Zakaj in kako izboljšati svoje notranje iskanje po WordPressu

Soočimo se z dejstvi. Možnosti iskanja po mestu WordPress niso tako dobre, kot bi lahko bile. Od vrnitve rezultatov, ki niso razvrščeni po njihovi pomembnosti, nimajo možnosti iskanja naloženih datotek ali ne najdejo ustrezne vsebine, je pošteno reči, da je mogoče izboljšati.


Medtem ko ste lahko čakali na prihodnjo posodobitev naše najljubše programske opreme za založništvo, da bi to razrešili, lahko danes odpravite težavo. Z namestitvijo enega od primernih vtičnikov, ki so bili ustvarjeni za izboljšanje jedrnega orodja za iskanje po mestu WordPress, lahko temu elementu spletnega mesta omogočite prepotrebno povečanje učinkovitosti.

Če svojim obiskovalcem ne dajete možnosti iskanja vsebine vašega spletnega mesta, da bi našli več tistega, kar iščejo, ali niste zadovoljni z uspešnostjo trenutne rešitve iskanja po spletnem mestu, preberite nadaljevanje, da boste izboljšali razumevanje prednosti dodajanja učinkovite funkcije notranjega iskanja na spletnem mestu, ki ji sledijo nekateri predlogi vtičnikov, ki vam lahko pomagajo.

Prednosti zagotavljanja učinkovitega orodja za notranjo iskanje

Prednosti zagotavljanja učinkovitega orodja za notranjo iskanje

Morda ste se odločili, da na svoje spletno mesto ne boste vključili orodja za iskanje po spletu ali pa morda niste prepričani v prednosti nadgradnje te funkcije svojega spletnega mesta. Če je tako, preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, zakaj se morate osredotočiti na to, da svojim bralcem ponudite učinkovito orodje za iskanje po spletnem mestu.

Povečajte število ogledov strani in čas meritev spletnega mesta

Če obiskovalci olajšajo iskanje več vsebine, ki jih zanima vaše spletno mesto, jih lahko dlje obdržijo. Čedalje več je ogledov strani in časa na spletnem mestu za vsakega obiskovalca po poročanju dejavnike razvrščanja, ki jih Google upošteva pri odločanju, kje bo spletno mesto navedel v rezultatih svojih iskalnikov.

Povprečna količina časa, preživetega na vašem spletnem mestu na obiskovalca, iskalnikom dobro kaže na stopnjo kakovosti vašega spletnega mesta, več časa pa kaže na višjo kakovost spletnega mesta. Zato je smiselno storiti vse, kar lahko, da svoje obiskovalce spodbudite, da se dlje časa zadržujejo, in omogočanje iskanja po spletnem mestu je lahko eden od načinov za to.

Boljše stopnje konverzije ciljev

Ta ugodnost izhaja iz zadnjega, ker dlje kot obiskovalec ostane na vašem spletnem mestu, večje so možnosti, da se pretvorijo v enega od vaših ciljev.

Kolikor več strani si ogledajo na vašem spletnem mestu, več pozivov k akciji jih bo videlo. Če preizkušate z ločenim testiranjem, da primerjate več različic med klicem in dejanji, vključno z edinstvenimi dizajni in ponudbami, bodo vaši obiskovalci iskali in našli več vaše vsebine, zato bodo imeli več možnosti, da se pridružijo vašemu poštnemu seznamu in postanejo člani (priporočamo te vtičnike za članstvo v WordPressu) ali opravite nakup.

Vir idej za objavo na spletnem dnevniku, ki ga je ustvaril uporabnik

Ker je Google nehal deliti, katere ključne besede in iskalni izrazi so obiskovalce vašega spletnega mesta pripeljali iz njihovega iskalnika, vam dragocen vir navdiha ni več na voljo. Če pa omogočite iskanje po svojem spletnem mestu, lahko pridobite dostop do podobnega nabora podatkov.

Če preučite ključne besede, ki jih obiskovalci uporabljajo za iskanje vsebine na vašem spletnem mestu, takoj dobite uporabnikov seznam idej o vsebini za vaš blog. Medtem ko bodo nekateri izrazi, ki jih obiskovalci iščejo, preusmerili neposredno v ustrezen članek na vašem spletnem mestu, druge ključne besede morda ne bodo.

Ta seznam vam daje vir navdiha in ponuja ideje, katere teme, ki jih je treba obiskati na svojem blogu, podkrepljeno z dokazi, da obstaja trg. Številni vtičniki za iskanje, ki jih bomo obravnavali spodaj, vam omogočajo dostop do teh podatkov, kar vam daje še en razlog za nadgradnjo funkcije notranjega iskanja po vašem spletnem mestu.

Če se kdaj spopadate z objavami idej za svoj blog, bi lahko bila ta korist številčni razlog, da omogočite iskanje po vašem spletnem mestu.

Izboljšana uporabniška izkušnja

In končno, omogočanje iskanja po vašem spletnem mestu lahko izboljša splošno uporabniško izkušnjo. Učinkovito orodje za iskanje po spletnem mestu ne samo, da bo prineslo ustreznejše rezultate, ampak bo dodajanje te funkcije na vaše spletno mesto bolj pripomoglo k segmentu obiskovalcev, ki raje iščejo, namesto da bi se ukvarjali z navigacijskimi meniji..

Brezplačni in premium WordPress vtičniki za iskanje po spletnem mestu

Zdaj, ko veste, zakaj bi morali razmišljati o nadgradnji iskalne funkcionalnosti spletnega mesta WordPress, je čas, da si ogledate, kako lahko to storite. Na srečo obstaja peščica brezplačnih in komercialnih vtičnikov, ki jih lahko obrnete, da izboljšate iskanje po WordPressu po spletnem mestu.

Relevanssi

Relevanssi

Relevanssi je na voljo v brezplačni in komercialni različici, kar vam daje priložnost, da preizkusite izboljšano iskanje na svojem mestu WordPress, ne da bi porabili noben peni. Ko je vtičnik aktiven na vašem spletnem mestu, bodo vaši obiskovalci lažje našli, kaj iščejo – ali vsaj vedeli, da so storili vse, kar je v njihovi moči, za iskanje vsebine, ki jo iščejo.

Nekatere funkcije tega iskalnega vtičnika vključujejo: rezultate iskanja, razvrščene po pomembnosti in ne datumu, nejasno ujemanje, iskanje dokumentov, iskanje po stavkih in možnost iskanja po komentarjih. Če se odločite za nadgradnjo na premium različico Relevanssija, lahko začnete uporabljati funkcije, kot so: iskanje uporabniških profilov, iskanje predlogov in uteževanje vsebine, da vplivate na rezultate iskanja.

Išči vse

Išči vse

Iskanje Vse je še ena brezplačna možnost. Moram pa priznati, da gre za možnost, ki je nisem pogosto uporabljal. Čeprav ima več kot 80.000 aktivnih namestitev in 4,3 od 5 zvezdic, je vsekakor vredno omeniti.

Z iskanjem vsega, kar je nameščeno na vašem spletnem mestu, lahko obiskovalci dobesedno poiščejo vse. Poleg objav in strani, to vključuje: odlomke, priloge, komentarje, oznake in polja po meri. Kljub nastavitvam vtičnika pa lahko elemente iz rezultatov enostavno izključite in natančno konfigurirate, kako bo deloval na vašem spletnem mestu.

SearchWP

SearchWP

SearchWP je možnost samo za premijo. Če pa resno razmišljate o izboljšanju zmogljivosti iskanja po WordPressu in iskanju vseh nagrad, povezanih s tem, potem vsekakor razmislite o tem vtičniku. Sama ga že nekaj časa uporabljam na svojem blogu, in kljub razmeroma nizki stopnji prometa, ki ga prejema, statistika iskanja kaže, da svojim obiskovalcem pomaga najti vsebino, ki jo iščejo med iskanjem..

Po namestitvi SearchWP na vaše spletno mesto je vtičnik pripravljen za uporabo, takoj iz škatle. Vendar vključuje nekaj precej podrobnih nastavitev, ki vam omogočajo, da natančno konfigurirate, kako deluje. To vključuje: nastavljanje ponderiranja, izbiro vsebine, ki bo indeksirana, in še veliko več.

Vtičnik vključuje tudi funkcijo iskanja v živo, kar obiskovalcem olajša izvajanje iskanj, za katere je večja verjetnost, da bodo vrnili rezultate, ki jih iščejo. SearchWP ima možnost indeksiranja vseh datotek PDF, ki so del vašega spletnega mesta, zaradi česar je odlično orodje, s katerim lahko obiskovalci iščejo vse, kar lahko ponudite.

Zaključek

Medtem ko boste morda raje brskali po urejenem naboru menijev, je resnica, da nekateri obiskovalci raje iščejo vaše spletno mesto in želijo dostop do vsebine, ki jo iščejo. Če generacija, ki je na voljo takojšnjim dostopom do vsebin, ki jih ponujajo iskalniki, kot je Google, lahko na vaš WordPress spletno mesto ne doda učinkovitega iskalnega orodja, bi lahko vaše spletno mesto postalo zastarelo in uporabniku prijazno.

K sreči lahko z izbiro enega od brezplačnih ali vrhunskih iskalnih vtičnikov, ki so na voljo za WordPress, danes to funkcijo enostavno dodate na svoje spletno mesto.. Kakšne so vaše misli pri iskanju spletnega mesta? Ali bi morala imeti vsa spletna mesta delujoče orodje za iskanje? Prosimo, delite svoje predloge v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map