WordPress otroška tema popoln vodnik

WordPress otroške teme. Na začetku se morda slišijo (in zdi se) zastrašujoče, toda ko se enkrat naučite novice in lepote (pa tudi lepote) otroških tem WordPress, se boste zelo zabavali. V tej objavi bomo razdelili otroško temo WordPress na njene različne dele. Povedano drugače, se bomo naučili:


 • Kaj je otroška tema WordPress
 • Zasluge otroških tem WordPress
 • Slabosti otroških tem WordPress
 • Kako ustvariti otroško temo WordPress
 • Viri za otroške teme WordPress

Kaj je otroška tema WordPress?

Torej, kaj je otroška tema WordPress?

Otroška tema WordPress je v bistvu tema WordPressa, ki si “izposodi” predloge datotek in funkcij iz druge teme WordPress, znane kot nadrejena tema. Ne prekucajte še ničesar, vse bom podrobno razložil.

A matična tema je tipična WordPress tema, kot je naša najbolj prodajana tema Total WordPress, privzeta tema dvajset štirinajst ali katera koli tema, ki jo uporabljate na svojem spletnem mestu.

Najbolj osnovna otroška tema WordPress je preprosto mapa, ki vsebuje posebno datoteko style.css. Brez skrbi, vse bo smiselno, ko bom razložil. Eno od vprašanj, ki vam zdaj verjetno gre skozi glavo, je: Zakaj bi želeli uporabiti otroško temo, ko je veliko starševskih tem?

Odgovor je povsem preprost. Večina nadrejenih tem prejema posodobitve. Če vzamete nadrejeno temo in prilagodite kodo (in slog), boste izgubili vse te spremembe, ko boste temo posodobili. Tu se pojavljajo otroške teme WordPress. Otroška tema WordPress vam omogoča prilagoditev teme nadrejenega, ne da bi pri posodobitvi tvegali izgubo sprememb. Seveda se lahko odločite, da odpravite posodobitve, če nimate nič proti temu, da svoje spletno mesto izpostavite hekerjem.

Iti naprej…

Pred nekaj odstavki sem omenil, da si otroške teme »izposodijo« predloge datotek in funkcionalnost od nadrejenih tem. Kako se to zgodi? O otroških temah pomislite kot senca teme; posnemajo svoje matične teme. Vse je všeč ustvariti kopijo nadrejene teme, ne da bi dejansko ničesar kopirali. Sliši se kot magija, kajne?

Pritisnite gumb za zamrznitev. Kako ustvarite kopijo nadrejene teme, ne da bi dejansko kaj kopirali? Skrivnost razumevanja otroških tem se skriva v posebni datoteki style.css, ki smo jo že omenili. Pravzaprav je skrivnost ena sama vrstica znotraj stila.css. Katero vrstico vprašate? Več o tem v trenutku. Ker bomo kasneje v tej objavi ustvarili otroško temo, bom le predstavil nekaj osnovnih pojmov, da bom razkril črto, o kateri govorim, in vam omogočil boljše razumevanje otroških tem.

Če želite sestaviti otroško temo, morate v svojem tematskem imeniku WordPress ustvariti mapo (za otroško temo). Mapo lahko poimenujete karkoli (ali po svoji temi). Nato morate ustvariti style.css z naslednjo kodo:

/ *
Ime teme: ime otroške teme (npr. Skupna otroška tema)
URI teme: http://www.example.com (URL teme otroške teme)
Opis: Kratek opis otroške teme
Avtor: Vaše ime je tukaj
Predloga: Ime imenika vašega nadrejenega teme (npr. Skupaj, dvajsetnajst itd.)
Različica: 1.0.0
* /

Ta slog.css morate shraniti v mapo otroške teme. Zdaj se vrnite na šesto (6.) vrstico v zgornji kodi. Boš videl:

Predloga: Ime imenika vašega nadrejenega teme (npr. Skupaj, dvajsetnajst itd.)

V tej vrstici je prikazana tema vašega otroka, od katere nadrejene teme si bo izposodil funkcije in datoteke s predlogi. Ta preprosta vrstica povezuje vašo otroško temo z nadrejeno temo, saj deluje kot kanal, skozi katerega otroška tema prejme predloge datotek in funkcionalnosti od nadrejene teme. To pomeni, da mora biti vaša matična tema nameščena na vaši WordPress platformi.

Dovolj je reči, da brez te vrstice nimate otroške teme. Pravkar imate mapo in značilno datoteko style.css.

Če povzamemo, vrstica predloge podeduje (večino) nadrejeno temo, ko aktivirate otroško temo. Vse spremembe, ki jih spremenite v otroški temi, ne bodo vplivale, če / ko posodobite nadrejeno temo. Kako ti je všeč to razlago? Spremljate ali ni dovolj jasno? Če ste z mano, pojdimo na prednosti in slabosti otroških tem WordPress.

Kakšne so prednosti uporabe otroške teme?

Pri uporabi otroške teme je veliko prednosti, zato priporočamo vsem, ki uporabljajo temo, ki ni bila izdelana po meri za njihovo spletno mesto, za nastavitev in aktiviranje otroške teme. Našteli smo nekaj ključnih prednosti uporabe otroške teme in zakaj bi jo morali dobro razmisliti.

Uspeh

Varne posodobitve

Otroške teme WordPress si preprosto izposodijo funkcije, predloge in sloge od nadrejene teme. To vam omogoča, da prilagodite svoje spletno mesto, ne da bi se dotaknili matične teme. Zato kadar koli razvijalci posodobijo nadrejeno temo, lahko spletno mesto varno nadgradite, ne da bi pri tem izgubili spremembe po meri.

Otroške teme je enostavno razširiti

Otroške teme WP vam nudijo veliko prilagodljivosti. Ustvarite lahko nove datoteke predloge, ki niso bile del nadrejene teme. Dodate lahko nove funkcije, sloge in še veliko več. Poleg tega obstaja veliko komercialnih in brezplačnih tematskih okvirov z razširljivimi možnostmi za začetek.

Otroške teme so varne pred padcem

Vsak razvijalec je človek in vsi vemo, da je napaka tudi človek. Vsi delajo napake in vsi pozabljajo. Če rečem, boste v juhi, če boste pozabili kodirati nekaj, ko uporabljate nadrejeno temo. Z otroškimi temami so stvari nekoliko drugačne. Če pozabite neko kodo, bo WordPress samodejno naložil alternativo (ali izvirnik) iz nadrejene teme. Seveda to velja le, če koda obstaja v nadrejeni temi.

Kateri so negativni elementi uporabe otroške teme?

Čeprav so na splošno otroške teme super in priporočamo, da vsi, ki uporabljajo WordPress, aktivirajo otroško temo na svojem spletnem mestu, če nameravajo v prihodnosti narediti morebitne spremembe, so to nekaj, kar morate upoštevati.

Obstaja krivulja učenja

Otroške teme so predvsem za razširitev ali prilagajanje funkcionalnosti matične teme, kar pomeni, da če niste razvijalec, ni veliko tega, kar bi lahko naredili s svojo otroško temo in se boste želeli naučiti nekaj kodiranja. polni potencial otroške teme. Če ste novinec, potrebujete čas, da se naučite delovanja nadrejenih tem in WordPress-a (kot tudi malo kode) na splošno, da uživate v polnem potencialu otroških tem. Vseeno si morate prislužiti svoje črte. Konec koncev boste v nobenem trenutku kodirali kot profesionalci!

Stvari se zlomijo ali ostanejo zadaj

Če ste spletno mesto zgradili okrog nadrejene teme, boste morda morali spremeniti nekaj stvari (npr. Menije, pripomočke in / ali možnosti teme), ko preklopite na nadrejeno temo. Nekatere teme shranijo nastavitve v bazo podatkov glede na ime teme, tako da se ob prehodu na otroško temo zdi, da ste izgubili vse nastavitve nadrejene teme (nastavitve prilagajalca), vendar ne skrbite, da so v bazi podatkov varne, vendar boste V tem primeru se morate vrniti k staršu, če želite kopirati nastavitve in jih preseliti. V naši temi Total ponujamo uporabno ploščo za uvoz / izvoz prav na nadzorni plošči, tako da lahko pred prehodom na otroško temo kopirate nastavitve orodja za prilagajanje teme in jih premaknete čez.

Poleg tega, če uporabljate otroško temo za zagotavljanje dodatnih funkcij na svojem spletnem mestu, namesto da uporabite vtičnik, če kdaj preklopite nadrejeno temo, boste morda morali nekaj teh nastavitev premakniti na novo otroško temo, preimenovati svojo trenutno otroško temo ali premakniti spreminja v vtičnik po meri.

Kako ustvariti otroško temo WordPress?

Predvidevam, da ste proaktivni in ustvarili ste mapo in “posebno” datoteko style.css za otroško temo. Če ste pravkar preskočili na ta del (ali ste že nestrpno čakali na ta del), odprite svoj direktorij WordPress prek FTP / SFTP (… / wp-content / themes) in ustvarite mapo, v kateri boste shranili otroško temo.

Opomba: Do imenika tem lahko dostopate prek upravitelja datotek v cPanelu. Lahko pa uporabite odjemalca FTP, kot je FileZilla če imate omogočene FTP račune.

Nato odprite svoj najljubši urejevalnik besedil (moj je Beležnica++) in ustvarite datoteko style.css z naslednjimi informacijami:

/ *
Ime teme: ime otroške teme (npr. Skupna otroška tema)
URI teme: http://www.example.com (URL teme otroške teme)
Opis: Kratek opis otroške teme
Avtor: Vaše ime je tukaj
Predloga: Ime imenika vašega nadrejenega teme (npr. Skupaj, dvajsetnajst itd.)
Različica: 1.0.0
* /

To je ista koda, ki smo jo uporabili prej.

Naložite datoteko style.css v mapo otroške teme. Na tej točki je datoteka style.css prazna (razen zgornjih vrstic, ki ne pomenijo ničesar glede stajlinga), zato ne pričakujte, da bo vaša otroška tema videti tako kot matična tema. Če želite premagati to oviro, lahko uvozite style.css nadrejene teme tako, da ustvarite novo prazno datoteko function.php v podrejeni mapi teme in dodate to PHP kodo:

funkcija total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Dinamično dobite številko različice nadrejenega tabele slog (brskalnikom omogoča, da ob posodobitvi teme ponovno predpomnijo tabelo svojih slogov)
$ topic = wp_get_theme ('Skupaj');
$ version = $ theme-> get ('Različica');

// Vstavite tabelo sloga
wp_enqueue_style ('roditeljski slog', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ različica);

}
dodajanje ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Ne pozabite spremeniti mesta, kjer piše »Skupaj« ime matične teme. To bo omogočilo otroški temi, da dinamično posodobi številko različice, ki je dodana nadrejenemu style.css, tako da, ko je nadrejena tema posodobljena, če je v datoteki style.css v nadrejeni temi prišlo do sprememb, bo to omogočilo brskalniku in vašemu CDN ( če uporabljate enega) ponovno predpomnite tabelo slogi in preprečite, da bi vaše spletno mesto ob gledanju imelo težave s CSS.

Prilagajanje teme vašega otroka

Otroške teme-prilagoditve

Zdaj pa pridi zabaven del. Najverjetneje ste ustvarili otroško temo za prilagajanje, zato se potopite noter!

 • Če želite prilagoditi otroško temo, preprosto dodajte svoje sloge v datoteko style.css, ki ste jo ustvarili. Prevladali bodo nad ustreznimi slogi, ki jih najdemo v nadrejeni temi.
 • Če želite urejati datoteke s predlogi, jih najprej kopirajte na otroško temo in jih nato uredite od tam. Vseh datotek pa ni mogoče kopirati na otroško temo in jih spremeniti, kopirate lahko le prek datotek predloge. Če ima tema v sebi določene datoteke za vključuje, inc, funkcije ali drugo mapo, ki vsebuje razrede in funkcije po meri, jih morda ne boste mogli kopirati in spreminjati. V teh primerih boste morda želeli s pomočjo filtrov ali akcijskih kljuk spremeniti privzete funkcije nadrejene teme.
 • Datoteke predlog po meri lahko otroški temi dodate za več funkcionalnosti
 • Če želite dodati funkcije po meri in uporabiti nadrejeno temo ali filtre WordPress, uporabite datoteko function.php otroške teme. V datoteko function.php v nadrejeni temi ne dodajte novih funkcij!

WordPress bo najprej naložil datoteke predloge in sloge v otroško temo, če pa nekaj manjka, bo v nadrejeno temo naložil ustrezne datoteke. O ja, otroške teme so varne, vendar stavim, da smo to že povedali.

In to je to.


Zaviti stvari …

Otroške teme so zelo močne, kar se tiče prilagoditve in razširljivosti. Poleg tega nudijo dobre učne podlage za vse, ki se želijo naučiti razvoja teme WordPress. Preprosto in zabavno je za ustvarjanje in vam nudijo veliko možnosti, da svoje spletno mesto WordPress spremenite na poljuben način.

Oblikujte stran in se zabavajte in ne odhajajte, preden delite z nami v spodnjih komentarjih. Radi imamo in cenimo vaše povratne informacije ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map