WordPress s PHP 7 – Zakaj nadgraditi vaš strežnik

PHP 7 se je predstavil decembra 2015 in tudi po polnem letu od začetne izdaje obstajajo spletna mesta, ki še vedno delujejo pod starejšimi različicami. PHP 7 je velika sprememba na bolje. Je precej izboljšana različica enega najpogosteje uporabljenih skriptnih jezikov in temeljni temelj WordPressa. V tem članku bom razložil, zakaj je tako pomembno nadgraditi na gostovanje, ki pravilno nudi podporo, in zakaj bi koristilo vašemu spletnemu mestu.


Prednosti PHP 7 za WordPress

PHP 7 je zdaj v različici 7.1.4, vendar osnovni bistvi še vedno ostajajo, to so najpomembnejši vidiki, ki so se iz PHP 5.6 in starejše različice spremenili v 7

 • Nov Zend Engine se imenuje PHP Next Generation (NG)
 • Pomembno zmanjšanje porabe pomnilnika
 • Izvleček sintaksa
 • Dosledna 64-bitna podpora
 • Zdaj se veliko število usodnih napak pretvori v izjeme
 • Boljši in bolj zaščiten generator številk
 • Anonimni stavki
 • Združljivost z OpenSSL 1.0.2e naprej.

Torej, še vedno ne vem, kaj vse pravzaprav pomeni mumbo jumbo ?, ​​naj vse podrobno razložim.

Počakajte – kaj se je zgodilo do 6?!?! Razvojni cikel za PHP 6 je obstajal toda prejšnji poskus tega ni nikoli objavil javnosti (ne skrbite – niste ga nekako zgrešili). Da bi preprečili zmedo, je bilo odločeno, da jih bomo 6 preskočili. To je služilo namenu nadaljnjega izboljšanja razvoja PHP 7 in lansiranja bolj polirane različice z veliko več funkcijami in prednostmi.

Novi Zendov motor

Za tiste, ki ne veste, Zend ni nov za PHP, saj je bil tam od leta 1999. Zend je izvršilni mehanizem, ki dejansko razlaga jezik PHP. Napisana je bila na C in je skozi čas imela več nadgradenj. Različica, ki jo uporablja PHP 5.x, se imenuje Zend Engine II in doda razširljiv objektni model in izboljšane zmogljivosti v primerjavi s starejšimi različicami, vendar novi Zend Engine v PHP7, ki se zdaj imenuje Naslednja generacija je jedro dejanskega povečanje hitrosti od PHP7.

Kadar boste besedo slišali dvakrat hitreje in znatno zmanjšali porabo pomnilnika PHP7, boste vedeli, da gre dejansko za izboljšave Zend Next Generation.

Naslednja generacija to doseže s spreminjanjem vedenja delovanja s kazalci (kot smo bili prej Zend Engine II) v delovanju s strukturami. Ta sprememba zmanjšuje porabo spomina, zbiranje smeti in splošno učinkovitost.  Podrobnejša razlaga, ki se priporoča samo kodiranju bojevnikov, je na voljo na spletni strani PHP wiki.

PHP 7 je način hitrejši

Spremembe v naslednji generaciji Zend Engine so glavni odgovorni za povečanje hitrosti, saj so z zmanjšanjem porabe pomnilnika zmanjšali tudi čas, ki ga skriptni jezik potrebuje za obdelavo informacij, rezultat pa je, da PHP 7 bo potreboval manj strežnikov za zagotavljanje iste vsebine. To je za vas čudovito, ker kdo ne želi pospešiti WordPress-a.

To je graf, neposredno vzet iz PDF-ja PHP:

Število zahtev na sekundo je dobro merilo uspešnosti, saj v bistvu pove, koliko uporabnikov bo lahko kadar koli videlo vaše spletno mesto glede na vaš strežnik in programsko opremo. Več zahtevkov, ki jih strežnik lahko služi, hitreje bo vaše spletno mesto. PHP 7 lahko podvoji delovanje PHP 5.6 in neposredno konkurira HHVM, drugemu tolmaču jezika skripta, ki ga je ustvaril Facebook.

Zakaj hitreje? Ker za obdelavo vsake zahteve porabi manj časa CPU-ja, torej lahko podvoji količino zahtevkov, ki jih lahko kadar koli vroči.

Izboljšano ravnanje z napakami in 64-bitna podpora

Ena najbolj kritiziranih stvari v PHP je bilo obravnavanje napak. Zakaj lahko vprašate ?, ker je bila pred PHP7 usodna napaka nekaj skoraj nemogoče pravilno odpraviti, saj ne bi priklicala nobenega upravljalca napak in zaustavila izvedbo skripta.

Izboljšano ravnanje z napakami v PHP 7 uporablja izjeme, ki jih je mogoče metati, kar omogoča razvijalcem veliko boljši mehanizem za ravnanje z napakami, ki prej niso bile na voljo. Z ustvarjanjem izjem razvijalci lahko dobijo veliko boljše informacije o dejanski napaki in jo znajo pravilno odpraviti.

Nasvet: zdaj je veliko lažje kodirati in manj glavobola.

Po drugi strani pa dosledna 64-bitna podpora pomeni, da PHP7 zdaj omogoča 64-bitna cela števila in je podprt na drugih platformah, kot je Microsoft Windows, ki deluje izvirno pri 64-bitnih.

PHP 7 podpira anonimne razrede

Obstaja praksa v vseh pomembnejših predmetnih jezikih, ki se uporabljajo anonimne stavke.  Java in C # jih imata v izobilju. Anonimni razredi niso le zelo uporabni, ampak pravilno kodirani lahko pospešijo izvrševanje kode, dodajanje anonimnih razredov je bilo potrebno, da se PHP7 ujame z vsemi glavnimi objektno usmerjenimi jeziki.

Zastarele funkcije PHP

V PHP7 je bilo večjo hišno hrambo z zastarelo funkcijo. Zastarela funkcija za tiste, ki ne vedo, je del kode, ki velja za prestar ali neuporaben, in zahteva klicanje. Ko je funkcija v PHP zastarela, ta ne deluje več.

Razvijalci PHP7 so skrbno preučili veliko funkcij, ki jih ni bilo več uporabljati. Pomembno je vedeti, da lahko zastarela funkcija potencialno pokvari vašo kodo. Ko slišite za vprašanja združljivosti z nadgradnjo WordPress-a na PHP7 je točna točka, kjer lahko vaše spletno mesto zavira.

Zastarele funkcije v PHP 7 so najbolj pomembne točke pri nadgradnji spletnega mesta na gostovanje, ki omogoča PHP 7

Starejši vtičniki in teme, ki kličejo te zastarele funkcije, lahko in prenehajo delovati, če se izvajajo pod PHP7. Zato ti absolutno morate nadgraditi vse svoje vtičnike in teme pred prehodom na gostovanje, ki podpira PHP7.

Odstranitev vse te zastarele kode je deloma odgovorna za delovanje PHP7, ki zdaj deluje v veliko čistejšem okolju kot PHP 5.x

Kaj vse to pomeni

PHP7 je hitrejši in lažji, deluje z manj porabe pomnilnika, kadar koli izvede dvakrat več kode kot PHP 5.x in napake obravnava na veliko bolj čist način. To vse pomeni v hitrejše spletno mesto, boljše kodiranje in veliko boljša uporabniška izkušnja.

Če vam je mar za uspešnost na vašem spletnem mestu, bi morali prvo naročilo dneva nadgraditi vse vtičnike in teme in preiti na gostovanje, ki ponuja PHP7. In imate srečo – večina priljubljenih gostujočih podjetij ponuja PHP 7 za vse svoje načrte (ali ponujajo nadgradnjo). Tu je nekaj priporočljivih gostiteljskih programov, ki so združljiva s PHP 7:

 • Gostovanje za WordPress, optimizirano z Bluehost
 • Gostovanje WordPress, ki ga upravlja WP Engine (ki gosti tudi WPExplorer)
 • Gostovanje za WordPress v medijskem templju
 • Plus drugi! In če vam je všeč vaš trenutni gostitelj, samo vprašajte o nadgradnji.

Seveda obstajajo še drugi dejavniki, ki prispevajo k še večji uspešnosti, na primer uporaba nginx in gostovanje storitev, ki podpirajo nekakšen predpomnilnik spletnega strežnika, vendar bomo o vseh teh temah razpravljali v naslednjem članku. Za zdaj, če imate kaj dodati ali kakršna koli vprašanja, nam to sporočite v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map