Preprost nasvet za iskanje in najem razvijalca teme WordPress

Če že nekaj časa imate lastno spletno mesto, obstaja zelo dobra možnost, da začnete razmišljati o ustvarjanju teme po meri, ki bi izstopala iz množice. Medtem ko vas bodo premium teme in okviri pripeljali daleč, ni nič drugega kot razviti temo, ki ustreza vašim zahtevam.


Morda ste se pozabavali s temo, da bo videti tako, kot želite, toda skoraj vedno obstaja nekaj, kar ni povsem v redu. Prilagoditve obstoječe teme skoraj nikoli ne bodo naredile videza tako, kot želite.

Težava je ponavadi v tem, da ste preveč zaposleni z upravljanjem spletnega mesta. Nimate časa ali potrpljenja, da bi se naučili kodirati ali narediti te spremembe sami. Namesto da bi se ujeli v razvojnem vidiku WordPress-a, zakaj ne bi sprejeli pametnega pristopa in najeli razvijalca teme WordPress, da bo za vas sestavil temo po meri?

Odločitve, ki jih morate sprejeti, preden najamete razvijalca

Preden začnete iskati razvijalca za ustvarjanje teme po meri, se morate odločiti za nekaj stvari.

Prvič: Odločiti se morate, ali boste našli nekoga, ki bosta oba oblikovala in razvijte svojo temo ali ali boste to delo ločili na dva različna dela.

Vsi razvijalci ne bodo izvedli celotnega postopka ustvarjanja teme. Veliko bolj verjetno je, da razvijalec vzame datoteko PSD dokončane zasnove in iz nje ustvari delovno temo.

Priporočam vam, da projekt razdelite na ločene faze načrtovanja in razvoja. To vam omogoča, da najdete ljudi, ki so specializirani za vsak vidik. Sodelujte z oblikovalcem, da ustvarite pogled svoje teme do najmanjših podrobnosti, kjer bodo lahko ponudili konstruktiven in spreten nasvet.

Ko končate oblikovanje teme, jo lahko nato posredujete razvijalcu, katerega edini poudarek je, da ta dizajn spremeni v delujočo temo. To jih osvobaja oblikovalskih odločitev in razprav, da se osredotočijo na tisto, kar jim najbolj ustreza.

Drugič, in kar je najpomembneje, morate vedeti, kaj želite od nove teme. Ni smiselno, da bi se tega lotili brez jasne predstave o tem, kako želite, da vaše spletno mesto izgleda in deluje.

Podrobnosti se lahko spremenijo, ko razpravljate o temi z oblikovalcem, vendar bi morale biti bistvenega videza, oblikovanja in funkcionalnosti spletnega mesta v vaših mislih jasne že od samega začetka.

Iskanje razvijalcev tem

Ko imate celotno datoteko PSD v zasnovi spletnega mesta, lahko zdaj začnete iskati nekoga, ki bi vse skupaj sestavil za vas.

Obstaja več krajev, da najdete razvijalca, ki bo opravil delo. Eno najboljših krajev je, da dejansko vprašate oblikovalca, s katerim ste sodelovali, če ga lahko komu priporoči.

Oblikovalci in razvijalci zelo pogosto sodelujejo in se priporočajo drug drugemu. Če ima vaš oblikovalec nekoga, ki mu zaupa, da bo naredil dobro delo, potem je vsekakor vredno govoriti z njimi. Morda vam niso primerni za delo, a ker že prihajajo s priporočilom nekoga, ki mu zaupate, lahko preskočite več potencialnih ovir.

Druga možnost za iskanje razvijalca je uporaba enega od ponudbenih mest, kot je Upwork. Lahko pa poskusite najnovejše spletno mesto Envato, ki temelji na storitvi Envato. Ta spletna mesta niso odlična za iskanje visokokakovostnih razvijalcev, saj jih večina ljudi pusti za seboj, ko sestavijo spodoben portfelj dela. Vendar boste morda našli novega razvijalca, ki si želi sestaviti portfelj in bo delo opravil veliko ceneje, kot bi pričakovali drugje. Osebno se tej možnosti izogibam, vendar če delate na majhnem proračunu, je to morda dobra rešitev za vas.

Druga preprosta, a učinkovita možnost je, da v Googlu poiščete razvijalce WordPressa v vaši bližini. Res je lahko tako preprosto. Našli boste množico ljudi, ki so sposobni narediti delo, in uporaba nekoga na lokalni ravni je lahko za vas boljša možnost kot nekdo v drugi državi.

Lokalna možnost vam potencialno omogoča, da se z osebami srečate ali vsaj govorite z njimi po telefonu v rednih presledkih med projektom. Mogoče ne boste našli najbolj nadarjenega razvijalca za to delo, če uporabljate nekoga lokalnega, vendar to lahko izravnate z možnostjo, da se z njimi osebno pogovorite. Res je odvisno od tega, kaj vam je pri vodenju projekta najbolj prijetno.

Izbira razvijalca teme

Ko boste imeli izbiro razvijalcev, se boste morali odločiti, kako to izbiro zmanjšati na osebo, s katero boste sodelovali.

Poskrbeti morate, da bodo lahko delo opravljali in da je z njimi enostavno delati. Najhitrejši način za to je, da pogledate njihovo spletno stran. Spletno mesto razvijalca mora izgledati profesionalno in vas navdušiti. Če imajo slabo spletno stran, zakaj bi jim zaupali, da bodo dobro opravili svoje?

Na njihovem spletnem mestu bi morali najti portfelj prejšnjih strank in v najboljšem primeru pričevanja strank. Daleč lažje je zaupati nekomu, ki je dokazal, da lahko opravi nalogo in ima več strank, ki jih priporočajo.

Ne pomeni, da razvijalec, ki ne imeti te stvari ni dobro. Preprosto je veliko lažje najeti nekoga, ki je naslovil vaša začetna vprašanja o usposobljenosti, preden jih sploh postavite.

Določitev projektnih smernic in pogodbe

Ko se odločite za svojega razvijalca, morate v pisni obliki opredeliti projekt in vse mejnike. Nikoli ne začenjajte takšnega dela brez pogodbe in honorarja. Vedno.

Dobro je, da pred začetkom pisno določite določene stvari, tako da tako vi kot razvijalci veste, kaj se od vas pričakuje.

Nekaj ​​stvari bi morali vključiti v kakršne koli smernice in pogodbo, ki jo imate.

 • Celotna pristojbina za projekt in kako se ta pristojbina razčleni (vnaprej / mejniki / itd.)
 • Zahteve za preskušanje in revizije teme, preden se začne pojavljati
 • Da je projekt delo v najemu in da si pridržite vse avtorske pravice
 • Načini in pogostost komunikacije (e-pošta / telefon / osebno)
 • Predviden čas za zaključek projekta

V pogodbo je mogoče vstaviti še druge stvari, ki so specifične za vas ali razvijalca. Ne pozabite, da gre za poslovni sporazum in ga morate narediti tako specifičnega ali sproščenega, kot ga potrebujete.


Iskanje in delo z dobrim razvijalcem ne bi smelo biti težko ali težavno. Tam je na tisoče odličnih razvijalcev. Želite sodelovati z nekom nadarjenim, vendar več kot to, da želite sodelovati z nekom, ki je zanesljiv in z veseljem se ukvarja.

Ne glede na to, kako nadarjen je razvijalci, če ne morejo doseči roka ali so z njimi grozno sodelovati, jih boste obžalovali,.

Ko najdete razvijalca, ki veliko dela in dela dobro z vami, se držite drugih projektov. Priporočite jih svojim prijateljem in drugim ljudem v vašem omrežju, ko iščejo razvijalce. Če lahko z nekom zgradite dober odnos, bodo verjetno še dodatni korak, da vam pomaga, kar lahko samo izboljša njihovo delo.

Ste že imeli izdelano temo po meri za vaše spletno mesto? Kako ste našli razvijalca in kakšne nasvete in priporočila imate za postopek? O tem bi radi slišali v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map