PayPal Vs Stripe – Kaj je primerno za vašo trgovino WooCommerce?

Če si ogledate plačilni prehodi, ki jih podpira WooCommerce, videli boste 95 rezultatov. Ti rezultati vključujejo možnosti, kot so PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, Authorize.net in First Data. Na voljo je tudi več nejasnih plačilnih prehodov, vendar sta najbolj priljubljeni PayPal in Stripe.


Del tega je, ker so razširitve Stripe in PayPal WooCommerce popolnoma brezplačne, v glavnem pa so povezane z razumnimi cenami, brezhibnimi transakcijami in uglednimi poslovnimi praksami.

Skratka, obe sta priljubljeni, zato podjetja dobro zaslužijo in zaradi tega zaščitijo uporabnike. Toda tako kot pri vseh pogovorih s prehodom za plačilo je tudi pri iskanju pravega odgovora lahko zelo dolgočasno. In to ni nič lažje.

Torej, ko pit PayPal vs Stripe, kateri izhaja naprej? Ne pozabite brati, če želite spoznati prednosti in slabosti, skupaj z odgovorom, kateri je pravi za vaše podjetje.

Prednosti PayPal za spletno poslovanje

PayPal ima veliko več koristi kot slabosti in veliko tega ima velikost podjetja. Močno vas bo poiskati država ali banka, ki ne deluje s PayPalom. Da ne omenjam, imate skoraj takojšen nadzor nad svojimi gotovinami.

Enostavna integracija z WooCommerce

PayPal Express Checkout razširitev WooCommerce

Ker je ena od vgrajenih privzetih možnosti plačila WooCommerce, ki združuje PayPal s svojo spletno trgovino, preprosta – samo preverite svoj račun in pripravljeni ste sprejeti plačila. Če pa želite kupcem še olajšati kupnino, obstajajo številne brezplačne razširitve za WooCommerce, kot je PayPal Express Checkout, ki jih lahko uporabite za hitro in enostavno nakupovanje vaših strank.

Cenovanje je enostavno razumeti

Govorili bomo o tem, kako ima PayPal več pristojbin kot Stripe (v razdelku o slabih straneh). Toda eno je gotovo: PayPal je pregleden glede vseh svojih cen.

Nadomestilo 2,9% + 30 covers pokriva večino transakcij. Najdete lahko tudi nekaj drugih pristojbin tukaj. Skratka, PayPal ne poskuša ničesar skriti.

Poleg tega PayPal nič ne zaračuna za preklica ali znižanje cene. Enako velja za pristojbine za nastavitev.

Na enem mestu lahko dobite številne storitve

Tu je kratek seznam le nekaterih storitev in izdelkov, ki jih ponuja PayPal:

 • Ponavljajoči se obračuni
 • Mikroplačila
 • Navidezni terminali
 • Obrazci za plačilo
 • Prehodi za plačila
 • Računanje

Vsako podjetje za obdelavo plačil vse takšno ne zagotavlja pod eno streho.

PayPal se hitro izplača

PayPal naloži denar na vaš račun skoraj takoj po opravljeni transakciji. Za prenos na drug bančni račun boste morali počakati nekaj dni, vendar je tudi prednost uporabe debetne kartice PayPal.

PayPal je sprejet skoraj povsod

Večina kupcev in prodajalcev prepozna blagovno znamko PayPal. To podjetje je zelo cenjeno in zaupanja vredno ime, zato lahko pričakujete, da bo sprejeto skoraj kjer koli na svetu. Zaradi tega je odlična izbira za mala podjetja, ki šele začnejo s spletom.

To je enostavno konfigurirati

Ne glede na to, ali uporabljate osebni račun PayPal ali PayPal Standard za plačila, pri nastavitvi ne boste imeli težav. Če ne boste slišali, da se trgovci pritožujejo, je to preprost način uporabe s PayPalom. Večina novincev se lahko konfigurira z računom v desetih minutah in začne plačevati plačila še hitreje.

Prednosti stripa za spletno poslovanje

Z obdelavo plačil, skladnostjo s PCI, naročninami, tržnimi orodji, kuponi, brezplačnimi preizkusi, gumbi za nakup in drugo, je Stripe znan po velikem naboru funkcij. PayPal opravlja odlično delo pri zagotavljanju dodatkov, ki presegajo njegovo obdelavo plačil, vendar Stripe, kot kaže, to premaga.

Širok izbor dodatnih izdelkov in storitev

Storitve PayPala so zelo impresivne, vendar Stripe svoj prehod za plačila dopolnjuje z nekaterimi edinstvenimi storitvami, kot so naslednja:

 • Kupite gumbe za mobilne aplikacije
 • Neverjetna orodja za poročanje
 • Možnosti tržnice
 • Prilagodljiva blagajna
 • Stran z gostiteljskim plačilom
 • Naročnine
 • Brezplačna preizkušanja in kuponi

In to je le kratek seznam od preko 100 funkcij, ki jih ponuja Stripe.

Hitra integracija WooCommerce

Podaljšek WooCommerce Stripe

Z dodatkom brezplačnega Razširitev Gateway Stripe Payment za WooCommerce bo vaša spletna trgovina pripravljena za sprejemanje kreditnih kartic, Bitcoin, Apple Pay in še več. Nastavitev je preprosta in bi potrebovala veliko časa za nastavitev želenih nastavitev plačila.

Brezplačna orodja za razvijalce

Eden glavnih razlogov, da bi šli s Stripe over PayPal, je zaradi močnega nabora brezplačnih orodij za razvijalce. To razvijalcem omogoča hitro integracijo plačilnega sistema Stripe v druge aplikacije, programe in spletna mesta. Bistvo je postaviti trdne temelje in odpreti možnosti za širitev vašega podjetja.

Glede na to je Stripe popolnoma v redu, če nimate razvojnih veščin. Vendar se zdi razvijalcem bolj privlačno.

Ena pavšalna pristojbina

Obe storitvi staneta 2,9% + 30 ¢ običajne transakcijske provizije, vendar Stripe ne zaračunava ničesar, kar bi veljalo za avtorizacijo kartice, mednarodne kartice ali za polnjenje kartic z vašega spletnega mesta. Spodaj bomo opisali dodatne pristojbine, ki jih uvaja PayPal, vendar bodo podjetja, ki želijo sprejeti mednarodne kartice ali narediti nekaj, kot je ponavljajoče se obračunavanje, imela manj plačil s storitvijo Stripe.

Ne samo to, ampak Stripe brezplačno sprejema plačila s storitvijo Apple Pay, medtem ko PayPal plačila s storitvijo Apple Pay sploh ne sprejema.

Slabe strani PayPala za spletno poslovanje

Ker je PayPal veliko podjetje, se srečuje z vsemi pritožbami. Večina jih je povezana s prvo točko, ki jo obravnavamo o zamrznjenih računih.

Zamrznjeni računi in zadrževanje sredstev

Čeprav je zaradi določenih računov PayPal zaradi varnostnih razlogov očitno, da uporabniki poročajo o težavah z zamrznjenimi računi in zadržanimi sredstvi, tudi za zakonite račune. Razlog, da PayPal račune običajno zamrzne (ali izklopi), je zaradi suma goljufije.

PayPal je obravnaval nekatere odmevne primere goljufij, zato je smiselno, da je malo previden pri težavnih računih. Poleg tega je znano, da Stripe in druga velika podjetja za obdelavo plačil zamrznejo ali zaprejo tudi račune. Zdi se, da je PayPal več novic.

Na splošno je najbolje, da se izognete PayPalu, če ne nameravate upoštevati njegovih pogojev. Na primer, nekatera podjetja so videla zamrznjene račune, ko so poskušali uporabljati osebne račune PayPal v poslovne namene.

Če pa svoj izdelek, storitev ali industrijo ocenite kot visoko tvegano (ali v nekaterih državah morda nezakonito), je bolje, da iščete drugje.

Nadomestila za dodatne storitve

Ker imata PayPal in Stripe enake standardne pristojbine za transakcije v višini 2,9% + 30 ¢, ni razloga, da bi oba primerjali z metriko.

Stripe poenostavlja stvari tako, da se drži svojih 2,9% + 30 ¢ provizije. To je to. PayPal pa doda nekatere druge pristojbine, odvisno od tega, kaj se zgodi z vašim računom. Tu je nekaj primerov:

 • Vračilo stroškov – 20 USD (v nasprotju s 15 USD za Stripe)
 • Plačilne kartice z vašega spletnega mesta – 30 USD na mesec
 • Ponavljajoči se računi – 10 USD na mesec
 • Napredna zaščita pred goljufijami – 10 USD na mesec
 • Pristojbina za odobritev kartice – 30 ¢
 • Nadomestilo za mednarodne kartice – 1%
 • Provizija za plačila, nižja od 10 USD – 5% + .05 ¢
 • Pristojbine za American Express kartice – 3,5%

Večina teh provizij pri Stripeu je popolnoma brezplačna ali se drži enake pavšalne stopnje 2,9% + 30 ¢.

Zaščita prodajalca

PayPal slovi po zaščiti kupcev, vendar to ni nujno pri prodajalcih. Lahko si ogledate ponudbe zaščite prodajalca tukaj, vendar upoštevajte, da mnogi trgovci poročajo, da zaščita prodajalca še zdaleč ni učinkovita.

Slabe strani stripa za spletno poslovanje

Stripe ni brez izzivov. Tu so tisti, ki bi se jih morali zavedati.

Zamrznjeni računi in prenehanja

PayPal in Stripe sta ogromni podjetji, ki se srečujeta s prevarami za vsakim vogalom. Zato ne preseneča, da se trgovci navadno pritožujejo tudi nad zamrznjenimi računi pri Stripeu. Torej, PayPal in Stripe sta v tej kategoriji na isti ravni, saj bi se morali vsi trgovci vsaj zavedati potenciala zamrznjenih računov. Še enkrat, najboljši način, da se temu izognete, je minimiziranje goljufij na vašem spletnem mestu in uporaba računa Stripe v skladu z njegovimi pogoji in storitvami.

Uporabnikom ni vedno tako prijazno

Stripe na svojo platformo naloži kar nekaj funkcij, vendar včasih to povzroči več težav, kot jih rešuje. Za začetek je bil Stripe namenjen predvsem razvijalcem, zato ga ni tako enostavno, kot je PayPal. Poleg tega so pri Stripeu vključena tudi orodja za prevare, vendar se zdi, da imajo kupci težave pri iskanju in aktiviranju. Na primer, znano je, da Stripe ne ščiti tako dobro pred goljufijami in povračili. Stripe vsekakor ima funkcije za spopadanje s temi situacijami, vendar imajo trgovci težave pri vklopu in razumevanju.

PayPal vs Stripe: katero bi morali izbrati?

Ni vse tako enostavno narediti popolnega sklepa o tem, kateri plačilni procesor bi morali izbrati, vendar lahko naredimo nekaj trdnih izjav:

 • Stripe je boljši za razvijalce.
 • PayPal je ponavadi boljši za novince, ki želijo rešitev plug and play.
 • PayPal ima boljše cene za neprofitne namene.
 • Stripe ima manjše pristojbine za stvari, kot so ponavljajoči se računi, mikroplačila in povračila.
 • Čeprav je Stripe priljubljen, ima PayPal veliko močnejšo prepoznavnost blagovne znamke.

Tam ga imate! Če imate kakršna koli vprašanja glede izbire med Stripe in PayPal, nas obvestite v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map