Tržite svojo trgovino WooCommerce z Google Merchant Center

Tržite svojo trgovino WooCommerce z Google Merchant Center

Vsak lastnik spletne trgovine bo iskal inovativne načine trženja svojih izdelkov. Eden od prednostnih kanalov za trženje v digitalnem prostoru so oglasi Google Shopping. Vaši oglasi s slikami bodo prikazani, ko uporabnik išče z Googlom ustrezne poizvedbe. Ker so vizualno privlačni in ponujajo posodobljene podatke, so Googlovi oglasi za nakupovanje zelo učinkoviti tudi za povečanje konverzij. Eden od bistvenih vidikov trženja prek oglasov Google Shopping je ustvarjanje vira izdelka za Google Merchant Center. V tem članku bomo razpravljali o osnovah trženja vaše trgovine WooCommerce z Google Merchant Center.


Kaj je Google Merchant Center?

Google Merchant Center

Google Merchant Center je platforma, ki jo ponuja Google, ki jo lahko lastniki spletnih trgovin uporabljajo za nalaganje in vzdrževanje podatkov o svojih izdelkih. Ponuja tudi možnosti za povezavo podatkov vašega izdelka z drugimi Googlovimi storitvami, kot je Google Ads. Z Google Merchant Center boste imeli boljši nadzor nad svojimi marketinškimi napori z uporabo Googlovih storitev.

Prednosti Google Merchant Center

Nastavitev računa Google Merchant Center lastnikom spletnih trgovin ponuja številne prednosti. Pomembno je razumeti te prednosti, da jih boste lahko v celoti izkoristili.

Pomaga, da bodo vaši izdelki na voljo za oglase v storitvi Google Shopping

Ena najbolj očitnih prednosti ustvarjanja vira izdelkov za Google Merchant Center je, da boste lahko dali svoje izdelke na voljo za oglase Google Shopping. Ti oglasi se razlikujejo od Googlovih besedilnih besedil, za katere morate izbrati nabor ključnih besed za svoje izdelke. Za prikaz izdelkov v nakupovalnih oglasih morate ustvariti vir svojih izdelkov v določeni obliki in naložite v Google Merchant Center. Nato lahko svoj račun Merchant Center povežete z Googlovimi oglasi in nastavite primerne ponudbe. Na podlagi iskalne poizvedbe in ustreznosti vašega vira bo Google svojim uporabnikom prikazoval oglase z izdelki. To bo močno izboljšalo prepoznavnost vaše trgovine in izdelkov ter vam pomagalo pri pridobivanju novih strank.

Integracija z drugimi Googlovimi storitvami

Google Merchant Center deluje kot odlična platforma, s katero lahko informacije o svojem izdelku omogočite drugim Googlovim storitvam, kot je Google Ads. Od Google Analytics lahko dobite tudi določen vpogled za ustvarjanje boljših marketinških strategij.

Povezava pregledov izdelkov

Viri izdelkov v Googlovem trgovskem centru omogočajo bogate podatke, vključno s pregledi izdelkov, tako da bodo uporabniki bolje poznali oglase izdelkov, ki jih vidijo. Če lahko hitro vidite podatke o izdelku, lahko uporabnikom pomagate sprejemati odločitve o nakupu. Prav tako boste lahko zbirali redne povratne informacije od strank, tako da boste postopek pregleda avtomatizirali.

Pomaga pri predstavitvi lokalnih izdelkov

Včasih, ko imate trgovino na fizičnem mestu, lahko ustvarite celo poseben vir izdelkov za oglase Google Local Inventory. To lahko potencialno trži vaše izdelke, ki so na voljo samo na lokaciji trgovine.

Nakupovalne akcije

V ZDA in Franciji bodo uporabniki lahko neposredno opravili nakup pri Googlu s pomočjo določenih naprav. Vaš vir Merchant Center lahko oddate v Shopping Shopping, če je to primerno za vašo trgovino.

Promocije in ponovno trženje

Prikažete lahko ponudbe in ponudbe, povezane z vašimi izdelki, da zagotovite boljšo stopnjo konverzije. Google Merchant Center ponuja možnost, imenovano Merchant Promotions, za lažje prikazovanje razpoložljivih popustov pri svojih izdelkih. Prav tako boste našli ustrezne Googlove strategije ponovnega trženja, ki so izjemno koristne za izboljšanje konverzij in zvestobo strank.

Kako povezati svoje izdelke iz trgovine WooCommerce z Google Merchant Center?

Kot že omenjeno, Googlovi oglasi za nakupovanje ne delujejo na podlagi določenih ključnih besed, na katere ciljate. Namesto tega bo Google prikazal vaše izdelke, ko bo dobil ustrezne poizvedbe. Zato morate zagotoviti, da je vir izdelka ustrezen in posodobljen. Google ima zelo stroge smernice, ki podrobno opisujejo, kako naj bodo informacije o izdelkih organizirane v viru. To bo zagotovilo, da lahko Google dobro razume vaše izdelke in jih prikaže, ko dobi ustrezne iskalne poizvedbe.

Torej, eden prvih korakov trženja vaše trgovine s pomočjo Google Merchant Center je ustvarjanje vira izdelka. Lahko ga ustvarite ročno s pomočjo predloge Google Preglednice, ki jo najdete v računu za Merchant Center. Lahko pa z orodjem ustvarite natančen vir v želeni obliki datoteke in ga nato naložite.

Vtičniki za Google Feed WooCommerce

Obstajajo orodja, ki vam bodo pomagala ustvariti natančen vir izdelkov v želeni obliki datoteke. Če za spletno trgovino uporabljate platformo WooCommerce, obstaja več vtičnikov, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje in redno posodabljanje vira izdelka v svoj račun Merchant Center..

1. ELEX vtičnik za Google Product

ELEX vtičnik za Google Product

S pomočjo tega vtičnika boste lahko v svoj račun Merchant Center naložili Googlov vir izdelkov. Vtičnik ponuja možnost, da Google kategorije in atribute izdelkov preslikate z ustreznimi kategorijami in atributi v vaši trgovini WooCommerce. Med uporabo tega vtičnika lahko celo nastavite pravila in pogoje za preslikavo atributov. Prav tako vam pomaga, da nastavite urnike osveževanja vira izdelka, tako da se bodo morebitne spremembe v trgovini odražale tudi v viru izdelka.

ELEX Google Feed izdelkov

Tu je kratki pregled funkcij vtičnika ELEX za Google Product Feed:

 • Ustvarite enega ali več virov izdelka v oblikah XML, TSV ali CSV, ki jih lahko naložite v svoj račun Google Merchant Center..
 • Ustvarite dnevne, tedenske ali mesečne urnike osveževanja, s katerimi boste zagotovili sinhronizacijo vira izdelkov s podatki vaše trgovine.
 • V svoj vir vključite različice izdelkov, da uporabnikom pomagate poiskati vaše izdelke, ko uporabljajo iskalne poizvedbe s temi vrednostmi atributa.
 • Preslikajte kategorije trgovin v WooCommerce z Googlovimi kategorijami.
 • Dodajte dodatna polja atributa izdelka, da bo vaš vir bogatejši.
 • Izbirno izključite izdelke iz vira.
 • Upravljajte več virov izdelka enostavno z enostavnimi možnostmi za njihovo brisanje ali nalaganje.
 • Zanesljiva podporna ekipa.

Če ne želite vključiti spremenljivih izdelkov v svoj vir, lahko poskusite brezplačna različica vtičnika Google Feed Feed.

2. Googlov vir izdelkov WooCommerce

Googlov vir izdelkov WooCommerce

Ta razširitev vam pomaga ustvarjati in posodabljati vire izdelka v Google Merchant Center iz vaše trgovine WooCommerce. Poleg Google Feed izdelkov lahko s to razširitvijo ustvarite tudi vir za Bing in za Googlove izdelke. Podpira več kot 50 atributnih polj in zagotavlja, da vaši izdelki Googlu predstavljajo bogate podatke. Lahko ustvarite dodatna polja po meri, kot je potrebno. Razširitev je združljiva z več priljubljenimi vtičniki, kot so Product Product, blagovne znamke, sestavljeni izdelki itd.

Googlov vir izdelkov WooCommerce

Funkcije tega vtičnika vključujejo:

 • Ustvarite vire izdelkov v realnem času, da v Google Merchant Center posredujete najnovejše informacije o izdelku.
 • Možnosti preprostega preslikave za povezavo podatkov izdelka WooCommerce z Googlovimi obveznimi polji.
 • Ustvarite polja po meri, da zajamete dodatne podatke, ki jih zahteva Google in ki privzeto niso na voljo v WooCommerce.
 • Podpira obsežni uvoz z uvoznikom WooCommerce.
 • Prilagodljiv za prilagajanje s filtri in dejanji WordPressa.
 • Obsežna dokumentacija.

3. WooCommerce Google Feed Manager

WooCommerce Google Feed Manager

Če želite ustvariti Googleov vir izdelkov z manj kot 100 izdelki, bi bil ta brezplačni izdelek odlična možnost za vas. Vtičnik bo samodejno ustvaril vir izdelka, tako da bo vključil vsa polja, ki jih je Google postal obvezen. Poleg tega lahko vir spremenite v skladu z določenimi zahtevami vašega podjetja ali lokacije. Vtičnik je precej preprost za namestitev in nastavitev, tako da bodo z njim lahko delali tudi novi uporabniki WordPressa. Poleg tega vam bo pomagal optimizirati vir, tako da bodo vaši izdelki boljši vidni prek oglasov v Google Nakupu. Prav tako zagotavlja, da se vir posodobi v realnem času, ko se spremenijo informacije o izdelku.

WP Pro Google Feed izdelkov

The premium različica vtičnika Google Feed Manager bo primeren za vašo trgovino, če imate veliko število izdelkov.

Brezplačni vtičnik vključuje funkcije za:

 • Kategorije izdelkov WooCommerce z Googlovimi kategorijami enostavno preslikajte s pomočjo predlog.
 • Optimizirajte svoj vir tako, da ustrezno izboljšate, da bo vaš vir bogatejši.
 • Samodejno posodobite vir tako, da določite razporede za osvežitev.
 • Napredni filtri za selektivno izključitev določenih izdelkov iz vira, ki ga ustvarite.
 • Enostaven postopek namestitve in zanesljiva podpora.

Izboljšajte prepoznavnost svojih izdelkov prek Google Merchant Center

Kot smo že razpravljali, Google Merchant Center ponuja odlično platformo za zagotovitev, da vaši izdelki dosežejo več kupcev in trgov. Pomagal vam bo pri integraciji z drugimi Googlovimi storitvami, kot je Google Ads, in Google Analytics. Eden od bistvenih korakov za uvrstitev vaših izdelkov v oglase v storitvah Google Shopping je ustvarjanje natančnega Googlovega vira izdelkov.

Ko imate trgovino WooCommerce z velikim številom izdelkov, lahko uporabite enega od zgoraj omenjenih vtičnikov za samodejno ustvarjanje vira izdelka. S pomočjo teh vtičnikov boste zagotovili posodabljanje vira v rednih časovnih presledkih, da se izognete neskladjem med vašo trgovino in virom. Upajmo, da so v tem članku jasne osnove trženja vaše trgovine WooCommerce z uporabo Google Merchant Center. Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map