Pospešene mobilne strani: AMP za WordPress Mobile Optimization

Pospešene mobilne strani za WordPress

Surfanje in brskanje po internetu morata biti hitro in enostavno. Spletni skrbniki si nenehno prizadevajo, da bi to omogočili z optimizacijo uspešnosti spletnega mesta in izboljšanjem hitrosti spletnega mesta, odličen način za dosego tega pa je z AMP za WordPress.


Spletne strani so bile zasnovane predvsem za večji zaslon. Toda manjši zasloni se povečujejo v številu in celo prehitevajo prenosnike in osebne računalnike. Zdaj mobiteli predstavljajo 65% digitalnega medijskega časa. Ročne naprave potrebujejo strani, da se naložijo tako hitro kot na večjih zaslonih, če ne še hitreje.

Za izpolnitev tega povpraševanja po hitro nalagalni vsebini so aplikacije, zasnovane za posebne mobilne platforme, na voljo v Apple (News), Facebook (Instant Članki) in Snapchat (Discover). V začetku tega leta. Google je predstavil stran pospešene mobilne naprave (AMP), da pospeši prikazovanje vsebin za mobilne naprave in zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo.

Kaj je AMP?

AMP za WordPress: AMP projekt

Projekt AMP je objavil Google oktobra 2015, predstavljena februarja 2016. To je odprtokodna pobuda, ki izdajateljem daje sredstva, da enkrat ustvarijo optimizirano vsebino za mobilne naprave in jo takoj naložijo povsod na mobilnem spletu.

24. februarja 2016 je Google na svoji strani z rezultati iskanja v mobilnih napravah začel vrteti vsebino, ki je skladna z AMP. Uporabniki lahko potegnejo vrtiljak in se dotaknejo predmeta, ki ga želijo prebrati. Pinterest je poročal o straneh 4-krat hitreje z uporabo 8-krat manj podatkov kot običajne strani, optimizirane za mobilne naprave. To je mogoče zaradi načina oblikovanja in dostave strani.

Google Search ima od avgusta 2016 v svojem indeksu več kot 150 milijonov dokumentov AMP in raste s hitrostjo 4 milijone na teden. V začetku avgusta je Google začel tudi predogled Googlovega iskanja razširjene vsebine. Pričakuje, da se bo širše uveljavila pozneje letos.

AMP za WordPress: predogled iskanja AMP

AMP v predogledu iskanja

Hitro nalaganje strani si lahko ogledate v iskanju, omogočenem AMP tukaj. Oglejte si to s povezavo na svojem mobilnem telefonu (ne deluje na namizjih).

Katere spletne strani naj uporabljajo AMP?

Februarja se je projekt začel založnikom. Toda sprejetje AMP se je izven založniške industrije razširilo na zabavo, potovanja, e-trgovino in drugo.

Od zgodnjih posvojiteljev prejemajo ugodna poročila. Z 88% izboljšanjem časa nalaganja dokumentov AMP, Poroča Washington Post povečanje števila povratnih uporabnikov iz mobilnih telefonov za 23%. eBay je eno največjih podjetij za e-trgovino, ki prehaja na AMP s skoraj 15 milijoni strani brskanja po izdelkih na osnovi AMP. V kratkem se pričakuje, da se te strani razširijo in jih odkrijejo med iskanjem.

Katera spletna mesta naj torej uporabljajo AMP? Definitivno tisti, ki se zaradi prometa močno zanašajo na mobilne naprave. Ker pa se vse več uporabnikov odloča, da bodo uporabljali svoje mobilne naprave za brskanje po internetu, je AMP za WordPress (ali katero koli spletno mesto) morda dober dodatek.

Kaj se razlikuje v AMP?

Ta sistem za pošiljanje vsebine temelji na okvirju AMP HTML in je hitrejši od običajnega HTML-ja,

 • To je pusto različica običajnega okvira HTML, minus vsa vsebina JavaScript. Za JavaScript se okvir opira na skupno knjižnico AMP JS.
 • Vsebina je shranjena v predpomnilnik in shranjena v skupnem oblaku, zato se odpravi čas, potreben za poizvedbo in pridobivanje s strežnika.

Razlik je še veliko, toda omenjena dva bi vam morala hitro in široko razumeti.

Zakaj bi založniki in blogi morali omogočiti AMP

Dokler branje počasnih nakladanj strani na mobilnih telefonih za uporabnike še vedno ne bi smelo, pa založniki pogrešajo prihodke od oglaševanja na mobilnih napravah. AMP bo pomagal pripeljati in obdržati obiskovalca za daljša obdobja na spletnem mestu in bo imel možnost prinašanja klikov.

Strani AMP se pojavljajo poleg ikone strele, da jih označite iz običajnih spletnih strani. Gledalci, ki kliknejo to možnost, bodo preusmerjeni neposredno na strani AMP znotraj pregledovalnika AMP. Poleg tega bo vsebina takoj na voljo v Googlovem iskanju in dostopna prek družbenih platform, kot so Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel in Pinterest.

Poleg tega bodo založniki imeli dostop do storitve Google Analytics in opazovali, kako delujejo njihove strani. Izdvojijo lahko svojo najboljšo vsebino in jo uporabijo za optimizacijo uspešnosti spletnega mesta in uporabniške izkušnje.

AMP ponuja še eno prednost, saj skrbi za visoko zmogljivost in uporabniško izkušnjo, zato so sredstva založnika lahko osredotočena na zagotavljanje odličnih vsebin.

Katere optimizacije so potrebne za AMP

AMP je pravzaprav cel kup optimizacij za spletno stran na enoten način, kot zahteva Google. Različne optimizacije, ki jih morate izvesti za prilagajanje AMP spletne strani, so,

 • Dovoli samo asinhroni JavaScript – da ne bo zavlačevalo upodabljanja strani. To pomeni, da ne morete uporabljati nobenega JavaScript, ki ga ustvarite, in da se morate zanašati na interaktivno vsebino svojih strani. JS v okvirih iframes je dovoljen, vendar le, če ne ovira upodabljanja.
 • Statično razvrstite vse vire – AMP naloži stran, ne da bi čakal na vire, kot so slike in okvirji. Velikost teh virov mora biti navedena v HTTP, tako da je velikost in položaj teh virov znan pred začetkom prenosa.
 • Ne dovolite, da mehanizmi razširitev blokirajo upodabljanje – če naj se na stran vključi kakšna razširitev, mora skript po meri o tem obvestiti sistem. Tako je ustvarjen prostor za razširitev, še preden AMP ve, kaj bo vseboval. Razširitve za lightboxe, Instagram vdelave in tviteje so v redu, saj ne blokirajo upodabljanja strani, čeprav zahteva dodatne zahteve HTTP.
 • Vse tretje osebe JavaScript ne vodijte pred kritično pot – JavaScript po meri je dovoljen samo v peskovnih okvirjih. Tako glavna stran ne prepreči nalaganja.
 • Vsi CSS morajo biti integrirani in glede na velikost – to pomaga zmanjšati število zahtev HTTP na kritični poti.
 • Sprožitev pisave mora biti učinkovita– sistem AMP ne dovoljuje zahtev HTTP, dokler se ne začnejo nalagati pisave.
 • Zmanjšajte preračunavanje velikosti – ponovni izračuni zamujajo z upodabljanjem, zato mora biti čim manj.
 • Zaženite samo animacije, ki podpirajo GPU – vse animacije morajo biti sposobne teči v GPU (Graphical Processing Unit).
 • Prednostno naložite vire – Najprej se naloži samo potrebna vsebina, pri čemer se oglasi in slike čim prej naložijo, naložijo pa se le, kadar je to potrebno. Tako je povpraševanje po CPU-ju čim manjše.
 • V trenutku naložite strani – predrenderiranje porabi veliko pasovne širine in CPU-ja. AMP vnaprejšnje upodabljanje najprej naloži samo zahtevano vsebino, tretje osebe pa naloži iframme in druge vire samo, če je to potrebno.

Na voljo bo standardna paleta oblik oglasov, oglasnih omrežij in tehnologij. Hkrati lahko založniki izberejo tudi svoje formate, če ne gre za hitrost.

Kako dodati AMP za WordPress

Google ima vadnica na katero se lahko sklicujete, da ustvarite osnovne strani AMP HTML, jih postavljate, preverjate, da so združljivi z AMP, jih objavljate in razširjate. Preverjanje strani AMP Pomembno je, ker so tako tretje osebe, kot sta Twitter in Instagram, prepričane, da bodo strani dobro prikazane na njihovih platformah.

Kar zadeva spletna mesta, ki gostijo WordPress.com, so samodejno podprta za WordPress, ne da bi morali storiti ničesar več. Spletna mesta, ki jih gosti WordPress, lahko AMP za WordPress omogočijo tako, da namestijo vtičnik.

AMP WordPress Plugin by Automattic

AMP WordPress Plugin by Automattic

Ko prenesete, namestite in aktivirajte AMP vtičnik Na spletnem mestu WordPress bodo vaše objave samodejno imele dinamično ustvarjeno različico AMP. Do teh strani lahko dostopate tako, da jih dodate amp na koncu svojega URL-ja (example.com/my-post/amp). Če nimate omogočenih lepih povezav, dodajte ?amp = 1 do povezav (ki bi bile videti kot example.com/?p=100&amp=1). Edini drugi korak je, da preizkusite in preverite svoje strani, kot je navedeno zgoraj.

Za ta vtičnik sploh ne boste opazili nobenih nastavitev ali funkcij. Za AMP Analytics obstaja ena dodana možnost nadzorne plošče, kamor lahko prilepite svojo konfiguracijsko kodo JSON, vendar so to vsi ljudje.

Ta vtičnik je uradni vtičnik iz avtomatske konzole Automattic in trenutno ne podpira strani in arhivov, prav tako jih ne morete prilagoditi. Je pa zelo enostavna in enostavna uporaba, nekaj napotkov pa lahko najdete tudi prek dokumentacijo o Githubu za prilagajanje.

AMP za WP – Pospešene mobilne strani

AMP za WP Free WordPress Vtičnik

Druga odlična brezplačna možnost je AMP za WP. Ta brezplačni vtičnik za WordPress ponuja hitro in enostavno nastavitev – samo namestite, omogočite nastavitve in začnite samodejno ustvarjati AMP za vaše spletno mesto. Bonus – ta vtičnik je tudi združljiv z več mesti.

Obstajajo vgrajene nastavitve za omogočanje AMP (objave, strani, arhivi), dodajanje oglaševalskih območij za mobilne oglase, strukturirani podatki (pomemben del SEO), integracija metaoznakov Yoast SEO, napredne možnosti indeksov / no-indeksa, push notifikacija, izvorno Komentiranje AMP, prevodi AMP po meri (če uporabljate jezik, ki ni angleški, ga želite posodobiti) in še več. Nastavitve so za celovit brezplačni vtičnik zelo obsežne.

Najboljše od tega je, da ta vtičnik ponuja možnosti oblikovanja, tako da lahko prilagodite videz izhoda AMP. Uporabite vključene privzete teme AMP ali uporabite njihove AMP tematski okvir da ustvarite svoj takšen dizajn.

AMP za WP ponuja tudi razširitve premium za dodajanje funkcij (na primer poziv k dejanju ali predpomnjenje AMP) in podporo priljubljenim vtičnikom, vključno z WooCommerce, naprednimi polji po meri in kontaktnim obrazcem 7.

Več načinov za dodajanje AMP za WordPress

Seveda to ni edini način, da dodate AMP na svoje spletno mesto s pogonom WordPress. Drugi vtičniki, ki vam lahko pomagajo pri spletnih mestih AMP za WordPress, vključujejo:

 • WP AMP – ustvariti zasnovo AMP po meri brez kodiranja in povečanja SEO. Več o tem si lahko preberete tukaj.
 • Pospešeni mobilni strani (AMP) za WordPress – za ustvarjanje teme AMP za vaše spletno mesto.
 • AMP po meri – za pomoč pri prilagajanju vsebine AMP.
 • Članki v storitvi Facebook in Googlove strani AMP – objavljanje in upravljanje vsebine neposredno iz WordPressa na Googlovih straneh AMP s podporo za oglase in analitiko.
 • Lepilo za Yoast SEO & AMP – zagotoviti, da privzeti vtičnik WordPress AMP uporablja ustrezne metapodatke Yoast SEO in omogoča spreminjanje zasnove strani AMP.

Če dodate AMP za WordPress?

Čeprav AMP ni obvezen, da spletne strani odkrije Google, je očitno, da si bo Google prizadeval, da bi projekt AMP sčasoma izvajal na širši osnovi. Trenutno skladnost z AMP ni ločen dejavnik uvrstitev po Googlu. Čeprav je smiselno domnevati, da bo v nekem trenutku pomembno,

Če imate v mislih, da je hitrost nalaganja strani dejavnik razvrstitve v iskalnikih, resnično nimate veliko izbire, če želite biti del mobilnega interneta. Če vam je pomembna uvrstitev na spletnih straneh iskalnikov, lahko vse druge misli o poti AMP izginejo.

Če pa želite sodelovati v projektu, se morate dosledno držati oblikovanja, ki ga zahteva Google, in to morda ni vsaka skodelica čaja. Omejuje, kar lahko postavite na svoje spletno mesto, in vse bloge je videti nekoliko enotno in brez individualnosti. Nekatere animacije niso dovoljene in obrazci niso podprti. Kar zadeva ciljne strani, AMP morda sploh ni dobra ideja. Poleg tega lahko obstajajo spletna mesta, ki poudarjajo estetiko in trženje blagovne znamke preko hitrosti, za katere se AMP morda izkaže kot blažilnik.

Če pa želite svojim uporabnikom ustvariti hitro in privlačno izkušnjo ter jim omogočiti, da se držijo dlje, morate resno razmisliti o AMP za WordPress (ali katero koli drugo vrsto spletnega mesta, ki jo lahko uporabljate). Če je to mesto na vrtilu AMP na Googlovih iskalnih straneh, ki jih želite zaviti, se pomaknite na pas AMP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map