WordPress WP REST API: Kaj pomeni za vas

WordPress WP REST API v1.2.3 doda razširljivost in funkcionalnost že tako robustnemu in zaupanja vrednemu sistemu za upravljanje vsebin. Ponuja veliko korist vsem razvijalcem WordPress-a ali vsem uporabnikom s specializiranimi poslovnimi potrebami pri razvoju nišnih aplikacij. Vključitev oblikovalskih funkcij REST in tipov po meri v kodo WordPress ga spremeni v povsem nov aplikacijski okvir, ki se lahko prilagodi prilagojenim vrstam podatkov, izkoristi nove ekosisteme programske opreme in storitev in ostane razmeroma enostaven za razumevanje in vzdrževanje.


Ta API obljublja zanesljivo donosnost časa in denarja, ker je njegova osnovna funkcionalnost manjša, če se uvedejo nove vrste podatkov ali spremenijo protokoli drugih proizvajalcev, vmesnik za programiranje programa RESTful (API) ponuja razvijalcu funkcionalno prilagodljivost WordPressu to bo tudi podaljšalo njegovo dolgo življenjsko dobo kot orodje za večkratno uporabo.

Ta članek opisuje koristi za uporabnike in razvijalce, tako da na kratko opiše pomen REST-a kot splošnega koncepta spletnega oblikovanja in posebne funkcije WordPress-a. Izkoriščanje izboljšav post-WordPress v3, kot so uporabniško implementirane vrste objav po meri, razširi, kar je že tako priljubljeno ozadje zunaj upravljanja vsebine, na ponudnika, ki ga je mogoče uporabiti po meri, in ki ga lahko razvijalec ustvari v razumno kratkem času. Te večje izboljšave, CPT in REST same po sebi dodajo novo funkcionalnost in razširljivost znanemu in zelo stabilnemu programskemu izdelku.

Kaj je REST?

REST (predstavitveni prenos države) s protokolom prenosa hiperteksta (HTTP) je koncept spletnega oblikovanja, ki ponuja ključne prednosti WordPressu, kot so:

 • Agnosticni okvir, ki zagotavlja večjo stabilnost, ko se tipi podatkov spreminjajo.
 • Sposobnost interakcije s širšim naborom zapuščenih predmetov in glagolov.
 • Interoperabilnost za delovanje z novimi protokoli za preverjanje pristnosti.
 • Vmesniki za večkratno uporabo, ne glede na izvorne protokole, kot sta JSON in AJAX.
 • Back-end integracija z različnimi vtičniki in drugimi storitvami kot storitev.
 • Razširljivost kot novi aplikacijski vmesniki.

Kako vam REST deluje??

urejanje besedila za vas

Vmesnik za programiranje arhitekture in aplikacij (API)

Omrežna in računalniška strojna oprema se običajno pojavljata kot osnova katerega koli modela klasičnega oblikovanja programske opreme; “mehki” človeški vmesnik je na vrhu. Referenčna arhitektura Open Systems Interconnect (OSI) ima sedem razločljivih stopenj, kot je poročna torta, z aplikacijskim programskim vmesnikom (ali API) na vrhu. WordPress je programska aplikacija, ki deluje v tej plasti API-ja.

Vsaka aplikacija temelji na operacijskem sistemu, ko dodatno razdelite zgornji API. Aplikacija pretvori podatke, zbrane iz lokalne shrambe, omrežnih povezav ali interneta, v koristne informacije v skladu z vnaprej določenimi protokoli, vnaprej programiranimi pravili in postopki. Brskalnik je primer aplikacije, ki se izvaja v operacijskem sistemu.

Podatki hipermedijskih podatkov v tem pomnilniškem območju delujejo v skladu s specifikacijami kode (kot so “glagoli HTML” GET, PUT in DELETE) ter standardi za preverjanje pristnosti varnosti, kot so OAuth, CORS in SSL. Verjetno ste ustvarili programsko opremo za stranke, ki so v tem pomnilniškem zajetju zajemale določene predmete, ki “plavajo”. Specializirani API-ji so namenjeni zajemanju (interakciji) določenih vrst predmetov.

REST kot delodajalec programske opreme z enakimi možnostmi

REST se od starejših modelov spletnih aplikacij razlikuje v tem, kako ohlapno definira oz REpredstavlja način najdbe predmetov v pomnilniku. Širša paleta “lebdečih” predmetov v pomnilniku je “na krovu” (State Transfer), ker API REST ni omejen s tem, kako “vidi” podatke s strogimi pravili, definicijami, specifikacijami ali protokoli. Sprejetje zasnove REST odpravlja potrebo po gradnji ločenih API-jev za vsak nov projekt. Ta programska oprema ima tudi večjo prilagodljivost pri prihodnjih spremembah bodisi podatkov bodisi protokolov.

Zakaj je ločevanje za vas pomembno

Izraz agnostic se uporablja za opisovanje spletnega dizajna REST, ker je bil prekinjen (ali nepovezan) z mnogimi omejitvami starejših protokolov in specifikacij. Ta ločitev je še posebej pomembna, saj se podatki preusmerijo od starejšega osredotočanja na hipertekst na novo, širšo definicijo hipermedije, s čimer se hipertekst hiperpovezanih podatkov razširi na grafiko in video. Ločevanje spletnega dizajna od uveljavljenih pravil in specifikacij je pomembno, saj se definicije spreminjajo.

Širši pojmi podatkov v kombinaciji z interoperabilnostjo pri uporabi, na primer, glagolov in sintakse HTTP, povečujejo razširljivost in razširljivost spletnega oblikovanja. Razvijalci lahko uporabijo iste osnovne operacije (“zapuščeni glagoli”) za več odprtih objektov, ne da bi “zlomili” programsko opremo. REST razčleni široko paleto jezikov in specifikacij brez predsodkov ali predsodkov. REST boste morda obravnavali kot univerzalni prevajalec novih interakcij med starejšimi sistemi in vašimi spletnimi stranmi WordPress.

URL-ji in internet stvari (IOT)

Nastajajoči Internet stvari (IOT) sili tudi spremembe v vesolju predmetov in kako so opisane v, na primer, WordPressu. Razmislite o načinu prepoznavanja teh predmetov s pomočjo univerzalnega identifikatorja vira (URI) in njegovega enotnega lokatorja virov (URL) in enotnih podkomponentov imena vira (URN).

Primerjajte na primer URL-je, ki opisujejo različne protokole za isto domeno http://mydomain.com in ftp://mydomain.com. Ko se IOT širi, bodo ime, lokacija in metode pridobivanja URI večja raznolikost in zahtevajo večjo prožnost pri ravnanju z natančnimi razlikami. REST kot koncept spletnega oblikovanja pomaga, ne pa da ovira razvoj programske opreme.

RESTFUL WordPress aplikacijski okvir

wp-počitek-api

Od taksonomije do tipov po pošti

Vrste objav Neomejeno in Pods, oba navedena v razdelku za vtičnike WordPress.org pod ključno besedo vrste objav, samodejno zagotovite spremembe kode po aktiviranju, ki vam omogočajo, da na primer ustvarite uporabniško definirane vrste objav po meri (CPT) s svojimi ločenimi taksonomijami.

Vendar ti vtičniki zagotavljajo samo spremembe kode v jedrnih datotekah programa WordPress. Noben od naštetih programskih paketov ne bo izpolnil kode, potrebne za prikaz registriranih CPT-jev in taksonomije v temi vaše namestitve. Vsi paketi zahtevajo dodatno ročno kodiranje ali nakup dodatnih programskih dodatkov, s katerimi lahko spremenite programsko opremo v meniju brez dodatnih ročnih kod. Drug vtičnik, ki ga je treba upoštevati, je Uporabniški vmesnik vrste pošte z webdev Studios. Posodobi tudi samo jedrne datoteke WordPress.

Od sistema za upravljanje vsebine do aplikacijskega okvira

Razvijalci, od takrat WordPress v3.0 “Thelonius”, lahko registrirajo svoje lastne CPT in s tem pretvorijo klasični okvir sistema za upravljanje vsebine WordPress (CMS) v aplikacije s prilagojenimi tipi podatkov. REST razširja zmogljivosti funkcij na protokole, specifikacije in programske tehnologije, kot sta JSON in AJAX. Če se preživljate kot razvijalec, je pomembno, kako dobro in hitro prevedete potrebe stranke v enostavno programsko aplikacijo, ki jo poznajo in ji zaupajo.

Obstajata tako delujoča kot beta različica WP REST API v2.0-beta4. Uporabljajte različico beta samo za namene testiranja; nikoli ga ne namestite na produkcijsko spletno mesto.

WordPress Prilagojeno za prihodnje aplikacije

Če povzamemo, API REST in CPT niso značilne značilnosti potreb končnega uporabnika WordPress. Če pa ste razvijalec, ste plačani, da prilagodite strankine poslovne potrebe, razen zagotavljanja stabilnega, a “neobičajnega” sistema za upravljanje vsebine. Potrebujete okvir, ki obljublja donosnost vaše naložbe časa in denarja. Vsak uporabnik WordPress-a želi stabilen zanesljiv okvir, ki je manj verjetno, da se bo zlomil, če se protokoli spremenijo ali se spremeni tip podatkov, da odraža nove atribute. API REST izboljšuje zanesljivost in zanesljivost.

Vključevanje API-ja REST in upoštevanje CPT-jev s specializiranimi taksonomijami je vedno koristna dejavnost. API REST ponuja širši doseg dodane funkcionalnosti zunanjih virov in večjo vzdržljivost zasnove vaše aplikacije, ker lažje sprejme prihodnje spremembe protokolov. Z namestitvijo tega API-ja in CPT-jev boste zagotovili, da boste zdaj in v prihodnosti zadovoljili potrebe svojih strank na stroškovno učinkovite načine.

Kako najdete API REST, s katerim boste sodelovali? Ste navdušeni nad prihodnostjo WordPressa s to novo funkcionalnostjo? Sporočite nam v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map