WordPress testiranje uspešnosti: zakaj, kako in katera orodja uporabiti

Na tone člankov, napisanih kot vodnik po uspešnosti WordPressa, na tone vsebine, ki je namenjena tej temi, kaj pa orodja, ki jih uporabljamo za merjenje?


Spletna in programska orodja, ki jih uporabljamo, so velik del enačbe. Napačno orodje ali nepravilni rezultati vas lahko zmedejo. Danes bomo storili ravno nasprotno, danes bomo podali merila uspešnosti in videli, ali lahko dobimo boljšo predstavo o tem, kaj je dobro, kaj je sprejemljivo in česa se moramo vsekakor izogibati, ko bomo poskušali analizirati naša spletna mesta po naših potrebah za hitrost.

Zvezde noči bodo: GTMetrix, KeyCDN test hitrosti, orodja Pingdom, Google Pagespeed Insights, spletna stran za preizkušanje spletnih strani in hitrost Monitis. govorili bomo o močnih in tedenskih točkah na vsaki, nato pa vam ponudili rezultate.

Za Techno Geeks

V tem članku bomo uporabili spletno mesto in storitev, za katere smo prepričani, da je primerna za optimalno delovanje. Spletno mesto bo revija digitalnih iger, zelo optimizirana, s tono člankov. Spletno mesto uporablja izpopolnjen CSS, statični predpomnilnik HTML, podrejen JS, CDN in deluje pod HTTP / 2. Na strani strežnika deluje na Xeon procesorju, 24 niti, 24 GB RAM-a, Gigabitno povezavo in gostuje v podatkovnem centru v Severni Karolini, količina zahteve, ki jo ima strežnik, je minimalna, procesor pa je premalo uporabljen poraba je precej večja od 0,5 za skupno število 12 jeder in 24 niti, nginx je napolnjen s predpomnilnikom in deluje pod PHP 7.1 RC

Testiranje WordPress orodij za uspešnost

Vse to tehnično babanje pomeni, da gre za en močan strežnik, ki gosti znotraj zaupanja vrednega podatkovnega centra, ki poganja optimalni spletni strežnik in spletno mesto. Ne pozabite, o tem članku gre merjenje primerjalnih vrednosti, v ta namen bomo izbrali najbližji strežnik našemu izvoru, to je New York in Dallas saj ne želimo upoštevati hitrosti omrežja, vendar merilo natančnost. Vsa spletna orodja so nam omogočala, da izberemo Dallas / New York, razen spletnega testa, ki v New Yorku vedno presega zmogljivosti, zaradi česar smo morali iti v California EC2 na teste.

Mi bomo merili čas nalaganja glede na vsako orodje in nato vam bomo ponudili končno tabelo primerjave med njimi, poanta tega članka je, da vidite razlike v testiranju in ugotovite, katero je najbolj natančno, hitro in enostavno za uporabo priporočila. Bistvo tega članka je tudi, da vam pokažemo, zakaj so nekateri testi popolnoma neuporabni, celo prihajajo od velikih zvezd, kot je Google.

Teste bomo izvedli 3-krat na vsaki storitvi. Brez dodatnega obožanja poglejmo, kako se odzivajo na teste.

1. test: GTMetrix

GTMetrix je fino primerjalno orodje z zelo dobro oblikovanim vmesnikom, ki vam bo omogočil, da ne vidite samo časa nalaganja, ampak tudi podrobnosti o rezultatih Google Pagespeed in Yahoojevem YSlow. Ko je referenčna vrednost končana, vam bo prikazal tudi seznam elementov, za katere GTMetrix meni, da jih je treba popraviti.

Pomembno je opozoriti, da GTMetrix ponavadi uporablja kanadski strežnik kot izhodišče, česar ne želimo, zato je bolje, da se registrirate na GTMetrix. Ob registraciji vam bo omogočil spremembo preskusnega URL-ja, brskalnika in vrste povezave.

Prva vožnja nam je dala oceno B in B za oba Google Pagespeed in Yslow, to nas ne zanima preveč, kot boste videli pozneje v strani Pagespeed Insights. Dejanski čas, potreben za nalaganje, je bil 3,3 s prvo vožnjo, 4,0 sekunde drugi in 1,1 sekunde za zadnji tek. Odstopanje je precej veliko, pravzaprav traja 2,9 sekunde! Poleg tega smo spremljali obremenitev lastnega strežnika, ko je bil test izveden, in potrjujemo, da je bila pod 0,5, kar jasno kaže, da različice prihajajo strogo iz GTMetrix in omrežja, ne s strani strežnika.

GTMetrix ne daje konstantnih rezultatov v času, obdobju nalaganja.

To je težava, saj je GTMetrix zaupanja vredno orodje, vendar mora dati natančnejšo oceno. Videli boste, da imamo z drugimi orodji veliko boljše rezultate. GTMetrix meri čas polnega nalaganja in ne delni čas, potreben za začetek prikazovanja spletnega mesta. Ker naše spletno mesto uporablja lenobno nalaganje slik, ni pravična predstavitev tega, kaj bo uporabnik pričakoval, ko se bo spletno mesto odprlo, še več, velika razlika od 4 sekunde do 1,1 sekunde pomeni, da ne more pravilno prepoznati, kaj se dogaja.

Želeli smo se prepričati, da ni naša krivda, zato smo izvedli še en test in dobili smo 3,7s, 1,2s in 5s, kar je še vedno zelo kaotično. GTMetrix ostaja še naprej dobra alternativa za prepoznavanje potencialnih optimizacij, vendar ne smete zaupati dejanskemu času nalaganja daje.

2. preizkus: Preskus hitrosti KeyCDN

Preskus hitrosti KeyCDN je preprosto orodje, ki vam bo pokazal nalaganje sredstev in skupni čas, potreben za dokončanje spletnega mesta. Za izvorni strežnik smo izbrali Dallas in ga sprostili.

To je prikaz nalaganja sredstev in čas, ki ga potrebuje za nalaganje vsakega dela.

Po rezultatih lahko vidite, da je bil skupni čas, ki je trajal 2,4, 3,1 in 2,8 sekunde, in je v razponu od 2,4 do 3,1s, kar je od 0,7s med najslabšim / najboljšim rezultatom. Takoj na začetku je ta test veliko bolj zanesljiv kot GTMetrix glede dejanskega časa nalaganja in veliko boljše orodje za hitro testiranje mesta. Ne vključuje vseh orodij, ki jih ima GTMetrix za optimizacijo spletnega mesta, za izkušene uporabnike pa veliko boljše orodje, saj so testi hitrejši in natančnejši. Je zelo preprosto orodje, ki deluje, kot da deluje.

3. test: Orodja Pingdom

Orodja Pingdom je eno najbolj znanih primerjalnih orodij in kmalu boste ugotovili, zakaj. Testirajmo ga in vidimo, kaj se zgodi.

Prva vožnja nam ponuja skupni čas obremenitve 2,22s, drugi tek 1,86s in tretji 1,85s! Jasno vidite, kako natančen je ta test, ko lahko skoraj ponovite test in dobite skoraj enake rezultate, odstopanje, krajše od 1 sekunde, od 2,22 do 1,86, ki je od 0,37 s razlike! Orodje za primerjavo vsebuje tudi koristne informacije, kot so dobre informacije o tem, kaj bi moralo izboljšati, in lep in zelo podroben dnevnik sredstev. Lahko celo spremljate vsak čas nalaganja sredstva in preverite FTTB (Prvič v bajtu), ki ni na voljo pri drugih preskusih.

4. test: Vpogled v Google Pagespeed

Vpogled v strani s hitrostjo strani je Googlovo orodje za optimizacijo hitrosti, po treh izvedbah je to tisto, kar imamo.

Torej .. ni časa za nalaganje ?, ni prvič bajta informacij ?, brez sredstev nalaganje drevesa? kaj pa rezultat? Kako je lahko, da je naša spletna stran tako grozno slaba za mobitele, ko je dejanska novo orodje za testiranje mobilnih naprav iz Googla nam pokaže a Zeleni status

To je rezultat novega Googlovega novega orodja za testiranje mobilnih naprav. Imajo celo živce, da lahko rečejo “bilo je nekaj napak pri nalaganju sredstev”, ampak ugani kaj? Napaka izvira iz Knjižnica Google Analytics!

Torej z drugimi besedami. Google Pagespeed Insights ne daje nobenih rezultatov hitrosti, temveč vam vrne seznam stvari, ki bi jih morali izboljšati, nato pa vam na koncu doda oceno, saj nimate pojma, kako je to sploh bilo v nasprotju z lastnim orodjem za mobilne naprave Test.

Razlaga je preprosta. Google Pagespeed Insight je popolnoma in povsem neuporaben. Rezultat, ki ga vrže, temelji na “Googlovem mnenju, da bi ga morali optimizirati” in ne temelji na dejanskih hitrostih spletnega mesta.

Naš nasvet je, da Google Pagespeed nikoli ne uporabljate za nič, kar je povezano s hitrostjo, optimiziranje za orodje, ki je v nasprotju z drugimi orodji istega podjetja, je kot poskus, da bi letečo žogo ustrelili v nebo, ponoči, slepi in z veliko vetra.

5. test: WebPageTest

Spletna stran je še eno priročno orodje, podobno kot GTMetrix.

Prva stvar, ki smo jo opazili na spletni strani, je, da je njihov newyorški strežnik resnično prevelik. Po 40 minutah čakanja v vrsti smo morali strežnike spremeniti v California EC2. Kot je razvidno iz rezultatov, nismo bili navdušeni.

Najprej vrže dokument, ki je dokončan v 8.7s, drugi zagon pri 7.0s in tretji pri 8.0s, ki je odstopanje od 1 sekunde, višji od variacije KeydsN Speed ​​Test od 0,7s s 3-krat več časa čakanja. Nalaganje premoženja je zelo kaotično, včasih se pokaže, da je prvi rezultat za ocenjevanje, medtem ko drugi kažejo boljše rezultate. Pingdom Tools prvič poroča o manj kot 0,6s, medtem ko spletna stran kaže, da smo že skoraj v času čakanja! Rezultati so tudi čudni. Prvi rezultat vam prinese F kot v vašem sesanju Prvič za bajt. To je s strežnikom, ki ga primerjamo s strežniki WPEngine in teče od noga do noga. Drugi test nam vrže A like v vas res rock, vendar tretji test potrjuje, da smo res zanič.

Zdi se, da je glavna težava spletnih strani težava strežnikov, ki jih uporabljajo, kar je videti preobremenjeno.

Ne uporabljajte spletne strani, če vam je mar za dosledne rezultate, njihova črka je najmanj tako kaotična in na videz ne predstavljajo dejanskih številk uspešnosti, pravzaprav smo bolj prepričani, da tečejo po omrežju z veliko preobremenjenostjo, dodaja zamude testom.

6. test: Monitorska hitrostna orodja

Monitis je še eno primerjalno orodje, podobno orodjem Pingdom Tools, s podrobnim odzivnim časom vsakega sredstva.

Težava pri Monitisu je dvojna. Na eni strani daje skupni čas nalaganja namesto dejanskega časa, ki ga traja spletno mesto za prikaz, kar pomeni, da zanemarja vpliv na leno nalaganje. Druga težava je, da oni predpomni rezultat zelo dolgo, zaradi česar ponovni preizkus ni mogoč.

Monitis se ne zdi natančen test, izvedli smo še dva testa z nekaj ur narazen, za drugi test imamo 12 sekund in tretji 7 sekund. Takšna različica ne more konkurirati niti GTMetrix.

Rezultati

Torej, tukaj je popoln seznam rezultatov iz vseh primerjalnih orodij v enem lepem grafu.

Rezultati precej kažejo, kdo je zmagovalec v oddelku za merjenje časa. Vendar menimo, da bi moral še en graf za vas še bolj razčistiti stvari.

Če naredimo časovno razliko med najboljšo in najslabšo vrednostjo pri vseh primerjalnih orodjih, je primerjava še bolj groteskna. Pingdom Tools obriše tla z vsem ostalim, kar zadeva natančnost, saj poda odstopanje manjše od 0,37s, edini, ki se približa, je KeyCDN Speed ​​Test z 0,7s. Spletna preizkušnja se resnično dogaja z različico 1.7s, GTMetrix in Monitis pa sta zunaj enačbe s skoraj 3 sekundno variacijo med poteki.

In zmagovalec je…

Orodja Pingdom! Če vam je mar za uspešnost, ni nobenega drugega testa, ki bi vam lahko dal tako natančen in hiter rezultat. To ni samo bolj zanesljiv test vseh, ampak je najhitrejši med vožnjami. Do takrat, ko GTMetrix opravi en sam zagon, lahko naredite 4 izvedbe orodij Pingdom. Če ima GTMetrix ali spletna stran toliko časa, da se dokončata, zakaj imata oba testa toliko težav z oceno dejanskega časa nalaganja?

Lahko naredimo lokalni preizkus linuxa z več sto povezavami do našega spletnega mesta samo, da potrdimo, kaj pravi Pingdom Tools. Če morate opraviti več testov, lahko uporabite preizkus hitrosti KeyCDN, ki je precej dober in dostojen, vendar so vsa ostala orodja bolj usmerjena v oblikovanje / popravljanje kot orodja za delovanje. Če vas skrbijo dobri rezultati, se zdi, da je Pingdom Tools najvarnejša stava.

Ali imate še kakšna orodja za testiranje uspešnosti WordPress, ki bi jih priporočila? Delite spodaj! Ali imate vprašanje glede testov, ki smo jih opravili? Prosimo, vprašajte in potrudili se bomo, da vam odgovorimo odlično.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map