Ultimate WordPress cheatsheet

WordPress hitro postane ime gospodinjstva, če ga še ni. Povsod je ta benigna lepotica, ki napaja nekaj najboljših spletnih mest in spletnih aplikacij, ki jih je svet kdajkoli videl. To je premierna CMS in blogerska platforma, ki je ne le neverjetno vsestranska, ampak tudi neverjetno enostavna za učenje in uporabo. Zakaj bi sicer WordPress vsak dan naraščal v priljubljenosti?


Toda to, kar vidite na površini, ko nastavite in zaženete WordPress, je le majhen del tega, kar se dogaja za kulisami. Pravzaprav čudovit uporabniški vmesnik, ki ga vsi imamo tako radi, ni nič v primerjavi s stranskim posnetkom aktivnosti v zakulisju. Mislim, WordPress deluje na dveh nekoliko zapletenih spletnih tehnologijah, znanih kot PHP in MySQL.

Druge tehnologije, ki igrajo vlogo, vključujejo JavaScript, to je bratranec jQuery, CSS in HTML. Teme WordPressa (in celo vtičnikov) so v glavnem napisane v PHP-ju in se zanašajo na podatkovne baze MySQL. Odvisne so tudi od prej omenjenih spletnih tehnologij. Vse te tehnologije morajo delovati skupaj.

Zdaj kot začetnik morda ne boste razumeli, da razvijalci uporabljajo nabor standardiziranih kod, ki jih skupaj imenujemo oznake PHP, da bi WordPress platforma, teme in vtičniki delovali v sozvočju. Te kode opisujemo v današnji objavi in ​​prikazujemo, kako so koristne. Nekaj ​​primerov se bomo tu stisnili za dobro mero, zato se pripravite, da boste eksplodirali na temo gradnje potovanja!

Tema Anatomija

anatomska beseda-tema

WordPress tema preprosto ni več kot le nekaj datotek PHP, povezanih skupaj. Priložen je datoteka s slogom CSS, ki je odgovoren za izgled vaše teme (in spletnega mesta). Nazaj k osnovam je tema WordPress le nekaj datotek PHP. Zgoraj je posnetek velikega tuts + cheatsheet za anatomijo teme WordPress. Če želite ustvariti temo WordPress, potrebujete naslednje datoteke:

 • header.php– Ta datoteka predloge vsebuje informacije o glavi, ki so prikazane znotraj oddelka in pred odprtjem oznaka. Tu dodate metapodatke, naslov spletnega mesta in povezavo do svojega seznama stilov CSS.
 • index.php – To je glavna predloga za temo (ali spletno mesto) programa WordPress. Njegov edini namen je sestaviti druge datoteke tako, da jih vključite z uporabo oznak predloge (več o oznakah predloge v trenutku).
 • sidebar.php – To je vaš del stranske vrstice. Tu lahko postavite gradnike, kategorije, dodatne menije, iskalni obrazec in vse drugo, kar želite
 • footer.php – To je podnožje noge. Dodajte podatke o avtorskih pravicah, povezave RSS, pripomočke, povezave, socialne ikone itd
 • page.php – Kadar koli ustvarite stran na svojem spletnem mestu, ki temelji na WordPressu, je to predloga odgovorna
 • single.php – Te datoteke predloge vsebujejo eno objavo v blogu
 • komentarji.php – Predloga, odgovorna za njih, komentira
 • 404.php – Predloga, prikazana, ko vaš bralec naleti na zloglasno napako 404 ni bilo mogoče najti
 • search.php –  Bralcem ponuja možnost, da najdejo vsebino na svojem mestu WordPress
 • searchform.php – Za ponujanje zgoraj omenjene funkcionalnosti boste potrebovali obrazec za iskanje, zdaj pa ne?
 • archive.php – Ker iskanje vsebine, ki ste jo objavili leta 2008, ne bi smelo biti pretirano
 • function.php – Tukaj postavite vse posebne funkcije in celo vtičnike po meri. Za združljivost med temami pa priporočamo, da dodate kodo po meri kot samostojne vtičnike. Dodate lahko dodatne menije, aktivirate gradnike in še veliko več. Ta datoteka vam daje toliko moči, da lahko spremenite svoje WordPress spletno mesto / temo, kamor koli želite.
 • style.css – To ni datoteka predloge PHP kot taka. Je pa datoteka, v katero dodate svoje sloge CSS za nadzor nad estetiko. Na voljo je tudi glava informacij za vašo WordPress temo.

Brez dvoma lahko temo sestavite z manj predloge, vendar ne bi priporočali, da bi iz nje naredili navado. Konec koncev potrebujete samo zgornjih 10 datotek, da ustvarite standardno temo WP. Trinajst ni velika figura, zdaj? Na kratko, indeks.php bi lahko izgledal nekako tako:// Tukaj vstavite glavno vsebino, vključite zankoKo se premikamo po poti, govorimo o imenitnem odseku kode, ki se imenuje zanke.

Zanka

V nekaterih naših prejšnjih serijah objav, na primer v priljubljeni vadnici za WordPress: Kako ustvariti WordPress temo iz HTML-ja, smo zanjo omenili, čeprav že mimogrede. Torej, zaradi česar je zanka priljubljen delček? No, brez tega posebnega kosa bi morali vsako objavo skupaj z odlomki predati v svojo WordPress temo. To počnete vsakič, ko objavite nov članek.

Trud in čas, ki bi ga zapravil, bi vas postale modre in trde. Ogljični odtis, ki bi ga pustili za seboj – potem ko bi na smrt poškodoval sebe – bi iztrgal luknjo velikosti dvanajst Yankeejevih stadionov, ki bi prekrila ozonski plašč. No, dejstva (ali pomanjkanja) pretirano raztegujem, vendar bi morali ročno kodirati vsako objavo na svojem mestu WordPress..

Zanka je reševalec življenja. Naslednji delček kode preprosto vrzite kamor koli v datoteke predloge WordPress in v njem bodo navedene vse objave, ki ste jih kdaj ustvarili:

Običajno zanko v index.php uporabljamo za prikaz seznama objav, vendar lahko eksperimentiramo; dodajte ga kamor koli želite seznam svojih objav. Poleg tega dodajte oznake HTML in PHP po meri znotraj zanke, da prilagodite svoje objave, kot se vam zdi primerno. Ko že govorimo o oznakah, kaj je na voljo v WordPressu?

Vključi oznake

wordpress-oznake

Oznake za predloge so preprosto PHP kode, ki jih v kateri koli datoteki predloge uporabite za vključitev (ali raje klicanje) drugih datotek predlog iz mape teme WordPress. Tukaj govorimo o naslednjem:

 • – To uporabite v index.php, da pokličete (ali vključite) datoteko header.php. Pridobil bo header.php in prikazal njegovo vsebino v index.php – to je tisto, kar vključuje datoteko.
 • – Vključuje sidebar.php
 • – Vključuje datoteko predloge footer.php
 • – Hitri kviz: kaj menite, da to vključuje oznako?

Oznake Bloginfo predloge

Obstaja še ena kategorija oznak predlog, ki jih bomo preprosto imenovali oznake bloginfo. Igrajo eno vlogo, in sicer pridobivanje informacij o vašem mestu WordPress iz baze podatkov. To so predvsem podatki, ki jih pošljete na svoje mesto WordPress na območju skrbnika Uporabniški profil in Nastavitve -> Splošno. Ko bodo informacije pridobljene iz vaših baz podatkov, bodo te oznake na vašem spletnem mestu prikazane enake kot jih postavite.

Lahko nekoliko spremenite strukturo bloginfo, tako da lahko namesto zgolj prikazovanja pridobljenih informacij uporabite podatke (informacije) drugje v PHP kodi. Kako priročno? Več o tem v trenutku. Tu so najpogostejše oznake bloginfo:

 •  – Prikaže se naslov vašega spletnega dnevnika / spletnega mesta WordPress
 • – Ta oznaka predloge prikazuje URL vašega spletnega dnevnika
 •  – Prikaže se opis ali bolje rečeno slogan vašega bloga.
 •  – Prikaže nabor znakov, ki se uporablja za kodiranje vašega spletnega mesta. Privzeto je UTF-8
 •  – Prikaže se URL v tabeli slogi CSS vaše aktivne teme
 •  – Prikaže različico WordPressa, ki jo uporabljate
 •  – Prikaže jezik WordPressa
 •  – Prikaže URL za vir 0,92
 • – Prikaže URL za vir RSS 2.0

Obstaja več drugih bloginfo oznake lahko uporabite za izboljšanje svoje WordPress teme. Zdaj o tej majhni modifikaciji bloginfo, o kateri smo govorili pred nekaj sekundami. Do sedaj smo jih uporabljali Spremenimo to v: . Dovoli razčlenitev parametrov:

 • $ show  To je ključna beseda, s katero poimenujete podatke, ki jih želite pridobiti iz baze. Primeri vključujejo „ime“, „URL“, „opis“, „admin_email“ itd
 • $ filter – To samo omogoča filtriranje pridobljenih informacij. Privzeto je nastavljeno na ‘raw’, kar pomeni, da je vrednost $ show vrnjena kot je. Če to nastavite na ‘display’, bo vrednost funkcije $ show najprej prešla s funkcijo wptexturize (). Vendar se zaenkrat o tem ne potrudite.

Tu je primer: predpostavimo, da želimo pridobiti in prikazati vašo oznako (opis spletnega mesta), ki je podobna “Najboljšim temam Premium WordPress”, najprej bi dobili te podatke s to oznako …

… Ki naloži opis spletnega mesta $ site_description. Če želite na svojem spletnem mestu prikazati opis strani, uporabite to:

To vam omogoča: Vaša oznaka je: Najboljše Premium WordPress teme

Opomba: Obstaja veliko drugih vrst predloge oznake ki vam omogočajo, da na svojem mestu WordPress dosežete toliko več. Razvrščeni so v različne sklope, in sicer splošne oznake, avtorjeve oznake, objavite sličice, oznake kategorij, in povezava oznake med ostalimi. Lahko jih celo uporabite v zanki, tako da, bi se morali zabavati.

Tema stilskega lista

Prej smo omenili style.css. Ponovno, zakaj je datoteka style.css pomembna? Prvič, vsebuje podrobnosti o vaši temi. Te informacije segajo v glavo tabele slogov, kar pomaga pri prepoznavanju teme med izbiro na skrbniškem področju. Tako nobena tema ne sme imeti enakih podrobnosti v glavah svojih slogov. Tu je primer glavice tabele sloga:

/ *
Ime teme: Ime teme
URI teme: https://www.yoursite.com/yourtheme
Avtor: Ime
URI avtorja: https://www.yoursite.com/
Opis: Ta tema WordPressa je 100% odzivna bla bla...
Različica: 1.0
Licenca: GNU General Public License V2 ali starejši
URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Oznake: zlato, eno stolpec, leva stranska vrstica, odzivno omrežje itd
Besedilo besedila: ime vašega imena
* /

Te informacije so najprej (ali na samem vrhu) v style.css. Razen tega zagotovite, da:

 • Sledi Standardi kodiranja CSS
 • Uporabi veljaven CSS
 • Zmanjšaj CSS
 • Dodajte tiskam prijazne sloge
 • Oblikujte vse elemente HTML

Končne misli

Ta goljufija je le hiter vir, ki vam bo pomagal začeti, ko se boste naučili razvoja teme WordPress. S pomočjo oznak in delcev, ki smo jih tukaj delili, lahko hitro razvijete standardno temo in jo izboljšate, ne da bi pri tem zlomili znoj. Seveda se morate še naprej učiti razvoja tem WordPress in za to priporočamo WordPress Codex, tuts+, Threehouse in ThemeShaper med drugimi uglednimi viri.

Razen tega, prosimo, delite svoje nasvete, goljufije, delčke ali karkoli drugega, kar imate v mislih v spodnjih komentarjih. Z veseljem bi izvedeli, kje ali kako se naučite o WordPressu. Se vidimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me