Vodnik po formatih WordPress Post: Kaj so in zakaj jih uporabljati

Resnično hitri formati objav WordPress so meta informacije (ali “oznake”), ki jih lahko teme uporabijo za prilagajanje predstavitve objave. Urgh! Meta kaj? Za tiste, ki premalo poznajo govorce o razvijalcih, si lahko mislimo formati objav kot funkcija ki vam omogoča, da svoje objave predstavljate v različnih slogih. Tam imate zasebno, zdaj lahko pištole odložite.


Oblike objav razširijo mikro blogerski obraz WordPressa, saj lahko svojo objavo ustvarite vstran, posodobitev stanja, citat, galerijo, video, povezavo ali sliko ter jih oblikujete po vsebini svojega srca. Bottom line: Funkcija formatov objave naredi WordPress popolnejšo platformo za bloganje.

Zamislite si tako. Lahko delite zunanjo povezavo, ki ustreza vašim bralcem, ustvarite posodobitve, podobne Twitterju, zgradite neverjetne galerije in med drugim delite nepozabne ponudbe. en sam klik. Dovolj je reči, če vaša tema podpira formate objav v WordPressu, lahko prilagodite, kako izgleda vsaka oblika zapisa, tudi če je razvijalci to storil že za vas.

WordPress Oblika objave

V bistvu ustvarjate običajno objavo, vendar funkcija formatov objav omogoča nastavitev omenjene objave na stran, video, sliko, galerijo, povezavo itd., Ne da bi preveč delali. Ni vam treba niti ustvarjati kategorij – tako kot v preteklosti -, da bi svoje objave različno oblikovali.

Vsebina, ki jo vnesete za vsak format, je brez dvoma nekoliko drugačna. Mislimo, galerijska objava bo vsebovala par slik (ali kratke kode galerije), video objava bo vsebovala videoposnetek tretje osebe ali samostojen gostitelj, povezava bi morala imeti povezavo do zunanjega vira in tako naprej in tako naprej naprej.

Oblike objav so bile zanimiv dodatek k WordPressu 3.1, kar pomeni, da jih že nekaj časa obiščemo. Tega dejstva se zaveda večina (če ne vsi) razvijalci, vendar večina začetnikov (morda vi?) Še nikoli ni slišala za formate objav. To še posebej velja, če uporabljate temo, ki ne podpira formatov objave.

Vendar tudi če ste kupili teme, ki to podpirajo močna, vendar zanemarjena funkcija, formati objav ne zasedajo vidnega mesta v urejevalniku sporočil WordPress in pojasnjujejo, zakaj ostajajo neopaženi večino časa. Če pa se bomo spustili do osnov, je funkcija objave preprosto taksonomija po meri s standardiziranim naborom formatov. Ali kot pravi Otto:

Oblika objav je le taksonomija. Gre za niz pridevnikov, ki opisujejo samostalnike, ki so objave. Tako imamo zdaj “stranske objave” in “objave v galeriji” ter “objave v klepetu” in “videoposnetke” in tako naprej. – Otto Wood

Razpoložljivi formati objav so:

 • Galerija za ustvarjanje, no, galerij
 • Povezava za ustvarjanje objav, ki se nanašajo na zunanje vire že neposredno iz naslova
 • Poleg ustvarjanja strani (max. En ali dva odstavka, verjetno z / brez naslova)
 • Slika za… no… slike objav genialne
 • Navedeno za en citat, ki ga komaj čakate, da ga delite s svojimi bralci
 • Status, ker posodobitve niso več rezervirane za Facebook in Twitter
 • Klepetajte, tako da lahko kadar koli objavite prepise klepeta
 • Video za video objavo in vdelave
 • Zvok, ker je včasih poslušanje bolj smiselno kot branje

Oris WordPress Post Formats

Kako je s tem, da se poglobimo in odkrijemo, kaj lahko dosežete z vsakim od zgornjih formatov objave.

Standardna oblika objave

Če ste že kdaj uporabljali WordPress za objavo objave, ste eden izmed srečnežev, ki so uporabili standardni format objave. Kako srečen si v dejanju. Ta oblika objave je privzeto Oblika objave za vse objave. Lahko si omislimo to kot tisto osnovni format objave ne glede na to, ali vaša tema podpira formate objav ali ne. In zakaj ne bi vaše teme podpirale formate objav tako, da so bili dobršen del zgodovine WordPressa?

Kadar koli ustvarite objavo – z galerijami, videoposnetki, narekovaji, videoposnetki ali slikami – ali v glavnem uporabljate standardni format objave. Verjetno so ga zato poimenovali »standardni« format objave. To je prav in še naprej ustvarjate čudovito vsebino, da boste lahko povečali bralnik in povečali več prometa na svojem mestu WordPress.

Galerija

Kaj si rekel? Najprej posnamemo selfie? Vsi imamo radi fotografije, kajne? Radi pokažemo svoje poletne bodice, eksotična potovanja, svoje prijatelje z živalmi, skodelice Starbucks z napačno napisanimi imeni, najnovejše pripomočke v mestu in lahko bi nadaljeval, če Instagram ne bi bil tako priljubljen.

Ugani kaj? Vaše spletno mesto lahko uporablja tudi barvo. Če želite galerijo dodati kot WordPress objavo, se lahko zanesete na obliko objave v galeriji. Ne pozabite ustrezno označiti svojih slik in dodati alt oznako. Slišim, da je takšna stvar odlična za WordPress SEO.

Na stran

Pred časom sem nekje prebral, da lahko v komentarju najdete navdih za pisanje zelo privlačne vsebine. Gre za kaj takega: poiščite odličen komentar (ali dva) in okoli njega ustvarite objavo za razpravo. Pojdi mi?

No, na komentar se lahko sklicujete v obliki objave, napišete standardno objavo s 4000 besedami ali preprosto namignete na to, da vas skrbijo za vaše bralce, s skrbno postavljeno stranjo. Konec koncev naj bi stran dala dodaten košček informacij – nekaj daljšega kot ponudba, a krajše od običajnega delovnega mesta.

Oblika klepeta

Zdaj zakaj bi kdo rad postavil prepis klepeta na svoj blog? Presenetljivo je veliko razlogov. Trije pridejo takoj na pamet. Mogoče bi radi pokazali svoje podporne odrezke in objavili nedavno sejo klepeta med vami in srečno stranko. Tudi pričevanja delujejo, toda “Hej, tukaj je prepis klepeta, v katerem je razvidno, da bom podpiral vas kot mojo stranko!”

Morda so vas pred dnevi zasuli in zdaj ne morete spati, dokler se ne sramujete fantov, ki so nudili spodnjo podporo, ko je vaša ladja potonila. OMG, kdo drug razmišlja Titanik? Kdorkoli pa si naložite prepis klepeta (dejansko vam omogočajo, da si kopijo pošljete po e-pošti) in zakričite s streh. Slišita vas in obljubljata, da vam bosta kupili rojstnodnevno torto, vendar ne nadaljujete, ker se svet ne vrti okoli vas in imate še eno gos, ki jo bo pražila.

Morda je ta drugi gos vaš nenaden in neobvladljiv nagon, da objavite eno tistih predstav, ki ste jih tako vzljubili v srednji šoli. Bistvo je, da je to le nekaj med številnimi načini, kako lahko dobro izkoristite obliko objave za klepet.

Oblika povezave objave

Internet je precej iznajdljivo mesto, za katerega se strinjate. Kadar koli lahko padete v zakladnico. Sem talmbout Če naletite na vir, za katerega veste, bo navdušil vaše bralce do visokih nebes. Kaj storiti? Stran lahko dodate med zaznamke, se nanjo vrnete pozneje in ustvarite podoben vir, vendar vsi vemo, kako to gre. Ni treba posebej poudarjati, da bi lahko bil vaš velik vir stare novice ali neobstoječe do trenutka, ko se vrnete.

Če ste pritisnili čas ali preprosto ne morete ustvariti podobnega vira, lahko svojim bralcem naredite uslugo, če na svojem blogu delite svoj nov najdeni zaklad. Kako? Preprosto uporabite obliko objave povezave. Samo dodajte naslov povezave, URL in izberite “Povezava” na strani Oblika meni. Oh počakaj, lahko dodaš svoj komentar, če želiš.

Oblika slike slike

Format slike je Wprth 1000 Words

Slika govori 1.000 besed, kajne?

Dovolil vam bom, da ugotovite, kakšen format slike slike naredi sam. Delo? Super.

Oblika videoposnetka

Imate najmanjšo predstavo, koliko ljudi si ogleda videoposnetke na spletu? Nedavno raziskave Hubspot – da, ti vhodni marketinški fantje – razkriva, da je tretjina vseh spletnih aktivnosti porabljenih za gledanje videoposnetkov. Kaj praviš? To je osupljiva številka moj prijatelj. Če ste pripravljeni na vožnjo, je tukaj še nekaj dejstev:

 • Stopnje konverzije lahko povečate za 80%, če na ciljno stran vključite video,
 • Približno 92% uporabnikov mobilnih naprav deli videoposnetke s prijatelji in družino,
 • Če vam kri še ne hiti, 90% uporabnikov pravi, da so videoposnetki o izdelkih v pomoč pri odločanju, in
 • Po podatkih YouTube se poraba videov za mobilne naprave vsako leto poveča za 100%

Ste danes gledali video? Točno moja poanta! Ne? Verjetno ga boste gledali pred koncem dneva. Te podatke bi vam lahko ves dan vrgel v obraz, toda poanta je: Video je dober. Tako dober fant za The Dollar Beard Club bank na video posnetke, da sestavi več milijonov dolarjev blagovne znamke. Je še tisti fant ViralNova, kako mu je ime? Scott? Ja, Scott. Je kdo omenil YouTube? YouTube sploh ne ustvarja videov. Vse ustvari uporabniška baza. Ahem.

Moč videoposnetkov lahko uporabite za trženje, zahvaljujoč formatu video objave. Če potrebujete več prostora za dihanje, si oglejte rešitev ciljne strani, kot je Thrive Leads, ali našo lastno Appy Mobile Landing Page (zgrajeno s temo Total), ki vas približa bralcem..

Oblika objave citiranja

Kot sopotnik (Bog, rad imam to besedo; počuti se, kot da sem na eni izmed teh ameriških zvez Enterprise vesoljskih ladij) po ogromnem vesolju, ki je na internetu, sem videl veliko število strani s citiranjem, ki potegnejo veliko težo, kajti, ugibajte, ljudje imajo radi citate. Da, motivacijski citati, citati milijarderjev, citati Chucka Norrisa, ljubezenski citati in citati o tem in onem.

Morda zagon spletnega mesta za citiranje pošilja mrzlo v hrbtenico. Sama po sebi ni skodelica čaja, a morda bi radi občasno navdihnili svoje bralce z motivacijskim citatom. Veste, nekaj takega:

Živite, kot da bi jutri umrli. Naučite se, kot da bi živeli večno. – Mahatma Gandhi

Citate lahko celo opišete z nekaj besedami, ker – format objave. Zgoraj je moj najljubši citat mimogrede. Imate ponudbo za prevzem, ki jo radi vržete okoli? Ja? Delite v komentarjih.

Oblika zvočne objave

Podcasti in zvočne knjige so super, ker lahko poslušate svojega najljubšega govorca / avtorja kadarkoli in kjer koli. V nizkem razpoloženju? Sovraštvo posluša humor človeške dejavnosti v nakupovalnem središču? Ne veste, kaj bi počeli med vožnjo? Poslušajte razsvetljujoč podcast. Potrebujete nasvet za WordPress? Zagotovo obstaja podcast za prijatelja.

Obstajajo podcasti in zvočne knjige za praktično vsako temo pod soncem in so priljubljene. Hudiča, lahko celo poslušate, ko vas avtorji v teh dneh spogledujejo s pripovedmi iz 600-stranskih romanov.

Avdio knjige in podcasti so priljubljeni, saj morate le igrati in uživati ​​v tisku. Nobenega obračanja strani, prijatelj. Kako pa spletni založniki, kot ste vi, dobijo svoje poddaje in zvočne knjige (ali katero koli drugo zvočno datoteko) pred svojimi ljubljenimi poslušalci?

Seveda, nekateri založniki so odvisni od Amazona. Drugi najamejo razvijalce, da napišejo posebno kodo, ker med drugim plavajo v denarju. Lahko se zaženete, zaženete z obliko zapisa zvoka WordPress in celotnemu svetu poveste svojo zgodbo. Morda nam zapejte melodijo ali pa nam zaigrajte nekaj iz vašega najljubšega benda. Sestavite seznam predvajanja tudi zato, ker želimo zvok in ga želimo zdaj! Ok, nehal bom.

Status Oblika objave

Posodobitve statusa niso več zaloga spletnih strani družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter. Vsepovsod so videti, WordPress pa ima to zastavo visoko z obliko objave stanja. Tukaj ni treba povedati nič drugega kot format objave statusa, podoben stranskemu, vendar veliko več o preprostem statusu v eni vrstici. In ne, to ni citat.

Oblike objav v primerjavi z vrstami objav

Tako, da vas morda ne bodo zavedli, ko boste imeli priložnost za ti dve funkciji, opozorimo na razliko med WordPressom formati objav in WordPress vrste objav.

Oblike objav omogočajo prikazovanje objav v različnih slogih, odvisno od učinka, ki ga želite doseči. Na primer, morda želite, da se vaše ponudbe razlikujejo od strani, slike se razlikujejo od vaših videoposnetkov in tako naprej. Kljub temu delate z običajnimi objavami na spletnem dnevniku.

Več vrst WordPress ali vsebino vrste glede na Mark Jaquith. Običajna objava v blogu je določena vrsta objave. Druga stran je vrsta strani na vašem spletnem mestu WordPress. Vaša navigacija je tudi vrsta objave in tudi priloga. Vaš razvijalci lahko za dobro mero vrnejo nekaj vrst objav po meri, kot so Portfolio, Testimonials in Products.

Tu je vidna ena stvar. Vrsta objave se vrti okoli vsebine, ki ni objavljena, tj. Strani, meniji, priloge itd. Oblike objav so oblikovanje ali “oblikovanje” objave v blogu, kar je mimogrede vrsta objave.

WordPress pošilja objave in strani kot glavne vrste objav. Lahko dodate svoje vrste objav po meri, pri čemer število omejitev ni. Od WordPressa 3.1 smo bili obravnavani v devetih oblikah objav. Ne morete dodati svojih oblik objav, vendar lahko uporabite obstoječe forme objav v svojih vrstah objav po meri, vendar je to zgodba še en dan.

Nazadnje se vrste lestvic po meri navadno prikažejo v levem skrbniškem meniju, oblike objav pa se prikažejo v urejevalniku sporočil WordPress (ja, zaslon, kamor pišete objave).

Če povzamemo, da so z objavami datotek več nadzora nad prikazom objava vrsta objave Razumeš? Dobro. Zdaj pa nadaljujmo in odkrijmo, kako lahko podpiramo formate objav v vaši temi. Ne pozabite, da so formati objav vgrajeni v jedro programa WordPress; preprosto jih morate aktivirati v svoji temi.

Kako nastaviti WordPress forme objave

Nastavitev formatov objav je precej preprost postopek. Preprosto dodajte funkcijo v seznam WordPress, katere objave želite uporabiti in ste zlati. Če ustvarjate svojo lastno temo WordPress, se spodaj navedena koda nahaja v datoteki function.php. Če dodate forme objav v obstoječo temo, ne pozabite uporabiti nadrejene teme, saj ta ščiti vaše sloge po meri, kadar posodobite temo.

S to preambulo naredimo to. Začnite z ustvarjanjem datoteke »function.php« v imeniku svoje teme, torej če je še nimate. Samo uporabite urejevalnik besedil (zdravo), Beležnica++ ali Vzvišeno besedilo?) ustvariti datoteko v navadnem besedilu z imenom “funkcije” z odprtim

Funkciji.php dodajte to kodo:

funkcija wpexplorer_add_post_formats () {
add_theme_support ('post-formats', matrika (
"galerija",
'kvota',
"video",
"na stran",
'slika',
"povezava",
'stanje',
"zvok",
'klepet'
));
}
dodajanje ('after_setup_theme', 'wpexplorer_add_post_formats');

Shranite spremembe in to datoteko naložite v svojo temo.

Zgornja koda bo v vaše zadovoljstvo aktivirala vse formate objav. Če ustvarite novo objavo, bodo te oblike objav prikazane na seznamu izbirnih gumbov na desni strani urejevalnika sporočil WordPress.

Če vaša tema od začetka ni podpirala formatov objav, je verjetno, da boste za vsak format objave z uporabo CSS morali dodati sloge po meri (pa tudi predloge morda spremeniti). To pa je enostavno.

Dokler vaša tema pravilno uporablja funkcija post_class Če želite dodati razpise objav in vnosov, lahko elemente ciljno usmerite po njihovem razredu datotek in dodate CSS po meri. Ker bo funkcija post_class dodala imena razredov (npr .format-citat), da lahko uredite svoje omogočene oblike. Edina zahteva je, da slabo poznate osnove CSS.

Če želite pogojno spremeniti dele predloge, se imenuje funkcija get_post_format to vam bo omogočilo priklic trenutne oblike objave. Upoštevajte, da če ni dodeljen format objave, bo vrnil prazno vrednost.

Teme WordPressa z Oblikami objav

Zdaj, ko lahko dodate podporo formatom objav v katero koli temo pod soncem, kako si olajšamo vaše delo s kratkim seznamom tem, ki so vnaprej naložene s formati objav? Seznam je odličen tudi za vas, če nimate pojma, kaj ali kdo je CSS.

Tema Hueman WordPress

Tema Hueman WordPress

Hueman je a prost WordPress tema, ki ponuja brezplačne in premium teme za svoj denar.

PressCustomizr pravi, da je Hueman „… vsestransko odziven časopis z visoko ločljivostjo in tema bloga brez kompromisov. Hueman na vizualni in uporabniku prijazen način predstavi vse naprave. “

Resnično, vaša spletna revija ali blog bi lahko uporabil čarobno objavo. Ta dojenček ponuja podporo za vse formate objav in številne druge sladke lastnosti, ki jih je težko prezreti.

Skupaj WordPress tema

Skupaj WordPress tema

Tukaj na WPExplorerju jemljemo resno oblikovanje, zato si delamo teme, na katere smo zelo ponosni. V tem primeru je tema Odzivna večnamenska WordPress tema, ki vam bo odpihnila lasuljo.

Ne sprejemajte moje besede, ne pozabite pogledati obsežnega seznama funkcij, ki vključujejo WordPress forme objav. Poleg tega, da vam omogoča, da izberete različne formate objav, odvisno od vaših potreb, Total ponuja dodatne nastavitve objav, ki omogočajo spreminjanje vidikov, kot so ozadje objave, oblački, mediji, naslov in naslovi. V vaših objavah bo šlo za udarec in to je zagotovilo.

Theme ima najvišjo oceno 4,85 / 5,00 s skoraj 30 k srečnimi strankami v času pisanja. Spojite to z neverjetno podporo in popolnoma je v redu reči, da ste v varnih rokah. Gledal sem, kako ta tema raste, fant pa sem navdušen ali kaj.

Tema Matala WordPress

Tema Matala WordPress

Oh, kakšna lepota je to. Barva je ime igre, in Matt Mullenweg (ja, uspel je) se tukaj ne drži. Matala je najbolj znana po funkcijah, kot so šest formatov za objave (dodate jih lahko več; pravkar ste se naučili), dva območja pripomočkov, barvita teksturirana oblika in več možnosti prilagajanja, vključno z glavo po meri, naključnimi galerijami na posameznih slikovnih straneh in še veliko več. Na WordPress.org je 100% brezplačen

Druženje WordPress teme

Druženje WordPress teme

Pozdravljeni ljubitelji BuddyPress. Ste na trgu za WordPress temo, izdelano posebej za družabna omrežja in spletna mesta skupnosti? Če je odgovor pritrdilen, imamo samo temo za vas. Pozdravite Socialize, eno najboljših tematik BuddyPress na vrhunskem trgu.

Poleg vseh funkcij, ki jih potrebujete za oživitev spletnega mesta svoje skupnosti, družite ladje z vsemi formati objav, da se uporabniki odlično zabavajo na vašem spletnem mestu. Seveda lahko uporabite Socialize za izdelavo katerega koli drugega spletnega mesta, ki ga je mogoče predstavljati, saj je 100% prilagodljiv. Rad bi prebral funkcije z vami, vendar to ni to objava.

Spaces WordPress tema

Spaces WordPress tema

Pogovorimo se o tematiki portfelja, ki ni všeč nobeni drugi. Dame in gospodje, predstavljamo Spaces avtorja ThemeBeans, avtorja in dodatnega proizvajalca razvijalcev.

Delate znotraj ustvarjalnih krogov? Če je tako, očitno potrebujete temo, ki vam bo pomagala prikazati svoje delo v slogu. Bralce lahko opozorite na svoje delo ali svoj spletni dnevnik in celoten shebang povežete z videoposnetki, slikami, zvokom, galerijami, citati, povezavami in stranmi. Izvlečni meni po meri, 19 predlog strani po meri, vgrajene teme v živo za prilagoditvene možnosti in popolna podpora priljubljenim vtičnikov (WooCommerce, EDD in vsi dodatki za razširitve Bean) je dodaten plus.

Za navijanje…

Funkcija formatov za WordPress objave vam daje moč, ki ste jo vedno potrebovali, da dodate malo sloga; malo oomfe; malo piceza na vaš blog. Zelo žalostno je, da veliko uporabnikov WordPressa nikoli ne uporablja formatov za objavo, da bi zlomilo monotonost in napolnilo svoje objave.

Upamo, da vas bo ta objava navdihnila za ukrepanje in ustvarjanje čarovnije s svojim blogom. Bi morali kaj dodati v pogovor? Prosim, vaujte nas v komentarjih. Se vidimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map