Pregledi vzdrževanja WordPressa, da se danes umaknete s poti

Pregledi vzdrževanja WordPressa, da se umaknejo pred pomlad

Ko se med prazničnimi sezonami stvari zmešajo in se pripeljejo do tega, se mnogi od nas odločijo, da WordPress preverimo na zadnjem gorilniku, a novo leto je pravi čas, da poskrbimo za nekaj vzdrževanja, preden se podjetja spet začnejo segrevati . Pomembno je zagotoviti, da je vaš WordPress v najboljšem stanju, kar je lahko, da ne naletite na težave ali težave, ko jih najmanj pričakujete.


Na srečo, da bi se izognili katastrofi, obstaja nekaj vzdrževalnih in osnovnih varnostnih pregledov programa WordPress, ki jih lahko danes preprosto umaknete in se prepričate, da so stvari v najboljšem stanju, ko se začnete leta 2017. Tu so naša najljubša priporočila, ki jih morate zagotoviti. vaše spletno mesto je v tip-top obliki:

1. Naredite varnostno kopijo spletnega mesta

Ena naloga za vzdrževanje, o kateri verjetno niste razmišljali, je popolna varnostna kopija spletnega mesta. Seveda je verjetnost, da se boste morali zanesti na varnostno kopijo, vedno precej redka, a če se to zgodi, zagotovo ne želite biti brez nje.

To je prvi korak v postopku vzdrževanja, ker resnično, če se kaj zgodi, ko natančno prilagodite in posodobite svoje spletno mesto, ga imate vsaj varno shranjenega. Priporočamo, da podatke o svojem spletnem mestu shranjujete na več mestih, na primer lokalno in v oblaku. Prav tako boste želeli zagotoviti varnostno kopijo vseh datotek, povezanih s spletnim mestom. Uporabljamo VaultPress vendar lahko izbirate med številnimi možnostmi za varnostno kopiranje WordPress-a.

2. Zagotovite, da so ključne datoteke WordPress, vtičniki in teme posodobljene

Eden od vidikov WordPress-a kot platforme, ki je brez stresa, je, da je posodabljanje vidikov vašega spletnega mesta enostavno. Ob tem ne moremo poudariti, kako pomembno je zagotoviti, da so le-te v dobrem delovnem stanju – pravzaprav je enako pomembno kot varnostno kopiranje celotnega spletnega mesta (kar mimogrede boste vedno želeli podpreti pred posodabljanjem. te datoteke ročno).

Če nimate osrednjih datotek, vtičnikov in tem, ki se samodejno posodabljajo – več o podrobnostih ročnih posodobitev si lahko preberete tukaj.

  • Osnovne datoteke WordPress. Ko sprva nastavite in naložite jedrne datoteke WordPress, obstaja možnost samodejne posodobitve, kar je vedno pametna ideja, še posebej, če ste nekdo, ki se ne bo spominjal, da bi to storil ročno. Pomembno je zagotoviti, da so osnovne datoteke posodobljene, saj oblikovalci nenehno posodabljajo pomembne posodobitve, da bi WordPress nemoteno tekel, zastarele jedrne datoteke pa lahko povzročijo nepotrebne napake in izzive.
  • Vtičniki in teme. Vedno lahko preverite meni Nadzorna plošča> Posodobitve, saj bo pokazal, ali kateri od vaših vtičnikov / tem potrebuje posodobitev! Obvestila so dobro izhodišče, saj omogočajo enostavno ročno posodobitev, če vaša ni samodejna. Pomembno je opozoriti, da je bilo ugotovljeno, da so vtičniki in teme, ki so zastarele, tesno povezane s krampanjem WordPress spletnih mest (ne pozabite zagnati te skeniranje zlonamerne programske opreme) – zato se ne potrudite, da ta zbira prah in ostaja zastarela (tudi če jih trenutno ne uporabljate).

Če imate ustvarjeno spletno mesto po meri, običajno vaš spletni oblikovalec brezplačno posodobi spletno mesto za vas, tako da posodobitev ne bo spremenila nobenega vašega dizajna. Pred začetkom vedno vprašajte.

3. Znebite se neuporabljenih vtičnikov

Znebite se neuporabljenih vtičnikov

Če se vtičniki in vtičniki zastavljajo, se le znebite vtičnikov, ki ste jih dobili, za katere verjetno ne boste nikoli več uporabljali. Preprosto je, da vtičnike preprosto ponovno naložite in jih pustite neuporabljene in zastarele lahko dejansko povzročijo več škode kot koristi. Poleg tega, da ustvarijo ranljivosti spletnega mesta, lahko povzročijo tudi, da je vaše spletno mesto počasno. Torej, januarja letos pojdite na seznam vtičnikov in se znebite tistega, kar ne uporabljate!

4. Varnostno kopirajte to čudovito vsebino spletnega dnevnika

Naredite varnostno kopijo te čudovite vsebine spletnega dnevnika

V letu 2016 ste brez dvoma napisali, lektorirali in objavili nekaj bajnih vsebin! Poleg varnostnega kopiranja celotnega spletnega mesta WordPress boste želeli zagotoviti tudi varnostno kopiranje vsebine spletnega dnevnika.

Če bi se z vašim blogom kaj zgodilo, bi se lahko ta vsebina za vedno izgubila – in to je veliko SEO-optimiziranih podatkov, ki bi letos brez tega ostali. Če običajno pred objavo pišete v dokumente (kar je res najboljša praksa), je to dobro, vendar boste morda želeli razmisliti tudi o shranjevanju teh datotek na trdi disk ali v oblak.

Lahko naredite tudi avtomatizirano Varnostno kopiranje WordPress v Dropbox, kar vam omogoča, da se odločite, kako pogosto, kdaj in kje želite, da se ta strašna vsebina spletnega dnevnika varnostno kopira na vaš Dropbox račun. To ne bo najboljša ideja za spletna mesta z veliko vsebine, vendar lahko deluje dobro za mala podjetja.

5. Znebite se komentarjev neželene pošte in smeti

Znebite se komentarjev neželene pošte in smeti

WordPress se resnično enostavno znebite smeti ali neželenih komentarjev na vašem blogu. Tovrstni komentarji na koncu le zasedejo prostor za shranjevanje na mestu in vam res ne delajo nobenih uslug. To je res treba storiti vsaj mesečno, če ne celo tedensko, odvisno od vrste prometa, ki ga dobi vaše spletno mesto. Vsekakor je začetek leta svež še vedno dobro mesto za začetek.

6. Izbrišite popravke objav

WordPress je pravzaprav ena od platform, na kateri vam ni nujno, da se nalagate vsebine neposredno na spletno platformo, saj ima funkcije, ki redno varnostno kopirajo vsebino, v primeru, da vaš internet zruši, računalnik umre ali se zgodi kakšna nepredvidena napaka. . Ta funkcija je odlična, vendar ko bo vaša vsebina zaživela in varna, boste želeli izbrisati revizije objav, saj zase zasedejo veliko nepotrebnega prostora.

Izbrišite stare popravke objave WordPress-a

Za hiter in preprost način, da se znebite revizije, ki nam je všeč WP-Optimizirajte vtičnik WordPress. Ta vtičnik ne samo da lahko uporabite za brisanje starih revizij, ampak lahko tudi omogočite možnosti za odstranjevanje objav v smeti, brisanje neželenih komentarjev, odstranjevanje pingback-ov / povratnih sporočil in še več.

7. Preverite, ali imate prekinjene povezave

Preverite prekinjene povezave

Ena od nalog vzdrževanja, ki pogosto pade na stran, je preverjanje bloga in WordPress vsebine zaradi prelomljenih povezav. To je eden tistih vidikov, ki se po objavi vsebine morda ne boste več vrnili in preverili, vendar lahko prekinjene povezave resnično razvrednotijo ​​vašo vsebino tako v smislu SEO / spletne lestvice kot v izkušnjah vaših bralcev. Po mojem mnenju WordPress prekinjena povezava preveritelja je SUPER koristen pri pajkanju po straneh in iskanju tovrstnih sprememb in napak.

Odvzem

Teh sedem nasvetov za vzdrževanje bo zavezalo, da bodo vaše WordPress spletno mesto v dobrem stanju, ko se zaženemo v leto 2017. Redno vzdrževanje pomaga vašim spletnim mestom zagotoviti varnost, uspešnost in lahko veliko spremeni, kako uporabniki doživljajo vaš blog. Nekaj ​​osnovnih osnovnih nasvetov za WordPress lahko izveste tukaj.

Ali je kateri od teh nasvetov za vzdrževanje vsekakor pomenil preverjanje vašega spletnega mesta? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map