari. Odlika je čisti genij pri delu. Super je, včasih pa ne uspe. Glede na to, da funkcija samodejnega posodabljanja ne zahteva nobenega človeškega vnosa, kako sporoči, kdaj posodobitev ne uspe? Videli boste eno od naslednjega:

 • Sporočilo o napaki PHP
 • Prazen beli zaslon (znan tudi kot beli ekran smrti – WSOD)
 • Opozorilo, ki pravi, da posodobitev ni uspela

Posodobi neuspele vzroke:

 • Težave z internetno povezavo med samodejno posodabljanjem
 • Prekinjena povezava z glavnimi datotekami WordPressa
 • Nepravilna dovoljenja datotek

Posodobitev neuspele rešitve:

Ročno posodobite spletno mesto WordPress. Če ne veste, kje začeti, si oglejte to Posodabljanje WordPress – ročno posodobitev objave pri WordPress Codexu.

3. Napaka sintakse WordPress

Moja analiza je pokazala, da gre za zelo pogosto napako v programu WordPress med ljudmi, ki na svoja mesta WordPress dodajo delčke kode. Ko naletite na to napako, boste običajno opazili nekaj takega:

Napaka razčlenitve - napaka skladnje, nepričakovano $ end v /public_html/your_site/wp-content/themes/your-theme/functions.php v vrstici 38

Ta napaka vas ne poudarja, ker natančno pove, kje najti težavo.

Vzrok napake sintakse:

Velikokrat napako sintakse povzroči nekaj manjkajočih ali nepričakovanih znakov v problematični datoteki. Večino časa je povzročil nekdo, ki je manj izkušen pri poskusu urejanja kode v temi ali vtičniku, lahko pa se zgodi tudi, ko namestite novo temo ali vtičnik, ki vsebuje napako.

Rešitve napake sintakse:

a. Izobražite se pri lepljenju odrezkov kode v WordPress
Kot začetnik programa WordPress imate dolgo pot (vendar zabavno), kar se tiče učenja učenja WordPress-a. Ni se mudi, zato si vzemite čas. Če ste po dodajanju odrezkov kode na svoje spletno mesto WordPress naleteli na to napako WordPressa, morate izvedeti več o lepljenju odrezkov kode v WordPress ali pa boste povzročili več škode.

b. Popravite prizadeto kodo
Če je do WordPress napake prišlo po posodobitvi vtičnika ali lepljenju neke kode iz spleta, točno veste, kje iskati. Težava je v tem, da kode ne morete popraviti s pomočjo Videz -> Urejevalnik (ali Vtičniki -> Urejevalnik), ker vas napaka sintakse zaklene na vašem spletnem mestu. Vendar ne, lahko preprosto urejate svoje WordPress datoteke prek FTP ali upravitelja datotek v cPanelu. Poiščite prizadeto datoteko in popravite kodo tako, da jo odstranite ali jo pravilno napišete.

c. Preizkusite drugo temo ali vtičnik
Če se je napaka začela, ko ste aktivirali novo temo ali vtičnik, je najverjetneje napaka v tej temi ali vtičniku. Zato boste morda želeli najti drugo ali se obrniti na razvijalca, da lahko odpravijo napako. V nekaterih primerih se morda ne boste mogli prijaviti v WordPress, v tem primeru boste morda morali vtičnik ali temo izbrisati prek FTP.

4. Napaka pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov

Od pogostih napak v WordPressu je to precej samoumevno. The Napaka WordPress pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov vam pove, da je nekaj prekinilo povezavo z vašo bazo podatkov WordPress.

Vzpostavitev napak podatkovne baze:

 • Napaka wp-config.php
 • Težave s ponudnikom gostovanja
 • Zlomili ste se! In tukaj sem mislil, da ta posebna napaka WordPressa ni kaj dosti.

Baza podatkov o vzpostavitvi rešitev napak:

a. Uredite datoteko wp-config.php
Do datoteke wp-config.php dostopite prek upravitelja datotek ali FTP in preverite, ali so ime baze podatkov, gostitelj, uporabniško ime in geslo pravilni. Če ste obtičali ali ne veste, kaj bi morali najprej storiti, razmislite o tem, kako urejati datoteke wp-config.php.

b. Odpravite težave s spletnim gostiteljem
Če je vaš wp-config.php videti prav in je ta napaka v WordPressu še vedno težava, se posvetujte s svojim ponudnikom gostovanja WordPress. Lahko vam bodo povedali, ali je strežnik nedelan ali je bila vaša baza podatkov ustavljena zaradi preseganja kvote. Če vam bodo povedali, da je vse videti dobro, je čas, da na svojem spletnem mestu uvedete nekaj varnosti WordPressa.

c. Skenirajte svoje spletno mesto, da ugotovite, ali je ogroženo
Hekerji ne spijo. Ne, ne Kadar koli lahko postanete žrtev hekerja, še posebej, če ne veste, kako zavarovati svoje spletno mesto WordPress. Če želite zagotoviti, da vaše spletno mesto ni bilo vdrto, ga skenirajte z orodjem, kot je Sucuri Sitecheck. Če dobite slabe novice, bodite mirni in preverite, ali je bilo to moje spletno mesto v WordPress Codexu prekinjeno.

5. Na kratko ni na voljo za načrtovano napako vzdrževanja

1, 2, 3… Prekinite čas, poskusimo in razumemo, zakaj imate to ne tako kratko napako v WordPressu. Oh, mimogrede, to vas sploh ne bi smelo mučiti, saj je to zelo enostavno rešiti. Najprej pa poglejmo vzroke.

Napaka pri načrtovanju vzdrževanja:

 • Posodobitev WordPressa ni uspela, ker nekatere stvari niso pod vašim nadzorom
 • The .vzdrževanje Datoteka po posodobitvi iz enega ali drugega razloga ni bila izbrisana

Rešitve za napake pri načrtovanem vzdrževanju:

Se zabavaš? Ali menite, da lahko odpravite zgornje napake, če / ko se pojavijo? Če lahko, preidimo na WordPress napako številka šest (6).

6. Nalaganje gesla po e-pošti ne deluje

Glavni vzrok za to je pozabljivost. Mogoče bi morali poskusiti s prehrano in vajami za izboljšanje spomina �� Šelimo na stran… vsi pozabljamo tudi na najpomembnejše stvari, kot so gesla, uporabniška imena in e-poštni naslovi? Pozabili ste geslo in bili prisiljeni uporabiti stran »Izgubljeno geslo«. Težava je v tem, da nikoli niste prejeli povezave za ponastavitev po e-pošti. Odločite se, da boste poskusili znova po preverjanju mape z neželeno pošto, vendar vseeno brez povezave.

Vzrok napake pri pridobivanju gesla:

Iz neznanega razloga vam namestitev WordPressa ne bo poslala povezave … vzrok je lahko skrivnost! Toda glavna težava ni, zakaj ne prejemate gesla, ampak kako lahko preprosto in hitro ponastavite geslo? Spodaj je nekaj rešitev.

Rešitve za napako pri pridobivanju gesla:

a. Ponastavite WordPress prek phpMyAdmin
To je bolj tehnična od obeh rešitev, ki vam ju bom predstavila.

 1. Prijavite se v svoj cPanel in pojdite na phpMyAdmin Spodaj Baze podatkov
 2. Izberite svojo bazo podatkov (spletni strežnik vam bo pomagal, da ne najdete svoje baze podatkov)
 3. Pomaknite se na wp_users in kliknite na Brskaj
 4. Pojdite na svoje uporabniško ime in kliknite na Uredi
 5. Vnesite novo vrednost (vaše novo geslo) v user_pass
 6. Izberite MD5 iz spustnega menija, ki je pod Funkcija
 7. Kliknite Pojdi gumb na dnu, da shranite spremembe

b. Uredite datoteko function.php
In zdaj za nekoliko manj tehnično metodo. Datoteka function.php je odgovorna za marsikaj na vašem spletnem mestu WordPress. Če vam je iskanje e-poštnega gesla težko:

 1. Pomik na »../ wp-content / teme / your_live_theme /“Z uporabo FTP ali upravitelja datotek in naložite datoteko function.php.
 2. Odprite datoteko v urejevalniku kod in dodajte to kodo:
  wp_set_password ('DesiredNewPassword', 1);

  Zamenjati ZaželeniNewPassword z vašo novo passowrdjo. Številka ena (1) v kodi je vaša uporabniška ID številka v wp_users mizo.

 3. Shranite in naložite function.php
 4. Ko se lahko prijavite na svoje spletno mesto, odstranite kodo (naložite funkcije.php, zbrišite kodo in jo naložite nazaj v tematsko mapo)

7. HTTP Error 403 – Prepovedano

Če dobite “Niste pooblaščeni za ogled te strani. (Napaka 403)“, Ko se poskušate prijaviti na svoje spletno mesto WordPress, ste naleteli na eno najpogostejših napak v WordPressu – Napaka HTTP 403.

Vzrok napake HTTP 403:

 • Težave z indeksi imenikov, če vaš blog gostuje na strežniku Windows

Rešitev napake HTTP 403:

Dodajte index.php v imenike imenikov. To napako v WordPressu lahko preprosto rešite tako, da dodate index.php v indekse imenikov. Samo pojdi na svoje Nadzorna plošča -> Spletne možnosti -> Indeksi imenikov in dodajte index.php.

8. Napaka pod vsebino

Bil sem precej zmeden, ko sem prvič naletel na to WordPress napako. Bil sem tako prepričan, da je moja tema popolnoma nazdravila, da sem razmišljala o tem, da bi jo v celoti spremenila. Vendar sem poklical Google pajke in nekaj sekund kasneje sem ugotovil, da je to le ena najpogostejših napak v WordPressu. Ta spoznanja je odnesla vse zaskrbljujoče. Še nekaj klikov in drsenja sem našel vzroke.

Stranska vrstica pod vsebinsko napako Vzroki:

 • Napake v HTML – včasih lahko pozabite zapreti nekaj elementov div
 • Napake v CSS – Drugače lahko slučajno uporabite nesorazmerne širine, ki na koncu zmešajo celotno postavitev

Rešitve za napake pod vsebino:

a. Zaprite vse elemente div
V večini primerov so za to napako odgovorni elementi pisala div. Zaprite vse odprte elemente div in odstranite dodatne elemente div, ki potisnejo stransko vrstico zunaj zaviti element. Uporabite orodje, kot je W3 Validator da preverite, ali je lahko vaša koda HTML vzrok za to napako.

b. Popravite CSS
Nepravilna razmerja širine bodo zmešala vašo postavitev, tako da bočno vrstico postavite pod območje z vsebino. Stvari morate ohraniti v sorazmerju. Na primer, če je vaš glavni vsebnik v širini 920px, dodelite 620px svoji vsebini in 250px svoji stranski vrstici. Preostalih 50 pik pustite do robov in kaj ne. Naj bodo stvari sorazmerne. Še ena stvar, bodite previdni pri uporabi lastnosti float.

9. WordPress Administrator se ne prikazuje pravilno

Ste se že kdaj prijavili v WordPress samo zato, da bi vsepovsod našli svojo nadzorno ploščo WP Admin? Mislim, da so povezave razporejene nepravilno, ker se armaturna plošča upodablja brez CSS-ja.

Vzroki za napake pri prikazu skrbnika:

 • Proxy in požarni zidovi, ki črne datoteke CSS
 • Poškodovani vtičniki skrbniškega menija

Rešitve za napake pri prikazu administratorja:

a. Prepričajte se, da niste za proxy-jem ali požarnim zidom
Če imate za strežnik proxy ali požarni zid (morda do svojega spletnega mesta dostopate z dela), poskusite dostopati do svoje nadzorne plošče drugje, brez posrednikov ali požarnih zidov. Poskusite lahko tudi očistiti predpomnilnik in proxy predpomnilnik in preverite, ali to deluje.

b. Posodobite / izključite vtičnike skrbniškega menija
Če dobite to napako po namestitvi vtičnika, kot je Lažji meniji in Spustni meni Administratorja za skrbniški meni poskusite posodobiti (ponovno namestiti). Če ta napaka v WordPressu še vedno obstaja, deaktivirajte vtičnik.

10. Napaka s časovno omejitvijo povezave

Če vaše spletno mesto WordPress živi na preobremenjenem skupnem strežniku, boste to napako WordPressa videli pogosteje kot ne. Za to napako so odgovorne naslednje težave.

Časi napake vzroki:

 • Težki vtičniki
 • Napake tematskih funkcij
 • Omejitev porabe pomnilnika PHP

Rešitve za napake pri časovnem izhodu:

 • Izključite vtičnike, ki ste jih nedavno namestili, ali ponastavite mapo z vtičniki
 • Povečajte omejitev pomnilnika PHP
 • Preklopite na temo Dvajset dvanajst in ugotovite, ali je težava v vaši temi

11. Opozorilo: Podatkov o glavo ni mogoče spremeniti – glavo že poslano

To je še ena pogosta napaka WordPressa, ki moti številne uporabnike WordPressa, še posebej začetnike. Če naletite na to napako, boste običajno videli nekaj podobnega:

Opozorilo: Podatkov o glavi ni mogoče spremeniti - Glavo je že poslal (Izhod se je začel pri /blog/wp-config.php:34)

Zadnji del (Izhod se je začel na /blog/wp-config.php:34) natančno pove, od kod izvira vaša napaka.

Vzrok napake glave ni mogoče spremeniti:

 • Prisotnost belih (praznih) presledkov v zadevni datoteki (v našem primeru zgoraj, to bi bilo wp-config.php)

Rešitve napake glave ni mogoče spremeniti:

Prazne presledke boste morali odstraniti. Če se želite znebiti te napake v programu WordPress:

 1. Prenesite prizadeto datoteko (npr. Wp-config.php) prek upravitelja datotek ali FTP
 2. Odprite datoteko v svojem priljubljenem urejevalniku (npr. Beležnica++)
 3. Odstranite vse presledke pred prvim
 4. Odstranite vse presledke po zaprtju?>
 5. Shranite datoteko

12. Vtičnik ne bo izbrisal napake

Nekateri vtičniki (in se želite izogibati takim vtičnikom) prihajajo s skritimi datotekami, ki postanejo bolečina v vratu, ko želite izbrisati vtičnik. To je dober razlog, da vtičnike (in teme za to zadevo) naložite samo z uglednih spletnih mest, ki jim zaupate. Težava je v tem, da vtičnika ne morete izbrisati prek WordPress Administrator in četudi mapo vtičnika izbrišete prek upravitelja datotek (ali FTP), se vtičnik še vedno prikaže. Magija? Ne. Tu je …

Brisanje napake vtičnika:

 • Vtičnik je prišel s skritimi ali ugnezdenimi datotekami

Izbrišite rešitve napak za vtičnike:

a. Pridobite vtičnike iz zaupanja vrednih virov
Ne pobirajte vtičnikov od vsepovsod. Če želite kupiti dobro kodiran vtičnik, pojdite z uglednimi viri, kot sta CodeCanyon ali WPExplorer. Če želite uporabljati brezplačne vtičnike, oglejte si Repozitorij vtičnikov WordPress. Preprečevanje je boljše od zdravljenja, kajne?

b. Brisanje vtičnika s pomočjo varne lupine (SSH)
Ta rešitev bo delovala le, če imate SSH dostop do svojega WordPress spletnega mesta. To je treba storiti. Prijavite se v svoj spletni dnevnik s pomočjo SSH-ja in odprite »../ wp-content / vtičniki /“. Uporabi Je -AI ukaz za seznam vseh map in na koncu izbrisati problematični vtičnik s pomočjo rm (ime mape) ukaz.

13. WordPress Objave se vračajo 404 Napaka

Dostopa do vsakega dela vašega spletnega mesta WordPress, razen objav. Vsakič, ko obiščete posamezno objavo, dobite stran z napako 404 – in to je velika bolečina, ker so objave kosti in meso vsakega spletnega dnevnika WordPress.

404 Stran z napako Vzrok:

 • Težava z nastavitvami stalne povezave

Rešitve strani z napako 404:

a. Shranite svoje trajne povezave
To napako v WordPressu je enostavno odpraviti, zato ne bodite panični – vi bralci boste lahko svoje objave brali takoj. Samo pojdi Nastavitve -> Permalinks in zadel Shrani spremembe gumb.

b. Popravite datoteko .htaccess
Če popravljanje stalnih povezav ne odpravi te napake, je čas, da ročno uredite datoteko .htaccess. Pomaknite se do svojega korenskega imenika WordPress in prenesite datoteko .htaccess. Če je ne, ustvarite prazno besedilno datoteko in jo shranite kot .htaccess. V datoteko .htaccess dodajte to kodo:

# POČETI WordPress

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# KRAJ WordPress

Shrani in naloži .htaccess na isto mesto.

14. Napaka izčrpane pomnilnika WordPress

Veste, da ste na to napako naleteli, ko vidite beli zaslon smrti ali to sporočilo o napaki:

Usodna napaka: Dovoljena velikost pomnilnika 33554432 bajtov (poskusila dodeliti 2348617 bajtov) v /home/username/public_html/your_site/wp-includes/plugins.php v vrstici 36

Vzrok napake v spominu:

 • Vtičnik ali skript poživi vaš spomin

Rešitev o napaki, ki je izčrpana s spominom

Najlažji odgovor je, da preprosto povečate dodeljeni pomnilnik. Če želite to narediti, odprite datoteko wp-config.php (ki jo najdete v korenskem imeniku vašega spletnega mesta) in dodajte to kodo:

define ('wp_memory_limit', '64M');
OPOMBA: Pri upravljanju datotek vam ni treba prenesti datoteke (ali katere koli druge datoteke). Datoteke lahko urejate neposredno v upravitelju datotek. Če ne najdete možnosti urejanja, se pogovorite s spletnim gostiteljem.

15. Fatal Error Nedefinirana funkcija je_network_admin

Odločil sem se, da bom to objavo končal s preprosto, a zelo pogosto napako v WordPressu.

Nedefinirana funkcija je usodna napaka is_network_admin:

 • Samodejne posodobitve ni bilo mogoče

Nedefinirana funkcija is_network_admin Fatal ErrorSolution:

Nadaljnja pomoč / viri

Če vaše napake nismo mogli rešiti ali vaše posebne napake v tej objavi ni bilo omenjeno, spodaj najdete seznam resnično velikih virov z nekaj več rešitvami običajnih napak v WordPressu in njihovih popravkov. Če še vedno ne najdete rešitve, se lahko vedno obrnete na svojega spletnega gostitelja in preverite, ali vam lahko pomaga! WPEngine je bil že večkrat ob nas, ko težave nismo mogli rešiti sami!

Zaključek

Tukaj smo. Pravkar smo razkrili 15 najpogostejših napak v WordPressu in vam pokazali, kako jih odpraviti. Upamo, da bo ta objava koristna, ko naletite na napako v programu WordPress. Zaznami ta vir (najverjetneje ga boste potrebovali v nekem trenutku – čeprav upamo, da ga ne boste) in nam sporočite, kako odpravite običajne napake WordPressa na svojem spletnem mestu, še posebej, če imate boljšo in hitrejšo rešitev za eno od pogostih Napake v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map