Razvijalci WordPress-a: Kako upravljati stranke nočne more (in jih poljubiti)

Kako upravljati stranke WordPress

Ste šele začeli kot razvijalci WordPressa, da bi se znašli med strankami, za katere se zdi, da so izvirale ravno iz vaših najhujših nočnih mor? Ali vas izpostavljajo proračunske prepiri ali stalne spremembe v zadnjem trenutku? Če je tako, je čas, da spustite nogo in se zavezujete k spremembi.


Čeprav ne moreš vedno vnaprej opaziti strašnih strank, ti lahko dajte sisteme za boljše upravljanje vašega podjetja in naredite pretrganje vezi s problematičnimi strankami veliko manj boleče.

V tem članku bomo razpravljali o načinih, kako najti in pritegniti idealne možnosti, najbolje upravljati svoje podjetje za razvijalce in razdeliti načine z nočnimi strankami. Začnimo z določanjem pravih ljudi.

Spoznajte svojo idealno stranko

Vam je jasno, s kom bi radi sodelovali? Včasih so samostojni podjetniki in manj izkušeni razvijalci tako zelo pripravljeni začeti delati, da svojih strank ne pregledajo pravilno.

Če se spopadate s privlačnimi strankami, je morda čas, da spremenite svoj pristop. Zastavite si naslednja ključna vprašanja:

 • Ali želim sodelovati s startupi ali uveljavljenimi podjetji?
 • Kakšni so moji pogoji, o katerih se ni mogoče pogajati?
 • Kakšne vrste strank so moje sposobnosti najbolj primeren za postrežbo?

Ko vzpostavite odgovore na ta začetna vprašanja, želite začeti razmišljati o napakah, ki se jim želite izogniti. Začnite razmišljati o naslednjih vprašanjih:

 • Kako pozitivno prispevam k splošnemu tonu komunikacije o projektu?
 • Kako načrtujem predstavitev končnega projekta?
 • Ali bom stranko prehodil, da bo upravljal svoj račun ob zaključku projekta, ali ne?

Če imate v mislih stranko za sanje in aktivno razmišljate o prihodnjih scenarijih, povezanih s projektom, je veliko manj verjetno, da boste za začetek privabili napačno vrsto stranke. Zdaj, ko smo prekrili srečno pot, usmerimo pozornost na manj zaželene situacije.

Prepoznavanje in upravljanje Nightmarish odjemalcev

Kot razmeroma neizkušen razvijalec WordPress-a ni vedno lahko vnaprej opaziti grozljivega odjemalca – tudi če upoštevate varnostne ukrepe. Obstajajo pa nekateri zanesljivi znaki strašnih strank. Za nastavitev zvonjenja alarmov in pošiljanje rdečih zastav, ki se vijejo v smeri neba, bi moralo biti dovolj naslednje težave:

 • Stalne težave s plačilom.
 • Stranke, ki porabijo preveč vašega časa.
 • Nenehne spremembe ali množični premiki ciljev projekta.
 • Agresivne ali manipulativne stranke, ki vas povezujejo z možnostjo prihodnjega dela in ne poštenega plačila zdaj.
 • Stranke, ki vam ne dovolijo opravljati svojega dela in poskušajo prenesti svoje odgovornosti.

Ohraniti hladno glavo ni vedno enostavno, vendar morate biti vedni, da to vedenje najprej objektivno opazite, nato pa se mirno odločite, kako se lotiti težav.

Orodja za upravljanje projektov, kot je Trello, pomagajo nemoteno teči.

Orodja za upravljanje projektov, kot je Trello, pomagajo nemoteno teči.

Ko ugotovite, katera od vaših trenutnih strank je lahko problematična, je čas, da sprejmete ukrepe za ublažitev morebitnih težav. Osnovna organizacija projekta gre daleč do gašenja požarov vnaprej ali pa vas vsaj v enem kosu pripelje do cilja. Razmislite o uporabi vseh naslednjih tehnik:

 • Uporabite sistem za upravljanje strank, kot je Trello, ali Bazni tabor da obdržijo različne račke v vrsti.
 • Ustvarite priročnik za odjemalce, s pomočjo katerega boste stranki pomagali pri upravljanju svojega spletnega mesta in si prihranili bolečine v prihodnosti.
 • Ustvarite vprašalnik za stranko, da boste vnaprej pojasnili pogoje storitve in pričakovanja.
 • Uredite skrbniški meni stranke, da boste naredili samoupravljanje enostavnejšo možnost na poti.
 • Previdno preglejte in (potencialno) spremenite svojo pogodbo.
 • Nenehno spoštujte svoje komunikacijske sposobnosti stranke.

Najpomembneje je, da se skozi ta postopek dobro zdravite. Profesionalnost ne pomeni biti nikogar, ki je vratar. Če ti stori menite, da boste morali ugasniti kroglo in prenašati težko izkušnjo stranke do konca določenega projekta, ne pozabite:

 • Postavite meje. Ne spuščajte se v skrajne kraje in poskušajte ugajati nerazumnim strankam. Nekateri preprosto ne bodo nikoli zadovoljni, ne glede na to, kaj počnete. Imate vso pravico, da ohranite svojo razumnost; od tega je odvisen vaš dolgoročni uspeh.
 • Bodite naravnost do sebe. Iskreno ocenite svoja čustva do stranke in če se vam zdi nekaj čudnega, vendar ne morete natančno ugotoviti, kaj je, zaupajte svojim črevesjem in začnite izvajati korake za odklop. 99-krat od 100, boste imeli prav.
 • Ne bojte se izpustiti. Vnaprej načrtujte tako, da svoje storitve ponudite idealnemu kupcu, ko se pripravite na odpuščanje trenutne stranke. Včasih spuščanje slabe stranke odpira vrata več popolnim.

Izjemanje strank, ki niso dobro ujemanje

Tudi ob najboljših prizadevanjih morate včasih preprosto prekiniti vezi s stranko prej, kot je bilo pričakovano. Ko se odnos med stranko in razvijalcem nepopravljivo poruši, je čas, da se razdelite na druge načine – brez izjem. Zamisel o odpuščanju stranke je lahko strašljiva, vendar je to običajen del komercialnega življenja in jo morate obravnavati kot učno izkušnjo. Tu je nekaj glavnih korakov, ki jih morate upoštevati:

 1. Spoštovanje in hvaležnost: Ohranjajte ta splošni ton, ne pustite, da se čustva preplavijo, in ostanite mirni in spoštljivi.
 2. Ostanite nevtralni, a trdni: Ne krivite, uporabljajte dejanski jezik in jasno povejte, da prekinjate razmerje.
 3. Povzemite svoj položaj: Ponudite kratko razlago svojih dejanj in določite končni datum.
 4. Ponudite rešitev: Predlagajte drugim razvijalcem WordPress-a, ki bi morda ustrezali. Po potrebi ponudite povračilo v celoti ali delno.
 5. Pozitivno pošiljanje: Stranki se zahvalite za učno izkušnjo in mu zaželite dobro v vseh prihodnjih prizadevanjih.

Primer predloge

Obstaja veliko načinov za to. Takole lahko v obliki e-pošte izgleda zgornji oris:

Spoštovani [odjemalec],

Upam, da se to sporočilo dobro znajde. Obstajam pomembna tema, ki bi jo rad opozoril.

Zadnjih šest mesecev sva skupaj sodelovala in mislim, da je treba to spremeniti. Ker imamo različne pristope in standarde glede dokončanja projektov, menim, da bi razvijalci WordPress-a, ki bi se namenili več vašim potrebam, najbolje služili vašemu podjetju. Od [datum] vam ne bom več mogel nuditi razvojnih storitev WordPressa.

Da bi vam pomagal pri prehodu, sem sestavil seznam razvijalcev, ki bodo morda na voljo za vas kot novo stranko:

[Predlogi]

Pričakujete, da boste lahko celoten znesek vračila za predplačniški projekt, ki je zapadel v osmih tednih, nakazan na vaš račun v 24 urah.

Zahvaljujem se vam za priložnost, da sodelujete in se učite od vas. Želim vam vse najboljše, kar boste šli naprej.

Lep pozdrav.

[Tvoje ime]

Kaj pa zdaj?

Ste pripravljeni poljubiti svoje nočne more stranke? Naredimo korake, ki smo jih predlagali:

 1. Začnite z določitvijo, kdo želite, da so vaše idealne stranke.
 2. Potrdite, ali imate trenutno trenutno peklenske stranke.
 3. Kratkoročno učinkovito upravljajte problematične stranke.
 4. Upravljajte sami – ni treba skrajno zlorabljati. Če je potrebno nenadno streljanje, to storite.
 5. Milostno odpustite stranke, ki se ne ujemajo.

Zanimivo nas je slišati, kako ste prenašali podobne izkušnje kot zgoraj. Kako upravljate z neznosnimi strankami? Ste že kdaj morali koga izstreliti? Delite svoje izkušnje v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map