Preprosti nasveti za WooCommerce, da bo vaša trgovina še boljša

Danes zagon lastne spletne trgovine ni treba biti samo sanje. Zahvaljujoč WordPressu lahko vsakdo zgradi spletno trgovino z WooCommerce. Hitro, dokaj enostavno in lahko postavite spletno mesto profesionalnega videza, ki bo prodajalo svoje izdelke, ne da bi porabili tono denarja. Še več, s temi preprostimi nasveti za WooCommerce vam sploh ni treba najeti oblikovalca, da bo vaša trgovina čudovita.


V tej objavi boste dobili hitre in preproste nasvete za WooCommerce, ki jih lahko uporabljate danes. Če na kratko povemo, vam bomo povedali, kako izboljšati svojo trgovino WooCommerce. Ali ste pripravljeni na ogled preprostih nasvetov WooCommerce, ki jih imamo za vas? Začnimo!

Nasvet št. 1: Razmislite o navigaciji po trgovini WooCommerce

Na začetku vam priporočamo, da poravnate navigacijo po svojem spletnem mestu. Kaj to pomeni in zakaj je tako pomembno? Ravna arhitektura spletnega mesta skrajša število klikov, ki jih bo stranka morala izvesti, da doseže želeni cilj, in to je precej priljubljen model. Samo obiščite priljubljene spletne trgovine, kot so ASOS ali West Elm da vidimo, kaj mislimo – jasno prikazujejo povezave do svojih najbolj priljubljenih strani in katero koli novo ali zelo relevantno vsebino (na primer prodajo ali izdelke z omejeno izdajo).

S pomočjo te sploščene, zgoščene strukture menija se število klikov med domačo stranjo in najglobljo plastjo (ali ciljno stranjo stranke) močno zmanjša. Tako bo obiskovalec vaše spletne trgovine brez težav našel potrebno stran. Še več, ta navigacijski model je odličen način za izboljšanje vašega SEO, saj vaše spletno mesto olajša tudi brskanje po iskalnikih..

Za ponazoritev, kako vse deluje, si predstavljajmo naslednjo situacijo. Na primer, vaša stranka mora pred iskanjem določene strani opraviti 10 klikov. To je veliko klika in verjetno bo trajalo kar nekaj časa. Obiskovalec se lahko odpove in zapušča vaše spletno mesto, da poišče primernejšo alternativo. Po drugi strani pa Googlovi boti (in drugi znani iskalniki) na vaših straneh preživijo le omejen čas. Nedvomno si boste zaželeli, da si ogledajo čim več vaših strani in po možnosti vaše najboljše (tiste, za katere se res želite uvrstiti). Tako kupci kot tudi boti bodo lahko zahvaljujoč ploski arhitekturi odprli potrebne strani v nekaj klikih. Kot primer si lahko pogledate temo Woostroid, ki jo je oblikoval TemplateMonster.

Preprosti nasveti za WooCommerce: Woostroid sploščen meni

Info & DownloadView Demo

Glavni prikaz teme je jasno prikazan po meniju, ki ga je enostavno krmariti, ter predstavljeni razdelki za nove izdelke in priljubljene strani (na primer čevlji Zara, jakne in promocija brezplačne dostave). Opazite, kako lahko obiskovalec z enim klikom odpre najbolj priljubljene razdelke.

Nasvet # 2: Izdelki naj bodo odkriti s kategorijami in podkategorijami

Ko gre za nasvete WooCommerce, je to tako preprost, a učinkovit. Šokirani boste! Ena najpogostejših napak, ki jo ljudje naredijo pri oblikovanju trgovine WooCommerce, da pozabi dodati kategorije in podkategorije. Ko stranka obišče vašo trgovino, je zelo verjetno, da bo med iskanjem želela razvrstiti izdelke, kategorije pa jim omogočajo hiter način. Poleg tega lahko podkategorije uporabite za nadaljnje zoženje rezultatov.

Torej, zakaj potrebujete strani kategorij? Prvi velik razlog je SEO. Bolj ko so določene strani z dolgimi ključnimi besedami, večja je verjetnost, da vas bodo nove stranke odkrile v iskalnikih, kot sta Google ali Bing. Kljub temu, da imate kategorijo »Obleke« super, dodajanje podkategorij za »Little Black Oresses« in »Coachella Ready Festival Fresses« ponuja še boljše možnosti za uvrstitev..

Preprosti nasveti za WooCommerce: Kategorije prodajalcev in podkategorije

Info & DownloadView Demo

Drugi razlog je za vaše stranke. Recimo, da imate trgovino WooCommerce, ki prodaja knjige. Ni treba posebej poudarjati, da včasih ljudje preprosto ne vedo, kaj hočejo. Včasih obiskovalec odpre kategorijo »Novine« in si ogleda najbolj priljubljene izdelke. Vendar pa bodo morale brskati po vseh vaših straneh, če nimate kategorij in podkategorij, s pomočjo katerih bodo lahko brskali po vašem zalogu.

Kot lahko vidite v zgornjem demonstracijskem programu Shopkeeper WordPress, je uporaba podkategorij in njihovo vključitev v megamenu, ki ga je enostavno prebrati, odličen način za zagotovitev, da kupci in boti pregledajo vašo trgovino. Torej ne pozabite na ustrezne ključne besede in nato uporabljajte v svojo korist pri ustvarjanju kategorij (upoštevajte: če vaša tema ne vključuje podpore mega menija, jih lahko dodate s pomočjo vtičnika Ubermenu).

Nasvet # 3: Dodajte iskanje v živo v WooCommerce

Da bi strankam olajšali iskanje točno tistega, kar želijo, priporočamo tudi iskanje v živo. Z njim bodo potencialni lahko videli najbolj priljubljene in ustrezne rezultate iskanja vašega spletnega mesta za e-trgovino v realnem času, kar bo pospešilo postopek spletnega nakupovanja.

Preprosti nasveti za WooCommerce: ShoppyStore Ajax Live Search

Info & DownloadView Demo

Te funkcije lahko dodate tudi na katerem koli spletnem mestu z uporabo Iskanje izdelkov WooCommerce razširitev ali z izbiro teme, ki že vključuje to funkcijo, kot je tema ShoppyStore. Če se odpravite na njihovo predstavitev, lahko poskusite. Če vtipkate samo nekaj črk v iskalno polje, bo samodejno prikazan ujemanje rezultatov v trgovini. Bolj ko vtipkate, bolj se zožijo rezultati.

Nasvet # 4: Ustvarite lastne edinstvene opise izdelkov

Še več, ustvariti morate resnično edinstveno vsebino brez kopiranja. Na koncu je podvojena vsebina še ena pogosta napaka, ki jo počnejo uporabniki med gradnjo svojih trgovin WooCommerce.

Kopiranje in lepljenje vsebine z ene strani izdelka na drugo je zelo enostavno. Obstajajo celo vtičniki, ki povezujejo vašo trgovino WooCommerce z vašim računom Amazon Associates in avtomatizirajo postopek. Tako mamljivo se lahko potrudite, da se temu izognete. Če boste napisali svoje edinstvene opise, bodo vaše strani imele veliko večjo priložnost za prestop med najvišjo uvrstitvijo v iskalnem omrežju.

YITH WooCommerce predstavljeni video brezplačni vtičnik WordPress

Podobno lahko zagotovite, da se vaše strani izdelkov še bolj izstopajo, če dodate slike ali medije po meri. Če uporabljate nekaj podobnega brezplačno YITH WooCommerce Featured Video vtičnik lahko celo dodate videoposnetke po meri v galerijo izdelkov. Samo posnetite svoj videoposnetek, ga naložite na YouTube ali Vimeo in ga dodajte na svojo stran izdelka z možnostmi vtičnika.

Nasvet # 5: Ne pozabite izboljšati notranje povezave z vsebino

Notranje povezovanje je bilo vedno nujno za vsako zmagovalno spletno podjetje. Ideja je, da obiskovalci vašega spletnega mesta preberejo en članek v blogu in kliknejo povezave do drugih povezanih objav. Danes pa posebej govorimo o spletnih mestih WooCommerce in to je še ena pogosta napaka lastnikov spletnih strani e-trgovine. Kar je škoda, ker je v trgovino zelo enostavno dodati notranje povezave!

WooCommerce Upsells in Cross-Sells

WooCommerce vključuje vgrajene možnosti za dodajanje prodajnih izdelkov in navzkrižnih prodaj v svoje izdelke. Na prodajnem mestu bodo priporočene prodajne izdelke kot povezan izdelek, kar bo kupcu lahko tudi všeč (primer: na rdeči obleki boste morda želeli prodati dražjo rdečo obleko). Navzkrižne prodaje so na strani košarice prikazane kot dopolnilni izdelki (na primer: če je stranka v košarico dodala kopalke, bo morda želela dodati tudi sončna očala).

Preprosti nasveti za WooCommerce: izdelki, povezani z noirom

Info & DownloadView Demo

Poleg tega nekatere teme WordPress vključujejo v celoti stilske strani izdelkov, ki vam pomagajo pri iskanju izdelkov v trgovini. Noir WordPress tema je odličen primer. Tema bo samodejno prikazala sorodne izdelke iz iste kategorije. Poleg tega lahko dodate pripomočke WooCommerce na svojo stransko vrstico, da prikažete izdelke z najboljšo oceno, ki jih bodo morda zanimale tudi vaše stranke.

Lahko ga celo naredite korak naprej in dodate Primerjaj cene WooCommerce vključiti. Ta nujna funkcija bo obiskovalcem pomagala primerjati več izdelkov po glavnih značilnostih. To pomeni, da bo več možnosti, da bo gost vaše trgovine WooCommerce kupil nekaj (ali večkrat).

Razen za pomoč pri povečanju konverzij z navajanjem strank za ogled več strani, je tudi notranje povezovanje dobro za SEO. S pomočjo notranjega povezovanja lahko prikažete bote iskalnih spletnih mest, da najdejo več strani, ki se plazijo globlje v spletno mesto WooCommerce, ki ste ga zgradili. Ne pozabite posodobiti vsebine trgovine WooCommerce, če ročno dodate povezave. Statistični podatki kažejo, da obstaja skoraj 40% spletnih mest, ki imajo težave s prekinjenimi povezavami, kar običajno povzroči odstranitev povezanih izdelkov.

Nasvet št. 6: Prepričajte se, da so vaše ocene resnične

Zajeli smo več kot polovico nasvetov za WooCommerce, vendar je ta zelo pomemben. Danes je družbeni dokaz ogromen dejavnik, ali stranka kupi določen izdelek ali ne, ena najmočnejših oblik družbenega dokazila pa so pregledi. Prednostno veliko pozitivnih. Ko pa potencialna stranka vidi očitno ponarejene ocene izdelka, ga lahko odloži. Zagotovo ste videli izdelke z vprašljivimi ocenami? To je samo popolna beseda (ali nasprotno – zmedeno zlomljeno), da je resnično?

Preprosti nasveti za WooCommerce: Preverjena mnenja

Uporabniki lahko zaupajo pregledom, objavljenim v vaši trgovini, s preverjanjem mnenj. Enostaven način za to je, da potrdite polje pod WooCommerce> Nastavitve> Izdelki, tako da lahko samo dejanski “preverjeni lastniki”, ki so izdelek kupili iz vaše trgovine in se registrirali za račun, zapustijo mnenje. Lahko pa namestite tudi vtičnik, kot je TrustedSite Reviews tako da lahko tretja stranka zahteva in pregleda veterinarske preglede. Tako ne zbirate samo verodostojnih, resničnih pregledov, ampak jih boste imeli veliko.

Nasvet št. 7: Kaj pa strani na zalogi?

Ni treba posebej poudarjati, da bo vsako spletno mesto za e-trgovino naletelo na srečno težavo izdelkov, ki jih primanjkuje. Če traja le nekaj dni, potem to verjetno ne bo velik problem, toda kaj, če veste, da bo minilo nekaj mesecev, dokler ne boste mogli ponovno napolniti? V podobni situaciji boste morda želeli odstraniti blago, ki ga ne želite več prodati. Ti razlogi so lahko različni, a na koncu imate isto vprašanje. Kaj morate storiti s stranmi izdelkov za izdelke na zalogi ali odstranjene izdelke? Logično jih želite izbrisati. ne želite razočarati svojih kupcev, vendar ne bodite prenagljeni! Obstaja še ena možnost.

Vedeti morate, da brisanje izdelkov, ki niso na zalogi, zmanjša število strani za razvrstitev na vašem spletnem mestu. To pomeni, da zmanjšujete tudi vidnost vaše trgovine WooCommerce. Še več, kaj pa, če nekega dne izdelek spet postane na voljo?

Preprosti nasveti za WooCommerce: Yoast SEO preusmeritve za izdelke, ki niso na zalogi

Namesto tega priporočamo, da stran izdelka na zalogi preusmerite na drugo, vendar podobno. Posledično boste ponudili svoje blago in obdržali priložnost, da po potrebi ponovno aktivirate staro stran. Najlažji način za preusmeritev strani je vtičnik SEO. Če uporabljate Yoast SEO ta možnost je na voljo na nadzorni plošči WordPress pod SEO> Preusmeritve. Če menite, da izdelek ni več dober, morate uporabiti trajno preusmeritev 301, če pa menite, da gre le za nekaj dni ali tednov, bo začasna preusmeritev 307 morda boljša.

Nasvet št. 8: Pospešite svojo trgovino WooCommerce

Zagotovo ste naredili veliko delo pri postavitvi spletnega mesta za e-trgovino. Kljub temu pa ga potrebujete, da deluje čim hitreje iz več razlogov. Prvič, vaš SEO postane boljši. Iskalniki, kot je Google, upoštevajo čas nalaganja strani. Bolj verjetno je, da se stran, ki se naloži v sekundi ali dveh, uvrsti višje od strani, ki traja trideset. Drugič, danes bodo vaše stranke želele oditi že s 5-sekundno zamudo in to je najbolj prispevalo k povečani stopnji obiskov.

Če želite pospešiti svoje spletno mesto, najprej preizkusite hitrost strani v Googlovem vpogledu strani SpeedSpeed ​​ali z drugim brezplačnim orodjem. Tako boste prikazali čas nalaganja strani, ki ste jo vnesli, in podali več predlogov, da jo pospešite.

Nato sledite predlogom! Mogoče morate preprosto optimizirati slike. Številni lastniki trgovin napačno naložijo ogromne, kakovostne slike. Čeprav se zdijo odlični, se nalagajo več let, zlasti za mobilne uporabnike. Namesto tega izberite primerno velikost slike, naredite JPEG in jo zaženite prek orodja za optimizacijo slik. Nato uporabite CDN za hitrejšo nalaganje vsebine (tukaj so naše najljubše brezplačne storitve CDN za WordPress).

Nasvet # 9: Dodajte koristne funkcije s pomočjo vtičnikov

Medtem ko vam priporočamo, da izberete vrhunsko odzivna tema WooCommerce za začetek vemo, da ni mogoče najti popolne kondicije. Vendar ne skrbite – vaša preprosta trgovina WooCommerce je preprosta rešitev.

New York e-trgovina WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Najprej izberite temo, ki je podobna temu, kako želite v trgovini. Prednostno tema z vgrajenimi možnostmi oblikovanja. Na primer, tema v New Yorku vključuje popolno podporo za WooCommerce, poleg tega pa je na voljo s sprednjo točko in možnostmi oblikovanja klikov (zahvaljujoč priloženemu urejevalniku CSS Yellow Pencil). Tako lahko preprosto prilagodite pisave in barve, ne da bi se morali naučiti nobenega jezika kodiranja.

Nato si oglejte ta seznam najboljših razširitev in dodatkov za WooCommerce, da v trgovino dodate še nekaj funkcij, ki jih morda želite ali potrebujete.

WooCommerce Checkout Manager

Na primer, na svojo stran za nakup lahko želite dodati več možnosti. V tem primeru poseben vtičnik, kot je WooCommerce Checkout Manager je odlična izbira. Z nameščenim vtičnikom lahko stran oddaj prilagodite tako, da odstranite ali dodate polja po meri. Vtičnik omogoča tudi dodajanje pristojbin po meri (na osnovi odstotkov, posameznih polj ali celo več potrditvenih polj), pogojnih polj, nalaganja datotek in e-poštnih obvestil.

Ampak to je le en poseben primer. Ne glede na vaše potrebe, obstaja možnost vtičnika za funkcije, ki jih želite. Dodajte članarine, popuste, napotnice, neskončno drsenje in še več. Ne bodite nori in namestite preveč vtičnikov – pogosto lahko najdete en vtičnik z več funkcijami, ki jih želite, in manj vtičnikov imate manj možnosti, da pride do konflikta (vendar je to le naš nasvet).

Vsi drugi nasveti za WooCommerce?

Vse to so bili nasveti WooCommerce, ki vam bodo zagotovo pomagali pri ustvarjanju čudovite trgovine WooCommerce. Kot vidite, niso preveč zapleteni in zagotovo jih lahko obvladate tudi brez izkušenj z izdelavo spletnih strani. Zato začnite danes in izboljšajte spletno mesto za e-trgovino!

Toda preden odidete, imate še kakšna vprašanja ali druge nasvete za WooCommerce, ki jih lahko dodate? Radi bi vas slišali v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map