Prednosti uporabe CDN za vaše WordPress spletno mesto

Če je vaše spletno mesto obiskano po vsem svetu, ima CDN storitev, ki deluje skupaj s spletnim mestom, ki deluje na WordPress, zelo dobro. Še posebej, če je vaše spletno mesto veliko premoženja, kadar pa mislim na sredstva, mislim na vse te nejasne datoteke JavaScript, CSS in slikovne datoteke.


Ta sredstva na vašem spletnem mestu so med prvimi temami, ki potrebujejo CDN. Če je vaše spletno mesto majhen blog, verjetno ne bo pomembno, saj bo skrajšani čas nalaganja zanemarljiv, kaj pa velika?

Za ta poskus bom postavil a CDN77.com račun za moje spletno mesto s tehnološkimi / video igrami je zelo drago spletno mesto, »pametno sredstvo«, velikosti najmanj 2,4 MB in več kot 95 zahtev. Brskalnik in strežnik sta v laičnem bremenu velika breme. Ker je revija s številnimi novicami, tega ni mogoče izboljšati. Strežnik je že vrhunski, zato je treba zmanjšati vsebino.

Na spletu je na tone teh spletnih mest. Slišim glasove o nekoristnem CDN-ju za kakršno koli spletno mesto (veliko ali majhno) in preprosto ne morem pomagati, ampak se čudim takšnim komentarjem.

V tem članku bom danes preučil, zakaj so CDN pomembni in zadeve (zelo). S številkami in dokazi boste videli, zakaj imate CDN zadev veliko, še posebej, če imate stranke daleč stran od mesta, na katerem se nahaja vaš strežnik. Naložiti spletno mesto z malo sredstev je ena stvar, toda srednja do velika spletna mesta bodo zelo koristila in pokazal vam bom, zakaj…

Primerjalna vrednost z in brez CDN

Za namen tega eksperimenta bom uporabil Orodja Pingdom. Med vsemi brezplačnimi orodji, s katerimi lahko preizkusite dejansko hitrost in čas nalaganja spletnega mesta, je Pingdom Tools eno najboljših (in tudi najbolj natančnih). Meritve Pingdom vključujejo čakalne dobe za sredstva, ki so lahko zunanja in kar je najpomembneje asinhrono. Čas nalaganja končnega uporabnika je zato nekoliko krajši. Najprej bomo spletno mesto naložili kar s strežnika, brez CDN. Upoštevajte, da je strežnik že dovolj hiter, Xeon, ki deluje na 3,3 Ghz na Nginxu s FastCGI predpomnilnikom, ni majhen podvig in bi se moral precej hitro naložiti sam.

Brez CDN77 iz San Joseja v Kaliforniji

Na sliki lahko vidite, da je skupni čas nalaganja približno 2,64 sekunde, za ta eksperiment sem uporabil strežnik San Jose v Kaliforniji, ZDA, ker se moj strežnik nahaja v Severni Karolini, ZDA, mora biti čas nalaganja dovolj nizek. Na desnem zaslonu si lahko ogledate, kako se vsi viri (sredstva) nalagajo v dejanskem času.

Brez CDN77 iz Stockholma na Švedskem

Kot lahko vidite, takoj ko se zahteva pojavi od daleč, začnejo stvari padati… Spletna stran je znižala oceno na 86 in zdaj je čas nalaganja približno 5,20s, to se zgodi, ko je več kot 95 zahtevkov potovati po vsem svetu. Upoštevajte hitrost svetlobe in vse te nadležne datoteke bodo le povečale skupni čas nalaganja, tega skoraj ni.

S CDN77 iz San Joseja v Kaliforniji

Zdaj aktivirajmo CDN77, tako da začne samodejno pridobivati ​​vsa sredstva in si oglejte, kaj se zgodi …

Zdaj je to prva pomanjkljivost uporabe CDN. Če bi ga razlagali nepravilno, bi lahko prišlo do napačnega mnenja, da CDN ne deluje. Ko je spletno mesto prvič naloženo, mora storitev CDN pridobiti sredstva iz izvornega strežnika in jih naložiti z najbližje lokacije, kjer je bila zaprošena. Jasno vidite, da se je čas nalaganja dejansko povečal na 6,36s, na desni sliki pa lahko vidite, zakaj. Na Odgovor odgovora je na strani X-Cache.  Služba CDN se je odzvala z “ZGREŠITI” jasno kaže, da sredstvo ni bilo predhodno predpomnjeno in ga je treba naložiti “med letenjem”, to naredi rešitev CDN počasnejšo, vendar le ob prvi obremenitvi. Ker mora sredstvo storiti povratni krog od storitve CDN nazaj na izvorni strežnik in nato nazaj v notranje omrežje in stran do najbližjega strežnika na kraju, ki ga je zahteval. Konec kroga navsezadnje ni tako počasen, vendar vam bo parameter X-Cache jasno pomagal ugotoviti, kdaj se predpomni ali ne. Zdaj je Pingdom Tools kul ali ne?

Z CDN77 drugo vožnjo

Poglejmo, kaj se zgodi na drugi vožnji …

Živo je! Zdaj govorimo. Vidite, da se je čas nalaganja zmanjšal na 2,48s, kar je zdaj hitreje kot prvotno merilo brez CDN. Prav tako lahko na desni sliki vidite polje “HIT” prikazano v glavi odgovora, kar brskalniku signalizira, da je zahteva predpomnjena in da je bila zagotovljena od najbližjega strežnika do te lokacije, ne da bi bilo treba več vrteti kroge.

Kaj pa zunaj ZDA

V prejšnjem primeru smo videli, da se je pri uporabi spletnega mesta zunaj ZDA in zunaj države, kjer je spletno mesto, začelo dogajati grdo, poglejmo, kaj se zgodi z omogočenim CDN.

Prva obremenitev na levi strani nam je dala čas bolj ali manj podoben prvotnemu referenčnemu kazalcu, če ne celo boljši. To ni, če se dejanska zahteva predpomni, zdaj na desni sliki jasno vidite izboljšanje in ni majhna. Zdaj smo odšli 5.20s brez CDN na ogromno 2,34s za nalaganje celotnega spletnega mesta, to je izboljšanje več kot 2X ker so zdaj na izvornem strežniku naložene samo osnovne datoteke PHP, medtem ko se vsa preostala sredstva naložijo lokalno s strežnika Stockholm na CDN77 !

Želiš dokaz? Seveda. Tukaj je:

cdn77-centre podatkov

Zdaj pa gremo do skrajnosti …

Brez CDN77 iz Melbourna v Avstraliji

test03-01

Nalaganje spletnega mesta iz Avstralije je tako zelo boleče brez CDN-ja in moja spletna stran se je zdaj spremenila v najpočasnejšo skupino, saj je dala oceno 77 in C..

S CDN77 iz Melbourna v Avstraliji

test03-02

Z omogočenim CDN77 je povečanje hitrosti impresivno in skoraj 2X razlika. Rezultat se vrne k A, seveda še enkrat dokazuje, da CDN dejansko deluje, kot bi moral biti.

Zdaj pa vse to spravimo v perspektivo, ali ne??primerjava primerjalnih vrednosti

Ta graf skoraj sam zase govori o tem, kako CDN dejansko izboljšuje delovanje, povezano s tem, kje se nahaja. Če vaši bralci / stranke dostopajo do spletnega mesta v isti državi / lokaciji, kjer se nahaja vaš strežnik, zakaj bi zahtevali CDN, kajne? Ne bo izboljšalo stvari. V najboljšem primeru bo vaš strežnik pomagal le z viri in zmanjšal čas, ki je vključen v CPU, vendar le-to ne bo izboljšal časa nalaganja.  Toda takoj, ko eden od vaših bralcev poskuša dostopati do spletnega mesta izven države, v kateri je vaš strežnik, se izboljša učinkovitost delovanja na 2X, zelo enostavno. Ni zanikanja, lahko greste naprej in vse te teste naredite sami. CDN je zelo pomemben, če se vaše spletno mesto bere z vsega sveta in bo olajšalo tudi zahteve glede pasovne širine na vašem strežniku.

Zaključek

Imate CDN na svoji mednarodni strani je nujno. Naj bo to tehnološki blog, digitalna revija ali spletna stran z izdelki. Če vam je mar za uspešnost in so vaše stranke / bralci na voljo po vsem svetu, CDN bo resnično pospešil vaše spletno mesto WordPress. Tudi, več sredstev, ki jih vaše spletno mesto naloži z različnih lokacij, večje je izboljšanje. Kljub temu, da ima CDN ni situacija z vrtnicami. Pravilno upravljanje storitve je ključnega pomena za njeno uspešnost. Ne pozabite, da bo prva zahteva vedno počasnejša, pravilno upravljanje predpomnilnika CDN je zelo pomembno.

V naslednjem članku bomo preučili, kako pravilno konfigurirati CDN77 storitev z WordPressom, kako nastaviti njegove lokacije in kar najbolje izkoristiti, da boste lahko doživeli enake prednosti kot v tem članku. Ostani na vezi!

Brezplačne storitve CDN

Ne pozabite preveriti naše objave o najboljših brezplačnih storitvah CDN tam. Nekateri od teh so do določene točke 100% brezplačni, drugi pa so brezplačni v poskusnem obdobju. Medtem ko je CDN77 dobra možnost, si želimo, da si oglejte te druge odlične storitve, tako da lahko izberete tisto, ki najbolje ustreza vam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me