Trendi trženja WordPressa: poudarek na višjem postopku prodaje na dotik

Nasveti in trendi za WordPress marketing

Bodite pozorni! To je še ena objava o trženju. Ne bodite razočarani. Govorili bomo o prijetnih stvareh: kako pritegniti več kupcev k svojim izdelkom in storitvam WordPress, ki na trenutek pozabijo na Googlove oglase in povratne povezave.


Najprej razčistimo nekaj manj vznemirljivih vidikov.

V razvoju trženja so trije glavni koraki, ki so zdaj sestavni del pravilne predstavitve izdelkov: povej, pokaži in daj priložnost poskusiti.

Te se v resničnem svetu enostavno izvajajo. Najenostavnejši primer: stranka, ki želi kupiti oblačilo, pride v katero koli trgovino z oblačili, si lahko ogleda opis izdelka, seveda lahko sam vidi izdelek (pokaže), in, kar je res pomembno, so sposobni ga namestite (poskusite). Popoln scenarij.

V podobnih razmerah, ki pa se izvajajo v svetu interneta, obstaja več možnosti, da bo zahtevano vračilo. Vse to zato, ker se zadnji korak (“poskusi”) pogosto prezre.

Zakaj je “poskušati” tako pomembno? To je naravno orodje za pridobitev kupca. Pravo organsko marketinško orožje je tisto, ki ga je mogoče izvajati tudi brez tržnika. Tisti je sposoben zagotoviti uspešen rezultat brez ton oglasov.

Skratka, korak “poskusi”, ker:

 • Ta strategija določa dva trenutka, pomembna za stranko: zaupanje in preglednost. Odnosi, zgrajeni na zaupanju in varnosti, so vedno cilj obeh strani. To je tudi glavna filozofija WordPress-a. Verjetno bo naslednja zgodba bolje razložila:
  Kreditna slika: Sadhana Balaji

  Kreditna slika: Sadhana Balaji

 • Omogoča „prodajni postopek z večjim dotikom“ in kupcu omogoča nadzor nad nakupnim postopkom.
 • To je neke vrste preverjanje s ciljno publiko z možnostmi, da ta poseben izdelek rešuje resnično potrebo kupca.

Torej, kaj so najučinkovitejši in najbolj trendni načini “dajejo priložnost za preizkušanje” strankam in dokazati, da so vaše WordPress izdelke in storitve vredne uporabe? Pogovorimo se o glavnih treh:

 1. Garancija za vračilo denarja
 2. Brezplačen preizkus
 3. Demo + brezplačna preizkusna različica

Jamstvo za vračilo denarja

Garancija za vračilo denarja

Gre za nekakšno rešitev strategije “poskusi”: uporabniki plačajo izdelek / storitev, če to dejansko predstavljajo kot testno vožnjo. Zakaj ne, prepričani so, da jim bo uspelo vrniti denar, če obstaja razlog.

Da, WordPress vtičniki, teme in drugi digitalni izdelki niso oprijemljivi. Kako jih torej povrniti? To trdijo nekateri ponudniki programske opreme, ki se še vedno držijo politike vračila v digitalnem svetu. A to je pot do nikamor, saj so se številne priljubljene spletne SaaS tržnice (ne samo v WordPress industriji) že izkazale.

Nezadovoljne stranke, ki ne bodo prejele vračila, se ne bodo vrnile k nakupu novih stvari, drugim ne bodo priporočile in v najslabšem primeru bodo v javnosti pustile negativne povratne informacije o neodvisnih virih. Za vaš ugled ne potrebujete tega bremena.

StudioPress, eden najvarnejših in najbolj profesionalnih ponudnikov WordPress tem, je odličen primer visoke kakovosti skrbi za stranke in poslovne strategije. Če so kupci nezadovoljni, lahko v 30 dneh prejmejo nadomestilo, kot je zahtevano na uradna stran politike.

Verjetno je vaše naslednje vprašanje, kako to strategijo kar najbolje izkoristiti?

Ne vračajte le denarja – najprej poskusite doseči cilj zaželenega kupca in ponuditi roko pri težji nalogi, s katero niso mogli tekmovati med uporabo svojih izdelkov. To pomeni, da nudite vrhunsko podporo. Če se to ne bo izšlo, uporabite naslednje preproste korake, da kupca pustite pozitiven vtis:

 1. Ponašajte se enako, kot če bi obravnavali predprodajno vprašanje.
 2. Tu ni nobenih mučnih vprašanj!
 3. Ne poskušajte spremeniti svojega mnenja, temveč predlagajte uporabno rešitev.
 4. Opravičite se, da izdelek ni ustrezal njihovim potrebam, zahvaljujte se kupcu, da je poiskal pomoč in poskusil.

Nekateri menedžerji še vedno verjamejo, da lahko vsak poetičen in izpopolnjen e-poštni naslov spremeni mnenje stranke. Običajno to ne bo delovalo. Če pa imate kot tolažbo oprijemljiv predlog (popust, sodelovanje itd.), Je to lahko pot do stranke, da zadrži.

Brezplačen preizkus

Brezplačno preizkusno obdobje

To je tako prijeten zvok za ušesa stranke. Brezplačne preizkušnje in “poskusite, preden kupite” morda še niso industrijski standard, vendar so velik trend. In to je odlična novica za podjetja SaaS in kupce.

Glavni smisel te strategije je zagotoviti že omenjeni „prodajni postopek z večjim dotikom“..

Številni ponudniki WordPress-a še vedno menijo, da je tvegano. Zakaj ne bi razširili dostopa do stvari, zaradi katerih je vaš izdelek odličen, odvisno od izdelka in ciljne publike?

Lincoln Murphy, oseba, ki podjetjem SaaS pomaga povečati brezplačne preskusne stopnje konverzije, je nekoč pripravila odlično primerjavo:

“Ali testna vožnja Ferrarija zmanjša vrednost Ferrarija? Ne … če sploh kaj, to večino kupcev zapečata. “

Kot strokovnjaki iz Marketinški eksperimenti Zahteva, brezplačna preskusna ponudba in garancija za vračilo denarja sta v funkcionalnosti dejansko podobni, vendar je njihova percepcija s strani uporabnikov lahko popolnoma drugačna. Poskusite ponuditi oboje. Na primer začnite z brezplačno preizkusno različico in nadaljujte z dodajanjem garancije za povrnitev denarja, da pridobite še večje zaupanje potencialnih strank in se počutijo varnejše.

Toda ne pustite, da vaš brezplačni preskusni diapozitiv drsi, ustvarite strategijo okoli njega. Upoštevajte naslednje ključne točke.

1. Določite popolno življenjsko dobo preizkusnega računa

Če upoštevate, da se ta strategija uporablja pri različnih vrstah WordPress izdelkov in storitev, ki se obnašajo drugače, poskusite funkcionalnost in funkcije preizkusiti sami. Standard industrije WordPress je 30 dni, vendar to očitno ni smer, ki ji moramo slediti vsi. To bi moral biti čas, ki je popoln, da ne izgubite zanimanja za tisto, kar ponujate. Če skrajšate preizkusno obdobje, to ustvarja občutek nujnosti in uporabnike hitreje ukrepa.

Zaključek: poskusite najti svoj srečni medij. Na primer, eden izmed znanih strokovnjakov za WordPress tam je WPMUDEV našel ta medij v 14 dneh.

2. Interakcija s potencialnim kupcem

Nekateri marketinški strategi trdijo, da je določeno poskusno obdobje za zmanjšanje človeške interakcije, potrebne za prodajo. Upajmo pa, da je že jasno, da je “osredotočenost na uporabnika”, ki je mimogrede glavni moto Googla, ključni dejavnik pri vzpostavljanju zaupanja vrednih odnosov s stranko in zlasti s potencialno stranko. Torej, ne pozabite:

 • Ponudite osebno državo namesto povezave do vodnika ali strani s pogostimi vprašanji.
 • Pošljite nadaljnja e-poštna sporočila. Če je mogoče, personalizirane (ja, čakali ste na to besedo), ki so v našem primeru avtomatizirana e-poštna sporočila na podlagi vedenja. Na primer, Zendesk prodajni tehniki pošiljajo nadaljnja e-poštna sporočila, v katerih predlagajo pomoč uporabnikom, ki so najbolj zainteresirani v prvih treh dneh (osredotočite se na najbolj aktivne in perspektivne uporabnike). To jim pomaga, da bodo učinkovitejši za svoje stranke. V kombinaciji s telefonskimi klici je to povečalo preizkusne konverzije do 30%. Ta odstotek izvira iz raziskave podjetja Totango, ki je pomagalo Zendesku slediti vedenju uporabnikov. Če želite dobiti podobno analitiko vedenja svojih uporabnikov, lahko uporabite brezplačno analitično platformo za podjetja SaaS, kot sta HeapAnalytics ali MixPanel (obe imata brezplačne načrte).
 • Ne moti. Strategija skrbi za stranke je vedno pripravljena pomagati. Poleg tega, da je preveč »neželene vsebine« potencialne stranke dokazal svojo neučinkovitost.
 • Pošlji opomnike z e-poštnimi sporočili, ko ostanejo še 2-3 dni. Če želite sestaviti boljši e-poštni naslov, poskusite preizkusiti svoje pozive k dejanju (poskusite z različnimi nalepkami gumbov / povezav) – ta e-poštna sporočila ustvarjajo občutek nujnosti, vendar ne smejo biti prisilna.

3. Kreditna kartica ali ne kreditna kartica

Dolgotrajna razprava o brezplačnih preskušanjih. Edina stvar je očitna: zahteva, da vnesete podatke o kreditni kartici med registracijo brezplačne preskusne različice, stranko prestraši. Če vaše podjetje ne spada med tiste, ki se imenujejo “Najboljši v razredu SaaS Leaders” (že priljubljena in avtoritativna podjetja), je verjetno bolje, da to metodo odložite za nekaj časa.

Eden glavnih Totangojevo poročilo preiskave so še vedno pomembne:

Primerjave pretvorbe

Če niste prepričani, kateri pot slediti, spet testiranje in več testiranja. Uporabnikom omogočite dve možnosti – z zahtevanimi podatki o kreditni kartici in brez njih ter izvedite nekaj A / B testiranja za sledenje konverzijam.

Na primer, po nizkih cenah prijav s podatki o kreditni kartici je podjetje CrazyEgg ugotovilo, da so se obiskovalci preprosto prestrašili, ko bi jih lahko navedli. Tako so ustvarili in preizkusili še eno stran za prijavo z razlago, da ne bo prišlo do samodejnega polnjenja: to izboljšanje je povzročilo 116-odstotno povečanje preskusnih prijav.

Moz podjetje tudi prosi za podatke o kreditni kartici, ki predloži potrebno pojasnilo:

Podrobna razlaga

Demo + očiščena preskušanja

Demo in preizkusna različica

Kaj je demo preskus? S tržnega stališča je podoben brezplačnim preskusnim računom, tehnično pa ima drugačen način implementacije.

Medtem ko so brezplačne preskuse dobro orodje za velike WordPress skupnosti, kot je WPMUDEV, je demo preizkusna strategija bolj učinkovita in cenovno dostopna za majhne razvijalce vtičnikov WordPress, ponudnike tem, spletne oblikovalce ali koga drugega, ki šele izdaja svoj prvi komercialni izdelek / storitev WordPress..

Na primer, razvili ste nov kul WordPress drsni vtičnik. Ne bo gostoval na vašem strežniku in vaši uporabniki ne bodo potrebovali nobenih osebnih računov na vašem spletnem mestu, da bi delali z njim. Imate priložnost, da ne samo prikažete, kako deluje vtičnik (v resničnem primeru ali v promocijski video predstavitvi), temveč lahko potencialnim strankam dejansko omogočite dostop do vašega dodatka za vtičnik, da iz prve roke preizkusijo vtičnik. Ponudba testnega območja v peskovniku poleg opisa morilskega izdelka lahko deluje veliko bolje.

Niste prepričani, kako nastaviti svoj preizkusni izdelek za svoj izdelek? Brez problema. Obstaja peščica orodij za WordPress, ki omogočajo to čarovnijo.

Eno od nedavno izdanih orodij za enostavno ustvarjanje predstavitvenega demo in brezplačno preskusno različico izdelkov WordPress je Demo Builder za kateri koli vtičnik izdelka WordPress. Tam najdete jasna navodila, kako začeti delati z njim in katere priložnosti imate kot skrbnik vtičnikov:

Demo Builder

Če želite začeti ustvarjati obe / kateri koli – predstavitveno predstavitev (dejanski primer izdelka WordPress v akciji) in / ali dostop do zaledja, ki ga bodo uporabniki preizkusili, začnite z ustvarjanjem omrežja WordPress Multisite za gostovanje preskusnih programov (peskovniki, ki bodo nadalje samodejno počiščeno).

S pomočjo vtičnika Demo Builder lahko ustvarite privlačen primer svojega izdelka, ki ga bodo potencialne stranke lahko podrobno pregledale (še posebej, če gre za zapleten vtičnik z veliko funkcijami). Tukaj je a demo demo v živo kako deluje Demo Builder (demo prikazuje test Visual Builderja).

Ta Demo Builder deluje za kateri koli izdelek WordPress in uporabnikom omogoča, da registrirajo brezplačen preizkusni račun in preizkusijo potrebne instrumente z lastne osebne nadzorne plošče WordPress. Čez nekaj časa (ki ga določite) se ti računi samodejno očistijo, tako da ne shranjujete nepotrebnih računov, vaše potencialne stranke pa imajo razlog za ukrepanje po sodelovanju z vašim izdelkom.

Pravzaprav dobite veliko odličnih orodij za upravljanje, s katerimi lahko nastavite preizkusne račune in uporabnikom pokažete vse prednosti vašega izdelka:

Značilnosti Builderja

Kot vidite, lahko poleg nastavitev izboljšate tudi svoje tržne priložnosti z bolj standardno tehniko email marketinga – MailChimp avtomatizacijo. Tako boste lahko spremljali uporabnike (beri: ne smete pošiljati neželene pošte) uporabnike, če je to potrebno.

Tu lahko preizkusite, kako ta uporabniški preizkusni račun deluje za uporabnika tukaj.

Nekateri majhni ponudniki WordPressa sprejmejo to strategijo brezplačnih preskusov z zrnom soli: kaj pa, če potencialni stranki izdelek ne bo všeč ali pa ne bo zadovoljil njihovih potreb, tako da ga ne bi kupil? Ta skrb je pravzaprav lahko odlična novica za vaše podjetje. Z demo preskusom se lahko potencialno izognete neupravičenim vračilom ali negativnim povratnim informacijam in dokažete, da je vaš izdelek res tako dober, kot je oglaševan.

Poleg tega imate v tem primeru večje možnosti, da kupca spremenite v zvestega odjemalca, ki vam bo sposoben pošteno pomagati pri izboljšanju izdelka na dolgi rok..

Ne ugibajte, kaj je za stranko najboljša možnost – dovolite jim, da izdelek oblikujejo po svojih potrebah.

Sklepi

Zagotavljanje vračila denarja, brezplačne preizkuse in predstavitve so obetavne marketinške strategije, ki bi jim morale slediti vse velike in majhne komercialne blagovne znamke WordPress. Pomaga krepiti vašo blagovno znamko v očeh potrošnikov in vzpostavljati odnose med ustvarjalci WordPress-a in njihovimi strankami.

Strategije, ki smo jih opisali, niso potrebne ali popolne za vsako trgovino ali izdelek e-trgovine, sami boste morali opraviti lastno tržno raziskavo in testiranje, da ugotovite, kateri je pravi za vas. Opisana priporočila upoštevajte kot variante za svoje nadaljnje tržne poskuse.

Upajmo, da je bil ta zapis uporaben za tiste, ki razmišljajo le o uporabi katere koli od teh strategij ali pa so se že spoprijateljili z njimi. Mimogrede, imate kakšno izkušnjo, da delite temo? Več nasvetov ali morda vprašanje? Pustite nam komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map