Vgrajene možnosti WordPressa, ki bi jih morali uporabljati

Ko ste odkrili WordPress, ste verjetno mislili, da gre le za zagon platforme za bloganje mlinov. Ko pa začnete odkrivati ​​vse zmogljive vgrajene možnosti in funkcije programa WordPress, boste zagotovo zainteresirani. Če ste še vedno novi v WordPressu, vam bo vedno bolj všeč, ko boste uživali v branju te objave. Lahko se počutite nagnjeni, da se zaljubite v WordPress. Kot ponavadi bo tudi ta objava zelo zabavna, vendar vaša omejeno znanje WordPressa vas lahko preseneti. Haha ��


To stran… Današnja objava bo potešila žejo – tisto močno hrepenenje se morate naučiti o WordPressu (in njegovih možnostih). Objava bo razkrila veliko odličnih možnosti WordPress-a, o katerih bi morali vedeti leta 2014. Začnimo z najpogostejšimi, samo da gradimo zagon.

Možnosti za konec programa WordPress

AKISMET

akismet-wordpress-options-wpexplorer

“Ali Akismet (A.kis.met) ni vtičnik WordPress?”
“Da, to je vtičnik.”
“Kako se boste potem obrnili in ga poimenovali vgrajena možnost WordPress?”

No, za začetek je vgrajena Akismet ne namestite – preprosto ga aktivirate s ključem API, ki ga je enostavno pridobiti, vendar to ni bistvo. Akismet je eden najboljših vtičnikov za neželeno pošto na internetu. Tekmovanje premaga deset točk za zilch. Akismet, ki ga je ustvaril Automattic, je superzvezdna rešitev, ki jo nekateri ljubijo dvajset (20) milijonov WordPress uporabnikov.

Preden s svojim blogom za WordPress storite karkoli, aktivirajte Akismet za svoje dobro. Med vami in menoj lahko uporabite isti ključ API, da aktivirate Akismet na več spletnih mestih. Morda so ga zgradili tako ali pa je to napaka. Kdo ve? Skupno gledano ima Akismet svojo vlogo odlično kot vgrajeno WordPress možnost.

JETPACK

jetpack za wordpress-wordpress-options-wpexplorer

Potem je tu še Jetpack, ki vam ponuja cel kup vznemirljivih funkcij. Ko Jetpack povežete s svojim WordPress.com račun, boste imeli dostop do možnosti, kot so:

 • Izboljšana statistika je bila vljudnost WordPress.com
 • Obvestila, ker so, no, obvestila dobra
 • Objavite funkcijo, ki samodejno deli vaše objave
 • Jetpack komentarji
 • Naročnine na Jetpack
 • Všeč mi je
 • Vrtiljak, da dodate oomph v svojo galerijo slik
 • Objavi po e-pošti
 • VaultPress
 • WP.me ​​okrajšave
 • Integracija profila v storitvi Google+
 • Izbirna vidnost pripomočkov
 • Seznam je skoraj neskončen

Preprosto povedano, Jetpack vam ponuja obilico WordPress možnosti, s katerimi lahko napolnite svoj spletni blog WordPress.

PERMALINKS

Velikokrat boste videli ljudi, ki uporabljajo URL-je z vprašanji in veliko številkami. Lahko je videti nekaj takega: http://www.example.com/?p=123. To ne more biti dobro za vašo WordPress SEO, saj vam WordPress ponuja veliko možnosti stalnih povezav, vključno z:

 • Dan in ime – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Mesec in ime – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Številčna – http://www.example.com/archives/123
 • Ime objave – http://www.example.com/sample-post (dobro za SEO)
 • Struktura po meri (dobro tudi za SEO)

Boste našli Permalink Nastavitve Spodaj Nastavitve v svojem WordPress Administrator.

ISKANJE VOŽNJI MOTORJA

Recimo, da ste pravkar namestili WordPress. Na svojem spletnem mestu nimate nobene vsebine, zato ni treba povabiti pajkov iskalnikov. Najbolje je, da jih čakajo. Ko združite dovolj vsebine, lahko pajke spodbudite k indeksiranju vašega spletnega mesta.

Besedna previdnost: Če onemogočite vidnost iskalnika na spletnem mestu, ki je v živo, boste za nekaj dni odstranili vaše spletno mesto iz indeksov iskalnikov, kar ne želite. Še ena stvar, “… to je, da iskalniki spoštujejo …” vašo prošnjo za beleženje beleženja zgodovine, poroča WordPress. Če želite omogočiti / onemogočiti to WordPress možnost, pojdite na Nastavitve -> Branje in boste videli “Vidnost iskalnika.”

Besedna nasvet: Ne zamerite s to možnostjo, če nimate pojma, kaj počnete.

POŠT. VIA E-POŠTA

možnost po pošti po e-pošti

Ali ne bi bilo zabavno in priročno objavljati od koder koli po e-pošti? Ker se vam ni treba prijaviti v WordPress, lahko objavljate iz katere koli naprave. To vam lahko pomaga, če nimate časa za prijavo na svoje spletno mesto, morda zato, ker veliko potujete ali kaj podobnega.

V drugi objavi boste izvedeli, kako objavljati objave v WordPressu po e-pošti, zato se danes ne bom ukvarjal s tem. Toda pod pogojem, da poznate poštne strežnike, lahko to možnost WordPress v celoti izkoristite Nastavitve -> Pisanje in nadaljuje na Objavite po e-pošti. Tu boste lahko konfigurirali svoje nastavitve. Obstajajo tudi navodila za uporabo Jetpack, Postie ali vtičnik Objavi po e-pošti v WordPress Codex.

POROČILNA HRANA

Po navedbah WordPress Codex, „… Vir je funkcija posebne programske opreme, ki omogoča, da podajalci podatkov dostopajo do spletnega mesta in samodejno iščejo novo vsebino anato objavite podatke o novi vsebini in posodobite na drugem spletnem mestu.”

Z drugimi besedami, viri WordPress svojim spletnim obiskovalcem omogočajo, da so na tekočem z vašim spletnikom. WordPress ima do pet (5) vrst virov, in sicer:

 • Krmljenje atoma
 • RDF / RSS 1.0 vir
 • RSS 2.0
 • RSS 0,92 vir
 • RSS 2.0 komentarji

Viri lahko preprosto dodate na svoje spletno mesto WordPress (za vaše bralce) prek Zaslon pripomočkov. Vse, kar potrebujete, so vaši URL-ji vira. Po dogovoru je URL vašega prispevka http://www.yourdomain.com/feed/ URL vira komentarjev pa je http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Če odprete te URL-je vira v svojem brskalniku, boste videli le drevo dokumentov, ki jim manjka slog. Za ogled elementov vira RSS uporabite podajalnik, kot je Feedly ali lahko dostopni RSS widget v vašem Zaslon pripomočkov.  Ne zamenjujte RSS widget s RSS Povezave gradnik; prvi prikazuje elemente vira, zadnji pa prikazuje povezave do vaših virov.

Če želite izvedeti več o virih WordPress, obiščite WordPress se napaja s Codexom.

ŽIVI PREDMET TEME

live-topic-predogled-wordpress-options-wpexplorer

Ta možnost za WordPress obstaja že od WordPressa 3.4. Vsaj enkrat ste ga uporabili za spreminjanje tem. Brez dvoma je možnost Predogled teme v živo odlična, saj pospešuje odločanje o temah. Popolno si ogledate, kako bo tema izgledala po aktivaciji. Samo pojdi Videz -> Teme in se pomaknite nad svojo izbrano temo (mora biti neaktivna). Kliknite na Predogled v živo gumb, ki se prikaže.

KLJUČNI NAVODNIK ZA TEMO

Preden se poslovimo od funkcije Predogled teme, povejmo nekaj o orodju za prilagajanje teme WordPress, ki je sestavni del možnosti Predogleda v živo. Na zgornji sliki bo orodje za prilagajanje tem na levi strani navzgor (vse možnosti pod imenom teme, ki si jo ogledujete).

Možnost orodja za prilagajanje tem vam omogoča, da prilagodite naslov in linijo spletnega mesta, barve, sliko glave, navigacijo, statično sprednjo stran, nogo in veliko več, odvisno od možnosti, ki so na voljo v vaši temi. Nikoli ni bilo lažje prilagoditi videza spletnega mesta WordPress. Samo kliknite nekaj stvari, oglejte si spremembe v živo, pritisnite na Shrani in aktiviraj gumb in vaše delo je končano. Številne prodajalne vrhunskih tem preklopijo na uporabo orodja za prilagajanje tem WordPress v svojih temah zaradi tega, kako preprosta je uporaba.

Možnosti WordPress Blogging

WordPress je vrhunski bloganje platforma, vendar smo do zdaj govorili o možnostih WordPressa, ki nimajo nobene zveze z dejanskim blogiranjem. V prihodnjem razdelku bomo govorili o možnostih WordPressa, ki se vrtijo okoli urejevalnika sporočil, kjer se večina ukrepov tako ali tako zmanjša..

MOŽNOSTNE EKRENCIJE

wordpress-screen-options-wpexplorer

Možnosti zaslona je na voljo tudi na domači nadzorni plošči WordPress (kjer imate funkcije in pripomočke, kot so Na kratko, hitri osnutek, dejavnost, statistika spletnega mesta in Novice o WordPressu med ostalimi. Na voljo je tudi v Strani, komentarji, povratne informacije in še nekaj drugih mest (vključno z nekaterimi vtičniki), vendar se vrnimo v urejevalnik objav.

Ko ustvarite novo objavo na spletnem dnevniku, boste našli Možnosti zaslona spustni meni v zgornjem desnem kotu zaslona. Ta možnost vam omogoča, da dodate poljubno število elementov v svoje Uredi objavo zaslon. Med drugim lahko izberete možnosti za skupno rabo, kategorije, oznake, razprave, izvlečke in avtorja.

Razen tega lahko spremenite postavitev zaslona tako, da izberete število stolpcev, ki jih želite prikazati (enega ali dva). Če želite videti, kako se vaše slike prilegajo besedilni vsebini, lahko izberete postavitev v enem stolpcu, ki je priložena razširjenemu urejevalniku objav. Po drugi strani pa, če želite kompakten pogled in nimate težav s slikami (morda nimate nič proti predogledu objave pred objavo), lahko izberete postavitev dvo stolpcev. Na koncu dneva je vse, kar izberete, odvisno od vaših osebnih želja.

LAHKO AUDIO PLAYLIST

enostaven zvok-seznam predvajanja-wordpress-options-wpexplorer

Dober primer seznama predvajanja zvoka WordPress

WordPress je čudovita platforma. Ali ste na primer vedeli, da ne potrebujete vtičnika za ustvarjanje profesionalnega zvočnega predvajalnika za vaše spletno mesto WordPress? Ta zadeva je zelo zanimiva za ljudi, kot so glasbeniki in glasbeniki, ki bi radi gostili mp3 (in druge zvočne) datoteke na svojih spletnih mestih. Če želite, da vaši spletni obiskovalci uživajo v glasbi na vašem spletnem mestu, je dodajanje zvočnega predvajalnika precej enostavno.

Če želite avdio predvajalnik dodati v objavo, odprite objavo v urejevalniku in kliknite na Dodajte predstavnost gumb. Na dobljeni strani izberite Ustvari seznam predvajanja zvoka.  Pred naložene zvočne datoteke lahko izberete med Knjižnica medijev ali jih naložite tam in nato. Izberite seznam predvajanja s klikom na datoteke in nato pritisnite Ustvari nov seznam predvajanja v spodnjem desnem kotu zaslona.

Odprlo vas bo nova stran, kjer lahko uredite seznam predvajanja pred objavo. Po potrebi uredite seznam predvajanja in kliknite na Vstavite seznam predvajanja zvoka gumb. S tem se boste vrnili v urejevalnik objav, kjer boste lahko videli svoj predvajalnik zvokov. Objavite ali posodobite svojo objavo, če si želite ogledati igralca v akciji!

ASIDE: Z istim načinom lahko dodate zvočne predvajalnike na svoje strani in področja pripomočkov na stranski vrstici (ali kjer koli drugje).

POENOSTAVLJENO DVOJNO VELIKOST

Ali želite svoje tvitove prikazati v tej vsebini:

Če ste odgovorili z da, bi morali vedeti, da je vstavljanje tvitov ena najpreprostejših možnosti WordPress-a, ki jih žal ne izkoristite. Zakaj je to odlična možnost WordPress:

 • Videti je kul (Piše, da imate nor WordPress spretnosti)
 • Pomaga vam lahko povečati sodelovanje uporabnikov na vašem spletnem mestu in Twitter računu

Kako narediti:

Pojdite na Twitter, kopirajte tvitni URL in ga prilepite v urejevalnik objav tako:

easy-tweet-embedding-wordpress-options-wpexplorer

Vidite označeni URL? Ni vam treba preklopiti na urejevalnik HTML. Samo prilepite URL in shranite objavo. Enostavno delo.

MLADI VIDEO VSEBINA

Kljub temu v tem primeru vdelave videoposnetkov v YouTubu je podobno enostavno. V objavo preprosto prilepite YouTube video povezavo in shranite spremembe. Naslednji videoposnetek AJ Clarke je navodila po korakih, ki vam prikazuje, kako uporabljati neverjetno temo Total Drag & Drop WordPress.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

Za vdelavo zgornjega videoposnetka sem na svoj brskalnik le prilepil povezavo YouTube…

youtube-embedding-wordpress-options-wpexplorer

… V to objavo ��

Zagotovo je to zelo enostaven način vdelave YouTubovih videoposnetkov (in za več načinov si oglejte Tomovo objavo o tem, kako dodati videoposnetke na svoje WordPress spletno mesto). Edina slaba stran je, da s to metodo ne morete nadzorovati velikosti videoposnetka. Če veste o načinu, prosimo, delite z nami v komentarjih �� Poskušal sem vstaviti povezavo v element div (kar je pomenilo preklop na urejevalnik HTML), vendar ni delovalo.

POVEZAVE V SLIKAH SLIKA

Dolgo časa je bilo nemogoče, da bi HTML natisnil napise. Tako niste mogli dodati povezav do napisov, da bi pripisali virom slik. Še več, niste mogli Italicizirati, krepko ali podčrtaj vaše napise.

Dandanes lahko preprosto dodate povezave do napisov. Samo kliknite svojo sliko in izberite wordpress-image-options-image-wpexplorer ki se prikaže za dostop do vašega Možnosti slike zaslon. Tu lahko dodate HTML v Napis polje, kot se vam zdi primerno.

9. maj 2014 - Astronomska slika dneva Mikea Taylorja. Z dovoljenjem apod.nasa.gov

9. maj 2014 – Astronomska slika dneva, ki ga Mike Taylor. Z dovoljenjem apod.nasa.gov

PRIPOMBE PRAVILA

Ali želite onemogočiti komentarje na celotnem blogu ali na posamezno objavo? V tem primeru lahko onemogočite komentarje na celotnem spletnem mestu WordPress, tako da se pomaknete do Nastavitve -> Razprava in prekličite izbiro “Dovoli ljudem, da objavljajo komentarje na nove članke.” To bo onemogočilo komentarje za vse nove objave.

Lahko pa uporabite Diskusija Možnosti zaslona pri ustvarjanju nove objave. S pomočjo pripomočka za razprave lahko dovolite ali onemogočite komentarje, sledilne poti in pingback za to objavo.

NASLOV MED VIZUALNIM IN HTML (TEKST) UREDNIKOM

preklop med vizualnim in html-urejevalnikom-wordpress-options-wpexplorer

WordPress vam privzeto prikaže urejevalnik sporočil Visual (WYSIWYG). Mimogrede, WYSIWYG je kratek za “To, kar vidiš, je tisto, kar dobiš.” Urejevalnik Visual je enostaven za uporabo, saj ne potrebuje znanja o programiranju. Poleg tega je videti kot običajni urejevalnik besedil, ki ste ga vajeni.

Nato imamo urejevalnik HTML (Besedilo), ki vam nudi dodatno prilagodljivost za prilagoditev objav. Če želite uporabljati ta urejevalnik, potrebujete vsaj osnovne veščine HTML, vendar lahko pride prav, ko želite v svoje objave vstaviti nekaj kod.

PREBERITE VEČ možnosti

Za mnoge ljudi je ta WordPress možnost samo v urejevalniku objav. Ali tega ne vedo ali kako ga uporabljati. Z možnostjo branja več lahko ustvarite odlomke za svojo prvo stran.

Če vaša tema nima odlomka, bo vaša sprednja stran objavila objave v celoti, kar je neprivlačno. Če želite izkoristiti možnost branja več, odprite svojo objavo in samo postavite kazalec na mesto, kjer želite, da se odlomek konča. Kliknite ikono za branje več beri-več-wordpress-options-wpexplorer na meniju. Ni vam treba preklopiti na urejevalnik HTML in lahko ustvarite uvode (odlomke) po meri za svoje objave.

MOŽNOST STRANSKEGA RAZKRITJA

Za delitev dolgih objav na več strani ne potrebujete vtičnika. Ne, ne Urejevalnik sporočil WordPress je opremljen z lastno možnostjo preloma strani. Kaj, ste presenečeni? Če želite končati eno stran in poslati bralce na naslednjo, preklopite na urejevalnik HTML in dodajte to kodo:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me