Spremljanje nenadnega in prekinitve dela v WordPressu

Imate dobro spletno mesto in ste se zelo trudili, da bi razvili svojo bralsko bazo. Ali ste prepričani, da vaše spletno mesto ves čas deluje in deluje? To je tudi sam namen spletne strani, kajne? Za ogled si mora biti vedno na voljo spletno mesto, za ohranitev in povečanje prometa pa je pomembno, da se obdrži čas delovanja. V nasprotnem primeru boste izgubili kupce in verodostojnost vašega spletnega mesta se bo večinoma poslabšala.


Gostiteljske storitve pogosto oglašujejo 99-odstotno podaljšanje časa, vendar je treba upoštevati, da 1-odstotni izpad pomeni nekaj več kot 3,5 dni. In če se to razdeli na več primerov izpadov, bo to vplivalo na vašo uvrstitev. Zato morate stalno spremljati svoje spletno mesto, da zagotovite njegovo stalno delovanje. Pomembno je spremljati čas delovanja in izpadov spletnega mesta.

Število in vrsta testov za spremljanje uptime se lahko razlikujeta – od preprostih preverjanj HTTP do zapletenih preverjanj za nadomestitev za spremljanje 50+ kontrolnih točk hkrati. Nekateri testi, ki se na splošno izvajajo,

 • Test Ping Monitorja kar vam bo v bistvu dalo vedeti, da se vaše spletno mesto zažene in preverja neto hitrost. Hitrosti pod nadzorom niso dobre in so skoraj enake izpadom.
 • HTTP test s tem boste vedeli, da obstaja dejanska izmenjava podatkov med internetom in računalnikom.
 • Monitor DNS strežnika ki preveri, da sta DNS naslov vašega spletnega mesta in naslov vašega spletnega mesta enaka. Napaka omrežja in protokola bo odkrita s tem testom.
 • Nadzor vrat za nadzor protokola za prenos ki preizkuša prenos podatkov iz ene naprave v drugo po internetu.

Napake je mogoče zaznati in spletna mesta bodo opozorjena.

Obstajajo brezplačne, plačljive in brezplačne storitve, ki spremljajo čas dela. Nekateri vtičniki se lahko uporabljajo tudi. Te storitve in vtičniki bodo v rednih časovnih presledkih preverjali vašo spletno stran in vas opozorili, če je spletno mesto propadlo. Pogostost pregledov in način opozarjanja se lahko razlikujejo. Nekatere priljubljene storitve in vtičniki so podrobno opisani v tem članku.

Pingdom

Pingdom je vrhunski ponudnik storitev za spremljanje uspešnosti spletnega mesta, ki mu zaupata Google in Apple. S Pingdomom se vam ne bo treba naučiti od tretje osebe, da je vaše spletno mesto propadlo. Če vam standardni paketi ne ustrezajo, lahko z njimi oblikujete prilagojen paket za vaše spletno mesto glede na količino in vaše potrebe po premijski podpori.

Pingdom 2

Pingdom je postavil 60+ sondnih strežnikov po vsej Ameriki in Evropi za spremljanje spletnih strani in povezanih storitev. Prekinitve ali odmori se opazijo skoraj takoj, saj je pogostost preverjanja le ena minuta. Te napake se pred opozorilom preverijo, zato se zmanjša število lažnih opozoril. S pomočjo korenske analize lahko zmanjšate čas, da se vaše spletno mesto spet postavi na noge.

Vključene so dejanske izkušnje končnih uporabnikov z različnih lokacij, spreminjanje strani in sledenje času nalaganja za vsako spremembo, spremljanje transakcij in analiza vzročnih vzrokov. To vam bo pomagalo prevzeti nadzor nad svojim spletnim mestom.

Več kot 700.000 uporabnikov po vsem svetu uporablja Pingdom. Če niste prepričani, lahko izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico. Premium paketi se začnejo pri 13,95 USD na mesec.

DownNotifier

DownNotifier je orodje, s pomočjo katerega lahko spremljate svoje spletno mesto in vas opozarjate na kakršne koli odmore. Obiščite domačo stran tega ponudnika in vnesite URL spletnega mesta, ki ga boste spremljali. Prejeli boste e-poštna opozorila o izpadu e-pošte, ki jo vnesete. Če želite prejemati ta opozorila v telefon, omogočite SMS-opozorila. Lahko se odločite, da boste obveščeni, ko je spletno mesto izključeno ali ko spletno mesto ne vsebuje določenega besedila. Poskusil sem izbrati obe možnosti, vendar me je orodje samodejno omejilo na eno.

Down Notifier

Brezplačna storitev bo preverjala vašo spletno stran vsakih 10 minut in vrhunsko spremljanje, vsako minuto. Premijski paket je mogoče uporabiti za 5 spletnih strani po ceni 14,95 USD na leto. Prav tako lahko prejmete poročila in zgodovino izpadov.

Monitis

Monitor Us se je združil z Monitis ponuditi storitev spremljanja, analize in izboljšanje uspešnosti spletnega mesta z brezplačnimi in vrhunskimi načrti. Opravlja štiri preglede – nadzorovanje uptime, spremljanje obremenitve na celotni strani, spremljanje transakcij in preizkuševalec stresa na spletu – da bi vaše spletno mesto dosegalo vrhunsko učinkovitost.

Z uporabo orodij v oblaku se izvajajo preizkusi nadziranja, s katerimi se preveri razpoložljivost in odzivni čas spletnih strani, aplikacij in storitev. Pregledi se izvajajo iz 30+ svetovnih lokacij v enominutnih intervalih, dostopna je tudi do dveletne zgodovine.

Monitis

Izvedejo se večkratni pregledi – preverjanje vsebine spletnih strani, preizkusi več protokolov, e-poštni testi in javna preverjanja IP-ja in takoj se pošljejo poročila o napakah. Tako hitro veste, da je vaše spletno mesto propadlo. Celotno spremljanje nalaganja strani bo spremljalo čas nalaganja strani od začetka do konca. Čas nalaganja slik je lahko znan in 404 poročil o napakah bodo prejete, ko se strani ne naložijo.

Funkcija za spremljanje transakcij v tej storitvi pregleduje vse vidike vaše e-trgovine in tako preprečuje, da na ključnih področjih, kot sta registracija in nakupovalna košarica, ni nobene transakcije. Če želite zagotoviti, da ste pripravljeni na hiter promet, še posebej med kampanjami, kot sta Super Bowl ali Črni petek, natančno poglejte spletno testiranje stresa. Dala vam bo predstavo, koliko obremenitve lahko prenese vaše spletno mesto.

Na voljo je 15-dnevna neomejena brezplačna preizkusna različica, poleg tega pa morate sestaviti svoj paket na podlagi pogostosti pregledov in števila lokacij, s katerih ga je treba preizkusiti. Monitis ima več kot 200.000 uporabnikov, med njimi je tudi nekaj cenjenih komercialnih imen.

Uptime storitev

Uptime storitev je brezplačna in na naročnina storitev, ki spremlja razpoložljivost in uspešnost spletnega mesta z uporabo globalne mreže strežnikov. Pogostost preverjanja na nadzorni plošči lahko nastavite v času nastavitve storitve.

Uptime storitev

Izvede se cela vrsta pregledov – spletne strani se preverjajo glede vsebine ključnih besed, Ping testi za preverjanje povezljivosti na ravni IP, spletni strežniki (HTTP in HTTPS) in povezave, testi POP 3 strežnikov za iskanje e-pošte, SMTP strežniški testi za pošiljanje e-poštnih sporočil, Preizkusi strežnika IMAP za upravljanje s poštnimi nabiralniki, Prenos preskusov strežnikov (FTP strežniki), DNS in MySQL preizkusi strežnikov na ravni protokola in preizkusi strežnikov po meri za spremljanje katerega koli protokola TCP / IP. Za brezplačni račun lahko izberete katero koli storitev ali vrata za testiranje.

Občasna poročila o času delovanja in uspešnosti, podrobna mesečna poročila in povzetek celotnega obdobja spremljanja vas bodo obveščali o uspešnosti vašega spletnega mesta. Več kot 50.000 spletnih strani se je registriralo pri storitvi Service Uptime za brezplačne storitve spremljanja. Premium paketi so na voljo že od 4,95 dolarja na mesec.

Stran 24 × 7

Stran 24 × 7 deluje podobno kot druge storitve, s katerimi zagotavljate, da lahko vaše stranke neprekinjeno poslujejo z vsega sveta. Ta storitev lahko preverja tudi URL-je prek interneta, intraneta, 3G in 4G omrežij, tako da lahko spremljate tudi mobilne aplikacije in mobilna spletna mesta. Z zgodnjo analizo lahko ujame oblikovalce problemov, preden vplivajo na končne uporabnike, in preveri, katere komponente aplikacij onemogočajo nemoteno poslovanje transakcij.

Stran 24x7

Spremljanje spletnih aplikacij se izvaja z več kot 50 svetovnih lokacij in ugotovljena je vsaka minljivost. Analizira se nalaganje spletnih strani in kritične storitve, kot so HTTP (S), FTP (S), DNS, PING, TCP, SSL, SMTP in POP. Strežniki, notranja omrežja, omrežne naprave, spremljanje strani strežnika, DNS strežnik. Potek SSL certifikata, čas, potreben za nalaganje in prenos FTP, in spremljanje poštnega strežnika se pogosto izvajajo. Vse preskuse si lahko ogledate v realnem času na eni nadzorni plošči s preprosto osvežitvijo, ne da bi se morali vsakič prijaviti v račun.

Brezplačni načrt vključuje osnovno spremljanje za 5 spletnih strani in na voljo je 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje. Premijski paketi so sestavljeni v tri vrste storitev – spremljanje spletnih strani, spremljanje strežnikov in spremljanje aplikacij, pa tudi paket vse v enem, ki je sestavljen iz vsega.

Obstaja veliko več ponudnikov storitev in nekaj jih je naštetih tukaj. Morda jih boste želeli poiskati:

WordPress vtičniki za spremljanje časa in časa dela

Storitve so odlične, včasih pa je preprost vtičnik lahko prav tako dober, če ne boljši – še posebej, če je vaš blog nov in še ne želite vlagati v zapleteno storitev spremljanja. Tu je nekaj brezplačnih nadzornih vtičnikov za WordPress, ki bi jih priporočili.

Jetpack za WordPress

Jetpack

Jetpack je vtičnik z več funkcijami, ena izmed njih pa je tudi spremljanje časa delovanja. Vnaprej je nameščen s programom WordPress in aktivirate ga lahko. Konfigurirajte ga v nastavitvah in zagotovite, da je vnesen pravilen e-poštni naslov. Način opozorila je samo po e-pošti – ni idealen način. Če opozorila ločite v ločeno mapo, imate v trenutku zgodovino izpadov spletnega mesta.

Pravi uporabniški nadzor s strani Pingdom-a

Pravi uporabnik Pingdom Monit_

Če želite vedeti, kako dejanski uporabnik na različnih lokacijah doživlja vaše spletno mesto, namestite Pravi uporabniški nadzor s strani Pingdom-a in nastavite račun pri pingdom.com. Ta vtičnik vam bo dal dragocene povratne informacije o času nalaganja v različnih državah in različnih brskalnikih. Vse te podatke lahko preberete z nadzorne plošče. Podatke uporabite za povečanje uspešnosti svojega spletnega mesta.

Uptime Robot Plugin za WordPress

Nastavitve Uptime Robot

Uptime Robot Plugin za WordPress je preprost vtičnik, ki vam omogoča ogled statističnih podatkov o času delovanja na nadzorni plošči ali katere koli strani ali gradnika. Nastaviti morate račun pri Uptime Robot.com in namestiti vtičnik ter ga aktivirati. Statistike in dnevnike si lahko ogledate z več krajev na vašem spletnem mestu, tako da postavite kratke kode.

Nazadnje

Želel bi deliti še eno možnost – razširitev, ki je na voljo v Chromu za spremljanje časa delovanja spletnega mesta. Monitor Monitorja lahko prenesete s spletnega mesta Spletna trgovina Chrome Apps.

1

Za spremljanje lahko dodate poljubno število spletnih mest, stanje spletnega mesta pa lahko preverite tako, da preprosto kliknete razširitev v brskalniku. Če je pojavno okno omogočeno, se vsaka sprememba statusa URL-ja takoj prikaže kot pojavno okno in lahko se obrnete na ponudnika gostiteljske storitve.

Zdaj, ko veste, da obstaja toliko možnosti za spremljanje časa delovanja spletnega mesta, izberite katerega od njih in ga uporabite v dobro uporabo. Vzemite nadzor nad izpadi, preden vas to stane denar, ugled ali stranke. In sporočite nam, katera orodja bi priporočili v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map