WordPress Komentarji Tweaks za racionalizacijo vašega spletnega mesta

Večina blogerjev in lastnikov spletnih strani se strinja, da so komentarji pomembni za razvoj spletne skupnosti, pa tudi za ustvarjanje zanimanja in dodatnega prometa na spletnem mestu. Toda tako kot mnoge druge stvari v življenju, tudi pri omogočanju komentarjev obstaja slaba stran. Kolikor želite vsebini, ki jo ustvari uporabnik na svojem spletnem mestu, lahko obstajajo primeri, ko komentarji pomenijo večje težave kot pomoč. Včasih se zaradi pravilnika o komentarjih zahteva malo predelave, da bi racionalizirali spletno mesto in ohranili dobro naoljen stroj.


1. Premikanje komentarjev iz ene objave v drugo

Zakaj bi radi premaknili svoje komentarje iz ene objave v drugo? No, nekaj razlogov je. Morda boste želeli preizkusiti vode na različnih različicah istega delovnega mesta in v prometnem oddelku preveriti, katera je boljša. Tudi če preimenujete stalno povezavo, da dobite isti URL, se bo v novi različici objave še vedno prikazalo veliko stvari, razen komentarjev. Mogoče pripravljate novo izdajo stare objave in želite preusmeriti staro različico. Kolikor je to preprosto, bodo komentarji še naprej objavljeni, ko boste preusmerili svojo objavo.

Morda eden od obiskovalcev vašega spletnega mesta pusti komentar, vendar napačne objave. To se zlahka zgodi, če obiskovalci preberejo kopico objav in jih nekje ob poti potisnejo na stran. Mogoče so informacije pomešali in pustili komentar, ne da bi vedeli, da bi moral biti za drugo objavo. Komentar ne bo povezan z objavo, v kateri se pojavlja, kar bo samo zmedlo ostale obiskovalce, ki ga berejo.

Seveda je to le nekaj možnih scenarijev, zaradi katerih bi radi preusmerili komentarje. Vsekakor premikanje komentarjev iz ene objave v drugo ni tako preprosto. Pravzaprav v WordPressu sploh ni mogoče brez kakršne koli pomoči. Hvala bogu za vedno zanesljiv svet WordPress vtičnikov! Obstaja vtičnik za skoraj vse, zato bi morali biti premiki komentarjev izjema?

Tako premični komentarji

Eno takšnih orodij, ki deluje precej dobro, je vtičnik Tako Movable Comments. S tem vtičnikom, nameščenim na vašem spletnem mestu WordPress, boste lahko premikali komentarje iz ene objave v drugo – ali s strani v objavo – ali obratno. Hkrati boste lahko premaknili več komentarjev in premaknili navojene komentarje.

Vse, kar morate storiti, je, da izberete vrsto objave, v katero želite premakniti komentar, nato pa izberite dejanski naslov objave / strani, na katero želite, da jo premaknete. Če želite premakniti večino komentarjev, se morate odpraviti do razdelka s komentarji, izbrati objave, ki jih želite premakniti, in uporabiti spustni izbor množičnih dejanj. Lahko celo ohranite svoje navojene komentarje v pravilnem vrstnem redu, ko jih premikate, tako da “pogovor” še vedno ostane nedotaknjen. Z nekaj kliki lahko svoje komentarje preprosto premikate, ne da bi vam bilo treba to storiti ročno. To je popoln prihranek časa!

2. Onemogoči komentarje trenutnih objav

Ko je sredi priprave novega preprosto onemogočiti komentiranje objav, kaj pa, če se odločite, da želite onemogočiti komentarje na kopico objav, ki ste jih že napisali in objavili? Mogoče ste se naveličali odgovarjati na komentarje, še posebej, če se zapletejo v navojni pogovor, ki vas nenehno zahteva, da se oglasijo. Morda oseba, ki je napisala izvirno objavo, ne piše več za vas, zato onemogoča kakršne koli odgovore s strani avtor za nadaljevanje.

Vrsta spletnega mesta, ki ga močno vodite, ali bodo komentarji dragoceni ali ne. Obstaja vrsta tem, ki lahko sprožijo velik dialog in resnično sprožijo razpravo med ljudmi. Spletna mesta, ki se vrtijo okoli politike, religije in vsega drugega, kar bi lahko postalo vroča tema, bodo gotovo zagotovo privedli do komentarjev, ki se izkažejo za argumentirane in celo žaljive..

Te vrste niti zagotovo potrebujejo nenehno upravljanje, saj bi se lahko mnogi komentarji izkazali za zelo žaljive. Mogoče preprosto nimate časa ali nagnjenosti, da s temi komentarji iz dneva v dan upravljate, še posebej, če se pojavljajo v vseh vaših objavah.

Vedno lahko onemogočite komentarje, ko nastavljate novo spletno mesto, tako da preprosto počistite polje Nastavitve> Razprava, vendar je to bolj zahtevno, če gre za obstoječa spletna mesta z veliko vsebine. In ta nastavitev lahko deluje za objave, vendar se ne bo uporabljala za strani ali vrste objav po meri, kar pomeni, da se bo nov obrazec za komentar še naprej prikazoval.

WP Onemogoči komentarje

Ne glede na vaš razlog, da želite onemogočiti komentarje prejšnje objave, je najboljši način za to z uporabo vtičnika. Seveda. Eden takšnih priročnih vtičnikov je WP Onemogoči komentarje vtičnik, ki omogoča onemogočanje vtičnikov, pingov in sledilnih objav za vaše objave, avtorje, kategorije, oznake, URL poti, napotitve, IP naslove, forme objav, vrste objav in jezike. Omogoča vam neverjeten nadzor nad svojimi komentarji.

3. Po določenem času v objavah in straneh ugasnite komentarje

Zaključni komentarji starejše objave in strani je dobra ideja, če želite pomagati, da se vaše spletno mesto hitreje naloži. Stare objave, ki ostanejo odprte za nadaljnje komentarje, bodo zagotovo magnet za neželeno pošto. Dlje in bolj zapletena je neželena pošta, večja bo pasovna širina na vašem strežniku.

Neželena pošta ponavadi cilja na starejše objave, od katerih veliko avtorjev ne upravlja več. Tudi pri vtičniku za preprečevanje neželene pošte teh komentarjev ne boste videli vedno, vendar boste zagotovo opazili, da se na vašem spletnem mestu traja dlje kot običajno.

Ni verjetno smisla, da bi bila stara objava odprta za komentarje, še posebej, če je novice po naravi in ​​ni več pomembna. Tvežil bo le spam, poleg tega pa boste morali nenehno spremljati komentarje, ki se še naprej vtikajo. Komentarje na objave lahko onemogočite po preteku določenega časa na dva različna načina:

  • Zapri komentarje o posameznih objavah: Zapiranje komentarjev posamično vam omogoča, da so nekatere objave odprte za komentarje in omogoča ciljanje samo na določene objave. To zahteva malo ročnega dela, vendar deluje v mnogih situacijah. Preprosto pojdite »Uredi objavo« nato odveži »Dovoli komentarje« in »Dovoli povratne in povratne klice« škatle.
  • Samodejno: Če želite določiti določeno število dni, ko bodo komentarji lahko odprti, pojdite na Nastavitve -> Razprava -> Druge nastavitve komentarjev -> “samodejno zapre komentarje na članke, starejše od X dni.” Shranite te nastavitve in končali ste. To je tako enostavno.

Torej, tam ga imate. Kratki komentarji lahko izboljšajo spletno mesto in odvzamejo veliko zamudnega upravljanja s svojega krožnika. Upam, da boste našli te nasvete koristne. Ali obstajajo drugi načini za premikanje komentarjev ali njihovo skupno brisanje, ki sem jih pogrešal?

Kaj naredite za upravljanje komentarjev na svojem spletnem mestu? V spodnjih komentarjih me obvestite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map