Preproste strategije unovčevanja WordPress

Preproste strategije unovčevanja WordPress

Dobro smo v novem letu, kar pomeni, da je čas, da se dobro odločite za svoje in svoje podjetje. Če ste spletno mesto zgradili od začetka, imeli dober pretok prometa in zdaj iščete strategije zaslužka za WordPress, ste na pravem mestu.


Obstaja več; ko se poglobimo v različne strategije zaslužka WordPress, bomo odkrili zakladnico nasvetov, ki jih lahko uporabite za povečanje posla na svojem spletnem mestu. Kot takšno si lahko to objavo predstavljate kot dvostranski pristop k monetizaciji WordPressa.

Prvi nasvet je pomembno, da uporabite metode, ki bodo usklajene s ciljno publiko. Kako drugače najbolje izkoristite svoje strategije zaslužka WordPress?

Še ena hitra opomba: osredotočimo se na samostojni WordPress blogi (WordPress.org) in ne brezplačni blogi WordPress.com, saj slednji ustreza določenim omejitvam, kolikor gre za zaslužek.

Če ste malce radovedni, divje uspešni blogi med drugim vključite všečke HuffPost (približno 14.000.000 USD na mesec), Moz (približno 4.250.000 USD na mesec) in TechCrunch (približno 2.500.000 USD na mesec). In ja, to je v ameriških dolarjih.

Če vam uvodni opisi odpadejo, vam pokažemo, kako lahko z WordPressom zaslužite v 48 urah. Če želite zaslužiti s svojega WordPress spletnega mesta, je tukaj nekaj strategij, s katerimi vas lahko usmerimo v pravo smer.

Če želite zaslužiti s svojega WordPress spletnega mesta, je tukaj nekaj strategij, s katerimi vas lahko usmerimo v pravo smer.

1. Oglaševanje

oglaševanje coca-cole iz 1890-ih

Oglas Coca-Cole iz 1890-ih

Od prejšnjih dni je bil sektor oglaševanja vedno velik zaslužek. Glede na poročilo s emarketer.com, oglaševalci po vsem svetu porabijo več kot 220 milijard dolarjev na leto za digitalne oglase.

To je velik del sprememb, se ne strinjate? Če imate dober promet, lahko dobesedno zberete dolarje. Ampak kako začeti?

Self-Managed vs. Ad Networks

Za začetek sta vam na voljo dve možnosti oglaševanja. Izbirate lahko oglasna omrežja kot je Google AdSense za WordPress. To je le eno od mnogih – Bing ima svoje oglaševalsko omrežje, prav tako Facebook, Yahoo in Amazon. Za obsežen seznam preprosto poiščite »oglaševalske mreže« v Googlu in si oglejte, kaj je na voljo.

Lahko pa tudi gosti svoje oglasi. Med drugim izberete oglase, pristojbine, kako in kje prikazati vsak oglas. Za prodajo oglaševalskih oglasov, ki jih lahko upravljate, je običajno najlažje uporabiti na uglednih vtičnikih za upravljanje oglasov, ki so na voljo za WordPress, ali poiskati storitev tretjih oseb, kot je BuySellAds za upravljanje razpoložljivih mest oglasov.

Kljub temu je glavna razlika med oglasnimi omrežji in oglasi, ki jih upravljajo sami, višja raven nadzora, ki jo uživate pri slednjih. Z drugimi besedami, oglaševalska omrežja ponavadi prikazujejo oglase bralca, ki so najpomembnejši za njihovo nedavno zgodovino brskanja. Če si je uporabnik ogledal nakit, preden je prišel na vaše spletno mesto, bo najverjetneje videl oglas, povezan z nakitom, čeprav je vaše spletno mesto namenjeno avtomobilom. Nimate nič nadzora nad oglasi, ki jih prikazuje oglasno omrežje na vašem spletnem mestu.

Z oglasi, ki jih upravljate sami, so stvari nekoliko drugačne, prodajate oglase, ki so v skladu s ciljno publiko. Tako namesto prikazovanja nakitnih oglasov prikažete oglase za nadomestne dele za vozila, motorno olje in tako naprej.

Vsaka možnost oglaševanja ima različne modele cen. Večina oglasnih omrežij običajno ponuja model CPC (cena na klik), kar pomeni, da ste plačani za vse ustvarjene klike. Na klik lahko zaslužite med 0,02 in 15 dolarjev za klik, odvisno od niše.

Z veliko količino prometa lahko storite precej ubijanja z oglasnimi omrežji, pri čemer ne pozabite, da ponujajo druge modele oglasov. Samoupravljeni oglasi običajno pritegnejo višjo stopnjo oglasov, saj v bistvu prodajate oglasni prostor zainteresiranim podjetjem po pavšalni mesečni ceni.

Tema oglaševanja je obširno branje, a ker je to ena izmed najbolj donosnih strategij za zaslužek v programu WordPress, je vredno svojega časa kopati..

2. Pridruženo trženje

podružnični vrh zahod 2017

Pridružitveni vrh West 2017

Affiliate marketing je podobno oglaševanju; zaslužite za pošiljanje trgovca zainteresiranemu potencialu. Namesto da bi bili plačani za klike in prikaze, prejmete provizijo za vse svoje trdo delo.

Medtem ko affiliate marketing zveni kot mumbo-jumbo popolnega začetnika, ga je enostavno razumeti. Po navedbah Neil Patel, podružnično trženje je “… postopek zaslužka s promocijo izdelkov drugih ljudi (ali podjetij). Najdete izdelek, ki vam je všeč, ga promovirate drugim in zaslužite del dobička za vsako prodajo, ki jo opravite. “

Zdi se, da je ta marketinški posel povezan, čisto osnovno, se vam ne zdi? Poleg tega lahko priporočate kateri koli izdelek pod soncem. V bistvu ste samo promotor, kar pomeni, da se lahko vključite v katero koli strategijo promocije, ki vam pride na pamet … samo ohranite zakonito.

Z drugimi besedami, trženje podružnic je vsestranska žival v smislu plačilnih modelov in stopnje sodelovanja. Kaj to sploh pomeni?

Modeli plačil za partnersko trženje

Imamo tri glavne plačilne modele, vendar vas prosimo, da se vpišete, če poznate druge modele.

  • Podružnično trženje PPC (Pay Per Click) – Podjetje vam plača provizijo za vse ustvarjene klike, ne glede na to, ali bodo potencialni kupci ali samo brskali in zapustili.
  • Podružnično trženje PPL (Pay per Lead) – V tem scenariju zaslužite provizijo vsakič, ko potencial, ki ga napotite, opravi katero koli želeno dejanje, na primer, naročite se, prijavite se na brezplačno preskusno različico, ustvarite račun in tako naprej. Primeri spletnih mest, ki ponujajo tovrstno partnersko trženje, vključujejo ShareASale in Podružnica Cj med ostalimi.
  • Pff (plačilo na prodajo), podružnično trženje – Tradicionalna oblika trženja podružnic, provizijo zaslužite le, če potencialni ponudnik kupi. To je najbolj priljubljen model affiliate marketinga in običajno prinese boljše donose kot PPC in PPL affiliate marketing – ohranjanje drugih dejavnikov konstantno. Primeri vključujejo Amazon Associates, Envato Marketplace in najbolj neodvisne spletne trgovine / vtičnike.

Ravni vpletenosti v partnersko trženje

Zdaj, ko veste, da lahko zaslužite s kliki, potencialnimi strankami in prodajo, poglejmo še tri vrste partnerskega trženja v smislu vpletenosti.

Kot Pat Flynn razlaga, imamo tri stopnje vključenosti v trženje podružnic, in sicer:

  • Neokrnjena – V tej vrsti affiliate marketinga nimate popolnoma nobene prisotnosti ali avtoritete v niši. Pravkar ustvarite partnerske povezave do izdelkov prek družbenih medijev ali katere koli druge platforme. Ker pa zaslužimo vaše spletno mesto WordPress, lahko tovrstno podružnično trženje dopolnite z zaslužkom.
  • Sorodne – Tukaj imate nekaj prisotnosti v spletu in oglašujete izdelke, povezane z vašo nišo, vendar so partnerske povezave za izdelke, ki jih dejansko ne uporabljate. Če imate na primer blog, ki zajema WordPress, lahko oglašujete teme, gostovanje in vtičnike, ne da bi najprej preizkusili vsak izdelek.
  • Vpleten – Promovirate samo izdelke, v katere uporabljate in v katere verjamete. Prisežete prisegajo na izdelke in jih priporočate kot del “sanj” ali postopka, ki ga opisujete na svojem blogu.

V zvezi s strategijami zaslužka pridruženih WordPress, ki so vam na voljo, lahko med drugimi uporabljate kupone, ponudbe, preglede izdelkov, besedilne povezave, povezave s pasicami, združevanje izdelkov, e-poštne novice in metode brez povezave..

3. Unovčite WordPress s članstvom

Strategije zaslužka WordPress - ustvarite spletno mesto za članstvo

Recimo, da ste ustvarili angažirano občinstvo zahvaljujoč odlični vsebini, ki ste jo brezplačno ponujali. V del spletnega mesta, kjer ponujate tečaje in katero koli drugo obliko premium vsebine, lahko dodate plačano članarino.

Številni lastniki spletnih strani izkoristijo plačano članstvo, da ustvarijo ponavljajoč se vir pasivnega dohodka. Vse, kar morate storiti, je ustvariti nekaj kakovostne vsebine in jo skriti za obrambnim zidom. Z ogromno zbirko vtičnikov za članstvo v WordPressu, ki so vam na voljo, lahko začnete takoj ta trenutek.

Če imate izdelek, ga lahko sprostite v okviru programa članstva, v smislu, da uporabnik za uporabo izdelka potrebuje aktivno (in po možnosti ponavljajoče se) članstvo. Namesto da izdelek prodajate, lahko namesto tega prodajate članarine.

Videli smo, da WordPress podjetniki z malo truda pretvorijo svoje že obstoječe bralce v plačljive člane. Dobri primeri spletnih mest, ki ubijajo s članstvom, vključujejo Elegantne teme, Moz in še več (čeprav je pomembno upoštevati, da ta spletna mesta pogosto uporabljajo več strategij monetizacije WordPressa).

4. Prodaja izdelkov ali storitev

postopek nakupa spletnih trgovin

Ena izmed najbolj priljubljenih strategij za monetizacijo WordPress je prodaja stvari po spletu. V bistvu, če nihče ničesar ne bi prodal, ne bi imeli oglaševalcev, članskih mest in partnerskih programov, ki bi jih lahko vplačali.

Če oglaševanje, oglaševanje izdelkov drugih oseb ali gostovanje spletnega mesta za člane ni vaša skodelica čaja, lahko poskusite zgraditi spletno trgovino z WordPressom in tako promovirati storitev ali izdelek za vaše občinstvo..

Izdelkov za prodajo ne manjka, poleg tega pa lahko vedno prodajate specializirana znanja prek strani najema. Na primer, lahko ponudite storitve oblikovanja ali bloganja, kot so vaše. Lahko se posvetujete in prodajate katero koli storitev, ki jo potrebujejo vaši bralci. Če nimate pripravljenega izdelka, razmislite o preprodaji izdelka ali storitve prek svojega WordPress spletnega mesta.

Če želite uporabljati e-trgovino s polnim obsegom, lahko preprosto namestite spletno trgovino s pomočjo vtičnika, kot je WooCommerce. Spletna trgovina vam pomaga prodajati digitalno in fizično blago, kar pomeni, da lahko z e-trgovino povečate svojo prodajalno s kamninami. Še bolje, za povečanje prodaje lahko uporabite partnersko trženje.

Če se odločite za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino, naredite edinstveno in usmerite v nišo. Na vsakem trgu je stroga konkurenca, zato se osredotočite na tisto, kar vas najbolj zanima ali najbolj zanima.

5. Sponzorirane objave / ocene

z uporabo sponzoriranih objav za zaslužek na spletnem mestu wordpress

Zamislite dirkalnik kot svoj sponzorirani post, samo ne pretiravajte

Kot bloger lahko hitro sporočite sponzorirane objave ali ocene. Če ste si prislužili avtoriteto in so v svoji niši priljubljeni, se vam bodo podjetja začela približevati in napisala ugodne ocene o njihovih izdelkih.

Kot začetnik se bo izkazalo za koristno, da do podjetij pristopite z dobrimi predlogi. Prepričajte se le, da pregledate izdelke in storitve, ki so pomembni za vaše ciljno občinstvo. Pregled izdelkov samo za denar bo omamil avtoriteto, za katero ste si tako močno prizadevali.

Poleg tega ne objavite svojega spletnega mesta o sponzoriranih objavah, ko podjetja začnejo klicati. Še naprej objavljajte vsebino, s katero ste pridobili promet in avtoriteto. Občasno sponzorirano delovno mesto deluje odlično, vendar pretiravanje ni dolgoročna strategija.

Po BobWP-jevih besedah ​​”bodo drugi morda želeli sponzorirati objavo, ki samo omenja njihov izdelek v okviru nekaterih novic v svoji panogi – ali preprosto plačati za oglas s pasico ali omeniti na koncu objave.”

Obstaja veliko možnosti za raziskovanje s sponzoriranimi objavami, še posebej, če si lahko s podjetji zagotovite mesečne / letne dogovore. V svojih ocenah ne bodite pristranski, ker to škodi vaši celovitosti.

6. Več strategij zaslužka WordPress

Obstaja veliko drugih načinov zaslužka vašega spletnega mesta WordPress, a ker bi za pokrivanje vseh potrebovali e-knjigo (morda bi jo lahko ustvarili in prodali?), Je tu nekaj častnih omemb:

  • Donacije – Zaslužite lahko prek svojega spletnega mesta WordPress, tako da prosite bralce, da darujejo. Ta strategija deluje kot čarobna, zato večina neprofitnih organizacij in nevladnih organizacij uspeva z donacijami. Samo vprašajte svoje bralce.
  • Dropship – Pri zagonu lastne spletne trgovine za promocijo ne potrebujete nujno svojega blaga. Dropshipping za WordPress vam omogoča, da zaslužite na izdelkih, ki jih nimate ali nimate v zalogi. Izdelek postavite na svoje spletno mesto in plačilo poberete od kupca. Nato kupite po nižji ceni od dobavitelja, ki izdelek pošlje neposredno kupcu.
  • Ustvari oglasno desko – Če ste producent vsebine, ki skrbi za blogerje, lahko ustvarite delovno desko. Ali poskrbite za WordPress-ove oblikovalce in razvijalce? Zanje lahko ustvarite delovno desko. Ali delate z neprofitnimi organizacijami, ki jih je za donacije treba povezati s podjetji? Tudi za to lahko oblikujete tablo. Tu je nekaj priljubljenih delovnih mest, povezanih z WordPressom, za navdih, da bodo vaše ideje tekle.

Končne opombe

Te strategije zaslužka za WordPress vam bodo pomagale, da boste na svojem WordPress spletnem mestu takoj zaslužili denar. Vendar ne pozabite, da vse, kar je vredno imeti v življenju, traja težko delo. Kot vsi vemo, je uspeh 99% potenja in 1% navdiha. Tako nadaljujte z ustvarjanjem svojega spletnega mesta in blagovne znamke tako, da ustvarite kakovostno vsebino, se osredotočite na SEO in nadaljujte z optimizacijo spletnega mesta za vaše bralce..

Danes smo vam samo ponudili 1% navdiha, ki ga potrebujete. Ste pripravljeni na izziv? Ali menite, da imate tisto, kar je potrebno za zagotovitev teh 99% potenja?

Ali poznate druge strategije monetizacije WordPress, ki jih nismo omenili? Če je tako, nas obvestite v spodnjem razdelku za komentarje, da ga bomo lahko dodali v to objavo in vam zaslužili z navedbo vašega imena. Navijajte in vso srečo letos naredite moolah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me