Orodja in triki za prihranek časa za zaposlenega uporabnika WordPressa

Uporaba WordPress-a namesto ustvarjanja ali posodabljanja in ročnega nalaganja strani HTML, kadar koli želite spremeniti ali dodati nove strani, je že velik prihranek časa. Vendar se vam ni treba ustaviti na tem mestu. Obstaja veliko trikov in vtičnikov, s katerimi lahko upravljanje / ustvarjanje vsebine postanete še hitrejša in bolj gladka. V tej objavi bomo preučili nekaj lahko dostopnih orodij, s pomočjo katerih boste dosegli ravno to.


Naučite se nekaj preprostih, a neverjetno uporabnih bližnjic na tipkovnici

Čeprav se zdi, da je povezava hitra in enostavna, tako da izberete besedilo in kliknete gumb, pa se te majhne stvari resnično seštevajo z dolgoletnim pisanjem. Če si vzamete nekaj minut, da se naučite nekaj preprostih bližnjic na tipkovnici za WordPress, boste porabili manj časa za oblikovanje in več časa za dejansko pisanje.

 • Ctrl + b = krepko
 • Ctrl + i = poševno
 • Ctrl + 1-6 = naslov 1-6
 • Alt + Shift + u = neurejen seznam
 • Alt + Shift + o = urejen seznam
 • Alt + Shift + a = vstavi povezavo
 • Alt + Shift + t = vstavite več oznake
 • Alt + Shift + x = dodaj / odstrani kodno oznako
 • Alt + Shift + q = ponudba
 • Alt + Shift + m = vstavite sliko
 • Alt + Shift + w = ​​način pisanja brez motenj

Uporabite Markdown za brez težav oblikovanje med pisanjem

markdown

Označevanje je koristno orodje, ki vam pomaga hitro in neboleče vse oblikovanje, medtem ko pišete svojo objavo na spletnem dnevniku, vadnico ali članek. Ustvarjanje nečesa v razredu Header 2 je tako enostavno kot dodajanje 2 # s pred pisanjem naslova, kot je prikazano zgoraj.

Ključna stvar pri označevanju je, da obstaja več standardov, ki uporabljajo različne kratke kode, zato se prepričajte, da se učite in izvozite pravega. Če se sprašujete, kaj pomeni “izvoz”, to v bistvu uporablja skript / program za prevajanje označevalnega besedila v HTML.

Osebno uporabljam WriteMonkey (poenostavljeno, povsem celozaslonski urejevalnik besedila) za večino svojega pisanja, vključno z vsem gradivom za WordPress. Različica WriteMonkeyja, ki ga uporabljam, ponuja izvoz za Mardown extra, Textile in Wikicreole. Če imate spletno mesto WordPress.com, lahko Markdown aktivirate znotraj nadzorne plošče, vendar za nas, uporabnike WordPress.org, moramo namestiti vtičnik, na primer vtičnik JP Markdown.

Pišite v načinu brez motenj ali uporabite poenostavljeni urejevalnik besedil

Čim manj nepovezanih stvari lahko vidite na zaslonu zunaj svojega besedila, ko pišete, tem bolje. Ljudje v WordPressu se tega zavedajo, zato je vgrajen način brez motenj, kjer so vsi gumbi in podobno odstranjeni za čisto pisanje.

Način brez motenj v WordPressu je odličen urejevalnik besedil (ne presenetljivo) brez urejanja besedila. Edini razlog, da ga ne uporabljam kot svojega glavnega, je ta, da se nahaja v oknu brskalnika, kar pomeni, da je razdalja med mano in internetom nekaj klikov krajša, kot če uporabljate zunanjo. To je super, če preverjate dejstva, vendar ne tako zelo, ko se poskušate izogniti jamranju in gledanju priljubljene oddaje na Netflixu ali preverjanju Facebooka.

Če imate radi prost način brez motenj, vendar vaše volje proti spletnim skušnjavam podobno primanjkuje, boste morda želeli razmisliti o uporabi drugega poenostavljenega urejevalnika besedil. Osebno jo uporabljam in ljubim WriteMonkey. (Brezplačno je.)

Uporabite vtičnike za samodejno obrezovanje slik na želeno velikost

10-wordpress-plugins-za-optimizacijo slike-EWWW-image-optimizer-wpexplorer

Misel tukaj je čisto preprosta. Če nalagate samo slike, ki so večje od želene velikosti, potem lahko nastavite svoj vtičnik za optimizacijo slike, da obrezujete vse slike na želeno velikost in voila, pred prenosom se vam ni treba truditi s spreminjanjem velikosti v Photoshopu ali Gimpu..

Lahko uporabiš Nesmiselnost  da se izognete ponovnemu spreminjanju velikosti slik (in / ali enostavno preprečite, da bi na spletnem mestu zunanji sodelavci objavljali slike v velikosti) Obstajajo tudi vtičniki, ki bodo datoteke tudi optimizirali glede na velikost pri nalaganju, hkrati pa bodo to umaknili. Na primer EWWW optimizator slike. In ja, delata oba če je istočasno omogočeno.

Varnostno kopiranje / kloniranje vaše spletne strani

To je točka z največjo teoretično porabo energije. Če je najslabše, ko posodabljate različico WordPress-a ali ko prehajate na novo temo, lahko varnostno kopiranje prihrani veliko ur in veliko energije. (Kloniranje je bolj preventivni ukrep, saj ga uporabite za preizkušanje, če bo vaše spletno mesto kaj zlomilo, preden ga začnete izvajati na dejanskem spletnem mestu v živo.)

Prav tako vam lahko prihrani pomemben znesek denarja v primeru popolne nesreče, kjer bo vaš webhost zahteval plačilo za dostop do varnostnih kopij ali če je del vašega dohodka odvisen od tega, da je vaše spletno mesto WordPress popolnoma funkcionalno.

V bistvu gre za sprejetje previdnostnih ukrepov, ki v najslabšem primeru zahtevajo veliko manj časa, kot bi lahko. Tukaj na WPExplorer priporočamo vtičnik Backup Buddy oz VaultPress (ki jo trenutno uporabljamo), toda vsak zanesljiv vtičnik ali zunanja rešitev je neskončno boljši od tega, da nimamo ničesar.

Če še niste, uporabite Akismet ali druge vtičnike za preprečevanje neželene pošte

akismet

Vaš čas je preveč dragocen, da bi porabili ročno odstranjevanje neželenih komentarjev iz pravih. Dovolite, da prijeten bot namesto tega razveljavi delo zlih neželene pošte. Lahko preprosto aktivirate Akismet ki je priložena WordPressu ali poskusite z drugimi vtičniki proti neželeni pošti.

Takoj najdete morebitne prekinjene povezave s preverjevalcem prekinjenih povezav

Če že nekaj časa blogirate, se bodo občasno prikazale prekinjene povezave. Z Preverjena povezava lahko se izognete, da bi morali vsako objavo ročno najti in posodobiti. Namesto tega samo namestite in aktivirate vtičnik in samodejno najde prekinjene povezave za vas.

Razpored objave pred časom

naknadno načrtovanje

Izkoristite prirojeno moč načrtovanja programa WordPress (preverite, ali ste svoje WordPress spletno mesto nastavili na pravi časovni pas v nastavitvah Nastavitve> Splošno na nadzorni plošči WordPress). To ne pomeni samo, da lahko vse nastavite pred časom, ko niste prepričani, da boste imeli čas ali zanesljiv dostop do interneta.

Na primer, če želite, da se objava objavi na dan, ko ste zunaj mesta ali na sestanku. To pomeni tudi, da vam ni treba objaviti povratnega potovanja, če želite zadeti objaviti. (Preprosto uredite možnost »Objavi takoj«, ki se nahaja tik nad gumbom za objavo znotraj urejevalnika objav. Če želite več nasvetov, si oglejte naš vodnik po razporedu objave v WordPressu, ki ga je Tom napisal nekaj časa nazaj.

Nehajte obsesivno preverjati statistiko svojih obiskovalcev (razen če je to vaše delovno mesto)

Če ste kaj takega kot jaz, boste morda porabili malo preveč časa, da bi obsedli svoje statistike. Spomnim se, ko sem ustvaril svoj prvi blog. Prve tri mesece ali sem verjetno porabil več časa za preverjanje in osveževanje statistike obiskovalcev svojega bloga, kot sem porabil za dejansko pisanje nove vsebine. Čeprav je to rahlo pretiravanje, če niste korak s hitrostjo meritev obiskovalcev in strank ključnega pomena za preživetje, bi ga morali morda enkrat ali dvakrat na teden nekoliko pokukati. Če že kaj, so statistike na začetku pogosto bolj demotivirajoče kot dvig.

Zavijanje

Vsi imamo toliko stvari, ki bi jih morali storiti v teh dneh. Vse več stvari postavljamo na svoje sezname opravkov (zlasti v tem letnem času), seveda pa imamo še vedno le enakih štiriindvajset ur na dan. Nekateri smo zadovoljni, če se uvrščamo med zaposlene, medtem ko se drugi odločijo za povečanje učinkovitosti, kjer koli. Nekateri od nas, da se še bolj zaposlimo, drugi, da si privoščimo več časa za sprostitev. Zame je malo obojega.

Upajmo, da boste z uporabo teh orodij in trikov končali tudi z nekaj presežka. Če imate še kakšne nasvete, orodja ali trike, ki jih želite dodati, jih delite v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map