Poenostavite svojo spletno prisotnost s programom WordPress: Gostovanje

Gostovanje WordPress
 1. 1. Trenutno bere: Poenostavite svojo spletno prisotnost s programom WordPress: Gostovanje
 2. 2. Poenostavite svojo spletno prisotnost z WordPress: teme, vtičniki, izdelki in storitve
 3. 3. Poenostavite svojo spletno prisotnost z WordPressom: Vzpostavite svoje podjetje
 4. 4. Poenostavite svojo spletno prisotnost s programom WordPress: Blagovna znamka in trženje

Ta objava je del serije Poenostavite svojo spletno prisotnost. Pokazali vas bomo skozi korake za ustvarjanje uporabnega spletnega mesta zase ali za vaše podjetje z uporabo WordPress-a. V tem članku bomo govorili o postavitvi temeljev vašega podjetja s sedežem v WordPressu in izbiri Gostovanje WordPressa podjetje glede na vaše individualne potrebe.


Najlažji način, da se postavite na digitalni zemljevid z WordPressom, je, da se prijavite za račun WordPress.com. Najlažji pa ne pomeni nujno najboljšega načina, saj vam samoplačniško spletno mesto nudi veliko prednosti pred brezplačno alternativo WordPress.com. Z lastnim spletnim mestom, ki ga gostuje, lahko:

 • Izvedite katero koli vrhunsko WordPress temo
 • Izvedite spremembe na kraju samem z uporabo nadrejenih tem
 • Razširite funkcionalnost s katerim koli vtičnikom
 • In nadzorujete vsebino in vrednost spletnega mesta

WordPress je prerastel v platformo, ki lahko zadovolji številne potrebe; od preprostih spletnih dnevnikov do velikih blagovnih znamk. S tako zmogljivim virom spletnega mesta na dosegu roke vas lahko zaustavi?

Poenostavitev vaše spletne prisotnosti

Poenostavitev je vedeti, kaj želite, da je vaša osebna ali poslovna spletna prisotnost in kako to rešiti z optimalno potjo, pri čemer se osredotočite na pomembne stvari, medtem ko nosite v procesu čim manj predstikalne naprave. Ni vam nujno potreben tovorni avtomobil, če potujete na svetlobo ali ne želite porabiti preveč denarja.

Poenostavitev vaše spletne prisotnosti

Vsaka spletna prisotnost se začne pri ponudniku gostovanja. Konec koncev potrebujete gostovanje, da začnete lastno spletno mesto, ki ga gostuje sam. Obstaja na tone, vsi pa trdijo, da so poceni in kakovostni. Ta dva pogosto ne gresta z roko v roki, zato se bomo osredotočili na nekatere cenovno dostopne rešitve za gostovanje WordPress-a, ki bi morale enostavno zadovoljiti vaše sedanje in prihodnje potrebe.

Gostovanje je temelj vaše spletne prisotnosti, ki bi jo morali jemati resno. Večina gostujočih podjetij vam omogoča, da spremenite načrte ali to storite samodejno, ko presežete omejitev načrta. Vnaprej se morate informirati o njihovi razširljivosti in podpori WordPress, tako da ne puščate prostora za nobena presenečenja.

Kakšne so zahteve za zagon WordPress-a

Če želite zagnati najnovejšo različico WordPress-a (v4.0), mora vaš gostitelj podpreti samo nekaj stvari, navedenih spodaj. Če podatkov ne najdete na spletnem mestu podjetja, ne pozabite poslati vprašanju pred nakupom vašemu gostiteljskemu podjetju, ki ga izberete, in v vašem načrtu podpira:

 • PHP 5.2.4
 • MySQL 5.0

Če vaše želeno podjetje za gostovanje deluje na strežnikih Apache in Linuxu, lahko vprašate, ali podpira mod_rewrite, kar vam bo omogočilo dodaten dostop za večjo varnost vašega spletnega mesta. Upoštevajte, da rešitve gostovanja, ki jih upravlja WordPress, ne ponujajo te funkcije, ker skrbijo za vas (kar je veliko lažje, še posebej, če ste nov za izdelavo / delovanje spletnega mesta).

Gostovalni načrti za WordPress

Izbira načrta gostovanja

Preden izberete gostiteljsko podjetje, vedite, da najpogostejši načrti, ki jih nudijo gostitelji, vključujejo:

 • Skupno gostovanje
 • Virtual Private Server ali VPS
 • Gostovanje namenskega strežnika
 • Gostovanje, ki ga upravlja WordPress

Če ste resni glede svoje spletne prisotnosti, ne bi razmislil o brezplačnih gostovanjih, saj “to ni brezplačno kosilo”. Uporabite katero od plačljivih storitev gostovanja, čeprav je cena simbolična, boste še vedno dobili osnovno podporo, ki bo potrebna, zaupaj mi.

Skupno gostovanje v WordPressu

Med priljubljenejšimi načrti za startup in blogerje je WordPress deljeno gostovanje vedno dostopno. Če želite začeti svojo spletno prisotnost in ne želite nameniti veliko sredstev, je to pot. Skupni strežnik boste delili z drugimi spletnimi mesti. Cene skupnega gostovanja so namenjene množicam in načrti se začnejo od 3 do 10 dolarjev na mesec. Če želite zagnati prvo spletno mesto WordPress, potem je skupno gostovanje dobra možnost. Priporočam vam, da preizkusite storitev gostovanja BlueHost, ki je ena od najprimernejših možnosti WordPress.org pri gostovanju podjetij.

Obstajata dve glavni slabosti storitev gostovanja v skupni rabi: vprašljiva vprašanja glede varnosti in nalaganja strežnika. Obe težavi sta posledica drugih spletnih mest, s katerimi boste delili svoj prostor. Ne morete vedeti, ali so varni ali kmalu pričakujejo velik promet. WordPress je varna platforma, vendar skupna raba zobne ščetke ni nikoli dobra praksa, vsaj vsaj ko gre za varnost. Poleg BlueHosta sta še dobra ponudnika za skupno gostovanje BlueHost in HostMonster.

Gostovanje WordPress VPS (Virtual Private Server)

VPS je okrajšava za Virtual Private Server. VPS vam omogoča dostop do fizičnega strežnika, razdeljenega na več virtualnih. Če ste usmerjeni v WordPress in imate veliko odjemalcev, morate uporabljati VPS. Tako ustvarite novo nadzorno ploščo za vsako stranko in deluje kot več fizično ločenih računalnikov. VPS gostovanje je lahko drago, toda za to, kar dobite, je zelo dostopno. Če nameravate voditi tematsko trgovino, pričakujete veliko prometa ali pa vzdržujete številna spletna mesta stranke, je VPS odlična izbira.

Ena pomanjkljivost gostovanja VPS je, da morate imeti znanje o delujočih strežnikih. Nekateri gostitelji ponujajo upravljano VPS gostovanje za tiste, ki manj vodijo do tehnologij, vendar gledate na višji razpon 20-1000 + dolar. Najboljša ponudnika gostovanja VPS za upravljanje spletnih mest WordPress sta Media Temple ali BlueHost.

Gostovanje, ki ga upravlja WordPress

Ta načrt gostovanja vam bo omogočil, da se osredotočite na tisto, kar vam najbolje uspeva: ustvarjanje vsebine, promocija, pisanje, prodaja in gradnja vaše blagovne znamke. Brez skrbi za tehnične lastnosti, boste najbolj produktivni. To je najboljše darilo, ki ga lahko podarite sami – ni vam treba namestiti vtičnikov predpomnilnika, prilagoditi modulov uspešnosti ali skrbeti za varnost. Z WordPress upravljanim gostovanjem ponavadi dobite veliko podporo, če jo kdaj potrebujete.

Najboljši ponudniki gostovanja v WordPressu

Nekatera najboljša podjetja, ki jih upravlja WordPress, so WPEngine, BlueHost, GoDaddy in MediaTemple. Ponudnik, ki deluje izključno z WordPressom, je SiteGround. Cene se gibljejo od 30 do 100 dolarjev na mesec.

Gostovanje namenskega strežnika

Najboljše darilo, ki ga lahko kupite za novo spletno mesto WordPress, je zavito v škatlo z napisom – Namenski strežnik. Vaše spletno mesto bo zasedlo en celoten strežnik. Nadzirali boste, kakšen operacijski sistem strežnik deluje, njegovo strojno opremo in do njega boste imeli popoln dostop. To je presežek za vse, ki nimajo veliko prometa.

Namensko gostovanje strežnikov je namenjeno zelo velikim podjetjem, ki ne želijo prekinitve zaradi preobremenitve strežnika ali kršitve varnosti. Načrti se začnejo pri 100 dolarjih in v MediaTempleu porabijo do 2000 dolarjev mesečno za vrhunske funkcije, kot so dostop do korenin, izbira operacijskega sistema, vrhunska strojna oprema itd. Prav tako lahko dobite načrt podjetja WPEngine po meri, ki vključuje namenski strežnik, torej boste imeli koristi za upravljano gostovanje WordPressa s strežnikom, ki je popolnoma vaš. Na cenovno ugodni strani bi lahko šli tudi skozi BlueHost, da bi preverjali svoj proračun.

Zaključek

S poenostavitvijo spletne prisotnosti z osredotočanjem na stvari, ki so vam najbolj pomembne, boste dolgoročno prihranili veliko časa. Z ustvarjanjem stabilnega, varnega in hitrega okolja za svojo spletno prisotnost postavljate trdne temelje, na katerih lahko vaša blagovna znamka zraste.

HostGator in BlueHost sta odlična za skupno gostovanje, pa tudi velike domene, ki niso nujno zgrajene na WordPressu. Načrti za Media Temple se začnejo z nekoliko višjo ceno, zagotovo pa boste dobili neverjetno podporo strankam. Če sploh ne želite razmišljati o gostovanju in ste pripravljeni plačati malo več, sta gostovanje pri SiteGround in WPEngine odlična izbira.

Prvi del poenostavitve je ugotovitev, katera rešitev za gostovanje vam najbolj ustreza; ko se boste počutili potrebe, še prej pa ne. V naslednjem delu bomo govorili o iskanju popolnih WordPress izdelkov, tem in vtičnikov, ki vam bodo pomagali voditi spletno prisotnost z zelo malo vzdrževanja in motenj, zato spremljajte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map