Razvijalci WordPressa: Ne puščajte denarja na mizi

V današnjem prispevku želim deliti nekaj idej, ki bi vas lahko zanimale, če ste razvijalec, ki dela s strankami v in okoli ekosistema WordPress. WordPress podcasti naraščajo v številu poznih, tako na mnogih spletnih forumih poteka dokaj reden dialog o WordPress freelancerjih / podjetjih in kako lahko delujejo bolj učinkovito in z večjo donosnostjo. Nekaj ​​moram povedati na to temo, preberite si svoja razmišljanja o nekaterih relativno enostavnih prihodkih, ki bi jih lahko dodali vsem WordPress podjetjem, ki se ukvarjajo s strankami..


Vzemite primer samostojnega izvajalca, ki gradi spletna mesta. Osredotočili se bodo na kratek, žični okvir, oblikovanje spletnega mesta, ko pa bo projekt končan, se bodo od te stranke pogosto poslovili, dokler ne bo potreboval nekaj tehnično opravljenega, morda nameščen nov gradnik ali spremembo zasnove.

Gostovanje WordPress je nizko viseče sadje – izberite ga!

Zakaj torej ne ponudite skrbi za gostovanje za to stranko? Nato lahko od istega odjemalca ustvarite nekaj ponavljajočih se prihodkov, kar veste, da potrebujejo. Preden grem preveč naprej, želim to poudariti. Pred mojim trenutnim podjetjem sem več kot 10 let ustanovil in vodil registra domene in gostovanje, ki je bil na koncu prodan večjemu podjetju, ki je združilo veliko podobnih podjetij v tej panogi.

Kmalu po tej prodaji sem začel sodelovati z WordPressom in moje prvo opazovanje je bilo, da ti ljudje potrebujejo gostovanje, zato sem se odločil, da bom ponudil storitev tem strankam, za katere smo gradili spletno mesto. Zdaj po 5 letih gostiteljska stran podjetja ustvari med 5k in 7k na mesec. To je približno povprečna velikost projekta WordPress, ki ga izvajamo, tako da dejansko imamo prihodek od dodatnega projekta – česar nam ni treba početi vsak mesec. Vredno razmišljati?

V redu, torej razmišljate: “vendar veste o gostovanju, tako da je v redu za vas“. Po desetih letih v tej igri vam lahko povem, da sem si želel, da se ponovno vrnem v spletno gostovanje. Prevečkrat so me prebujali pomožni strežniki.

A ni treba biti tak. Na voljo so zdaj WordPress gostovanja, ki so na voljo veliko boljši in popolnejši kot izdelek doslej, na WordPress področju pa še bolj. V zadnjih nekaj letih je bilo značilno, da se WordPress specifične rešitve za gostovanje stalno povečujejo, njihova uporaba pa je ključna za ponudbo storitev gostovanja za vaše WordPress odjemalce.

Poglejmo ugovore

“Ne vem dovolj o gostovanju … Ne želim podpirati gostujočih strank … Nismo dovolj veliki za upravljanje gostovanja, saj je za upravljanje potreben čas.” Vse veljavne točke, vendar imajo vsaka razumno rešitev.

Ni vam treba vedeti toliko o gostovanju več, zagotovo se vam ne bo treba umazati s konfiguracijami Apache ali se zmešati z nastavitvami MySQL strežnika. Pritegnite nekoga, ki ve za to, da to stori namesto vas. Številne storitve gostovanja za WordPress (storitve, kot sta WP Engine ali Flywheel) opravijo vse potrebno, kar je potrebno, tudi do namestitve WordPress-a za vas (pravilno to ni Cpanel!). Poskrbijo tudi za varnostne kopije, osnovne posodobitve programa WordPress in skrbijo za varnost.

Na podporni strani, res vam ni treba nuditi podpore. Če razmišljate o tem, ste razvijalca in zahteve za podporo med vami in ponudnikom storitev. Vaši stranki se sploh ni treba vključevati na FTP ravni (glej nadaljevanje moje e-pošte).

Kar zadeva zadnji ugovor, nimate časa za upravljanje gostovanja. No, če si malo časa namenite temu, ko dodate svojo vrednost, vam teden ali mesec ne bo vzel velikega odstotka. Več o tem preberite neposredno spodaj.

Kam dodate svojo vrednost?

Povežite ponudnika gostovanja, usmerjenega v WordPress, s storitvijo za upravljanje WordPress, kot je ManageWP ali Infinitewp in tu dodate vrednost. Še vedno je treba skrbeti za posodobitve vtičnikov in tem in z orodji, kot je to, je razmeroma neboleč. In če ste spletno mesto ustvarili na prvem mestu, boste vedeli vse vtičnike, ki so tam, zato jih boste posodobili takoj.

Poleg tega traja nekaj časa, da opravite preproste preglede varnostnih kopij spletnega mesta, morda občasno naložite eno od varnostnih kopij, da zagotovite, da delujejo. Uporabljate gostovanje v WordPressu, a vseeno dodate svoje dodatne dodatke.

Ne dotikajte se e-pošte!

Če berete, ko razmišljate, da sem dal nekaj dobrih točk, preden se zavežete za svoje podjetje, naj vam dam nasvet ali celo pravilo – da se nikoli ne kršite. Ne ponujajte storitve gostovanja po e-pošti.

Ni vam treba, obstaja veliko namenskih e-poštnih ponudb, na katere lahko usmerite tudi stranke. Googlove GSuite je moj izbor in čeprav je pred kratkim prešel iz brezplačne storitve v uporabniško pristojbino, se splača. Stranke to dobijo zdaj, e-pošta je drugačna zver za njihovo spletno gostovanje. Na potovanjih sploh nimam nobenega pritiska nazaj, ko predlagam, da spletnega mesta WordPress in e-poštnega sporočila ni treba gostiti skupaj.

Gostovanje e-poštnih sporočil je namenjeno večini podpornega časa, konfiguriranje odjemalcev namiznih e-poštnih sporočil in pametnih telefonov je brez zadržkov! Obstaja veliko spletne podpore za takšno storitev, vendar obstaja tudi možnost, da si preprosto poiščete podjetje, ki je specializirano za storitev, kot so Googlove aplikacije in svoje stranke napotijo ​​k rešitvi..

Kako deluje finančno?

Delajmo na kratkem primeru. V WP Engine vzemite izdelek srednjega nivoja, kot je Professional. To bo stalo 99 USD na mesec za 10 namestitev WordPressa (1198 USD na leto ali približno 958 USD, če uporabljate našo promocijsko povezavo). Če bi to povezali z zgoraj opisano storitvijo upravljanja, bi lahko stranki zaračunali nekaj kot 400 dolarjev letno – ustvarili boste skupni prihodek v višini 4000 USD, ko imate nameščenih 10 mest, in ustvarili 2800 USD ali več dobička.

WP Engine nudi svojo storitev z namestitvijo, tako da, če bi želeli narediti še boljše, bi lahko v večstransko namestitev WordPress namestili več mest z nižjim prometom, da bi številke še boljše za vas. Seveda, večplastna spletna stran je dodatna spretnost, vendar če ste v programu WordPress, se je vredno tega naučiti.

Ena zadnja misel

Moram priznati, da sem malo snob gostovanja. Ko stranka pride s svojega spletnega mesta na poceni in veselo ponudnika gostovanja v skupni rabi, jih ne morem odstraniti dovolj hitro. Tu je še ena lepa korist. Svoje delo lahko postavite v kakovostne nastavitve gostovanja, uglašene in nastavljene za WordPress. To je bolje in dolgoročno bo olajšalo vaše stranke (in vas). Zdaj pojdite ven in razširite svoje podjetje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me