Vzdrževanje spletnega mesta WordPress: Vodnik, kaj morate vedeti

WordPress je eden največjih strojev, ki je nastal v novi dobi v založništvu. Ponuja vam neskončne priložnosti za trženje ali pripovedovanje svoje zgodbe svetu bralcev. To je odličen stroj, o ja, ampak kot vsi veliki stroji, je potrebno olje in nato še vedno.


Oglejte si, kako naj bi vsakič za nekaj časa vrteli svoj najljubši komplet koles za vrtenje? Vzdrževanje spletnega mesta WordPress je nekaj podobnega.

Torej, ne da bi zapravili sekundo, začnimo z nekim načrtovanjem. Načrtujte vzdrževanje. Označite ga v koledarju in se držite pištole. Je pomembno.

Posodabljanje WordPress-a

Ko nekaj časa ustvarite, ga uporabite za posodobitev platforme WordPress. Ne želite zagnati svojega spletnega mesta na stari platformi, ker – hekerji.

update-wp

Oh ja, vem, gumb za posodobitev se prikaže zdaj in potem …

Vsakič, ko dobra stran naredi nekaj tako impresivnega kot WordPress, si slaba stran nameni celo življenje, da ga razreši, zato sovražnik deluje hitro. Zaradi tega za vsako izdajo WordPressa na tisoče hekerjev čaka, da sesajo vso zabavo. Pravočasna posodobitev jih bo imela ravno v križnih dlakah.

Poleg tega WordPress raste z zelo sproščenim tempom in hkrati vsak dan pridobiva kilometre vleke. Kot rezultat, se v vsaki posodobitvi uvedejo nove funkcije in funkcije. Ne zamudite vse zabave.

Avtomatski sprosti posodobitve platforme vsaj enkrat na četrtletje. V času pisanja tega članka je WordPress 3.6.1 najnovejša različica, ki je na voljo. Prenesite najnovejšo različico WordPress-a.

Če vaše spletno mesto ni posodobljeno, se drugi zabavajo na vaše stroške.

Združite svoje WordPress spletno mesto za prekinjene ali mrtve povezave

Dvignite roko, če vam je to všeč:

Stran z napako 404

Ni veliko rok, ki jih vidim. Napaka napake 404 je posledica mrtvih povezav. Prekinjene povezave. To so povezave, ki kažejo na nerazpoložljive vire, tj. Davno odsotne strani, neobstoječe kategorije, premaknjene objave, poimenujte jih.

Vedno nam ne bo všeč prekinjena povezava, saj vas resnično zanima, kaj vse se skriva za povezavo, ko se odločite za klik. Tako bodo imeli vaši bralci žolč v ustih, ko bodo na vašem spletnem mestu dobili nekaj od teh 404 napak. Ker vzameš vse to zanimanje in vrgel na psa – psa, ki je pojedel vašo domačo nalogo in zdaj vaše povezave.

Če vas žolč ne bo spremenil, da spremenite svoje pokvarjene povezave mora jih odpravite iz naslednjega razloga.

Google in drugi iskalniki sovražijo pokvarjene povezave veliko več kot vaši bralci in kaznovali bodo vašo navidezno hudomušnost z odvzemom bralcev.

Razločili bodo, ah, ta tip je najbolj pokvarjen od vseh podjetij. Zakaj bi se trudil, da bi mu dal prost promet?

Ko se to zgodi, vas bo bolela vse do banke, vendar boste imeli srečnejši dan, ko popravite prekinjene povezave. Povezave lahko uredite, če pismo ali kaj manjka, preverite, ali so povezani viri (dejansko) na voljo ali preprosto odpravite pokvarjene povezave.

Če vas usmerimo v pravo smer, vzemite to Orodje za preverjanje povezave in popravite te povezave. To so lahki izdelki, zato jih ne odlagajte več.

Pravilo palca: Vsaj enkrat na šest mesecev in po velikih spremembah spletnega mesta WordPress preverite povezave.

Soočanje z neželeno pošto

Spamerji so verjetno tisti otroci, ki sovražijo vse v življenju. Torej, čeprav tega ne vedo, to sinergijo projicirajo na hitro hrano in ves dan sedijo pred računalnikom, ki objavlja naključne stvari. Čutijo potrebo po kompenzaciji.

Zasluge: Paul

Kreditna slika: Pauhatsu

Toda kje vas to pušča? Nekateri otrok uganka vašo WordPress bazo z vrsticami. Neskončna kup nesmiselnih in navezanih komentarjev.

To se zgodi veliko, še posebej, če protivirkni vtičnik potisne neželeno pošto v neko mapo.

Nalaganje neželene pošte bo zadušilo vaše spletno mesto, upočasnilo bo stvari in ogrozilo strukturno celovitost vašega spletnega mesta. Neželena pošta bo izničila tudi vaše SEO lestvice in omajala vaš ugled.

Vendar nekateri vtičniki proti neželeni pošti samodejno izbrišejo neželeno pošto po določenih obdobjih, kar je sicer dobro, vendar morate biti na varni strani, če želite komentarje onemogočiti po nekaj dneh, npr. 14 dni ali si privoščite nekaj minut, da izpraznite mapo z neželeno pošto.

Če resnično poznate svojo pot okoli svojega strežnika, pojdite na phpMyAdmin in zaženite naslednjo poizvedbo baze podatkov.

IZbriši iz wp_comments WHERE comment_approved = ‘neželena pošta’

Kaj bi rekel v zvezi s tem: “Toda to bo izbrisalo vso le neželeno pošto, tudi nekaj tistih, ki so bili po pomoti?” Pa dobro.

Varnostno kopiranje spletnega mesta

Zdaj, ko smo se ukvarjali z neželeno pošto, imamo čistejšo spletno stran. Torej, kaj pravite, da ga podkrepimo?

Mimogrede, če bi radi potovali na Jamajko, je Back It Up priljubljena plesna rutina, ki vključuje veliko “varnostnih kopij”, če veste, kaj mislim. Če se družite v enem od tistih funky spojev in v najverjetnejših primerih morate razložiti, kaj je varnostno kopiranje spletnega mesta, samo recite: “Kaj? Poglejte človek, pravkar naredim kopijo svojega spletnega mesta.

RezervaZ Jamajke govorimo o varnostnih kopijah spletnega mesta WordPress. Številni spletni gostitelji ponujajo to fantastično možnost, ki vam omogoča ročno varnostno kopiranje spletnega mesta ali – ne boste verjeli – če bi želeli, z načrtovanjem samodejnih varnostnih kopij. Prav? Morali bi imeti samo avtomatsko varnostno kopiranje. Lahko pa kupite varnostni vtičnik, kot je BackupBuddy, ali storitev, kot je VaultPress.

Če ta lopov pes požre vašo kodo ali kakšen domišljav skript, vas lahko v nekaj minutah vrne v prvotno slavo.

Svoje WordPress spletno mesto lahko varnostno kopirate v ločeni mapi na vašem strežniku ali kupite za nov račun novega spletnega gostovanja, da shranite redno posodobljeno in že pripravljeno varnostno kopijo spletnega mesta. Dodatni spletni prostor lahko uporabite za gostovanje več projektov, cena spletnega gostovanja pa je res nizka.

Varnostno kopirajte svoje spletno mesto vsaj enkrat na teden, še posebej, če je veliko dnevnih aktivnosti. Če ima ponudnik gostovanja samodejno možnost, vklopite stikalo in ga nikoli ne izklopite. Problem rešen.

Posodabljanje spletne vsebine

Oh počakaj, pravzaprav si nisi lagal, da vzdrževanje spletnega mesta WordPress nima nobene zveze s posodabljanjem spletne vsebine, zdaj pa si?

Pozorno poslušajte svoje spletna vsebina je enako pomembna kot vaša koda. Če svoje spletne vsebine ne posodabljate ali redno objavljate novih blogov, se sami streljate v nogo. Zato je koristno oblikovati vrstni načrt.

Uredniški koledar

Ustvarite urnik vsebine ali uredniški koledar in sledite temu, da zagotovite, da je vaše spletno mesto na tej strani dobro na voljo. Dejavnost (pogovori, všečki, tvit in vse ostalo, kar napaja hype) je tisto, kar dobi kovanje tvojega denarja.

O ja, pravkar sem vas poklical kravo na najbolj ljubljenem spletnem mestu, morali bi se res razjeziti in to tipkovnico že prebiti. Ne boste pridobili zagona, kot bi želeli, če ne bi ustvarjali vsebine, to je splošno načelo.

Potegnite svojo (spodnjo regijo) in se zaposlite, če pa ne morete pisati, da bi prihranili gos, najemite pisca ali dva. Naredite karkoli, vendar posodobite svojo vsebino. To je dobro za:

 • SEO
 • Posel
 • Celovitost
 • Globalno segrevanje (jk)
 • Et cetera et cetera

Torej, da, posodobite svojo vsebino, kar pomeni tudi urejanje starih objav, naslovov in odpravljanje vseh napak. Nekatere neznane osebe pravijo, da bi morali urejevalni koledar segati globoko v prihodnost, če pa boste v naslednjih šestih mesecih obložili vsebino, boste naredili prav.

Pomen preverjanja vaše strani WordPress

Preverjanje veljavnosti vaše spletne strani je zelo pomembno.

Če spremenite kodo, tabele slogov, strani, objave, povezave; kar koli, pomembno je, da preverite svojo spletno stran. Vsaj enkrat. Nočete, da bralci naletijo na 404 strani z napakami in druga presenečenja. Preverjanje spletnega mesta WordPress enkrat na leto bi moralo biti dovolj, vendar ne pozabite, da to storite vsakič, ko na svojem spletnem mestu naredite veliko sprememb..

Nazadnje in hitro, preverite statistiko svojega spletnega mesta, povezljivost, prijave in druge oblike oglaševanja kadarkoli lahko. Tako boste lažje razumeli svojo ciljno publiko.

Tam sem videl zelo dolg vzorčni (vzdrževalni) koledar, zato sem vam naredil krajši, ki ga lahko celo prenesete na svojo mobilno napravo:

WordPress-vzdrževanje-koledar-wpexplorer

Zaženite s tem koledarjem ali ustvarite podoben, da bo vaše WordPress spletno mesto optimalno delovalo. In udeležite se čim več družinskih večerov. To je še dodaten nasvet.

Orodja

Tukaj je nekaj orodij in virov (in družbe), ki jih imate:

Če bi raje kdo naredil delo namesto vas, lahko vedno kupite paket vzdrževanja (o nekaj storitvah vzdrževanja WordPress smo govorili v prejšnji objavi spletnega dnevnika tukaj na WPExplorerju). Profesionalni paketi za vzdrževanje WordPress se lahko začnejo pri 79 USD prek spleta, vendar ta cena ne bo poskrbela za ustvarjanje vsebine. Samo posodabljanje in druge lahke stvari.

Hitri povzetek

V punchline, posodobite WordPress, posodobite spletno vsebino, odstranite neželeno pošto, odstranite mrtve povezave po potrjevanje, varnostno kopirajte vse in potem vse znova.

V redu, to pomeni konec našega Vzdrževanje spletnega mesta WordPress vadnica. Če sem kaj izpustil ali imate drug pogled, da bo pogovor še bolj zanimiv, bi radi prebrali vaše misli v komentarju spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map