Zakaj bi morali razmisliti o Vlogging in kako začeti

Zakaj bi morali razmisliti o Vlogging in kako začeti

Ste razmišljali o vlogingu, vendar niste prepričani, kje začeti? Vlogging je lahko odličen način za izdelavo naslednjih, promocijo vašega spletnega mesta WordPress, prodajo izdelkov ali storitev, ustvarjanje potencialnih strank ali, če ste se znašli v velikem časovnem obdobju, naredite svojo slavo in bogastvo.


V tem priročniku za vlogging bomo razpravljali, kaj natančno predstavlja vlogging in katere koristi lahko prinesejo za vas, vaše spletno mesto in vaše podjetje. Nato bomo korak za korakom pogledali, kako ustvariti vlog, ga promovirati na YouTubu in ga povezati s svojim WordPress spletnim mestom. Pa začnimo …

Kaj je Vlogging?

Zaledje ali video beleženje je pojav, ki se je v zadnjih petih letih resnično lotil. Precej preprosto vlogging je trend video blogging, v nasprotju s pisanimi objavami na spletnem dnevniku. Čeprav se sprva vidi kot zabava za mlajšo generacijo, je vlogging v zadnjem času odlična možnost za vse starosti.

Vlogiranje lahko temelji na temi, zaradi česar je idealen medij za posameznike in podjetja. Samo izberite svojo nišo in začnite snemati. Vendar je ustvarjanje zanimivih videoposnetkov, ki privabljajo občinstvo, lahko veliko težje … poskusite, da vas to ne odloži! Vlogging ima veliko koristi, in ne glede na vaše poslovne ali osebne cilje je lahko vlogging učinkovit način za doseganje teh ciljev..

Kam bi morali Vlog

YouTube

Večina vlogging se zgodi na YouTube. Z več kot milijardo aktivnih uporabnikov vsak mesec je YouTube drugi največji iskalnik po Googlu. Posameznikom omogoča ustvarjanje lastnih YouTubovih kanalov, pripravo označenih seznamov predvajanja naloženih videoposnetkov, pretakanje videov v živo, klepet v živo s svojim občinstvom, pa tudi številne druge funkcije. Zaradi tega je YouTube idealna platforma za vloggerje.

Obstajajo tudi drugi kanali, ki so priljubljeni med vloggerji. Glede na vašo tržno nišo in občinstvo boste morda želeli razmisliti o vlogingu Vimeo, Facebook oz Facebook v živo, in celo Instagram. Če imate spletno mesto, morate na svojem spletnem mestu objaviti tudi svoje vloge. Če objavljate druge platforme, to storite vedno skupaj z YouTubom. Če želite, da postanete uspešen vlogger, je veliko število obiskovalcev YouTuba na pravem mestu.

Prednosti Vlogging

Vlogingu je več koristi, zaradi česar je idealno iskanje za podjetja in posameznike. Oglejmo si nekaj najboljših strokovnjakov …

Slava in bogastvo

Nekateri najbolj znani vloggerji so zbrali stotine tisoč sledilcev, njihove videoposnetke pa si ogledajo milijoni. Ne le, da so postali zvezdniki, ti vloggerji so z oglaševanjem na svojih videoposnetkih zaslužili velike dolarje. Priljubljene vloggerje lahko podjetja plačajo tako, da promovirajo svoje izdelke, nosijo svoje blagovne znamke in pošiljajo promet na svoja spletna mesta.

Dosezite širšo publiko

Če YouTube uporabite kot platformo za svoje vloge, lahko dosežete širšo publiko. Ta iskalnik zagotavlja, da so vaši videoposnetki množice bolj dostopni, kot če ste ravnokar objavili vlog na svojem spletnem mestu WordPress. Ko si nove videoposnetke na YouTubu ogleduje vaše videoposnetke, lahko s svojimi vlogami pripeljete promet na svoje spletno mesto, ustvarite potencialne ponudbe, prodajate izdelke in še veliko več.

Sodelujte neposredno s svojim občinstvom

Vlogging vam omogoča neposredno sodelovanje s svojim občinstvom. Z ‘spoznavanjem’ skozi vaše vloge, vam bodo gledalci hitro zaupali in vas videli kot strokovnjaka na svojem področju. Če se na ta način povežete s svojo skupnostjo, se bo vaša ciljna publika bolj spomnila, uporabljala vašo storitev ali kupovala s svojega spletnega mesta.

Privabite promet na svoje spletno mesto

Mnogi blogerji in podjetja uporabljajo vlogging za privabljanje prometa na svoje spletno mesto. Gledanje videoposnetkov hitro postaja norma in najprimernejša vrsta spletnih medijev. Številni si bodo zdaj ogledali video, vendar bodo posredovali pisni članek. Spletna mesta tako pogosto uporabljajo vlogging, da privabijo nove obiskovalce in pomagajo obdržati trenutne.

Promovirajte svoje člansko spletno mesto, prodajajte izdelke in še več

Vlog lahko uporabite kot del vaše tržne strategije. Ne glede na prodajo vašega spletnega mesta uporabite promocijo vlogging. Če imate spletno mesto za članstvo, pojasnite, zakaj bi se gledalci prijavili. Če imate trgovino za e-trgovino, pokažite svoje izdelke in povejte tistim, ki gledajo, zakaj naj opravijo nakup. Ali želite, da ljudje obiščejo vaš blog? Nato jim prodajte vsebino prek vlogov.

Kako začeti kot Vlogger

Torej zdaj veste nekaj o tem, kaj je vlogging in nagrade, ki jih lahko prinese. Nato si poglejmo, kako začeti kot vlogger.

Upoštevajte svojo vsebino

Kot vedno na spletu je vsebina ključna. Če želite sestaviti veliko vlogging po tem, potem morate pripraviti zanimive video posnetke. Poiščite nišo, ki vas zanima ali je povezana z vašim spletnim mestom WordPress. Nato si vzemite čas in se odločite, kakšna bo vsebina v vaših videoposnetkih. Razmislite o objavi videov, intervjujev, skic komedije ali česar koli drugega, kar bo koristno ali zabavno za vaše gledalce.

Nekateri vloggerji načrtujejo, kaj bodo povedali, drugi samo oglasi. Kakor koli že, poskrbite, da bodo vaši videoposnetki zabavni, informativni in ustrezni. Vaši vlogi se morajo povezati s ciljno publiko in jih navdihniti, da bodo postali redni spremljevalci.

Snemanje Vlogs

Video

Pri snemanju vlog se prepričajte, da uporabljate kamero z visoko kakovostjo videa. Preizkusite kakovost zvoka in po potrebi investirajte v mikrofon. Snemajte svoje videoposnetke v dobro osvetljeni sobi in se prepričajte, da niso pretemne. Če so vaši dnevniki nekvalitetni in jih je težko gledati ali slišati, se vaša publika ne bo družila, zato si vzemite čas za to.

Urejanje videoposnetkov

Ko posnamete svoj video, ga boste morali urediti. iMovie za Mac oz VSDC Video Editor za Windows sta učinkovita programska orodja za brezplačno urejanje, če šele začenjate. Vendar pa za tiste, ki iščejo vrhunsko rešitev z naprednejšimi funkcijami, Filmora Video Editor je odlična izbira.

Ko urejate svoj video, dodajte logotip svojega spletnega mesta in končno stran s pozivi k dejanjem. Prosite ljudi, da vam je všeč vaš video, komentirajte spodnjo razpravo, spremljajte svoj YouTube kanal ali obiščite vaše spletno mesto. To je odličen način za izgradnjo skupnosti na YouTubu, skupna raba vsebine in usmerjanje prometa na vaše spletno mesto WordPress.

Ko je vaš videoposnetek končan, ste ga pripravljeni prenesti v YouTube.

Najprej na YouTubu

Kako to pravilno storiti na YouTubu, je pomemben del vlogging. Najprej morate rasti svoje naslednje in jih nato prepričati, da obiščejo vaše spletno mesto, se prijavijo na svoj seznam e-poštnih sporočil, kupijo izdelke ali naredijo vse, kar so morda vaši cilji vlogging. Tukaj je opisano, kako to storiti …

Ustvarite svoj kanal YouTube

Kanal YouTube

YouTube vam omogoča ustvarite svoj kanal, kamor lahko naložite vse svoje vloge. Na svojo stran lahko dodate svojo sliko ali logotip in opis, ustvarite svoje sezname predvajanja, pošiljate sporočila, odgovarjate na komentarje in še veliko več. Vaši oboževalci lahko nato spremljajo vaš kanal, kar jim olajša iskanje vlog.

Vsakemu sporočilu, ki ga objavite, dodajte metapodatke v video

Metapodatki

Vsakič, ko naložite nov vlog, morate dodajte metapodatke. Tako boste lahko svoje vlogse razvrstili v YouTubu in Googlu ter novim gledalcem olajšali iskanje.

Za vsak videoposnetek napišite naslov in opis, vključno s ključnimi besedami, kot bi jih objavili v spletnem dnevniku. V opise dodajte URL svojega spletnega mesta, da bodo gledalci lahko dostopali do vašega spletnega mesta. In vključite pozive k dejanjem in spodbujajte ljudi, naj delijo vaš video, dodajo komentar ali spremljajo vaš kanal.

Uporabite YouTube kartice

YouTube kartice omogočajo, da svojim videoposnetkom dodate interaktivnost. YouTube vam omogoča, da v vsak vlog dodate pet kartic. Te kartice dodajo opombe k vašim videoposnetkom. Glede na kartice, ki jih uporabljate, lahko na svoje spletno mesto prikažete prilagodljive slike, naslove, pozive k dejanjem in povezave URL. Te kartice so lahko zelo učinkovite, če vam pomagajo pri doseganju zastavljenih ciljev, kot so pošiljanje prometa na vaše spletno mesto ali povečanje prodaje izdelkov v spletni trgovini.

Prikažite svoje Vlogs na spletnem mestu WordPress

YouTube Embed

Prikaz vira YouTube ali najnovejših vlog na vašem spletnem mestu WordPress je odličen način za povezavo obeh platform in spodbujanje obiskovalcev spletnega mesta, da vas spremljajo na YouTubu. Hiter in enostaven način za to je namestitev brezplačne YouTube Embed vključiti.

YouTube Embed vam bo omogočil, da svoj YouTube kanal ali seznam predvajanja ali celo prenos v živo vstavite kot vir na svoje spletno mesto WordPress. Ta vtičnik je zelo prilagodljiv in ima vrsto impresivnih funkcij. To vam omogoča, da pokažete in promovirate svoje vlogging občinstvu svojega spletnega mesta in jih spodbudite, da postanejo sledilci.

Ali pa preprosto uporabite svoje možnosti teme

Skupaj tema WordPress Vlogging

Hiter način za dodajanje vlog je uporaba vgrajene WordPress oEmbed podpora za videoposnetke. Preprosto kopirajte povezavo (ne vdelano kodo – samo URL) za svoj videoposnetek na Youtube in jo prilepite na katero koli objavo ali stran, da jo boste samodejno dodali in oblikovali.

Druga možnost je, da uporabite podporo svoje teme za predstavljene objave ali predstavnost strani, kot tudi za vse elemente ustvarjalca strani. Na primer, tema Total WordPress vključuje obliko objave videoposnetka (ki si jo lahko ogledate v Demo igra Gamer Vlog prikazano zgoraj) ter moduli za izdelavo strani po meri, tako da imate veliko možnosti za dodajanje svojih vlog.

Končne misli o Vloggingu

YouTube ponuja koristno analitika vedenja vašega kanala in publike Ko torej nekaj časa virirate, spremljajte analitiko v YouTubu, da vidite, kakšna vrsta vsebine vlog odmeva pri gledalcih.

Ne pozabite, da lahko zgradite bazo ventilatorjev, ki traja. Če pa sledite zgornjim korakom, boste takoj pred konkurenco. Vso srečo!

Kaj vas ustavlja pri vloganju? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map