UX najboljše prakse za WordPress in vaše spletno poslovanje

UX najboljše prakse za WordPress in vaše spletno poslovanje

Verjetno že veste, kako enostavno je zagnati spletno mesto z WordPressom. Ko pa dodate funkcije in vsebino, se stvari hitro zapletejo. Eden od pomembnih vidikov, ki ga morate upoštevati, so najboljše prakse UX za WordPress. Uporabniška izkušnja (UX) je ključ do vašega poslovnega uspeha. Uporabniki kupujejo vaše blago in storitve, ne iskalniki.


Običajno je najti lastnike spletnih strani ali celo razvijalce in oblikovalce, ki zamenjajo UX z uporabniškim vmesnikom (UI). UX in UI sta tesno povezana, vendar sta dovolj različna, da lahko utemeljita razlago.

Razlika med UX in UI

Za boljše razumevanje jim določimo naslednje izraze:

Uporabnost spletnih strani: Uporaba spletnega mesta je enostavna.

Uporabniški vmesnik (UI): Kraj, kjer ljudje komunicirajo s stroji. Gumb je na primer del uporabniškega vmesnika. Razvijalci uporabljajo orodja za razvoj uporabniškega vmesnika, ki bi moral biti usklajen s poslovnimi zahtevami.

Uporabniška izkušnja (UX): To zadeva uporabnike in njihov občutek o vašem spletnem mestu. Oblikovalci morajo zagotoviti, da je uporabniška izkušnja vedno vrhunska in interakcija uporabnika prijetna.

Na primer, tema WordPress z veliko uporabniško izkušnjo ima lahko veliko uporabniških vmesnikov (na primer tema Skupaj), vendar mora vsak od njih zagotoviti najboljšo možno uporabniško izkušnjo za vašo specifično nišo.

Če imate spletno stran podjetja, mora biti na domači strani jasno, v čem se ukvarja vaše podjetje, kakšna je vaša osnovna filozofija / vrednote in morda prikazati vaše izdelke ali zagotoviti način ponudbe. Mnoga podjetja na spletnih straneh uporabljajo veliko fotografijo “nad zložbo” ali videoposnetke v svojih pisarnah. Mogoče prikazujejo svoje glavne izdelke, kako so narejeni in kakšne koristi ponujajo. Če imate spletno mesto podjetja, je pomembno, da takoj navedete svoj primer.

Oblikovanje spletnih strani korporativne agencije

The Vanilija Izdelava spletnega mesta agencije z uporabo teme Total WordPress je odličen primer, kako prikazati, kaj je vaše podjetje nad pregibom.

Za druge niše lahko pridejo v poštev različni dejavniki. Če ste bloger, želijo ljudje o vas osebno vedeti več, o svojem ozadju in o svoji usposobljenosti, zato se osredotočite na to, da boste postali pregledni in všečni, da boste vzbudili zaupanje. Če ste glasbenik, morate bolje poudariti svojo glasbo in najnovejši album ali umetnost EP.

Uporabnost < User Interface < User Experience

Dobra uporabnost je sestavni del Super Uporabniški vmesnik. Uporabniški vmesnik je sprednja stran spletne prisotnosti vaše blagovne znamke, saj neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo. Zdaj vemo, v čem je razlika, preidimo na najboljše UX-ove najboljše prakse za WordPress.

UX najboljše prakse za WordPress

WordPress je CMS, ki je odličen pri zagotavljanju orodij za izdelavo vašega spletnega mesta, vendar ne zagotavlja, da bo v vsakem pogledu popoln. Potrebujete najboljše prakse UX, s katerimi si lahko zaslužite čas obiskovalcev in si ustvarite zaupanje že od prve interakcije z vašo blagovno znamko.

Čist in preprost dizajn

Veste, kaj najbolj pritegne ljudi? Čist in preprost dizajn. Razvijalcem je običajno najti, da vedno delajo na spletnem mestu, polnem funkcij. Vendar pogosto pozabijo, kaj je resnični razlog za gradnjo spletnega mesta. Uporabnike ne zanima funkcionalnost, dokler in razen, če lahko spletno mesto uporabljajo z lahkoto.

UX najboljše prakse za WordPress: Čist in preprost dizajn

Dobro se je nenehno spraševati: »Ali ga bodo obiskovalci ali skrbniki spletnega mesta lahko uporabljali brez težav ali zmede?« Tako boste zagotovili, da bo vaša končna zasnova ustrezala trenutnim oblikovalskim standardom. Če je na katerem koli koraku odgovor “ne”, se morate vrniti na risalno ploščo in razmišljati, kako narediti bolj intuitivno.

Ko vaši uporabniki pristanejo na osredotočenih, nestrpnih straneh, vam daje več možnosti, da jih pretvorite v naročnike in / ali stranke. Ljudje med brskanjem ne marajo težko razmišljati. Vaša naloga je, da to storite zanje. Dobra novica je, da večina najboljših tem WordPress ponuja preprosto in brezskrbno zasnovo, ki jo je enostavno prilagoditi. Če želite oblikovati spletno mesto WordPress, se prepričajte, da se držite enostavnosti. Omogoča vam večjo prožnost in manj gibljivih delov, ki se lahko zlomijo.

Odziven spletni dizajn

Eden ključnih vidikov sodobne uporabniške izkušnje (UX) je prilagodljiv spletni dizajn. Mobilne naprave so prevzele internet. Slišal sem, da ljudje vodijo celotno podjetje na pametnih telefonih, zlasti z naraščanjem 5,5-palčnih naprav in večjih. Zaradi tega je za spletna mesta WordPress pomembno, da so odzivni in se prilagajajo vsem velikostim zaslona, ​​pa tudi vsem ločljivostm zaslona in zaslonom mrežnice..

UX najboljše prakse za WordPress: odziven dizajn

Ne samo, da je odziven dizajn izboljša uporabniško izkušnjo, ampak tudi izboljša vaš promet. Čas bivanja Google danes uporablja za merjenje, kako zadovoljni so uporabniki, ko na SERP-ju kliknejo vaše spletno mesto (strani z rezultati iskanja). Če porabijo manj časa kot za druge rezultate blizu vašega, to pomeni, da z vašim spletnim mestom nekaj ni v redu in ga premaknejo naprej v SERPs.

Dve glavni stvari, ki jih lahko vedno izboljšate na svojem spletnem mestu:

  • Kakovost informacij
  • Način predstavitve informacij

Dobra uporabniška izkušnja pomeni, da spletno mesto zagotavlja uporabne informacije na vseh zaslonih.

Navigacija enostavna za uporabo

Skoraj vsaka druga spletna stran, ki jo vidim danes, ima zapleteno informacijsko arhitekturo. Imajo strani ali objave na več ravneh. Oblikovalec mora sodelovati z razvijalcem in tako poskrbeti, da bo obiskovalec lahko pravilno krmaril po spletnem mestu s pravilno navigacijo. WordPress ima vsa orodja, ki jih potrebujete za dodajanje navigacijskega menija, vedno pa lahko dodate tudi vtičnik za mega meni, na primer Uber Menu, če imate na voljo veliko povezav.

UX najboljše prakse za WordPress: Enostavna navigacija

Izberite tudi navadno strukturo stalne povezave, če je mogoče. Če ne uporabite spletnega mesta z novicami ali objavite več člankov na dan, predlagam, da se obrnete na strukturo »Post name« (ta vodnik lahko uporabite tudi za spreminjanje svojih trajnih povezav, če želite tudi preklopiti).

Večina ljudi se pri brskanju ne zanaša samo na navigacijo. Spletno mesto z dobro uporabnostjo mora vsebovati:

  • Iskalno polje
  • Krušne drobtine
  • Kategorije
  • Arhivi

Eden izmed najbolj priljubljenih vtičnikov za WordPress, Yoast SEO, vam omogoča, da v svojo WordPress temo dodate drobtine. Tema Total WordPress je združljiva s programom Yoast SEO in dodajanje drobtin je enostavno.

Ustvarjanje veliko različnih načinov, kako lahko uporabniki krmarijo po vašem spletnem mestu, zagotavlja boljšo uporabnost in prijetnejšo uporabniško izkušnjo zanje.

Oblikovanje okoli vsebine

Brez vsebine nobeno spletno mesto ni popolno. Odličen dizajn je lahko privlačen, toda vsebina vam bo pomagala prodati vaše podjetje ciljni publiki. Vsebinsko usmerjena postavitev ni le prijetna za oči, temveč uporabnikom omogoča enostavno prebavo vaše vsebine. Bolj ko uporabniki prebavljajo vsebino, več ko vedo za vas in vam zaupajo, več vodi vas.

UX zasnova, ki temelji na najboljših praksah, bo vedno najprej preučila besedilo. Izberite pravo tipografijo za svojo nišo in ustvarite UX okoli vsebine.

Označite pomembne dele svoje vsebine, da prekinete črto besedila in vaše pisanje postane bolj zanimivo.

Vaša vsebina mora biti videti dobro. Prava vrsta, velikost in barva pisave lahko vašo vsebino sija in uporabnike zanima, kaj morate povedati. Oblikovanje bi moralo dopolnjevati tudi vašo vsebino. Pravilno oblikovanje pomeni, da uporabljate naslove in podštevilke, sezname oznak, različno dolžino stavkov, uporabljate besede s krepko ali poševno pisavo, da poudarite pomembne besede, slike, sezname itd. Vse to naredi vašo vsebino bolj zanimivo za branje.

Uporabite mikro interakcije

Mikro interakcije so preprost način, s katerim obiskovalec komunicira z vašim spletnim mestom. Vključujejo subtilne učinke, ko med prenosom kliknete na naslov članka ali na namizje, kazalca miške in pomikanja ali animacije ikon, itd..

UX najboljše prakse za WordPress: Mikro interakcije Prenesite animacijo

Mikro-interakcije imajo dve glavni prednosti:

  • Spodbujajte interakcije
  • Podaj povratno informacijo

To se ne zdi veliko, v resnici pa igra ključno vlogo v UX-ovih najboljših praksah za WordPress. Mikrointerakcije so majhne nagrade za vaše uporabnike. Izboljšajte uporabniško izkušnjo z njihovim izvajanjem.

Zaključek

Izdelava privlačnega spletnega mesta ni preprosta naloga. WordPress vsakomur olajša izdelavo spletnega mesta, vendar potrebuje veliko razmišljanja, da ustvari dovolj uporaben uporabniški vmesnik z odličnim UX-jem. Vedno morate poskusiti razmisliti, kako bodo obiskovalci uporabljali stran ali razdelek in nato implementirali funkcije in funkcionalnosti. Pomembno je tudi, da je vaše spletno mesto napak prepuščeno, zato se prepričajte, da imate predlogo po meri 404 strani. Neobstoječe strani ali strani z napakami so lahko izhodišča, ne le mrtve točke.

Če ste nestrpni ali nimate časa in truda, da bi se osredotočili na najboljše prakse UX za WordPress, lahko preprosto dobite eno od naših ročno izdelanih tem WPExplorer. Vsi uporabljajo najboljše prakse UX in so odlično izhodišče za oblikovanje novega spletnega mesta.

Uporabniška izkušnja je zapletena trgovina in ni mogoče zajeti vseh konceptov v eni sami objavi na spletnem dnevniku. Upajmo, da članek ponuja uvod v ključne najboljše prakse UX za WordPress in nekaj, o čemer morate razmišljati, ko ustvarite ali kupite svojo naslednjo temo WordPress.

Kaj menite o najboljših praksah UX za WordPress? Ali vaša trenutna tema WordPress uporabnikom ponuja dobro uporabniško izkušnjo in zakaj? Poslušam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me