Preprosti nasveti WooCommerce za povečanje prodaje

Preprosti nasveti WooCommerce za povečanje prodaje

Kje trenutno ste v prizadevanju za svojo trgovino WooCommerce? Mogoče nameravate zagnati svojo prodajalno WooCommerce ali pa jo morda vodite že nekaj let.


Ne glede na to, kje ste, se boste morali bodisi potruditi za povečanje prodaje.

Od gojenja svojega seznam e-poštnih sporočil za trženje socialnih medijev obstaja veliko medijev in platform, s katerimi lahko povečate prodajo za svojo trgovino WooCommerce. Vendar morate ugotoviti, kateri od njih je najbolj uporaben in vam zagotoviti boljšo donosnost naložbe (donosnost naložbe).

Da bi vam pomagali pri rasti vaše trgovine WooCommerce in povečali prodajo, sem sestavil preprost vodnik za WooCommerce.

Ko boste prebrali ta priročnik, vas bodo zanimale različne taktike, vključno s tem, kako lahko optimizirate svojo trgovino WooCommerce, da povečate prodajo.

Vstopimo!

1. Izberite privlačno temo WooCommerce

Takoj, ko vaše stranke vstopijo v vašo trgovino, je prva stvar, ki jo vidijo, tema in celotna postavitev vaše trgovine.

Če jim je všeč to, kar vidijo, potem bodo vsekakor natančneje pogledali in brskali po trgovini. Če pa zagledajo zmedeno in zmedeno postavitev, bodo pritisnili na izhodni gumb, ne da bi vašo trgovino dali drugi pogled.

Obiskovalci prodajalne e-trgovine pričakujejo, da bodo videli privlačen uporabniški vmesnik, ki ni samo vizualno privlačen, ampak tudi enostaven za navigacijo. Vaši uporabniki bi morali imeti možnost, da brez zmede komunicirajo z vašo trgovino WooCommerce. Skupno morate svojim strankam ponuditi enostavno in brezhibno doživetje.

Teme WooCommerce na splošno lahko razvrstimo v tri kategorije:

 • Brezplačne teme WooCommerce
 • Plačane teme WooCommerce
 • Teme po meri WooCommerce

Čeprav morate izbrati temo, ki najbolj ustreza vašemu žepu, morate imeti v mislih eno pomembno stvar. Zmožnost uporabe brezplačne teme WooCommerce je seveda dodatna prednost, vendar takšnih tematik v smislu zasnove in funkcionalnosti pogosto primanjkuje..

Če si resnično želite doseči uspeh v svojem prizadevanju za WooCommerce, je bolje, da se odločite za plačljive teme WooCommerce. Ni nujno, da za nakup teme porabite velike zneske. Pravzaprav bi morali imeti odlično temo za manj kot 100 dolarjev. Lahko si ogledate naš celoten seznam najboljših tem za e-trgovino WordPress, tukaj pa je nekaj naših najljubših:

Brezplačna trgovina z WooCommerce

WordPress tema e-trgovine v trgovini

Storefront so brezhibne, osrednja tema, ki jo je ustvaril WooCommerce. Zasnovana je tako, da deluje odlično za vsako poslovno zgraditev spletne trgovine. Poleg tega, če imate 0 USD za porabo, je odlična možnost, ki jo lahko prilagodite z nekaj brezplačnimi vtičniki, da ustrezajo vašim potrebam.

Tema prodajalca WordPress

Tema prodajalca WordPress

Se malo porabite za vrhunsko temo? Potem je nekaj takega, kot je Shopkeeper, odlična izbira. Ta tema vključuje na tone odličnih funkcij WooCommerce, kot so 4 postavitve strani izdelkov, podpora za videoposnetke o izdelkih, galerije izdelkov s povečevalnim poljem in svetlobnim poljem ter številne možnosti preprostega oblikovanja v prilagajalniku v živo.

Skupna večnamenska WordPress tema

Skupaj Glitz & Glam Ecommerce WordPress Demo

Info & DownloadView Demo

Če želite imeti popoln nadzor nad videzom in občutkom svojega spletnega mesta, potem je večnamenska tema, kot je Total, popolnoma primerna. S funkcijo Total lahko ustvarite katero koli postavitev strani z vključenim orodjem za povleci in spusti strani in premičnimi drsniki. Torej, ko si želite sestaviti preprosto ciljno stran, spletno trgovino ali Plus, je tema popolnoma združljiva z WooCommerce, Yoast SEO, TranslatePress, WPML in številnimi drugimi priljubljenimi vtičniki.

Nazadnje, če lahko zberete velik proračun, potem lahko dobite tudi temo po meri. Internet je preplavljen s toliko verodostojnimi po meri oblikovalci tematik in razvijalci spletnih strani. Tudi stroški se razlikujejo – a ne glede na stroške, vas bo zagotovo stal več kot že obstoječa premium tema WooCommerce..

2. Ponudite enostavno in prijazno uporabniško izkušnjo

Prijaznejša uporabniška izkušnja, ki jo ponujate, več ljudi bo spremenilo v stalne stranke. To ni nič pametnega – če se po vaših vodih težko giblje po vašem spletnem mestu, ga bodo opuščali, ne da bi premislili. Dovolite mi, da tukaj ne pozabim: vaša ni edina trgovina na internetu, seznam vaših konkurentov je precej velik. V celoti pa vaših potencialnih strank ravno ne manjka.

Velik del uporabniku prijazne izkušnje e-trgovine je preprosta navigacija. To neposredno pripisuje udobnemu okolju za vaše obiskovalce. To je enostavno doseči z uporabo drobtin in navigacijskih menijev.

WooCommerce Krušne drobtine

Prenesite WooCommerce krušne drobtine

Preprosto povedano, omogoča prilagoditev privzetih drobtin WooCommerce. Krušne drobtine izboljšujejo navigacijo, ne samo za robote, ampak tudi za kupce, saj se lahko pomikajo nazaj do prej brskanih kategorij. To jim pomaga, da ostanejo na vašem spletnem mestu dlje, ne da bi morali tisočkrat pritisniti na gumb nazaj, iskalniki pa bodo indeksirali vaše spletno mesto za boljšo uvrstitev v iskalnem omrežju. WooCommerce Breadcrumbs pomaga pri krmarjenju dela navigacije po spletnem mestu in olajša njihovo namestitev.

WooCommerce SEO

Yoast Woocommerce SEO

Ta premium Yoast SEO razširitev dodaja podporo za WooCommerce, vključno z izboljšanimi drobtinami. Upoštevajte, da Yoast ne bo samodejno optimiziral vaše spletne strani za iskanje, temveč je fantastično orodje, ki vam pomaga optimizirati vsebino, preden se sploh objavi. Tako kot Yoast počne objave na spletnem dnevniku, to še vedno deluje na straneh izdelkov, zemljevidih ​​spletnih mest in navigaciji.

Tabela izdelkov WooCommerce

Tabela izdelkov WooCommerce: Odziven

Poleg tega lahko v trgovino WooCommerce vključite tudi tabelo izdelkov. Vašemu občinstvu bo pomagal dobiti kratek pregled opisa izdelka, cene, pomembnih lastnosti in jasnega gumba CTA “Dodaj v košarico”.

Za to je ena izmed najboljših možnosti Barn2 vtičnik WooCommerce Product Table. Ta vtičnik vaše izdelke razvrsti na sezname, ki jih je mogoče prikazati, ko stranka išče ali filtrira v vašem katalogu. To kupcu ne samo da pomaga najti tisto, kar išče, ampak tudi iskalnikom pomaga, da indeksirajo vsak vaš izdelek, da jih lažje dokončajo.

3. Dodajte gumbe Počisti klic k dejanju (CTA)

Kupi zdaj. Dodaj v voziček. Prijavite se.

Mislim, da smo vsi seznanjeni z vsemi temi gumbi za pozivanje k dejanju. Glavni motiv pa ni le dodajanje gumbov CTA, temveč dodajanje na tak način, da spodbudijo vašo stopnjo konverzije. Za to morate gumbe CTA postaviti na pravo mesto, da jih bodo takoj našli odkriti.

Ne pozabite, da se morate zavedati, da vaše strani ne bi smele skresti spletnih strani samo zato, da bi ukrepale. Na primer, če stranka želi izdelek dodati v košarico, mora biti gumb »Dodaj v košarico« takoj na voljo. Ne bi jim bilo treba brskati po vaši strani ali se zelo truditi, da bi jo našli.

Posebej je treba dodati gumbe CTA, kot sta „Dodaj v košarico“ in „Na blagajno“, na vidna mesta v trgovini WooCommerce. Poleg tega se ne smejo zliti s spletnim mestom. Prepričajte se, da izstopajo, tako da jih vaše stranke takoj ločijo od preostalega spletnega mesta in hitro ukrepajo. Izkoristite vse vgrajene možnosti stylinga, ki jih vključuje vaša WordPress tema. Ali pa uporabite dodatne vizualne urejevalnike CSS, kot sta Rumeni svinčnik ali CSSHero, da dodate dodatne spremembe sloga, tako da bodo CTA-ji izstopali.

Vtičnik WooCustomizer

Ali še bolje, uporabite vtičnik WooCommerce, kot je WooCustomizer. Z nameščenim vtičnikom lahko (kot že ime pove) prilagodite svoje strani WooCommerce. To vključuje možnost prilagajanja lastnih gumbov »Dodaj v košarico« ter priročen prodajni pas. Dodatne pozive k dejanjem in funkcije za zajemanje pozornosti vključujejo značke »Nov izdelek«, preusmeritev uporabnika za prijavo / izhod (tako da jih boste lahko vodili do ciljne strani za pretvorbo v zgornji del), enostavne možnosti oblikovanja WordPress v živo in druge. Obstaja tudi Pro različica ki ponujajo več funkcij (ajax iskanje, kataloški način, hiter ogled izdelka itd.).

4. Naj bo izdelke enostavno najti

Če se bodo morale vaše strani prebijati samo zato, da bi prišle na vašo stran izdelka, potem vsekakor naredite nekaj narobe.

Vaš končni cilj bi moral biti, da je stran izdelka v trgovini za e-trgovino enostavna za dostop. Tudi koraki, potrebni za preverjanje in dokončanje nakupa, bi morali biti hitri in enostavni. Vključite pripomočke, kot so filtri, razvrščanje cen, elementi menija in podobno.

Spet – dobre teme bodo te značilnosti verjetno že vključevale. Če pa vaše ne, dodajte vtičnik. The YITH WooCommerce Essentials komplet vključuje dodatne funkcije za iskanje po ajaxu, filtre izdelkov, primerjavo izdelkov, povečavo slike izdelka, hiter ogled, neskončno pomikanje po trgovinah, seznam želja, način kataloga, dodatke izdelkov in tone več.

Poleg iskanja izdelkov bi morali biti kupci enostavni, da jih dejansko kupite. WooCommerce ima precej preproste gumbe za nakup, vendar lahko postopek še bolj poenostavite s pomočjo vtičnika.

WooCommerce Direct

Natančneje WooCommerce Direct Checkout. Ta priročen freemium vtičnik preskoči nakupovalno košarico in usmeri kupce desno na stran za nakup. Brezplačna različica je odličen način za začetek, vendar če izberete premijski načrt, boste na straneh izdelkov lahko dodali tudi gumb za nakup (hiter nakup), hiter ogled na straneh trgovin, ajax dodajte v opozorilo o nakupovanju in prilagodljivo naročanje na eni strani.

Najboljši način je, da si ogledate vse skozi leče svojega kupca. Pravzaprav bi rekel, da preizkusite sami in si oglejte, kako se počutite glede nakupa. Ali bi šli skozi postopek nakupa, če bi bil kupec? Vprašajte se, kako se počutite glede tega, ali je enostavno pridobiti podatke in opraviti končni nakup.

Izdelki naj bodo enostavni za skupno rabo

Ko stranke najdejo tisto, kar iščejo, jim olajšajo deljenje izdelkov s prijatelji in družino. Če nakupovanje postane dogodek v skupnosti, lahko dosežete nove stranke in celo doživite več konverzij.

eNvite WordPress vtičnik

Odličen način, da svoje izdelke naredite zabavno in preprosto delite Povabi. Ta interaktivni vtičnik doda klepet v živo, ki ga lahko vaše stranke uporabljajo za družabno nakupovanje. Kupci se lahko prijavijo s svojim Facebook ali Google Računom, da s svojimi stiki klepetajo, delijo in glasujejo o vtičnikih. Envite ponuja tudi hitri gumb za skupno rabo, se brezhibno integrira s stranmi košaric in blagajn ter vključuje vgrajeno analitično analitiko.

5. Opravite test uporabnosti

Na koncu ustvarite trgovino WooCommerce za svoje stranke. Ne glede na to, ali vam je všeč ali ne, so vaše osebne želje na drugem mestu glede na to, ali so vam stranke všeč ali ne.

Preskusi uporabnosti pomenijo, da več ljudi uporablja vaše spletno mesto z vidika kupca. Od tam lahko določite, kaj je treba spremeniti in kaj je videti v redu. Zamislite si to kot beta test.

Testiranje uporabnosti običajno vključuje:

 • Opazovalec, ki poskrbi, da je test uporabnosti pravilno opravljen.
 • In udeleženci – ki vključujejo vašo razvojno skupino in uporabnike, ki testirajo funkcionalnost spletnega mesta z vidika kupca.

Ena pomembna stvar je, da ne preskočite takoj na testiranje uporabnosti. V prvi vrsti morate določiti jasne cilje. Na koncu preizkusa uporabnosti zapišite vse, za kar si upate, da boste dosegli – ali želite ponuditi prijazen vmesnik ali ste bolj osredotočeni na vizualno privlačnost?

Test uporabnosti vam bo pomagal ugotoviti pomembne stvari, kot so:

 • Ali bi spletni obiskovalci lažje komunicirali z vašim spletnim mestom?
 • Ali je do vašega spletnega mesta enostavno krmariti?
 • Ali lahko potencialni uporabnik takoj najde svojo stran izdelka brez težav in nejasnosti?
 • Ali je preveč obremenjen?
 • Ali so vsi gumbi CTA nameščeni na primernih mestih?
 • Zakaj vaše stranke zapuščajo nakupovalne vozičke?
 • Spletne strani ali mesta na vašem spletnem mestu, ki jih ljudje ne marajo ali mesta, ki so jim najbolj všeč?

Najboljši način za preizkus uporabnosti je, da ga opravijo ljudje, ki prej niso imeli stika z vašim spletnim mestom. Ker so v vaši trgovini WooCommerce popolnoma nove, vam bodo lahko ponudili bolj oprijemljivo in svežo perspektivo.

6. Zaženite A / B teste

V A / B testiranju ali bolj znanem kot split testiranje ustvarite dve različici istega elementa svojega spletnega mesta. Pomaga vam prepoznati, katera različica prikazuje boljše rezultate in vodi do več konverzij.

A / B testiranje je še posebej koristno, če nameravate v trgovino dodati novo funkcijo. Je zelo učinkovit pri prepoznavanju najboljše možne izvedbe elementa. Na primer, v trgovino WooCommerce dodajate novo kategorijo izdelkov. Preden se dokončno odločite, se morate prepričati, ali je to prava ideja ali ne ali kakšno postavitev morate uporabiti – in tu pride v igro testiranje A / B..

Analitiki za testiranje morajo analizirati nekatere pomembne metrike, da pridejo do končnega zaključka. Te meritve vključujejo (vendar niso omejene na):

 • Stopnja konverzije
 • Donosnost naložb
 • Stopnja obiskov ene strani
 • Število nakupov

Preprosto povedano, testiranje A / B je izvedeno, da se prepričate, da so spremembe, ki jih dodajate v svojo trgovino WooCommerce, vredne in bodo ponudile najboljše možne rezultate. Pomaga tudi pri odstranjevanju negotovosti iz vašega uma. Zdaj vas ne bodo mučile misli, da bi se morda druga stvar bolje obnesla – to ste že preizkusili in izbrali najboljšo različico.

Nelio AB Split orodje za testiranje za WordPress

Hiter način za preizkus sprememb v trgovini WooCommerce je z vtičnikom Nelio AB Testing. Brezplačno orodje je združljivo z WooCommerce in se lahko uporablja za preizkušanje različic v naslovih, slikah in opisih. Poleg tega vključuje možnost nastavitve naročil izdelka kot pretvorbeno dejanje. Tako si lahko preprosto ogledate stopnje konverzije za svoje teste.

Celoten postopek testiranja A / B se lahko zdi nekoliko mučen. Vendar se bo na koncu izkazalo, da si je vredno prizadevati in povečanje prodaje, ki ste mu verjetno priča, bo neizmerno.

Povzemite vse zgoraj

Uporabniška izkušnja je srce vaše trgovine WooCommerce – to morate vedno upoštevati. In zato je ta dokončni vodnik za WooCommerce osredotočen predvsem na to, da bo vaša trgovina uporabnikom prijazna, čista in enostavna za navigacijo..

Medtem ko načrtujete vse, ne pozabite, da vaša spletna trgovina WooCommerce ni samo privabljanje potencialnih strank. V resnici vaš glavni motiv ne sme biti samo enkratna prodaja. Namesto tega bodite pozorni na ponavljajoče se prodaje in prepričevanje strank, da se še naprej vračajo po več. Poskrbite, da boste optimizirali svojo trgovino WooCommerce, pri čemer upoštevajte vse te stvari.

Izvedite te taktike WooCommerce in zagotovo boste priča precejšnjemu povečanju prodaje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map